به نقل از دیجیکالا:
گوشیهای سری آیفون ۱۵ نسبت به نسل قبلی خود با ارتقاهایی روبرو شدهاند. اما در این میان باید بگوییم که مطابق معمول، بسیاری از این ویژگیها، ایدههای جدیدی نیستند و سالها قبل در گوشیهای اندرویدی مورد استفاده قرار گرفتهاند. البته اپل بارها نشان داده که علاقهی چندانی به نوآوری ندارد و ترجیح میدهد ایدههای موفق دیگر شرکتها را عملی کند. در ادامه به ۸ ویژگی سری آیفون ۱۵ میپردازیم که قبلا آنها را در گوشیهای اندرویدی دیدهایم.
دکمهی اکشن
سوئیچ میوت یکی از بخشهای کلیدی آیفونها به حساب میآید و سالهاست آیفونهای مختلف با این مشخصه راهی بازار شدهاند. اما امسال اپل برای مدلهای پرو آیفون ۱۵ تصمیم گرفته دکمهی اکشن را جایگزین سوئیچ میوت کند که در ضمن قابل شخصیسازی است.
برای یادآوری باید بگوییم که برخی شرکتهای اندرویدی سالها قبل چنین دکمهای را در گوشیهای خود تعبیه کردهاند و مثلا میتوانیم به شرکتهایی مانند سامسونگ و بلکبری اشاره کنیم. البته در حال حاضر گوشیهای اندرویدی تا حد زیادی دیگر از این قابلیت استفاده نمیکنند ولی مثلا گوشیهایی مانند نوکیا XR21 و برخی گوشیهای جانسخت سامسونگ دارای این قابلیت هستند.
دوربین زوم مشابه مکانیسم پریسکوپی
طی ماههای گذشته گزارشهای زیادی در مورد دوربین پریسکوپی آیفون ۱۵ پرو مکس منتشر شده بود که میتواند زوم اپتیکال ۵ برابری را ارائه کند. البته مکانیسمی که اپل استفاده کرده، کمی با دوربینهای پریسکوپی تفاوت دارد زیرا به جای اینکه قرارگیری سنسور از روی لبهی کناری باشد، مانند سنسورهای معمولی به سمت بیرون است. بنابراین با وجود اینکه کمی با دوربینهای پریسکوپی معمولی تفاوت دارد، اما در هر صورت مانند دیگر دوربینهای اینچنینی از منشورهای مختلفی استفاده کرده تا مسیر نور طولانیتر شود و کاربران بتوانند از زوم اپتیکال ۵ برابری بهره ببرند.
در حال حاضر مدلهای اولترا سری گلکسی S سامسونگ، از نظر زوم همچنان در بین بهترین گوشیها قرار دارند زیرا در کنار دوربین پریسکوپی با زوم ۱۰ برابری، از دوربین تلهفوتو با زوم ۳ برابری بهره میبرند.
تغییر نقطهی فوکوس بعد از ثبت عکس
اپل در مراسم رونمایی از سری آیفون ۱۵ اعلام کرد که کاربران این گوشیها بعد از ثبت عکس، میتوانند نقطهی فوکوس را به راحتی تغییر دهند و به نظر میرسد این مشخصه با استقبال از طرف کاربران روبرو میشود. اما واقعیت این است که چنین مشخصهای از سالها قبل وجود داشته است.
به طور مشخص، این نوکیا بود که در سال ۲۰۱۳ برای سری لومیا از چنین قابلیتی رونمایی کرد و در سال ۲۰۱۴ هم HTC One M8 این قابلیت را ارائه داد. حتی شرکتهایی مانند هواوی، الجی و سامسونگ هم به بهرهگیری از این مشخصه روی آوردند.
البته بعد از گذشت چند سال، برخی شرکتهای اندرویدی این مشخصه را از گوشیهای خود کنار گذاشتند و حالا به دلیل حرکت اپل به این سمت، احتمالا این شرکتها بار دیگر این قابلیت را برای کاربران خود ارائه خواهند داد.
پورت USB-C
بعد از سالها انتظار، اپل بالاخره به دلیل فشارهای اتحادیه اروپا به ناچار برای گوشیهای سری آیفون ۱۵ از پورت USB-C استفاده کرده است. البته مدلهای استاندارد آیفون ۱۵ از استاندارد USB 2.0 بهره میبرند و بنابراین برای انتقال اطلاعات تفاوتی با نسل قبلی خود ندارند. اما مدلهای پرو مانند پرچمداران معروف اندرویدی از استاندارد USB 3.0 پشتیبانی میکنند.
این یکی از ویژگیهایی است که کاربران زیادی از ارائهی آن خوشحال هستند زیرا این یعنی دیگر برای استفاده از لوازم جانبی و کابلهای مختلف با محدودیتهای گسترده روبرو نمیشوید.
حالت پرتره بعد از ثبت عکس
یکی دیگر از قابلیتهای جدید این گوشی، امکان فعالسازی حالت پرتره بعد از ثبت عکس است. اما این مشخصه هم از سالها قبل در گوشیهای اندرویدی وجود داشته است. به عنوان مثال میتوانیم به اپ گوگل فوتوز اشاره کنیم که چنین کاری را انجام میدهد و برخی گوشیها در رابط کاربری خود این ابزار را ارائه دادهاند.
ویدیوهای سهبعدی
هدست اپل ویژن پرو قرار است در سال ۲۰۲۴ راهی بازار شود و به همین خاطر اپل اعلام کرده که کاربران مدلهای پرو آیفون ۱۵ قادر به ضبط ویدیوهای سهبعدی با این دو گوشی هستند. در این زمینه میتوانیم به گوشیهای HTC Evo 3D و LG Optimus 3D اشاره کنیم که در سال ۲۰۱۱ چنین قابلیتی را ارائه کردند. البته بعد از این گوشیها، گوشی مهم دیگری این قابلیت را ارائه نداد.
پشتیبانی از AV1 و رهگیری پرتو
چیپست A17 پرو توان سختافزاری بسیار بالایی دارد ولی برخی از ویژگیهای این چیپست، مدتهاست در گوشیهای اندرویدی استفاده میشوند. بهعنوان مثال میتوانیم به پشتیبانی از کدک ویدیویی AV1 اشاره کنیم. این کدک به گوشی اجازه میدهد فایلهای ویدیویی کمحجمتر را با همان کیفیت ویدیوهای فعلی نشان دهد. در حال حاضر گوشیهای اندرویدی زیادی از این مشخصه پشتیبانی میکنند و حتی نتفلیکس و یوتیوب هم این کدک را ارائه میدهند. گفتنی است چیپست Dimensity 1000 در سال ۲۰۱۹ اولین تراشهی موبایل بود که این قابلیت را ارائه کرد.
در طرف مقابل باید به رهگیری پرتو اشاره کنیم. این تکنولوژی به زبان ساده به بازیها اجازه میدهد نورپردازی و بازتابها و سایههای واقعگرایانهتری ارائه دهند. سال گذشته چیپست اگزینوس ۲۲۰۰ برای اولین بار از این قابلیت به صورت سختافزاری پشتیبانی میکرد و پس از آن چیپستهای اسنپدراگون ۸ نسل ۲ و دایمنسیتی ۹۲۰۰ هم این قابلیت را ارائه دادهاند.
منبع: Android Authority