به نقل از دیجیکالا:
مدت زمان زیادی است که محققان توانستهاند اثرات مثبت ورزش را ثابت کنند. حتی یک پیادهروی ساده هم میتواند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد. در سالهای اخیر، توصیه دربارهی پیادهروی بعد غذا خوردن بهطور چشمگیری افزایش یافته است. به همین دلیل، تصمیم گرفتیم در مقالهی امروز دیجیکالا مگ به این موضوع نگاهی دقیقتری بیندازیم. ما را تا انتهای این مطلب همراهی کنید.
فواید پیاده روی بعد غذا خوردن
مضرات پیاده روی بعد از غذا خوردن
بهترین زمان برای پیادهروی
مدت زمان پیادهروی
شدت پیادهروی
فواید پیادهروی بعد غذا خوردن
پیادهروی بعد از غذا خوردن فواید منحصر بهفردی دارد که در این بخش به مهمترین آنها اشاره میکنیم.
۱. هضم را بهبود میبخشد
یکی از مزیتهای پیادهروی بعد غذا خوردن، بهبود هضم است. شواهد نشان میدهد که راه رفتن با تخلیهی سریعتر معده مرتبط است و فعالیت بدنی علائم سندروم رودهی تحریکپذیر (IBS) را بهبود میبخشد.
علاوه بر این، مشخص شده است که انجام فعالیت بدنی با شدت کم تا متوسط بعد از غذا خوردن اثر محافظتی روی دستگاهی گوارش دارد و از بیماریهایی مانند زخم معده، سوزش سر دل، IBS، یبوست و سرطان رودهی بزرگ پیشگیری میکند.
۲. به کاهش قند خون کمک میکند
از سایر فواید پیادهروی بعد غذا خوردن میتوان به کنترل قند خون اشاره کرد. پیادهروی از افزایش بیش از حد قند خون بعد از غذا خوردن جلوگیری میکند و نیاز بیماران دیابتی را به انسولین یا داروهای خوراکی کاهش میدهد.
در یک مطالعهی کوچک که روی سالمندان مبتلا به پیشدیابت انجام شد، پیادهروی بعد از غذا خوردن در مقایسه با پیادهروی صبحگاهی تاثیری بیشتری روی کنترل قند خون داشت. در یک مطالعهی دیگر روی افراد مبتلا به دیابت نوع ۲، اثرات مفید ۱۰ دقیقه پیادهروی سبک بعد از هر وعدهی غذایی، نسبت به ۳۰ دقیقه پیادهروی در سایر ساعات روز، بیشتر بود. همچنین مشخص شد که پیادهروی بعد از شام تاثیر چشمگیرتری دارد.
۳. فشار خون را تنظیم میکند
حتما شنیدهاید که ورزش راهکار مفیدی برای کاهش فشار خون است. اما احتمالا نمیدانید که پیادهروی کوتاه در طول روز (برای مثال بعد از غذا خوردن) در مقایسه با ورزش طولانی برای کنترل فشار خون گزینهی بهتری است. محققان با انجام یک تحقیق متوجه شدند که اگر چند بار در روز و هر بار ۱۰ دقیقه فعالیت بدنی داشته باشید، فشار خون شما بهطور چشمگیری کاهش مییابد. زمان صرف غذا میتواند انتخاب خوبی برای ورزش کوتاهمدت باشد.
۴. خطر بیماری قلبی را کاهش میدهد
ورزش منظم بهدلیل تاثیری که روی فشار خون، کلسترول بد (LDL) و تریگلیسیرید دارد، از ابتلا به حملهی قلبی و سکتهی مغزی جلوگیری میکند. محققان متوجه شدهاند که چند دوره ورزش کوتاهمدت در طول روز، در مقایسه با یک تمرین طولانی و مداوم، تاثیری بهتری روی سطح تریگلیسیرید دارد. شما میتوانید این الگو را با ۵ تا ۱۰ دقیقه پیادهروی پس از صرف وعدههای غذایی اصلی تقلید کنید.
کارشناسان توصیه میکنند حداقل ۵ روز در هفته و هر روز ۳۰ دقیقه ورزش با شدت متوسط انجام دهید. شما با ۳ پیادهروی ۱۰ دقیقهای میتوانید به راحتی این دستورالعمل را رعایت کنید.
۵. نفخ را از بین میبرد
پرخوری، حساسیتهای غذایی و سندرم رودهی تحریکپذیر همگی از دلایل نفخ هستند. مهم نیست که چرا دچار نفخ شدهاید، در هر صورت پیاده روی میتواند تنها چیزی باشد که برای رفع این مشکل به آن نیاز دارید.
تحقیقات نشان دادهاند که هر چقدر افراد مبتلا به سندرم رودهی تحریکپذیر در طول روز قدمهای بیشتری بردارند، احتمال کمتری وجود دارد که علائم نامطلوب از جمله نفخ را تجربه کنند. در سایر افراد هم ۱۰ تا ۱۵ دقیقه پیادهروی بعد غذا خوردن میتواند علائم نفخ را تسکین دهد. بنابراین، وقتی بعد از غذا خوردن احساس نفخ میکنید، میتوانید از پیادهروی بهعنوان یک راهکار سریع و بدون عارضه کمک بگیرید.
۶. باعث کاهش وزن میشود
ثابت شده است که ورزش در ترکیب با رژیم غذایی مناسب نقش مهمی در کاهش وزن دارد. برای کاهش وزن به نقصان کالری نیاز دارید، به این معنی که کالری دریافتی شما باید از کالریای که میسوزانید بیشتر باشد. پیادهروی بعد غذا میتواند شما را به نقصان کالری نزدیک کند و اگر بهطور مداوم انجام شود، بهتدریج وزن کم میکنید. با این حال، برای نتیجهگیری قطعی به تحقیقات بیشتری نیاز است.
مضرات پیادهروی بعد از غذا خوردن
پیادهروی بعد غذا خوردن عوارض جانبی بسیار کمی دارد، اما در هر صورت باید به آنها اشاره کرد؛ چراکه انجام آن ممکن است برای همه مناسب نباشد.
در بعضی از افراد، پیادهروی بلافاصله بعد از غذا خوردن (بهخصوص بعد از وعدههای غذایی حجیم) به مشکلات گوارشی منجر میشود. برای مثال، افراد مبتلا به رفلاکس اسید باید بااحتیاط زمان و شدت ورزش بعد از غذا را مشخص کنند. چون فعالیت بدنی شدید میتواند این بیماران را مستعد سوزش سر دل کند، اگرچه فعالیتهای سبک و کوتاهمدت ممکن است چنین اثری نداشته باشند.
علاه بر این، فعالیت بدنی بلافاصله بعد از صرف غذا ممکن است باعث سوء هاضمه شود. از سوی دیگر، افزایش سرعت تخلیهی معده در هنگام پیادهروی میتواند به بروز علائم ناخوشایندی مانند حالت تهوع و درد معده منجر شود.
در صورت مشاهدهی هر یک از این علائم، بین غذا خوردن و پیادهروی ۱۰ تا ۱۵ دقیقه فاصله در نظر بگیرید و شدت راه رفتن را کاهش دهید. چنانچه به بیماری گوارشی مبتلا هستید، بهتر است قبل از اینکه پیادهروی بعد غذا را به یک برنامهی روتین تبدیل کنید، نظر پزشک خود را جویا شوید.
- رفلاکس معده؛ چگونه سوزش سر دل را درمان کنیم؟
- ۱۶ اشتباهی رایج در پیادهروی که نباید آنها را تکرار کنید
بهترین زمان برای پیادهروی
بر اساس اطلاعات فعلی، به نظر میرسد که زمان ایدئال برای پیادهروی بلافاصله بعد از غذا خوردن باشد. در این زمان، بدن در حال هضم غذا است و به همین دلیل شما میتوانید از مزایایی مانند بهبود هضم و مدیریت قند خون بهرهمند شوید.
اگرچه پیادهروی پس از تمام وعدههای غذایی برای سلامتی مفید است، اما انجام آن بعد از صرف شام میتواند برای شروع عالی باشد.
مدت زمان پیادهروی
طرفداران پیادهروی بعد از غذا خوردن پیشنهاد میکنند که این کار را با ۱۰ دقیقه شروع کنید و سپس مدت زمان آن را با توجه به سطح تحمل خود افزایش دهید.
۱۰ دقیقه پیادهروی این امکان را به شما میدهد که هم از مزایای فعالیت بدنی بهرهمند شوید و هم از بروز مشکلات گوارشی جلوگیری کنید. از سوی دیگر، فعالیت بدنی کوتاهمدت آسانتر است و تاثیری کمتری روی برنامهی روزانهی شما دارد. با انجام سه پیادهروی ۱۰ دقیقهای در طول روز، میتوانید بهراحتی طبق توصیهی کارشناسان ۳۰ دقیقه فعالیت بدنی داشته باشید.
شدت پیادهروی
بعد از خوردن غذا بهتر است از دویدن خودداری کنید. چون ورزش بیش از حد شدید میتواند هضم غذا مختل کند و شما در معرض ابتلا به مشکلات گوارشی قرار دهد. بنابراین، باید شدت فعالیت بعد از غذا را در حد کم تا متوسط نگه دارید.
یک پیادهروی سریع با سرعت حداکثر ۳ مایل (۵ کیلومتر) در ساعت، مزایای فعالیت بدنی را برای شما فراهم میکند و به احتمال زیاد به مشکلات گوارشی منجر نمیشود. از آنجا که افراد مختلف به راه رفتن بعد از غذا خوردن واکنش متفاوتی نشان میدهند، اگر عادت به فعالیت بدنی مکرر ندارید، مهم است که با شدت کمتر شروع کنید.
کلام پایانی
اگر میخواهید یک عادت سالم را به برنامهی روزانهی خود اضافه کنید، پیادهروی بعد غذا یک انتخاب عالی است؛ چراکه هضم را بهبود میبخشد، به کنترل قند خون و فشار خون کمک میکند، در کاهش وزن موثر است و از بیماری قلبی پیشگیری میکند. ۱۰ دقیقه پیادهروی با شدت کم تا متوسط به شما کمک میکند که بدون مشکل از این فواید بهرهمند شوید. با این حال، اگر به بیماری خاصی مبتلا هستید، بهتر است قبل از شروع پیادهروی با پزشک خود مشورت کنید.
منابع: verywellfit, healthline