۷ نکته که قبل از خرید سرخ‌کن باید به آن توجه کنید

۷ نکته که قبل از خرید سرخ‌کن باید به آن توجه کنید

به نقل از دیجیکالا:

اگر عاشق غذاهای ترد، سرخ شده و طعم قوی ادویه‌ها هستید، خرید یک سرخ‌کن معمولی یا هواپز را باید حتما در برنامه‌ی خرید لوازم برقی آشپزخانه‌تان قرار دهید. سرخ‌کن‌ها دستگاه‌های فوق‌العاده‌ای برای تهیه‌ی غذاهای سرخ کردنی در خانه هستند. این محصول کاربردی در مدل‌های مختلف تولید شده و هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند.

در این مطلب از دیجی‌کالا مگ می‌خواهیم نگاهی دقیق‌تر به سرخ‌کن‌ها داشته باشیم و با پرفروش‌ترین انواع آن در بازار ایران آشنا شویم تا اگر قصد خرید سرخ‌کن دارید، کار برایتان آسان‌تر باشد.

انواع سرخ‌کن

انواع مختلف سرخ کن در ایران

همان‌طور که گفتیم، سرخ‌کن‌ها در انواع مختلفی تولید شده‌اند و هر کدام ویژگی‌های خاص خود را دارند. بعضی از آن‌ها با روغن و بعضی دیگر با جریان هوای خیلی داغ، مواد غذایی را برشته و ترد می‌کنند.

سرخ‌کن برقی ساده

سرخ‌کن‌های برقی ساده رایج‌ترین و محبوب‌ترین سرخ‌کن برای استفاده در خانه هستند. این سرخ‌کن‌ها اندازه‌ی کوچک و قیمت کمتری نسبت به مدل‌های دیگر دارد.

سرخ‌کن‌های روگازی

این سرخ‌کن‌های کلاسیک روی شعله‌ی گاز قرار می‌گیرند و روغنی که با حرارت شعله داغ شده است غذا را سرخ می‌کند. شاید بگویید اگر قرار است روز گاز غذا را سرخ کنید چرا باید به جای تابه از این سرخ‌کن استفاده کنید؟ باید بگوییم تفاوت این سرخ کن با تابه عمق زیاد ظرف و سبد مخصوص سرخ کردن است.

حجم روغن داخل این سرخ‌کن زیاد است و مواد غذایی در آن غوطه‌ور می‌شوند تا در زمان کمی با حرارت زیاد سرخ شوند. همچنین سبدی را که مواد غذایی در آن قرار می‌گیرد، می‌توانید به لبه‌ی ظرف متصل کنید تا بعد از سرخ شدن مواد غذایی روغن اضافه‌ی آن خارج شود.

نکته‌ی منفی درباره‌ی سرخ‌کن‌های روگازی، ایمنی پایین آن است. همچنین بهتر است از آن در فضای باز استفاده کنید تا بوی روغن داغ شده و مواد غذایی در خانه پخش نشود. فراموش نکنید که کیفیت روغن داخل این سرخ‌کن را باید به صورت منظم بررسی کنید و اگر سوخته بود، بلافاصله آن را تخلیه کرده و روغن جدید بریزید.

سرخ‌کن بدون روغن یا هواپز

هواپز بدون نیاز به روغن و فقط با جریان هوای خیلی داغ مواد غذایی را ترد و برشته می‌کند. البته به دلیل حذف روغن، طعم غذا دقیقا مثل سرخ‌کردنی‌ها در روغن نیست، اگر می‌خواهید طعم غذا هم شبیه به قبل باشد می‌توانید مواد غذایی را با کمی روغن سرخ‌کردنی چرب کرده و سپس در هواپز قرار دهید تا آماده شود. تهیه‌ی غذا با هواپز سالم‌تر از روش‌های دیگر است و همچنین به دلیل عدم استفاده از روغن، تمیز کردن دستگاه هم آسان‌تر است.

سرخ‌کن‌های صنعتی

سرخ‌کن‌هایی که در رستوران‌ها استفاده می‌شود از این دسته هستند. تمام غذاهایی که با این دسته سرخ می‌شوند در روغن غوطه‌ور شده و به شکل کلاسیک آماده می‌شوند. اندازه‌ی آن‌ها بزرگ‌تر از سرخ‌کن‌های خانگی است و روغن داخل آن‌ها با شعله‌ی گاز یا المنت‌های قوی داغ می‌شود.

نکاتی برای خرید سرخ‌کن مناسب

کدام سرخ کن بهتر است

حالا که با هم انواع سرخ‌کن را شناختیم، به سراغ موارد مهمی می‌رویم که باید در زمان خرید به آن‌ها توجه کنید. بررسی این موارد قبل از خرید سرخ‌کن به شما کمک می‌کند بهترین محصول موجود در بازار که با نیازهای شما هماهنگ است را به راحتی انتخاب کنید.

۱. قدرت

قدرت اغلب سرخ‌کن‌ها بین ۱۸۰۰ تا ۲۲۰۰ وات است و هرچه به ۲۲۰۰ نزدیک‌تر شود، سرعت داغ کردن روغن در آن دستگاه بیشتر می‌شود. همچنین همه‌ی سرخ‌کن‌ها یک ترموستات دارند که مشخص می‌کند چه زمانی روغن به میزان کافی داغ شده و می‌توانید آشپزی را شروع کنید.

برای تنظیم دمای روغن هم می‌توانید از کلید‌های چرخشی یا صفحه نمایش دیجیتالی استفاده کنید. پس اگر برای سرخ کردن غذاها عجله ندارید و می‌توانید به میزان کافی زمان بگذارید، سرخ‌کن با قدرت پایین‌تر برای شما مناسب است. اما اگر زمان کمی برای آشپزی دارید خرید سرخ‌کن با قدرت بالا را به شما پیشنهاد می‌دهیم.

۲. فیلتر و خروجی روغن

بعضی از سرخ‌کن‌ها فیلتر دائمی یا قابل تعویض دارند. فیلتر روغن قطعات ریز جدا شده از مواد غذایی که سرخ شده‌اند را جمع می‌کند و مانع از چسبیدن آن‌ها به غذاهای جدید می‌شود. اگر این موضوع برایتان مهم است حتما باید به فیلتر دستگاه دقت کنید. خروجی مخصوص روغن هم یکی از ویژگی‌هایی است که کار با دستگاه را آسان می‌کند. با باز کردن مسیر خروجی، روغن داخل مخزن تخلیه شده و نیازی به خم کردن آن برای تخلیه نیست.

۳. اطلاعیه‌ی تعویض روغن

اگر می‌خواهید از روغن داخل مخزن چندین بار و در روزهای مختلف استفاده کنید پس حتما به سراغ خرید سرخ‌کن مجهز به اطلاعیه‌ی تعویض روغن بروید. این قابلیت به شما کمک می‌کند از روغن سالم استفاده کنید و زمانی که سلامت روغن، به دلیل داغ شدن‌های مکرر، به خطر می‌افتد آن را تعویض کنید.

۴. ظرفیت مخزن

باید قبل از خرید سرخ‌کن درباره‌ی میزان غذایی که قرار است با آن سرخ کنید اطلاع داشته باشید. اگر خانواده‌ی پرجمعیتی دارید، میان وعده‌های سرخ شده می‌خورید یا اگر اهل مهمانی هستید و دوستان‌تان را به هر بهانه‌ای دور هم جمع می‌کنید، بهتر است یک سرخ‌کن با ظرفیت مخزن بالا انتخاب کنید.

همچنین اگر دوست دارید یک مرغ درسته را سرخ کنید و روی میز غذا بگذارید، خرید سرخ‌کن با ظرفیت مخزن بالا به شما پیشنهاد می‌شود. اما اگر استفاده‌ی زیادی از سرخ‌کن ندارید، کوچک‌ترین دستگاه با کمترین ظرفیت مخزن هم برایتان کافی خواهد بود. پس قبل از خرید حتما به این موضوع فکر کنید.

۵. سبد و لوازم جانبی

سرخ‌کن‌ها همیشه لوازم جانبی مخصوص خودشان را دارند و یکی از این لوازم، سبد سرخ کردن است. وجود چند سبد به شما کمک می‌کند تمام مواد غذایی که قرار است سرخ شوند را در آن‌ها بگذارید و به ترتیب در سرخ‌کن قرار دهید تا آماده شود. اگر خانواده‌ی پرجمعیتی دارید یا اهل مهمانی گرفتن هستید، این موضوع را با دقت بیشتری بررسی کنید.

۶. ایمنی

وقتی قصد خرید سرخ‌کن‌ روگازی دارید باید به ایمنی آن‌ها توجه زیادی داشته باشید. سرخ کردن غذا، مخصوصا در قطعات بزرگ، احتمال تغییر دمای ناگهانی روغن و ایجاد آتش‌سوزی را با خود به همراه دارد. بهتر است اگر بودجه‌ی کافی در اختیار دارید یک سرخ‌کن برقی ساده که با روغن کار می‌کند را انتخاب کنید تا ریسک حوادثی مثل سوختگی دست و صورت و همچنین آتش‌سوزی را به صفر برسانید.

در سرخ‌کن‌های برقی هم به دنبال دستگاه‌هایی باشید که پوشش خارجی بدنه‌شان عایق حرارتی است و در حین کار داغ نمی‌شود. همچنین سیستم خاموشی خودکار و کابل برق قابل جدا شدن هم از دیگر مواردی است که ایمنی سرخ‌کن برقی را بالا می‌برد. برای کاهش حداکثری احتمال بروز حوادث توصیه می‌کنیم سبد را کاملا پر نکنید و دما را مناسب با ماده‌ی غذایی تنظیم کنید.

۷. تمیز کردن

سرخ کردن غذا با روغن همیشه با خود سختی‌هایی به همراه دارد. شست‌وشوی ظرفی که روغن در آن داغ شده سخت است پس بهتر است اگر قصد خرید سرخ‌کن روغنی را دارید به دنبال دستگاهی باشید که قطعات آن به راحتی جدا می‌شود. اگر از ماشین ظرفشویی استفاده می‌کنید حتما دستگاهی بخرید که می‌توانید قطعات آن را در ماشین ظرفشویی قرار دهید.

بهترین سرخ‌کن‌های بازار ایران

بهترین سرخ‌کن‌های بازار ایران

۳ سرخ‌کن پرفروش در بازار

برندهای مختلف تولیدکننده‌ی محصولات خانگی، دستگاه‌های سرخ‌کن کلاسیک، با قابلیت‌ها و مشخصات متنوع، تولید کرده‌اند. در این بخش می‌خواهیم با ۳ سرخ‌کن پرفروش در بازار آشنا شویم.

پارس خزر – مدل Naget ZG10A

این سرخ کن بسیار کوچک، با حجم مخزن ۱ لیتر، برای خانواده‌های یک یا دو نفر مناسب است. کار با این محصول بسیار آسان است و تمام تنظیمات با یک درجه‌ی چرخشی و چند دکمه انجام می‌شود، پس می‌توان گفت استفاده از آن برای سالمندان هم آسان است. تمام بخش‌های سرخ‌کن که با مواد غذایی در ارتباط هستند به راحتی جدا می‌شوند اما برای شست‌وشو نباید آن‌ها را در ماشین ظرفشویی قرار دهید.

سرخ کن پارس خزر مدل Naget ZG10A

سرخ کن پارس خزر مدل Naget ZG10A

۱,۷۴۷,۰۰۰
۱,۵۹۹,۰۰۰ تومان

همیلتون – مدل DF-535T

طراحی ظاهری سرخ‌کن همیلتون کاملا کلاسیک است و با چند دکمه و پیچ کار می‌کند. ظرفیت مخزن آن ۲.۵ لیتر و مناسب خانواده‌های کم‌جمعیت است. فیلتر استفاده شده برای روغن در این دستگاه قابلیت تعویض دارد و می‌توانید در مواقع لازم آن را عوض کنید.

قدرت سرخ‌کن همیلتون ۲۰۰۰ وات است و با سرعت زیادی می‌تواند روغن را داغ و برای سرخ کردن مواد غذایی آماده کند. دیگ و سبد سرخ‌کن به راحتی جدا می‌شوند و می‌توانید آن‌ها را بشویید. فقط فراموش نکنید که برای شست‌وشو نباید از ماشین ظرفشویی استفاده کنید.

سرخ کن همیلتون مدل DF-535T

سرخ کن پارس خزر – مدل FR-2012

حجم مخزن مدل از سرخ‌کن‌های پارس خزر ۲.۵ لیتر است و با سیستم قطع خودکاری که دارد، از سوختن غذا یا روغن به دلیل بالا رفتن حرارت جلوگیری می‌کند. فیلتر این دستگاه قابل تعویض است و تمام قطعات مصرفی آن به راحتی جدا می‌شوند. محفظه‌ی جمع‌آوری سیم، صفحه‌ی تنظیمات ساده، تایمر دیجیتالی، آلارم پایان زمان پخت و سیستم ضد بو از دیگر امکانات قابل توجه این محصول است.

سرخ کن پارس خزر مدل FR-2012

برای آشنایی بیشتر با انواع سرخ‌کن، ۱۰ سرخ‌کن کلاسیک و محبوب در دیجی‌کالا را بخوانید.

هواپز بهتر است یا سرخکن

۳ هواپز پرفروش در بازار

چند سالی است که استفاده از هواپز بالا رفته است. مردم به تغذیه‌ی سالم اهمیت بیشتری می‌دهند و به همین دلیل به روش‌های پخت‌وپز سالم روی اورده‌اند. در این بخش با ۳ هواپز پرفروش در بازار آشنا می‌شویم.

شیائومی – مدل MAF02

شیائومی برند محبوب تولید‌کننده‌ی گجت‌ها و لوازم خانگی هوشمند است. ویژگی منحصربه‌فرد هواپز شیائومی امکان اتصال آن به اپلیکیشن Mi-Home و انجام تنظیمات از طریق تلفن همراه است همچنین برای کنترل این هواپز می‌توانید از دستیار گوگل (google assistant) هم استفاده کنید. پس قبل از بررسی قابلیت‌های مختلف این دستگاه باید بگوییم اگر از طرفداران خانه‌ی هوشمند هستید خرید هواپز شیائومی باید برایتان در اولویت باشد.

ظرفیت مخزن این دستگاه ۳.۵ لیتر و مناسب تهیه‌ی غذا برای ۳ نفر است. روکش تمام قسمت‌های داخلی آن تفلون است و به همین دلیل شست‌وشوی آن‌ها با دست یا ماشین ظرفشویی بسیار آسان است. برنامه‌های پخت حافظه‌ی این دستگاه بسیار متنوع است و با استفاده از اپلیکیشن Mijia می‌توانید ۱۰۰ دستور پخت دیگر به آن اضافه کنید.

نکته‌ی جالب در برنامه‌ریزی پخت این است که می‌توانید مشخص کنید چه زمانی مواد غذایی برگردانده شوند تا تمام قسمت‌های آن به صورت یکنواخت برشته شود.

بخارپز کردن، گریل کردن و امکان پخت کیک و شیرینی از دیگر قابلیت‌های پخت هواپز شیائومی است. با استفاده برنامه‌ریزی زمان شروع پخت می‌توانید مواد غذایی را در سبد بچینید و زمان شروع به کار را به شکلی تنظیم کنید که وقتی از سر کار به خانه برمی‌گردید غذا آماده شده باشد.

هواپز شیائومی مدل MAF02

سیلورکرست – مدل S-19-8 liter

ظرفیت مخزن این هواپز ۸ لیتر بوده و برای یک خانواده‌ی پرجمعیت کاملا مناسب است. این دستگاه علاوه بر سرخ کردن غذا، قابلیت گریل کردن و کباب کردن مواد غذایی مختلف را هم دارد. تمام تنظیمات مربوط به پخت غذا را می‌توانید با صفحه‌ی LED روی دستگاه انجام دهید یا از برنامه‌های پخت از پیش تنظیم شده‌اش استفاده کنید.

سیستم خاموشی خودکار ایمنی کار با هواپز سیلورکرست را تضمین می‌کند. تمام قطعات مرتبط با پخت غذا در این محصول قابل جداسازی است و می‌توانید آن‌ها را برای شست‌وشو در ماشین ظرفشویی قرار دهید.

سرخ کن بدون روغن سیلورکرست مدل S-18-8 liter

مباشی – مدل ME-AF994SS

ظرفیت مخزن این هواپز مباشی ۶ لیتر است و می‌تواند برای ۱۲ نفر غذا آماده کند. پوشش داخلی آن تفلون است و به راحتی بعد از استفاده شسته می‌شود. این محصول علاوه بر پخت غذا، قابلیت یخ‌زدایی هم دارد، یعنی شما می‌توانید مواد غذایی را مستقیم از فریزر در مخزن هواپز قرار دهید تا در زمان کوتاهی از حالت انجماد خارج شود.

صفحه‌ی LED روی هواپز مباشی برنامه‌ی پخت انواع مواد غذایی را دارد. همچنین شما می‌توانید در صورت تمایل، برنامه‌ی غذایی مورد دلخواه خودتان را به آن دهید.

هواپز مباشی مدل ME-AF994SS

برای آشنایی بیشتر با انواع هواپز، ۱۰ هواپز (سرخ‌کن بدون روغن) محبوب در دیجی‌کالا را بخوانید.

مشکلات رایج در سرخ‌کن‌ها

مشکلات عمده‌ی سرخکن

سرخ‌کن و هواپز هم مثل هر وسیله‌ی برقی دیگری ممکن است دچار مشکل شود. البته اگر بعد از خرید سرخ‌کن به صورت دوره‌ای آن را بررسی نکنید و خوب از آن مراقبت نکنید، ممکن است مشکلات خیلی سریع خود را نشان داده و باعث خرابی دستگاه شوند. در ادامه ۶ مورد از رایج‌ترین مشکلاتی که برای سرخ‌کن‌ها پیش می‌آید را با هم بررسی می‌کنیم.

۱. با روشن شدن سرخ‌کن فیوز می‌پرد

در صورت بروز این مشکل ابتدا کابل برق، دوشاخه و پریز برقی که از آن استفاده می‌کنید را بررسی کنید. هر قسمتی که دچار مشکل شده بود را تعمیر کنید تا بتوانید مجددا از سرخ‌کن به راحتی استفاده کنید. اما اگر در آن‌ها مشکلی وجود نداشته باشد احتمالا مشکل در سیم‌کشی برق ساختمان است و برای رفع آن باید حتما از یک برقکار متخصص کمک بگیرید.

۲. سرخ‌کن روشن نمی‌شود

اگر سرخ‌کن کار نمی‌کرد ابتدا باید سلامت کابل، دوشاخه و پریز برق را بررسی کنید. در اغلب موارد آسیبی که به یکی از این سه بخش وارد شده است مانع کار کردن سرخ‌کن می‌شود. اگر بعد از بررسی و رفع اشکال باز هم روشن نشد مشکل از ترموستات است. برای بررسی مشکل ترموستات، تعمیر یا تعویض آن بهتر است از یک کارشناس متخصص کمک بگیرید.

۳. سرخ‌کن داغ شدن روغن را اعلام نمی‌کند

ایجاد مشکل در ترموستات باعث از کار افتادن سنسور دما و در نتیجه کار نکردن چراغ هشدار سرخ‌کن می‌شود. در صورت بروز چنین مشکلی باید یک تعمیرکار ماهر آن را بررسی و در صورت نیاز ترموستات را عوض کند.

۴. سرخ‌کن مواد غذایی و روغن را می‌سوزاند

این مشکل هم به علت خرابی ترموستات پیش می‌آید. ایجاد اتصال مداوم بین پلاتین‌ها و قطع نشدن آن در ترموستات باعث جوش خوردن پلاتین‌ها به یکدیگر و در نتیجه ایجاد چنین مشکلی می‌شود. اگر سرخ‌کن شما این مشکل را دارد حتما باید برای تعویض ترموستات اقدام کنید.

۵. سیستم خاموشی خودکار سرخ‌کن کار نمی‌کند

جوش خوردگی پلاتین‌های ترموستات، ایجاد زدگی روی پلاتین‌های ترموستات، خرابی ترانزیستور یا خراب شدن تایمر می‌تواند دلیل از کار افتادن سیستم خاموشی خودکار باشد. برای راه‌اندازی مجدد سیستم auto-off حتما باید سرخ‌کن را به یک تعمیرکار ماهر بسپارید.

۶. برنامه‌ی پخت و تنظیمات دستگاه اجرا نمی‌شود

دلیل پیش آمدن این مشکل از بین رفتن لحیم پایه‌ی میکروسوییچ و قطع ارتباط آن با مدار یا خراب شدن میکروسوییچ است. میکروسوییچ یکی از مهم‌ترین قطعات سرخ‌کن است و در صورتی که اشکال از لحیم‌ها نباشد باید آن را به صورت کامل عوض کنید.

لوازم جانبی مناسب برای استفاده از سرخ‌کن

لوازم جانبی مناسب برای استفاده از سرخ‌کن

برای آسان‌تر شدن استفاده از هر وسیله‌ای، معمولا چند لوازم جانبی و مکمل وجود دارد که واقعا کار را راحت می‌کند. برای استفاده از سرخ‌کن‌ها هم لیست کوتاهی از این لوازم وجود دارد که استفاده را برایتان آسان می‌کند. اگر قرار است از سرخ‌کن بدون روغن (هواپز) استفاده کنید، پیشنهاد می‌کنیم از کاغذهای روغنی مخصوص هواپز غافل نشوید. این کاغذها از کثیف شدن فضای داخلی مخزن هواپز در طول پخت غذا جلوگیری می‌کنند.

قلم‌موی آشپزی هم از آن ابزارها است که استفاده از آن غذاها را در هواپز خوشمزه‌تر می‌کند. اگر دوست دارید غذاهایتان کمی به روغن آغشته باشند می‌توانید قلم‌مو را در روغن زده و روی مواد غذایی بکشید. با این کار هم مواد غذایی چرب می‌شوند هم مقدار روغن مصرفی‌تان بسیار پایین خواهد ماند. همچنین می‌توانید داخل کاغذ روغنی مخصوص هواپز را با کمک قلم‌مو کمی چرب کنید سپس، مواد غذایی را در آن قرار دهید.

وقتی قرار است سرخ‌کن یا هواپز به مدت طولانی کار کند چه بخواهیم و چه نخواهیم، دسته‌ی مخزن کمی داغ می‌شود. پس بهتر است همیشه یک جفت دستکش عالی و مناسب در کنار سرخ‌کن قرار داشته باشد تا بتوانید در هر بار سر زدن به غذا، از پوست دست‌تان محافظت کنید. بهترین دستگیره برای این کار، دستکش مخصوص فر است؛ همان مدلی که مثل دستکش پوشیده می‌شوند. در صورتی که دستگیره‌ی مخصوص فر نداشتید حتما از دستگیره‌ی پارچه‌ای ساده استفاده کنید تا عایق خوبی برای حرارت باشد.

دستگیره مدل W-111
۸۵,۰۰۰
۶۵,۰۰۰
تومان
انواع دستگیره

مشاهده همه

انبر آشپزی به شما کمک می‌کند بدون اینکه دست‌تان به غذای داغ داخل مخزن نزدیک شود، تمام مواد را به راحتی جابه‌جا کنید تا هر دو طرف آن برشته شود. فرقی ندارد از هواپز استفاده می‌کنید یا سرخ‌کن کلاسیک، یکی دو انبر آشپزی مناسب همیشه باید در کنار دست‌تان باشد.

پاسخ به چند پرسش پرتکرار
سرخ کن قدیمی جزو کدام دسته از سرخ‌کن‌ها محسوب می‌شود؟
سرخ‌کن‌های کلاسیک اولین مدل از سرخ‌کن‌های برقی هستند که به بازار آمدند و قبل از آن از سرخ‌کن‌های روگازی استفاده می‌شد که هر دو از دسته سرخ‌کن‌های قدیمی محسوب می‌شوند.
سرخ کن ارزان بی‌کیفیت است؟
قیمت انواع سرخ کن موجود در بازار را چطور بررسی کنیم؟