به نقل از دیجیکالا:
چای سیاه که این روزها طرفداران خیلی زیادی دارد، تقریبا ۴ هزار سال پیش در چین کشف شد. امروزه افراد زیادی در سراسر جهان این چای را مصرف میکنند. این نوع چای حاوی آنتیاکسیدانها و مواد مغذی است که میتوانند سموم را از بدن خارج کنند و سلامت بدن را بهبود ببخشند. میزان کافئین موجود در چای سیاه کمتر از قهوه است. در مقالهای که امروز برایتان آماده کردیم، خواص چای سیاه برای سلامتی، پوست و مو را با شما به اشتراک میگذاریم و ارزش غذایی این نوشیدنی محبوب را میگوییم. تا پایان این مقاله از دیجیکالا مگ با ما همراه باشید.
- ۱۵ خاصیت فوقالعادهی چای ماسالا (و عوارض جانبی آن)
- ۱۲ خاصیت شگفتآور چای سبز که آن را از نوشیدنیهای دیگر متمایز میکند
ارزش غذایی چای سیاه
بیشتر خواص چای سیاه به وجود آنتیاکسیدانهای مختلف در آن برمیگردند. یکی از این آنتیاکسیدانها پلیفنول نام دارد که آنتیاکسیدان اصلی این نوع چای به شمار میرود. همچنین مقدار کمی سدیم، پروتئین و کربوهیدرات دارد. در ادامه ارزش غذایی ۱۰۰ گرم چای سیاه آورده شده است.
کالری | ۱ |
چربی کل | ۰ گرم |
اسیدهای چرب تک غیراشباع و چند غیر اشباع | ۰ گرم |
اسیدهای چرب اشباع شده | ۰ گرم |
اسیدهای چرب امگا ۳ | ۳ میلیگرم |
اسیدهای چرب امگا ۶ | ۱ میلیگرم |
سدیم | ۵ میلیگرم |
پتاسیم | ۳۷ میلیگرم |
فلوراید | ۳۷۳ میکروگرم |
خواص چای سیاه برای سلامتی
میتوانید با نوشیدن چای سیاه سلامتی بدن خود را بهبود ببخشید. چای سیاه ممکن است سلامت قلب را بهبود ببخشد، اسهال و سایر مشکلات گوارشی را درمان کند، فشار خون را تنظیم کند و احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد. برای اینکه از خواص چای سیاه بیشترین بهره را ببرید، به آن قند یا شیر اضافه نکنید. در ادامه تعدادی از خواص چای سیاه را بررسی میکنیم.
۱. ممکن است سلامت قلب را بهبود ببخشد
فلاونهای موجود در چای سیاه ممکن است در بهبود سلامت قلب مفید باشد. دانشمندان تأیید کردهاند که نوشیدن سه فنجان (یا بیشتر) چای سیاه در روز میتواند احتمال ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب را کاهش دهد. علاوه بر این چای سیاه با کاهش احتمال مرگ ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی در ارتباط است.
یک بررسی گسترده از مطالعات نشان داد که به ازای هر فنجان چای مصرفی روزانه، ۴ درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی، ۲ درصد خطر حمله قلبی و سایر حوادث قلبی عروقی، ۴ درصد خطر سکته مغزی کمتر است. نتایج یک مطالعه آیندهنگر بزرگ حاکی از آن است که افرادی که روزانه چای مینوشیدند، در مقایسه با افرادی که در ۱۲ ماه گذشته چای ننوشیدهاند، ۸ درصد کاهش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و ۱۰ درصد کاهش خطر ابتلا به حوادث عمده قلبی مانند حمله قلبی داشتند.
۲. ممکن است خطر ابتلا به سرطان رحم را کاهش دهد
تیافلاوینهای چای سیاه ممکن است از تکثیر سلولهای سرطان رحم جلوگیری کند. در یک مطالعه نشان داده شد افرادی که بیشتر از دو فنجان چای در روز مینوشند، ۳۰ درصد کاهش احتمال ابتلا به سرطان رحم را تجربه میکنند.
۳. ممکن است در کاهش احتمال ابتلا به دیابت مفید باشد
دانشمندان به این نتیجه رسیدهاند که نوشیدن چای سیاه ممکن است به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند. چای سیاه حاوی کاتچینها و فلاونوئیدهای مختلف است. این نوشیدنی پرطرفدار ممکن است حساسیت بدن به انسولین را بیشتر کند.
تحقیقات نشان می دهد که نوشیدن چای سیاه ممکن است به کاهش قند خون بعد از یک وعده غذایی یا میان وعده کمک کند که به آن گلوکز پس از غذا نیز میگویند. یک مطالعه کوچک و به خوبی طراحی شده به تأثیر نوشیدن چای سیاه بر سطح قند خون پس از مصرف یک نوشیدنی با قند بالا پرداخت.
بیست و چهار نفر، چه با و چه بدون پیش دیابت، یک نوشیدنی با قند بالا همراه با دوز کم یا زیاد چای سیاه یا دارونما مصرف کردند. آنهایی که دوز کم یا زیاد چای سیاه مینوشیدند؛ به میزان قابل توجهی قند خون بعد از غذا (پس از خوردن غذا) پایینتری در مقایسه با کسانی که دارونما مصرف میکردند، داشتند.
نتایج چند مطالعه نشان میدهد که چای سیاه ممکن است به افزایش استفاده از انسولین در بدن کمک کند. یک مطالعه کوچک که به بررسی اثرات مصرف چای سیاه بر پاسخ انسولین در مردان مبتلا به چاقی و مقاومت به انسولین پرداخت.
شرکت کنندگان ۷۵ گرم گلوکز همراه با ۱۰۰ میلی لیتر چای سیاه، آب چغندر یا آب مصرف کردند. کسانی که چای سیاه را همراه با گلوکز مصرف کردند، در مقایسه با افرادی که آب مینوشیدند، حدود ۲۹ درصد پاسخ انسولین کمتری داشتند. بنابراین میتوان نتیجه گرفت چای سیاه به بهبود حساسیت به انسولین کمک کند، به ویژه پس از یک وعده غذایی یا میان وعده با قند بالا.
۴. ممکن است سیستم ایمنی بدن را تقویت کند
چای سیاه سرشار از آنتیاکسیدانهایی است که از رایکالهای آزاد خنثی میکنند. این رادیکالهای آزاد DNA را تغییر میدهند و عملکرد سلولهای نرمال را مختل میکنند. این موضوع میتواند منجر به التهاب شود و بدن را در حالت استرس قرار دهد. چای سیاه به از بین بردن رادیکالهای آزاد کمک میکند. این نوع چای سلولهای نرمال و عملکردهای بدن را به حالت اولیهی برمیگرداند و سیستم ایمنی بدن را هم تقویت میکند.
۵. ممکن است فشار خون را کاهش دهد
یکی دیگر از خواص چای سیاه، کاهش فشار خون است. محققان در کشورهای هلند، آلمان و ایتالیا از گروهی از افراد درخواست کردند به مدت یک هفته چای سیاه بنوشند. بعد از یک هفته محققان فشار خون سیستولیک و دیاستولیک شرکتکنندگان را بررسی کردند. نتایج این مطالعه نشان داد مصرف چای سیاه سطح فشار خون شرکتکنندگان را کاهش داد.
۶. ممکن است هوشیاری ذهن را بهبود ببخشد
محققان هلندی به این نتیجه رسیدند که مصرف چای سیاه اثرات قدرتمندی روی دامنهی توجه، همچنین توجه بینایی و درک شنوایی دارد. انواع چای حاوی ال تیانین هستند که عملکردهای مغز و فرآیند توجه در انسانها را تغییر میدهد. کافئین موجود در چای سیاه ممکن است هوشیاری را بهبود ببخشد.
در یک مطالعه کوچک که تأثیر چای سیاه بر عملکرد شناختی را بررسی میکرد، شرکت کنندگان ۲۵۰ میلی لیتر چای سیاه یا آب مصرف کردند. سپس به آنها تستهایی از عملکرد اجرایی، توجه پایدار، حافظه و محاسبات ریاضی داده شد.
کسانی که چای سیاه مصرف میکردند به طور قابل توجهی در کارهای شناختی سریعتر عمل کردند، حافظه آنها بهبود یافت و خطاهای کمتری مرتکب شدند. نویسندگان نتیجه میگیرند که حتی مقدار کمی چای سیاه میتواند پردازش شناختی را بهبود بخشد. اگر به دنبال افزایش انرژی و تمرکز بدون کافئین زیاد هستید، این چای سیاه را به یک نوشیدنی عالی برای شما تبدیل میکند.
۷. ممکن است سلامت استخوانها را بهبود دهد
با افزایش سن، استحکام استخوانها کاهش پیدا میکند. محققان به این نتیجه رسیدند افرادی که چای سیاه مینوشند، بهطرز قابلتوجهی به حفظ تراکم استخوانهای خود کمک میکنند. به همین دلیل نوشیدن چای سیاه ممکن است احتمال ابتلا به شکستگی استخوانها در اثر پوکی استخوان را در افراد مسن کاهش دهد.
در مطالعهی حیوانی انجام شده، محققان به موشهای صحرایی عصارهی چای سیاه دادند. نتایج این مطالعه نشان داد که موشها بهبود تراکم استخوان را تجربه کردند.
اگر سنتان ۳۰ سال به بالا است، نوشیدن چای سیاه را به بخشی از روتین خود تبدیل کنید تا احتمال ابتلا به پوکی استخوان و شکستگی استخوان در شما کاهش پیدا کند. نشان داده شده که نوشیدن چای سیاه خطر شکستگی لگن را کاهش میدهد.
۸. ممکن است احتمال ابتلا به بیماری پارکینسون را کاهش دهد
بیماری پارکینسون عارضهای است که بیشتر افراد مسن را تحت تأثیر قرار میدهد. تحقیقات نشان میدهند که پلیفنولهای موجود در چای سیاه از عصبهای موجود در مغز محافظت میکنند. در مطالعهی انجام شده در دانشگاه ملی سنگاپور نشان داده شد که کافئین چای سیاه در کاهش خطر ابتلا به بیماری پارکینسون مفید است.
۹. ممکن است سلامت دستگاه گوارش را بهبود ببخشد
رودهی سالم به محافظت از شما در برابر بیماریها و اختلالات مختلف کمک میکند. مصرف چای سیاه ممکن است در بهبود و تنوع بخشیدن به میکروبهای خوب روده مفید باشد. پلیفنولهای چای سیاه ممکن است بهعنوان پریبیوتیک عمل کرده و باکتریهای خوب روده را تغذیه کنند.
این پلیفنولها ممکن است از رشد سایر باکتریهای مضر در روده هم جلوگیری کنند. چای سیاه ممکن است به درمان زخم معده کمک کند و بهطور بالقوه احتمال ابتلا به سرطانهای مختلف مثل سرطانهای رودهی بزرگ (کولورکتال) و معده کمک کند. هرچند به مطالعات انسانی بیشتری در این زمینه نیاز است.
۱۰. ممکن است سطح کلسترول خون را کاهش دهد
سبک زندگی و عادتهای غذایی ناسالم ممکن است منجر به افزایش سطح کلسترول بد خون (LDL) شوند.
سطح بالای کلسترول بد میتواند منجر به جمع شدن پلاکتها در دیوارههای عروق شود. این موضوع میتواند منجر به کاهش جریان خون شود و حملهی قلبی و سکته را به دنبال داشته باشد.
در یک مطالعه نشان داده شد چای سیاه سطح کلسترول بد را ۱۱٫۱ درصد کاهش داد. محققان در این مطالعه به این نتیجه رسیدند که چای سیاه از بالا رفتن فشار خون در افراد مبتلا به اضافه وزن و مستعد ابتلا به بیماری قلبی جلوگیری میکند.
۱۱. خواص چای سیاه برای لاغری
اضافه وزن علت اصلی بیماریهای مختلف مثل دیابت، بیماری قلبی، سندرم تخمدان پلیکسیتیک (PCOS)، فشار خون بالا و… به شمار میرود. نوشیدن چای سیاه مثل چای سبز در صورتی که با دنبال کردن سبک زندگی سالم همراه شود، ممکن است در مدیریت وزن اثرگذار باشد.
دانشمندان به این نتیجه رسیدهاند که چای سیاه چربی احشایی را از طریق کاهش ژنهای التهابزا کم میکند. از آنجایی که التهاب طولانیمدت میتواند منجر به اضافه وزن شود، گفته میشود که چای سیاه ممکن است از اضافه وزن ناشی از التهاب پیشگیری کند. علاوه بر این چای سیاه ممکن است سطح تریگلیسیریدهای خون را کاهش دهد.
یک مطالعه قدیمی که نقش نوشیدن چای را بر وزن بدن بررسی کرد، نشان داد افرادی که روزانه ۶۹۰ میلی گرم کاتچین _کاتچینها از اجزای زیست فعال پلی فنلی موجود در چای هستند_ از چای به مدت ۱۲ هفته مصرف کردند، کاهش چربی بدن را نشان دادند.
۱۲. ممکن است خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش دهد
سنگ کلیه یک عارضهی دردناک و رایج است که افراد زیادی را درگیر کرده است. بهنظر میرسد چای سیاه در مقایسه با چایهای گیاهی دیگر، اگزالات خیلی کمتری دارد. شواهد قدیمی عنوان میکنند که چای سیاه ممکن است خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش دهد؛ با این حال شواهد کافی در این زمینه وجود ندارد.
قبل از مصرف چای سیاه برای درمان سنگ کلیه با پزشک مشورت کنید. قبلا در این مقاله ۱۶ درمان خانگی برای کاهش درد سنگ کلیه دربارهی روشهای طبیعی برای درمان سنگ کلیه صحبت کردهایم. اگر دچار این بیماری دردناک هستید، پیشنهاد میکنیم حتما این مقاله را مطالعه کنید.
۱۳. ممکن است علائم آسم را تسکین دهد
آسم در نتیجهی تورم و التهاب لولههایی به نام نایچه رخ میدهد. این بیماری دم و بازدم را دشوار میکند. شواهد عنوان میکنند که نوشیدن چای سیاه یا چای سبز ممکن است در تسکین علائم آسم مفید باشد. بعضی از مطالعات ثابت کردهاند که کافئین موجود در چایها میتواند به بهبود عفونت ریه کمک کند. نشان داده شده که فلاونوئیدهای چای سیاه برای افراد مبتلا به آسم مفید است.
۱۴. ممکن است با رادیکالهای آزاد مبارزه کند
رادیکالهای آزاد در نتیجهی عواملی از جمله آلودگی، استعمال دخانیات و استرس رخ میدهند. این ترکیبات برای بدن سمی هستند. آنتیاکسیدانها در مبارزه با رادیکالهای آزاد اثرگذار هستند. چای سیاه سرشار از آنتیاکسیدانهای مختلف است که در این زمینه نقش مهمی دارند. مصرف چای سیاه با لیموترش هم ممکن است در مبارزه با رادیکالهای آزاد مفید باشد.
۱۵. ممکن است باکتریها را از بین ببرد
بیشتر باکتریها میتوانند منجر به عفونت شده و حتی باعث مرگ شوند. آنتیاکسیدانها و دیگر ترکیبات موجود در چای سیاه ممکن است خواص ضدباکتریایی داشته باشند. یک مطالعهی دیگر عنوان کرد که چایهای مختلف از جمله چای سیاه ممکن است با باکتریها مبارزه کند.
۱۶. شاید استرس را کاهش دهد
کاهش سطح استرس یکی دیگر از خواص چای سیاه محسوب میشود. بر اساس نتایج مطالعهی انجام شده در دانشگاه لندن، چای میتواند میزان هورمونهای استرس در بدن را کاهش دهد و عصبها را ریلکس کند. زمانی که استرس دارید، به جای مصرف خوراکیهای ناسالم، چرب و شیرین یا استعمال دخانیات یک فنجان چای سیاه بنوشید.
۱۷. ممکن است در کاهش خطر ابتلا به آلزایمر اثرگذار باشد
بیماری آلزایمر منجر به از دست دادن حافظه میشود و میتواند روی فرآیند فکر کردن و رفتار فرد اثر بگذارد. آنتیاکسیدانهای موجود در چای سیاه ممکن است خطر ابتلا به این بیماری را کاهش دهد؛ هرچند مطالعات زیادی در این زمینه انجام نشده است.
۱۸. ممکن است سلامت دندانها را بهبود ببخشد
مصرف چای سیاه ممکن است از دندانها در برابر پلاکها، پوسیدگی و سوراخ شدن محافظت کند. همچنین ممکن است نفستان را تازه کند. چای سیاه خواص ضدباکتریایی و آنتیاکسیدانی دارد که میتوانند از عفونتهای استافیلوکوکوئوس پیشگیری کنند. فلوراید موجود در این نوع چای مانع از پوسیدگی دندانها میشوند.
علاوه بر این مطالعات گزارش کردهاند که چای سیاه ممکن است در پیشگیری از لکوپلاکیا (که باعث بروز لکههای سفید داخل دهان میشود) در بیماران مبتلا به کارسینوما (نوعی سرطان) مفید باشد. هرچند باید در نظر داشته باشید که چای سیاه ممکن است دندانها را لکهدار کند. بهتر است با دندانپزشک در این زمینه مشورت کنید.
۱۹. ممکن است اسهال را درمان کند
یکی دیگر از خواص چای سیاه، درمان اسهال است. در مطالعات مختلف نشان داده شده است که دنبال کردن رژیم غذایی حاوی چای سیاه میتواند احتمال ابتلا به اسهال را تا ۲۰ درصد کاهش دهد. با این وجود به مطالعات بیشتری دربارهی این خاصیت چای سیاه نیاز است.
۲۰. خلقوخو را بهبود میبخشد
آنتیاکسیدانهای موجود در چای سیاه ممکن است در مبارزه با استرس مفید باشند. این موضوع میتواند خلقوخو را بهبود ببخشد. چای سیاه ممکن است سطح کلسترول خون و فشار خون را تنظیم کند که شاید این مسأله اثرات مثبتی روی خلقوخو داشته باشد. البته توجه کنید که مطالعات در این زمینه محدود هستند.
۲۱.تاثیر نسبی بر کاهش خطر سکته مغزی دارد
سکته مغزی که دومین عامل مرگ و میر در سراسر جهان است؛ زمانی رخ میدهد که یک رگ خونی در مغز مسدود یا پاره شود. خوشبختانه ۸۰ درصد سکتههای مغزی قابل پیشگیری هستند. به عنوان مثال، مدیریت رژیم غذایی، فعالیت بدنی، کنترل فشار خون و سیگار نکشیدن میتواند به کاهش خطر سکته مغزی کمک کند. یک مطالعه آیندهنگر روی ۳۶۵۶۸۲ نفر به بررسی ارتباط بین نوشیدن چای یا قهوه و خطر سکته مغزی، زوال عقل و زوال عقل پس از سکته مغزی پرداخت. پس از پیگیری شرکتکنندگان برای بیش از ۱۱ سال، این مطالعه نشان داد کسانی که حداقل دو فنجان چای مینوشیدند در مقایسه با افرادی که چای نمینوشیدند، ۱۶ درصد کمتر در معرض خطر سکته مغزی قرار داشتند. مطالعه دیگری از پیش بینی های ژنتیکی مرتبط با مصرف چای برای تعیین ارتباط بین نوشیدن چای و خطر سکته استفاده کرد. این مطالعه نشان داد که اگر از نظر ژنتیکی مستعد نوشیدن چای بیشتر در روز هستید، خطر سکته مغزی نیز کمتر است.
۲۲. خواص چای سیاه برای چشم
چای سیاه سرشار از پلی فنول، کافئین و مواد معدنی است. برخی از این مواد به حفظ سلامتی یا پیشگیری از بیماری کمک میکند. برای بهرهمندی از خواص چای سیاه برای چشم کافی است دو عدد چای کیسهای تهیه کنید، آنها را در آب بگذارید و سپس روی چشمهایتان قرار دهید. با این کار عفونت چشم یا درد ناشی از نگاه کردن به نور مستقیم درمان میشود.
۲۳. خواص چای سیاه با میخک
میخک گیاهی آرامبخش است که از آن در تقویت ریهها، پیشگیری از سرطان و درمان اختلالهای عصبی استفاده میشود. ترکیب چای سیاه و میخک برای اندامهایی مانند کبد مفید است. افرادی که به مشکلات گوارشی و دیابت دچار هستند میتوانند این ترکیب را روزانه مصرف کنند.
۲۴. خواص چای سیاه برای سفیدی مو
چای علاوهبر تقویت تارهای مو میتواند به رفع سفیدی آنها نیز کمک کند. برای رفع سفیدی مو با چای کافی است ۲ قاشق چایخوری چای سیاه را با ۱ فنجان آب جوش دم کنید. پس از خنک شدن ترکیب، با این محلول موهای خود را ماساژ دهید. پس از ۱ ساعت موهایتان را با آب سرد آبکشی کنید.
۲۵. خواص چای سیاه و وانیل
اگر قصد تهیه دمنوشی آرامبخش را دارید، میتوانید دمنوش چای سیاه و وانیل را تهیه کنید. این ترکیب علاوهبر درمان سردرد، به درمان افسردگی و تسکین دردهای معده نیز کمک میکند. با مصرف این چای التهابهای پوستی نیز کم میشوند.
خواص چای سیاه برای پوست
چای سیاه میتواند به شما کمک کند به پوستی سالم دست پیدا کنید. این نوع چای میتواند با عفونتها و مشکلات پوستی مبارزه کند، علائم پیری پوست را به تأخیر بیندازد و پف زیر چشم را کاهش دهد.
پلیفنولها و تاننهای چای سیاه با جوانسازی سلولهای پوستی در ارتباط هستند. هرچند باید قبل از استفاده از چای سیاه برای پوست با متخصص پوست مشورت کنید. در ادامه به تعدادی از خواص چای سیاه برای پوست اشاره شده است.
۲۶. ممکن است از عفونتهای پوستی پیشگیری کند
پوست بزرگترین اندام بدن بوده که ظریف است و به مراقبت ویژهای نیاز دارد. بیشتر عفونتهای پوستی در نتیحهی جمع شدن میکروبها روی پوست رخ میدهند. کاتچین و فلاونوئید چای سیاه ممکن است در پیشگیری از عفونتهای پوستی اثرگذار باشند.
اگر بهطور منظم دچار عفونتهای پوستی میشوید، در کنار مصرف دارو، چای سیاه بنوشید و با این کار به فرآیند بهبودی عفونتها سرعت ببخشید. با این حال به تحقیقات بیشتری در این زمینه نیاز است.
۲۷. ممکن است پف زیر چشم را کاهش دهد
پف زیر چشم عارضهای است که باعث نگرانی زنان و مردان زیادی شده است. این عارضه باعث میشود خسته به نظر بیایید. علاوه بر این احتمال ابتلا به پیری زودرس پوست را افزایش میدهد. تانن و آنتیاکسیدانهای چای سیاه خواص ضدالتهابی دارند و میتوانند به سفت کردن پوست و کاهش پف زیر چشم کمک کنند.
میتوانید چای سیاه کیسهای را در یک لیوان آب جوش بزنید تا رنگ دهد. بگذارید چای خنک شود. سپس پنبه را در چای بزنید و آن را هر روز به مدت ۲۰ دقیقه زیر چشمهای خود قرار دهید. با این کار میتوانید فقط در یک هفته شاهد کاهش قابلتوجه پف زیر چشم باشید.
۲۸. ممکن است سرعت پیری زودرس پوست را به تأخیر بیندازد
آنتیاکسیدانها و پلیفنولهای چای سیاه ممکن است از پوست در برابر پیری زودرس و شکلگیری چینوچروک محافظت کنند. در مطالعهی حیوانی انجام شده روی موشهای آزمایشگاهی بدون مو، دانشمندان به این نتیجه رسیدند که چای سیاه در مقایسه با چایهای دیگر اثربخشی بیشتری در مبارزه با چینوچروک دارد.
۲۹. ممکن است خطر ابتلا به سرطان پوست را کاهش دهد
چای سیاه غنی از آنتیاکسیدانهای مختلف است و شاید در مبارزه با انواع سرطان از جمله سرطان پوست مفید باشد. در یک مطالعهی حیوانی روی موشها، دانشمندان لبنانی به این نتیجه رسیدند که نوشیدن چای سیاه ممکن است احتمال ابتلا به سرطان پوست را کاهش دهد. هرچند در این زمینه تحقیقات زیادی روی انسانها انجام نشده است.
۳۰. ممکن است از پوست در برابر اشعههای فرابنفش خورشید محافظت کند
اشعههای مضر فرابنفش خورشید منجر به سرطان پوست و دیگر مشکلات پوستی میشوند. دانشمندان به این نتیجه رسیدهاند که نوشیدن چای سیاه ممکن است از پوست محافظت کند و خطر ابتلا به مشکلات پوستی در اثر مواجهه با اشعههای فرابنفش خورشید را کاهش دهد. به غیر از نوشیدن چای سیاه برای پیشگیری از پیری پوست، میتوانید از آن استفادهی موضعی هم بکنید. هرچند باید در این زمینه با پزشک مشورت کنید.
۳۱. ممکن است به فرآیند بهبود زخمها سرعت ببخشد
محققان مالزیایی در مطالعهی انجام شده روی موشهای صحرایی به این نتیجه رسیدند که استعمال عصارهی چای سیاه روی زخم ممکن است منجر به افزایش سرعت فرآیند بهبود زخم شود. در این مطالعه نشان داده شد که عصارهی چای سیاه کاهش التهاب و تولید کلاژن بیشتر را به همراه داشت.
حواستان باشد که چای سیاه را بهطور مستقیم روی زخم خود نمالید. به یاد داشته باشید که هیچ مطالعهای وجود ندارد که ثابت کند استفاده از این روش بیخطر است. بنابراین بهتر است به جای استفادهی موضعی از چای سیاه، آن را بنوشید.
۳۲. ممکن است جوش را کاهش دهد
جوش یا آکنه میتواند عزتنفس و اعتمادبهنفس را بهشدت تحت تأثیر قرار دهد. بهتر است از محصولات طبیعی برای درمان این عارضه استفاده کنید، چون در مقایسه با داروهای شیمیایی، خطر کمتری دارند. میتوانید از خواص چای سیاه برای از بین بردن جوشهای خود استفاده کنید.
محققان در یک مطالعهی حیوانی به این نتیجه رسیدند که چای سیاه اثرات سفیدکننده روی پوست داشت. علاوه بر این چای سیاه حاوی آنتیاکسیدان است که ممکن است سموم ایجادکنندهی جوش را از بدن خارج کنند. میتوانید این چای را بنوشید یا چای سیاه سرد را با استفاده از یک تکه پنبهی تمیز روی جوشهای خود بمالید. توجه کنید که مطالعات کمی در این زمینه انجام شدهاند.
خواص چای سیاه برای مو
آنتیاکسیدانها و کافئین چای سیاه ممکن است برای مو هم فوایدی داشته باشند. این نوع چای ممکن است به رشد مو کمک کرده و موها را درخشان کند. خواص چای سیاه برای مو به شرح زیر است.
۳۳. ممکن است از ریزش مو جلوگیری کند
نوشیدن چای سیاه ممکن است در پیشگیری از ریزش مو مفید باشد. این چای محبوب سرشار از آنتیاکسیدانهای متنوع است که از رادیکالهای آزاد جلوگیری میکنند و استرس را کاهش میدهند. این دو عامل (رادیکالهای آزاد و استرس) منجر به ریزش مو میشوند.
۳۴. شاید رشد مو را تحریک کند
در مطالعهی حیوانی انجام شده روی موشها نشان داده شد استفادهی موضعی از چای سیاه به مدت دو هفته منجر به تحریک رشد مو شد. البته به مطالعات انسانی بیشتری در این زمینه نیاز است. چای سیاه را که به دمای اتاق رسیده، روی پوست سر و موهای خود بمالید. این کار ممکن است به رشد مو کمک کند. قبل از استفاده از چای سیاه روی پوست سر خود با پزشک مشورت کنید.
۳۵. ممکن است موها را درخشان کند
با اینکه تحقیقات در این زمینه محدود هستند، اما تعدادی از شواهد نشان میدهند که چای سیاه ممکن است در درخشان کردن موها اثرگذار باشد. بعد از شستن موهایتان با شامپوی ملایم، چای سیاه به دمای اتاق رسیده را روی موهایتان بریزید. بعد از این کار برای بار آخر موهای خود را آبکشی کنید. این کار را برای چند هفته انجام دهید تا موهایتان نرمتر و درخشانتر شوند.
۳۶. ممکن است بهعنوان یک رنگ موی طبیعی عمل کند
شواهد نشان میدهند که چای سیاه میتواند بهعنوان یک رنگ موی عالی میکند. حنا را با چای سیاه مخلوط کنید و روی پوست سر و موهای بمالید. اجازه دهید به مدت یک تا دو ساعت بماند. سپس موهای خود را با یک شامپوی ملایم بشویید. بعد از استفاده از این ترکیب میتوانید بلافاصله شاهد تغییر رنگ موی خود باشید.
کلام آخر
چای سیاه نوشیدنی است که طرفداران زیادی دارد. بسیاری از افراد روز خود را با نوشیدن یک فنجان چای سیاه شروع میکنند. در این مقاله از دیجیکالا مگ دربارهی خواص چای سیاه صحبت کردیم. گفتیم که این چای فواید متعددی برای سلامتی بدن دارد. همچنین میتواند برای پوست و مو مفید باشد.
از جمله خواص چای سیاه میتوانیم بهبود سلامت استخوانها، کاهش خطر ابتلا به بیماری پارکینسون، تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش فشار خون، کاهش احتمال ابتلا به سرطان رحم، افزایش درخشندگی مو، برطرف کردن جوش و تحریک رشد مو را نام ببریم. حتما این چای را مصرف کنید تا از مواد مغذی و خواص آن بهرهمند شوید.
منبع: style craze