به نقل از دیجیکالا:
طی سالهای گذشته اپل و گوگل برای سیستمعامل خود ویژگیهای مختلفی را از یکدیگر کپیبرداری کردهاند. در همین رابطه، در ادامه به ۹ ویژگی مفید و کاربردی اندروید میپردازیم که بهتر است اپل برای آیفون آنها را ارائه کند.
یک مکان برای نوتیفیکیشنها
اندروید در زمینهی نوتفیکیشنها همچنان عملکرد بهتری نسبت به آیفون ارائه میکند. یکی از تغییراتی که منجر به بهبود آیفون در این زمینه میشود، استفاده از یک مکان مشخص برای نشان دادن نوتفیکیشنها است. به طور مشخص آیفون نوتیفیکیشنها را در بخش Notification Center و در یک قسمت جداگانه در لاکاسکرین برای نوتفیکیشنهای جدید ارائه میدهد. همین رویکرد منجر به سردرگمی و از دست دادن برخی نوتفیکیشنها میشود.
ارائهی تاریخچهی نوتیفیکیشنها
گوگل با معرفی اندروید ۱۱ از قابلیت تاریخچهی نوتیفیکیشنها هم رونمایی کرد که به زبان ساده به کاربران اجازه میدهد به نوتیفیکیشنهای ۲۴ ساعت اخیر دسترسی داشته باشند. البته این مشخصه هنوز برای تمام گوشیهای اندرویدی ارائه نشده است. در هر صورت اپل با ارائهی این مشخصه برای آیفون، میتواند تجربهی استفاده از این گوشیها را برای کاربران لذتبخشتر کند.
تغییر رنگ بخشهای مختلف سیستمعامل
یکی از قابلیتهای جذاب اندروید ۱۲، امکان تغییر رنگ بخشهای مختلف سیستمعامل بر اساس تصویر پسزمینه است. این یعنی صرفا با تغییر پسزمینه، هر بار با رنگهای جدیدی روبرو میشوید.
آیفون برخلاف اندروید در زمینهی شخصیسازی امکانات چندانی ارائه نمیدهد و به نظر میرسد هیچوقت هم در این زمینه شاهد ارائه قابلیتهای مختلف نخواهیم بود. اما اپل با کپیبرداری این قابلیت اندروید، میتواند جذابیت محیط iOS را افزایش دهد.
دسترسی اپلیکیشنها به کنترل سنتر
پنل کنترل سنتر آیفون پاسخ مستقیم اپل به منوی Quick Settings اندروید است. اما این بخش جای زیادی برای پیشرفت دارد و حتی در iOS 16 هم اپلیکیشنها نمیتوانند از امکانات این قسمت بهره ببرند.
یکی از ویژگیهای مفید و کاربردی اندروید این است که توسعهدهندگان میتوانند یک گزینه برای اپلیکیشن خود در بخش Quick Settings تعبیه کنند. با این کار کاربران صرفا با یک ضربه بر گزینهی مربوط به VPN، میتوانند آن را فعال یا غیرفعال کنند. به همین خاطر امیدواریم چنین قابلیت به آیفون هم راه پیدا کند.
دوبار ضربه بر دکمهی پاور برای باز کردن دوربین
برای باز کردن دوربین آیفون روشهای متفاوتی وجود دارد اما تقریبا تمام گوشیهای اندرویدی با دو بار فشردن دکمهی پاور، اپلیکیشن دوربین را باز میکنند. این روش بعد از راهکار آیفون برای باز کردن دوربین از طریق لاکاسکرین است زیرا قبل از درآوردن گوشی از جیب، میتوانید اپلیکیشن دوربین را باز کنید. به طور کلی گاهی اوقات باید هرچه سریعتر از یک سوژه عکس بگیرید و در نتیجه آیفون با بهرهگیری از این مشخصه میتواند سرعت عکاسان را افزایش دهد.
نمایشگر همیشه روشن
این مورد از جمله قابلیتهایی است که سالهاست در گوشیهای اندرویدی مورد استفاده قرار میگیرد. به زبان ساده، به لطف این مشخصه و بدون نیاز به روشن کردن نمایشگر، میتوانید اطلاعاتی مانند ساعت، تعداد نوتفیکیشنها و تماسهای دریافتی و دیگر موارد اینچنینی را مشاهده کنید.
تقسیم نمایشگر
آیپد در زمینهی قابلیتهای مربوط به چندوظیفگی از امکانات زیادی بهره میبرد و از سوی دیگر گوشیهای اندرویدی هم از قابلیت تقسیم نمایشگر پشتیبانی میکنند. اما با وجود اینکه آیفونها دارای نمایشگرهای بزرگی هستند، امکان تقسیم نمایشگر در آنها وجود ندارد.
قرارگیری میانبرها در هوماسکرین
در آیفون با نگه داشتن انگشت روی آیکن اپلیکیشنها، میتوانید میانبرهای ارائه شده برای آن را مشاهده کنید. اما در اندروید اگر یک اپ میانبر خاصی داشته باشد، میتوانید آن را به عنوان آیکن در هوماسکرین قرار دهید تا راحتتر به آن دسترسی داشته باشید.
چرخش گوشی برای بیصدا کردن تماس
یکی از قابلیتهای مفید گوشیهای اندرویدی این است که در صورت دریافت تماس، میتوانید گوشی را به پایین قرار دهید تا تماس دریافتی بیصدا شود. چنین مشخصهای بسیار ساده ولی کاربری است و احتمالا مورد استقبال کاربران آیفون قرار میگیرد.
اندروید و آیفون بیش از هر زمان دیگری شبیه به یکدیگر هستند ولی هیچکدام بینقص محسوب نمیشوند. به طور کلی اندروید و iOS دو تجربهی کاربری بسیار متفاوتی را ارائه میدهند و همین تفاوت یک نکتهی مثبت است. اما در نهایت هم اندروید و هم iOS با کپیبرداری از برخی قابلیتهای رقیب خود میتوانند جذابیت بیشتری به ارمغان بیاورند.
منبع: How To Geek