به نقل از دیجیکالا:
با توجه به جاهطلبیهای ایلان ماسک، آیا ممکن است در آینده گوشی هوشمند تسلا را هم در بازار ببینیم؟ اگر این ایده به یک محصول واقعی تبدیل شود، چه ویژگیهایی خواهد داشت و چرا باید بتواند در مقابل رقبای قدرتمندی همچون آیفون و سری گلکسی عرض اندام کند؟
تسلا بهلطف نوآوریهای جذاب و تمرکز بر بهبود تجربهی رانندگی موفق شد صنعت خودرو را کاملا متحول کند و حتی خودروسازان سنتی و نامآشنا را هم به تولید خودروهای برقی ترغیب کند. این کمپانی که توسط ایلان ماسک مدیریت میشود، معمولا با معرفی ویژگیهای جدید و بهروز رسانیهای غیر منتظره، مرزهای تواناییهای خودروهای برقی را جابجا میکند.
این شرکت دنبالهروی ترندهای روز نیست، بلکه سعی میکند بازار را به سمتی که خود میخواهد سوق دهد. سهامداران و سرمایهگذاران تسلا هم با خط مشی این شرکت همسو هستند و به همین دلیل میتوان امیدوار بود گوشی هوشمند تسلا که تا کنون در حد یک ایدهی فانتزی در میان طرفداران حوزهی تکنولوژی باقی مانده است، در آینده به یک محصول واقعی تبدیل شود. همچنین، این کمپانی سابقهی معرفی محصولات خلاقانه و عجیب را هم دارد که از جملهی آنها میتوان به mini EV ویژهی کودکان اشاره کرد؛ پس تسلا فون (یا هر نام دیگری که داشته باشد) محصولی دور از انتظار نیست.
در ادامه به معرفی ۷ دلیل میپردازیم که توضیح میدهند چرا دوست داریم تسلا به جمع تولید کنندگان گوشیهای هوشمند بپیوندد:
۱. احتمال یکپارچگی با سرویس استارلینک
سرویس اینترنت ماهوارهای استارلینک که یکی دیگر از پروژههای جاهطلبانهی تحت مدیریت ایلان ماسک است، بهعنوان یکی از پروژههای کمپانی فضایی اسپیس ایکس در حال تکامل است. این پروژه با استفاده از ماهوارههای استارلینک سعی دارد دسترسی به اینترنت را در مناطقی با دسترسی محدود ممکن کند. در حال حاضر، برای دسترسی به این طرح شما به یک گیرنده نیاز دارید که باید رو به آسمان قرار بگیرد و تنها در ۲۹ کشور قابل دسترس است.
با این حال، گوشی هوشمند تسلا میتواند با تجهیز به سخت افزار اختصاصی امکان دسترسی به اینترنت استارلینک را برای کاربرانش فراهم کند. با توجه به تمایل ماسک به فناوریهای خلاقانه یا ویژگیهایی که شرایط فعلی را بهبود میدهند، میتوان به تولید چنین سخت افزاری امیدوار بود.
یکپارچگی گوشی هوشمند تسلا با اینترنت استارلینک به این معنی است که هر کاربری که این گوشی را داشته باشد به اینترنت ماهوارهای هم دسترسی خواهد داشت و نیازی نیست برای اتصال به اینترنت به اپراتورهای موبایل وابسته باشد.
۲. هماهنگی با خودروهای تسلا
در حال حاضر هم اپ تسلا بسیار کاربردی است به شما اجازه میدهد همهی کارهای روزمره مانند باز کردن یا قفل کردن خودرو، فراخواندن آن و کنترل مدیا را انجام دهید. با این حال، اگر گوشی هوشمند تسلا معرفی شود، میتوان انتظار داشت که همهی عملکردهای کلیدی اتومبیلهای تسلا توسط این گوشی کنترل شوند. حتی این احتمال وجود دارد که کنترلهای فیزیکی خودرو هم با گوشی یکپارچه سازی شوند.
۳. امکان پشتیبانی از نورالینک
نورالینک یک کمپانی فعال در زمینهی نوروتکنولوژی است که روی توسعهی تعاملات مغز و ماشین کار میکند. این شرکت هم از پروژههای دیگر ماسک است و زمانی که پرسیده شد آیا تسلا در حال توسعهی ساعت هوشمند است، ایلان ماسک شخصا گفت که نورالینک آینده است.
به بیان سادهتر و واضحتر، مفهوم جملهی ماسک این است که نورالینک در آینده فناوریای را ارائه خواهد کرد که به شما اجازه میدهد تنها با افکار خود دستگاهها را کنترل کنید. شاید ایدهی وجود گوشی هوشمندی با پشتیبانی از نورالینک (که بتوان با استفاده از افکار و بدون دخالت دست آن را کنترل کرد) شبیه به فیلمهای علمی- تخیلی بهنظر برسد، اما حتی فکر کردن به چنین محصولی هم جذاب است.
تصور کنید برای کنترل گوشی هوشمند خود و استفاده از آن به هیچ چیزی جز مغز خود نیازی نداشته باشید و بدون دخالت هیچ عضوی و هیچگونه تعامل فیزیکی، تنها با فکر کردن و ارسال امواج مغزی این کار را انجام دهید. این ایده بسیار عجیب است، اما اگر ایلان ماسک را بهخوبی بشناسید، میدانید که ایدههای او همیشه در مرز بین دیوانگی و نبوغ قرار میگیرند.
۴. گوشی هوشمند تسلا میتواند شیوهی شارژ باتری را متحول کند
در شایعات به تجهیز گوشی هوشمند تسلا (که از آن با عنوان Model Pi هم یاد میشود) به قاب پشتی شیشهای با قابلیت شارژ خورشیدی اشاره میشود. شارژ خورشیدی فناوری جدیدی نیست، اما در حال حاضر آنطور که بهنظر میرسد کاربردی نیست.
همچنین، هیچ گوشی هوشمندی هنوز به این فناوری مجهز نشده است. اما بار دیگر باید به این موضوع اشاره کنیم که تسلا شرکتی نیست که از ایدهآلهای دنیای تکنولوژی اطاعت کند و همیشه بهدنبال فناوریهای خلاقانه و ترندسازی بوده است، پس وجود یک گوشی هوشمند با پشتیبانی از سلولهای خورشیدی در قاب پشتی غیر ممکن نخواهد بود.
شاید اطلاع داشته باشید که این کمپانی پنلهای خورشیدی هم تولید کرده است که بسیار بهصرفه هستند. تسلا همواره بر استفاده از انرژیهای پاک و گسترش این فرهنگ متمرکز بوده است.
البته قطعا اگر گوشی هوشمند تسلا به مرحلهی تولید برسد، تنها بر انرژی خورشیدی وابسته نخواهد بود و از برق شهری هم بهره خواهد گرفت، اما احتمالا سیستم شارژ خورشیدی مورد استفاده در این گوشی بسیار کارآمدتر از تکنولوژیهای بهکار رفته در گجتهایی مانند پاوربانکهای خورشیدی امروزی خواهد بود.
۵. استفاده از مواد اولیه بازیافت شده
با توجه به بحران کمبود تراشه در سطح جهانی و با توجه به اینکه همواره اولویت تسلا استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر و مواد بازیافتی بوده است، به احتمال زیاد گوشی هوشمند این شرکت هم از مواد بازیافت شده تولید خواهد شد.
البته این موضوع تا حد زیادی برگرفته از شایعات است. تمام باتریهای تسلا بهصورت ۱۰۰ درصد بازیافتی هستند، بنابراین میتوان انتظار داشت که تعدادی از اجزای گوشی تسلا از جمله باتری آن از مواد بازیافت شده تولید شوند. همچنین، این کمپانی سالانه گزارشی منتشر میکند که ارقام مربوط به مواد بازیافتی را اعلام میکند، بهویژه آمار مرتبط با فلزات مهمی مانند مس، نیکل و برنز.
۶. تسلا بر فناوریهای پیشرفته متمرکز خواهد بود
قطعا اگر تسلا گوشی هوشمندی تولید کند، از فناوریهای پیشرفته در آن استفاده خواهد کرد. این روزها همهی پرچمداران مهم بازار از نمایشگرهای OLED بهره میبرند، بنابراین تعجبی ندارد تسلا هم بهدنبال استفاده از این صفحات باشد.
نرخ رفرش ۱۲۰ هرتز هم ترند دیگری است که بسیاری از پرچمداران و حتی میانردههای بازار از آن بهرهمند هستند. بهلطف نرخ تازهسازی ۱۲۰ هرتزی، تجربهی کار با محیط گرافیکی گوشیهای هوشمند در حالتهایی مانند گشتوگذار در رابط کاربری و اجرای انیمیشنهای آن، اجرای بازیها و … بسیار روانتر خواهد بود.
۷. آیا میتوانیم برای خرید گوشی هوشمند تسلا از رمزارز استفاده کنیم؟
ایلان ماسک نه تنها در دنیای تکنولوژی، بلکه در دنیای رمزارزها هم غوغا بهپا میکند و گهگاهی با توییتهای خود باعث رشد یا ریزش رمزارزهای خاصی میشود. اگر خبرهای این حوزه را دنبال کنید، قطعا میدانید که دوجکوین رمزارز محبوب ماسک است و بارها با توییتهایش باعث رشد آن شده است و در مقطعی ارزش آن را به بیشترین میزان که معادل ۰/۰۷ دلار بود رساند.
پس از توییتهای ماسک، ناگهان توجه دنیا به دوجکوین که در اصل یک میمکوین است جلب شد. به علاوه، مدتی بعد او اعلام کرد که شبکهی شارژ تسلا دوجکوین را هم بهعنوان یک شیوهی پرداخت میپذیرد. مهمتر از آن، فروشگاه تسلا هم از پرداخت با دوجکوین پشتیبانی میکند و محصولات مختلفی برای خرید با استفاده از این ارز در دسترس هستند.
دوجکوین تنها رمزارزی است که تسلا بهعنوان پول میپذیرد، بنابراین عجیب نیست که امکان خرید گوشی هوشمند تسلا با این رمزارز فراهم شود.
امید خود را بالا نبرید
در حالی که گوشی هوشمند تسلا با ویژگیهای بالا میتواند به محصولی جذاب تبدیل شود که توان به چالش کشیدن سامسونگ و اپل را خواهد داشت؛ معرفی آن در آیندهای نزدیک بعید بهنظر میرسد. ماسک در حال حاضر درگیر پروژههای بسیار زیادی است و با وجود پروژههایی مانند نورالینک، گوشی هوشمند چندان اهمیت و جایگاهی برایش ندارد که بخواهد در اولویتهای لیست او قرار بگیرد.
منبع: Make Use Of