یوجین اونیل یکی از پیشگامان هنر نمایشنامهنویسی در آمریکا بود. او که در سال ۱۸۸۸ به دنیا آمد و در سال ۱۹۵۳ از دنیا رفت، برندهی چندین جایزهی معتبر ادبی از جمله جایزهی نوبل ادبیات بود. تاثیراتی که بهترین کتابهای یوجین اونیل بر ادبیات نمایشی آمریکا گذاشت، او را به یکی از کلیدیترین نویسندگان این کشور تبدیل میکند. اونیل در خانوادهای آسیبپذیر به دنیا آمد و زندگی خاصی از سر گذراند. اونیل همین تجربههای سخت زندگی را به مادهی خام آثارش تبدیل کرد و از احساسات شخصی برای شکلدهی و خلق نمایشنامهی آمریکایی استفاده کرد.
نمایشنامههای اونیل اغلب بر مضامینی چون ناکارآمدی خانواده، اعتیاد و بحران وجودی میپردازد و آیینهی مشکلات خود او در اعتیادش به الکل و روابط شخصیاش است. شروع درخشش اونیل مصادف بود با نگارش نمایشنامهی «آن سوی افق» در سال ۱۹۲۰ که برای نویسندهاش جایزهی پولیتزر را به همراه داشت.
کتاب نخستین آدم اثر یوجین اونیل نشر بیدگل
تأثیرات اونیل بر تئاتر آمریکا فراتر از تغییر نگرش در مضامین میرود. او در ساختار نمایشی و زبان نمایشنامههای زمانهاش نیز انقلاب کرد. اونیل ویژگیهای سبک رئالیسم و اکسپرسیونیسم را در هم تلفیق کرد. نمایشنامههای او مملو از کاراکترهای پیچیده با حالات روحی خاص است که قراردادهای مرسوم تئاتری را به چالش میکشد. بهطور کل تأثیر او بر تکامل ادبیات نمایشی آمریکا قابل چشمپوشی نیست و رگههای سبک ویژهاش در تمام آثار آمریکایی پس از خودش دیده میشود.
اونیل با وجود مشکلات عدیدهی شخصی و دورههای متعدد ابتلایش به بیماری، میراثی ارزنده بر جای گذاشت. او در سال ۱۹۳۶ برندهی نوبل ادبیات شد تا تنها نمایشنامهنویس آمریکایی باشد که تا آن سال برندهی نوبل شده. در نهایت میتوان اونیل را یکی از مهمترین نمایشنامهنویسان تاریخ جهان دانست که کارهایش همچنان در جایجای جهان مطالعه و اجرا میشود.
کتاب لازاروس خندید اثر یوجین اونیل
۱) سفر دراز روز در شب؛ از بهترین کتابهای یوجین اونیل
این نمایشنامه، که پس از مرگ اونیل منتشر شد، بهعنوان یکی از بزرگترین آثار او شناخته میشود. اونیل در این اثر بهطور شخصی و صریح به چالشها و تضادهای خانوادگی خود پرداخته و به تأثیرات زندگی خصوصی بر هنر و ذهنیت خود اشاره دارد. این نمایشنامه در دل یک شب طولانی، روابط پیچیده و درونی اعضای یک خانواده را بررسی میکند. خانوادهای که در این نمایشنامه تصویر میشود، با مشکلاتی چون اعتیاد و بیماری و تنهایی دست و پنجه نرم میکند.
کتاب سفری طولانی از روز به شب اثر یوجین اونیل انتشارات سبزان
۲) مرد یخین میآید
نمایشنامهی «مرد یخین میآید» یکی از شاهکارهای یوجین اونیل است که در سال ۱۹۳۹ نوشته شد. این نمایشنامه داستان گروهی از مشتریان مست و ناامید یک میخانه در سال ۱۹۱۲ را روایت میکند. این افراد هر کدام رویایی دارند که به آنها امید میدهد اما هیچکدام موفق نشدهاند این رویاها را عملی کنند. کاراکترهای موجود در این میخانه، هر کدام با دغدغهها و رویاهای مختلف، گرههای اجتماعی و گرفتاریهای زندگی را بازتاب میدهند. این نمایشنامه هم به وضوح شرایط زندگی نویسندهاش را بازگو میکند.
۳) آن سوی افق
این نمایشنامه، اولین اثری بود که به او جایزه پولیتزر نمایشنامه را آورد و به او شهرت جهانی داد. داستان زندگی دو برادر است که با گذر زمان مسیرهای جداگانهای را برای خود طی میکنند. یکی از برادرها دوست دارد مزرعهشان را ترک کند و به دل دنیا بزند. دیگری اما زندگی در مزرعه را ترجیح میدهد. با پیشرفت داستان، شخصیتها با چالشهای شخصی، انتظارات جامعه و واقعیتهای سخت زندگی مواجه میشوند. اونیل در این نمایشنامه از تکنیکهای تازهای برای خلق خط داستانی استفاده کرد.
کتاب آن سوی افق اثر یوجین اونیل انتشارات سبزان
۴) هوس زیر درختان نارون؛ داستانی از قرن نوزدهم میان بهترین کتابهای یوجین اونیل
در این نمایشنامه، اونیل به داستان یک خانواده مزرعهدار در نیوانگلند در قرن نوزدهم میپردازد. تضادها و اشتباهات خانوادگی، به همراه نگاهی به عشق و شهوت، این اثر را بسیار جذاب میکند. داستان این نمایشنامه حول محور یک کشاورز پیر میگردد که به تازگی همسرش را از دست داده و حالا بعد از ازدواج مجدد، در کنار فرزندانش در یک مزرعه ساکن است.
کتاب هوس زیر درخت نارون اثر یوجین اونیل
۵) عزا برازندهی الکتراست
این نمایشنامه براساس سه اثر سهگانهی یونانی الکترا نوشته شدهاست و داستانی از انتقام، خیانت، و درگیریهای خانوادگی را روایت میکند. داستان در دوران پس از جنگ داخلی آمریکا اتفاق میافتد. هنر اونیل در این نمایشنامه، اقتباس از شخصیتهای دوران یونان و تطبیق آنها با با وضعیت فرهنگی و تاریخی آمریکا در زمان خودش است.
کتاب عزا برازنده ی الکتراست اثر یوجین اونیل نشر قطره
۶) آنا کریستی
این نمایشنامهی اونیل که برندهی جایزهی پولیتزر بهترین نمایشنامه در سال ۱۹۲۲ شد، داستان یک زن جوان در تلاش برای تغییر زندگی خود و رویارویی با گذشتهاش را تعریف میکند. پدر آنا که یک دریانورد بوده، در کودکی او را ترک کرده و با اینکار باعث شده آنا زندگی سختی از سر بگذراند. حالا و پس از بازگشت پدر، این دو با چالشها و پرسشهایی عمیق مواجه میشوند.
۷) گوریل پشمالو
این نمایشنامه، با بررسی مواضع اجتماعی و طبقاتی، به داستان یک کارگر در دوران صنعتی آمریکا میپردازد. کاراکتر اصلی این نمایشنامه، یعنی ینک، در جستجوی هویت و معنای زندگی است. او که در موتورخانهی یک کشتی کار میکند، در پی اتفاقاتی که آنجا تجربه میکند کشتی را ترک کرده و پا در خشکی میگذارد و با چالشهای زندگی طبقهی کارگر در آمریکای دههی ۲۰ میلادی روبرو میشود.
۸) آه، بیابان!؛ یک نمایشنامه کمدی بین بهترین کتابهای یوجین اونیل
این نمایشنامه یک کمدی در مورد یک خانوادهی متوسط آمریکایی در دهه ۱۹۰۰ است. این اثر در مقایسه با بسیاری از نمایشنامههای اونیل بهطور شگفتآوری خندهدار است. بر خلاف چیزی که در دیگر نمایشنامههای اونیل میبینیم، در این نمایشنامه خبری از خط داستانی پیچیده یا کاراکترهای عمیق و پر از بحران نیست. نمایشنامه شکلی از خوشبینی در خود دارد و با نگاهی به دوران گذشته نوشته شده.