به نقل از دیجیکالا:
«بزرگترین پشمانی شما چیست؟»؛ این شاید یکی از مرسومترین پرسشهایی باشد که یک روزنامهنگار از یک بازیگر میکند. پاسخهای آنها، اگر حقیقت را بگویند، معمولاً پرده از رازهای بزرگی در صنعت سینما برمیدارد. به هر حال، اگر بازیگری در نقطهای از کارنامهی هنریاش پشیمانی داشته باشد، حتماً در پشت صحنه اتفاقاتی افتاده است. بسیاری از بازیگران عادت دارند که از این رازها پردهبرداری کنند؛ در بسیاری موارد حتی حق با آنهاست و نتیجهی کار واقعاً قابل دفاع نیست. اما هستند بازیگرانی که صرفنظر از کیفیت کار، ابراز پشیمانی بابت انجام دادنش را حرفهای یا اخلاقی نمیدانند.
اما از میان دستهی اول یکی شاید از بازی در فیلمی ابرقهرمانی احساس پشیمانی داشته باشد، یا بازی در نقش نوجوانی عاشقپیشه که در خفا خونآشام است. گاهی هم پیش میآید بازیگری نقشی را در فیلمی بازی کرده چرا که فکر میکرده فیلمنامهاش را کسی دیگر نوشته است. گاهی صرفاً به خاطر اسم کارگردان کار را قبول کرده اما از نتیجه راضی نشده است. این مطلب به همین بازیگران میپردازد. بیست و پنج بازیگری که از بازی در فیلمی پشیمان شدند و پشیمانی خود را به طور علنی و عمومی ابراز کردند.
۱. جورج کلونی – «بتمن و رابین – ۱۹۹۷» (Batman & Robin)
- سال اکران: ۱۹۹۷
- کارگردان: جوئل شوماخر
- بازیگران: جورج کلونی، آرنولد شوارتزنگر، کریس اودانل، آلیسیا سیلورستون، اوما تورمن
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۱۵ از ۱۰۰
- خلاصه داستان: بتمن و رابین سعی دارند رابطهشان را حفظ کنند، چرا که باید جلو آقای فریز که قصد دارد گاتهام را منجمد کند، بگیرند.
مایکل کیتون، کریستین بیل، بن افلک و امروز رابرت پتینسون، بعضی از شناختهشدهترین بازیگران هالیوود، نقش این مبارز شنلپوش را بر پردهی سینما بازی کردهاند و بعضی از بهترین فیلمها و نقشآفرینیهای بتمن را برای هواداران دیسی کامیکس و شخصیت بتمن به یادگار گذاشتند. تنها جورج کلونی، این بازیگر خوشچهره، بوده که بدترین خوانش از بتمن نصیبش شده است. «بتمن و رابین» با تمام ستارگانش از میان مجموعهفیلمهای بتمن بهقدری بد بود که تبدیل به شوخی در فرهنگ عامه شد. کلونی یک بار دربارهی این نقش گفت: «بگذارید فقط بگویم که فکر میکردم این فرنچایز را نابود کردهام، تا اینکه یک نفر دیگر سالها بعد آن را برگرداند و نجاتش داد. ولی آن موقع فکر میکردم که این نقش، انتخاب خوبی برای حرفهام است. اینطور نبود.»
۲. هالی بری – «زن گربهای» (Catwoman)
- سال اکران: ۲۰۰۴
- کارگردان: پیتوف
- بازیگران: هالی بری، بنجامین برت، شارون استون، لمبرت ویلسون، فرانسیس کونروی، الکس بورستین، مایکل ماسی
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۸ از ۱۰۰
- خلاصه داستان: زنی به علت پی بردن به راز محصول شرکتی که در آنجا کار میکند به دستور همسر رئیس شرکت کشته میشود. اما گربهای او را نجات میدهد و به او زندگی میبخشد و پس از آن او متوجه ویژگیهایی جدید مانند راه رفتن مانند گربهها و فرار از باران و غیره میشود و تصمیم میگیرد از قاتلش انتقام بگیرد که در این بین درگیر رابطهای با پلیسی جوان میشود.
هالی بری همچنان یکی از معدود بازیگرانی است که شخصاً جایزهی تمشک طلاییاش را دریافت کرد. او که برای بازی در فیلم «زن گربهای» این جایزه را دریافت کرد در مراسم اول سخنرانی جایزهی اسکار خودش را مسخره و بعد از مدیر برنامههایش تشکر کند و گفت: «خیلی از شما ممنونم. هرگز در زندگیام فکرش را هم نمیکردم که به این بالا برسم. مدیر برنامههایم حتماً خیلی مرا دوست دارد که متقاعدم میکند در بعضی پروژهها حضور داشته باشم، با اینکه میداند آشغالند.» او اخیراً در مصاحبه با جیمی کیمل گفت که همواره بار شکست فیلم را با خود حمل میکرده است: «هر موفقیتی که این فیلم داشت یا نداشت، به نظر میرسید که همهاش تقصیر من است. اما واقعاً تقصیر من نبود.»
۳. بن افلک – «بیباک» (Daredevil)
- سال اکران: ۲۰۰۳
- کارگردان: مارک استیون جانسون
- بازیگران: بن افلک، جنیفر گارنر، کالین فارل، جان فاورو، جو پانتولیانو، مایکل کلارک دانکن
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۴۳ از ۱۰۰
- خلاصه داستان: مت مارداک یک وکیل نابینا بوده که در نیویورک سیتی، هلزکیچن زندگی میکند و با دوست خود فرانکلین فاگی نلسون شرکتی راهاندازی کردهاند و فقط از مردم بیگناه دفاع میکنند. مت در دوران کودکی وقتی متوجه شد پدرش بوکسوری به نام دویل بود که از مردم اخاذی میکند، فرار کرد و موقع دویدن به طور اتفاقی به خاطر پاشیدن زبالههای سمی به روی چشمانش نابینا شد.
اگر شما از «بیباک» متنفرید، بن افلک بیشتر از آن متنفر است. این بازیگر سال ۲۰۰۷ به انترتینمنت ویکلی (Entertainment Weekly) گفت: «بیباک اصلاً خوب درنیامد. اگر میخواستم حرفهای الانم مشهور شوم، ادب کمتری از خودم نشان میدادم.» او به ژانر ابرقهرمانی فرصت دیگری داد و نقش بروس وین را در فیلم «جوخهی انتحار» (Suicide Squad) و «بتمن دربرابر سوپرمن» (Batman v Superman) پذیرفت، که هر چند ناامیدکننده بود اما نتایج بهتری داشت. فیلم البته باعث آشنایی افلک با همسر سابقش جنیفر گارنر شد اما او هم مثل بیشتر ما، چندان طرفدار «بیباک» نیست.
۴. برد پیت – «متعلق به شیطان» (The Devil’s Own)
- سال اکران: ۱۹۹۷
- کارگردان: آلن جی پاکولا
- بازیگران: هریسون فورد، برد پیت، روبن بلیدز، تریت ویلیامز، جورج هرن، مالاکی مککورت، جولیا استایلز
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۳۵ از ۱۰۰
- خلاصه داستان: فرانکی مک گویر یکی از مخوفترین تروریستهای ایرلندی است که به امریکا آمده تا اسلحه خریداری کند. او در این مدت در خانه تام اومئارا هریسون فورد زندگی میکند، که یک افسر پلیس است و هیچ چیز دربارهی هویت واقعی مهمانش نمیداند.
احتمالاً فیلمهای زیادی هستند که برد پیت از ایفای نقش در آنها پشیمان است (مثلاً فیلم وحشتناک «دنیای باحال» (Cool World) محصول ۱۹۹۲)، اما این بازیگر سال ۱۹۹۷ در مصاحبهای با نیوزویک (Newsweek)، بدترین فیلمش را از نظر خودش نام برد: «متعلق به شیطان». او این فیلم آلن جی. پاکولا را یک «فاجعه» نامید و گفت: «بیمسئولیتترین نوع فیلمسازی که تاکنون دیدهام، اصلاً اگر بتوانید نامش را فیلمسازی بگذارید.»
۵. جسیکا آلبا – «چهار شگفتانگیز» (Fantastic Four)
- سال اکران: ۲۰۰۵
- کارگردان: تیم استوری
- بازیگران: یوان گریفید، جسیکا آلبا، کریس ایوانز، مایکل چکلیس، جولین مکماهون، کری واشینگتن، نیکول مونیوز، پاسکال هاتون
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۲۸ از ۱۰۰
- خلاصه داستان: چهار فضانورد که برای مأموریتی به فضا رفتهاند؛ با گرد و غبار کیهانی روبهرو میشوند و تحولات عجیبی در توانایی آنها به وجود میآید.
شاید فیلمهای ابرقهرمانی در عصر حاضر مدعیان جایزهی اسکار بهترین فیلم باشند (مثل«پلنگ سیاه» (Black Panther))، اما زمانی بود که بازی در نقش قهرمانی با لباسی کشی هیچ اعتبار نداشت. جسیکا آلبا یکی از اولین بازیگرانی بود که بین سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۹ سوار بر موج ابرقهرمانی شد، و نقش زن نامرئی را در فیلم «چهار شگفتانگیز» بازی کرد.
هر چند این تجربه باعث شد که این بازیگر بخواهد کلاً از بازیگری کنارهگیری کند. او در مصاحبهای با اِل (Elle) گفت: «ازش متنفر بودم. واقعاً متنفر بودم. یادم است که داشتم در سیلور سرفر میمردم. کارگردان گفت زیادی طبیعی و دردناک به نظر میرسد. میتوانی موقع گریه کردن خوشگلتر باشی؟ خوشگل گریهکن، جسیکا.»
۶. بیل مری – «گارفیلد» (Garfield: The Movie)
- سال اکران: ۲۰۰۴
- کارگردان: پیتر هویت
- بازیگران: برکین میر، جنیفر لاو هیوت، استیون توبولوسکی، بیل مری، مارک کریستوفر لارنس، جولیت گولیا، جیم دیویس، الن کومینگ، براد گرت
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۱۵ از ۱۰۰
- خلاصه داستان: گربهی چاق و تنبل، گارفیلد با صاحبش و سگی به نام اودی سر و کله میزند.
بیل مری تنها به خاطر یک سوءتفاهم در نقش گارفیلد صداپیشگی کرد. او فکر کرده بود جوئل کوئن، یکی از برادران مشهور کوئن، فیلمنامه را نوشته است. در واقع فیلمنامه را جوئل کوهن، نویسندهی فیلم «دو جینش ارزانتر است» (Cheaper by the Dozen)، نوشته بود. مری در مصاحبهای با جیکیو (GQ) گفت: «خسته و خیس عرق بودم، و دیالوگها مدام بدتر و بدتر میشدند. و بعد گفتم خب، بهتر است بقیهی فیلم را کامل نشانم بدهید که ببینیم با چی سر و کار داریم. نشستم کل فیلم را تماشا کردم، و مدام میگفتم کدام خری این را تدوین کرده؟ کی این کار را کرد؟ کوئن با خودش چه فکر کرده؟ و بعد آنها بهم توضیح دادند که فیلمنامه را آن جوئل کوئن ننوشته بود.»
۷. چنینگ تیتوم – «جی. آی. جو: ظهور کبرا» (GI Joe: The Rise of Cobra)
- سال اکران: ۲۰۰۹
- کارگردان: استیون سامرز
- بازیگران: چنینگ تیتوم، کریستوفر اکلستون، جوزف گوردون-لویت، سینا میلر، مارلون وینس، آدواله آکینویه آگباجه، دنیس کواید، ری پارک، ریچل نیکولز
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۳۳ از ۱۰۰
- خلاصه داستان: گروهی از بهترین و کارآزموده@ترین افراد ضربت کنار یکدیگر جمع شدهاند تا با دلال اسلحهای که قصد به آشوب کشاندن دنیا را دارد، مقابله کنند.
چنینگ تیتوم دربارهی «جی. آی. جو» گفت: «رک بگویم، از آن فیلم متنفرم. مجبور شدم قبولش کنم. فیلمنامه اصلاً خوب نبود. و من نمیخواستم کاری را انجام دهم که از زمان بچگی طرفدارش بودم و هر روز صبح تماشایش میکردم؛ و نمیخواستم کاری بکنم که اولاً بد بود، و دوماً من نمیدانستم که اصلاً دلم میخواهد جی. آی. جو باشم یا نه.»
۸. میشل فایفر – «گریس ۲» (Grease 2)
- سال اکران: ۱۹۸۲
- کارگردان: پاتریشیا برچ
- بازیگران: مکسول کالفیلد، میشل فایفر، دیدی کان، لرنا لافت، دُدی گودمن
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۳۵ از ۱۰۰
- خلاصه داستان: در یک دبیرستان، دو گروه از دانش آموزان با هم رقابت دارند؛ تا اینکه یکی از پسران تازهوارد به یکی از دختران، علاقهمند میشود.
میشل فایفر که در دنبالهی فیلم «گریس» در واقع جای الیویا نیوتن جان فقید را گرفته بود، دربارهی این فیلم گفته است: «با چنان کینهای از آن فیلم متنفر بودم که باورم نمیشد چقدر بد است. آن زمان جوان بودم و چیز زیادی نمیدانستم.» خوشبختانه توانایی فایفر برای تشخیص یک فیلمنامهی خوب بهسرعت رشد کرد، و فیلم بعدی او کلاسیک «صورتزخمی» (Scarface) به کارگردانی برایان دیپالما بود.
۹. رایان رینولدز – «گرین لنترن» (Green Lantern)
- سال اکران: ۲۰۱۱
- کارگردان: مارتین کمبل
- بازیگران: رایان رینولدز، بلیک لایولی، پیتر سارسگارد، مارک استرانگ، تیم رابینز، آنجلا باست، اسپنسر وایلدینگ
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۲۶ از ۱۰۰
- خلاصه داستان: هال جردن، خلبان نیروی هوایی که بیگانگانی او را از سیارات دیگر ربودهاند، سفری میان کهکشانی را به سوی منطقهای معروف به نام گرین لنترن آغاز میکند.
رایان رینولدز هرگز «گرین لنترن» (یا «فانوس سبز») را کامل تماشا نکرده است. هر چند آنقدری از آن دیده است که بفهمد فیلم یک فاجعه است. او احساساتش را در فیلم «ددپول» (Deadpool) ساختهی سال ۲۰۱۶ بیان میکند، که در آن کاراکتر به خاطر پذیرفتن این نقش، به نسخهی داستانی خودش شلیک میکند. آخ.
۱۰. ویولا دیویس – «خدمتکاران» (The Help)
- سال اکران: ۲۰۱۱
- کارگردان: تیتس تیلور
- بازیگران: وایولا دیویس، اما استون، برایس دالاس هاوارد، اکتاویا اسپنسر، جسیکا چستین، آلیسون جانی، سیسی اسپیسک، آنا ارایلی
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۷۶ از ۱۰۰
- خلاصه داستان: در ابتدای شروع حقوق مدنی در امریکا، سه خانم اهل میسیسیپی در شرف برداشتن قدمی اعجابانگیز در زندگشان هستند. یکی اسکیتر بیست و دو ساله است که به تازگی از دانشگاه به خانه برگشته و بزرگترین غصهی مادرش ازدواج اوست. دیگری یک خانم دورگه ی امریکایی افریقای به نام آیبیلین، خدمتکاری است که بهتازگی فرزندش را از دست داده. و خانم سوم مینی، بهترین دوست آیبیلین است که به دنبال شغلی محترمانه میگردد. با اینکه این خانمها تفاوتهای بسیاری دارند اما دست سرنوشت آنها را با هم همراه میکند تا نقشهای محرمانه و مهم را پیاده کنند.
ویولا دیویس برای بازی در فیلم «خدمتکاران» نامزد دریافت جایزهی اسکار شد. با این حال، این بازیگر عمیقاً از بازی در نقش ابیلین کلارک پشیمان است، و میگوید صدای شخصیتش در فیلم به اندازهی کافی شنیده نمیشود. او دربارهی فیلم تِیت تیلور به نیویورک تایمز (The New York Times) گفت: «آیا تا به حال نقشی بازی کردهام که از آن پشیمان باشم؟ بله، و «خدمتکاران» یکی از آنهاست.»
۱۱. جاش برولین – «جونا هکس» (Jonah Hex)
- سال اکران: ۲۰۱۰
- کارگردان: جیمی هیوارد
- بازیگران: جاش برولین، جان مالکوویچ، مگان فاکس
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۱۲ از ۱۰۰
- خلاصه داستان: جونا هکس همراه خانوادهی خود در مزرعهی خودش زندگی خوبی دارد. اما این خوشبختی تا زمانی ادامه پیدا میکند که کوئنتین ترانبل برای مسیر راهآهن قصد گرفتن زمین جونا را دارد. جونا به او پاسخ منفی میدهد که همین باعث عصبانیت کوئنتین میشود و خانوادهی جونا را به قتل میرساند و بدین شکل عطش انتقام شعلهور میشود.
جاش برولین قبل از اینکه نقش تانوس را در «انتقامجویان» (Avengers) بازی کند، یک شخصیت کمیک دیگر را در سینما به تصویر کشیده بود: جونا هکس. بر خلاف فیلمهای «انتقامجویان»، «جونا هکس» چندان مورد استقبال منتقدان و حتی خود برولین واقع نشد. او سال ۲۰۱۴ در مصاحبهای با توتال فیلم (Total Film) گفت: «فکر میکنم این فیلم سزاورا آن انتقادهاست، به دلایلی که منتقدان هرگز نخواهند دانست. وقتی این بچه (کارگردان جیمی هیوارد) آمد، ما تقریباً آماده بودیم که بیخیال فیلم بشویم. او یک مرد جوان جالب و پرانرژی و عاشق جونا هکس بود. با خودم فکر کردم که این تصمیم یا خیلی بد است، یا خیلی عالی. واقعاً تصمیم بدی بود.»
۱۲. جیم کری – «کیک-اس» (Kick-Ass 2)
- سال اکران: ۲۰۱۳
- کارگردان: جف وادلو
- بازیگران: جیم کری، آرون تایلر-جانسون، جان لگویزمائو، ینسی باتلر، کریستوفر مینتز-پلاسه، کلویی گریس مورتس، ایان گلن
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۳۲ از ۱۰۰
- خلاصه داستان: قهرمان دبیرستانی یا همان کیک-اَس به گروهی از شهروندان معمولی که از او الهام گرفته و پوششهایی ابرقهرمانی برای خود ساختهاند میپیوندد و در همین حین، ردمیست به دنبال انتقام از کیک-اس به گروه آنها حمله میکند.
پس از تیراندازی در دبستان سندی هوک در سال ۲۰۱۲، جیم کری از دنبالهی خشن فیلم «کیک-اس» کنارهگیری کرد. این بازیگر در توییتر، فیلم را متهم کرد و نوشت: «من یک ماه قبل از واقعهی سندی هوک در «کیک-اس» بازی کردم، و حالا وجدانم اجازه نمیدهد از چنین سطح خشونتی حمایت کنم. معذرت میخواهم.»
۱۳. کاترین هایگل – «باردار» (Knocked Up)
- سال اکران: ۲۰۰۷
- کارگردان: جاد اپتاو
- بازیگران: ست روگن، کاترین هیگل، لزلی من، جی باروشل، جونا هیل، پل راد، جیسون سیگل، مارتین استار
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۷۶ از ۱۰۰
- خلاصه داستان: بن استون که شبی را برای خوشگذرانی با دختری میگذراند، هرگز پیش بینیاش را نمیکند که دو ماه بعد دختر به در خانهاش بیاید و بگوید که باردار است.
«باردار» همچنان یکی از شناختهشدهترین نقشآفرینیهای کاترین هایگل است، با اینکه خود بازیگر گفته که به نظرش کل فیلم «کمی جنسیتزده» است. او در مصاحبهای با ونیتی فیر (Vanity Fair) گفت: «فیلم، زنها را سلیطه، امل و تهی از هر گونه حس طنز به تصویر میکشد، و تصویری دوستداشتنی، بامزه و عاشق تفریح از مردها نشان میدهد. شخصیتها بسیار اغراقشدهاند، و بعضی روزها من خیلی با این قضیه مشکل داشتم.» این بازیگر در نهایت مجبور شد به خاطر نظراتش یک عذرخواهی عمومی از کارگردان فیلم بکند.
۱۴. کالین فارل – «میامی وایس» (Miami Vice)
- سال اکران: ۲۰۰۶
- کارگردان: مایکل مان
- بازیگران: کالین فارل، جیمی فاکس، گونگ لی، لوئیس تسار، بری شاباکا هنلی
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۴۷ از ۱۰۰
- خلاصه داستان: دو کاراگاه پلیس میامی به صورت مخفیانه با قاچاق مواد مخدر مبارزه میکنند.
کماند بازیگرانی که بهاندازهی کالین فارل رکاند. این بازیگر دربارهی فیلم «میامی وایس» ساختهی سال ۲۰۰۶ گفت: «میامی وایس؟ من زیاد دوستش نداشتم. فکر میکردم سبک مهمتر از محتواست و مسئولیت سنگینی قبول کردم.» طرفداران در سالهای اخیر، این فیلم مایکل مان را دوباره ارزیابی کردهاند، و عدهی زیادی معتقداند که هنگام اکران در حق این فیلم بیانصافی شده است. اما معلوم نیست که آیا نظر فارل هم در این مورد تغییر کرده است یا خیر.
۱۵. سارا جسیکا پارکر – «جنسیت و شهر ۲» (Sex and the City 2)
- سال اکران: ۲۰۱۰
- کارگردان: مایکل پاتریک کینگ
- بازیگران: سارا جسیکا پارکر، کیم کاترال، کریستین دیویس، سینتیا نیکسون، کریس نوث
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۱۵ از ۱۰۰
- خلاصه داستان: کری، شارلوت و میراندا هر سه ازدواج کردهاند و میخواهند به همراه سامانتا، که نامزد سابق سامانتا در حال فیلمبرداری فیلم جدیدش است، به دبی سفر کنند.
فیلمهای فرنچایز «جنسیت و شهر» هرگز به اندازهی سریالش محبوب نشدند. این دلایل زیادی داشت که گویا سارا جسیکا پارکر، بازیگر قهرمان قصه، هم با آن موافق است. با اینکه شناختهشدهترین نقشآفرینی سارا جسیکا پارکر همواره کری فرنچایز Sex and the City خواهد بود، اما این بدان معنا نیست که خودش قسمت دوم فیلم را دوست داشته باشد. او در فستیوال ولچر به انتقادات وارد بر فیلم اشاره کرد و به یکی از مخاطبان گفت: «میتوانم بفهمم که کجای کارمان کمبود داشت. متوجهم، واقعاً میفهمم. این را هم بگویم، کاملاً متوجهم که فیلم چقدر پول درآورد. حس میکنم این موضوع در بحث فراموش شده است.»
۱۶. آرنولد شوارتزنگر – «سونیای سرخ» (Red Sonja)
- سال اکران: ۱۹۸۵
- کارگردان: ریچارد فلایشر
- بازیگران: بریگیته نیلسن، ساندال برگمن، پال ال. اسمیت، رونالد لیسی، آرنولد شوارتزنگر
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۲۱ از ۱۰۰
- خلاصه داستان: زنی مبارز تلاش میکند یک گوی جادویی را از ملکهای شیطانی پس بگیرد. او به خودش قول داده است انتقام قتل خانوادهاش را بگیرد.
آرنولد شوارتزنگر، بازیگر فیلمهای ابرقهرمانی کلاسیک، دربارهی فیلم فانتزی «سونیای سرخ» گفت: «بدترین فیلمی است که تا به امروز کار کردهام.» او اعتراف کرد آنقدر از نظرش فیلم بد است که آن را تبدیل به تنبیهی برای بچههایش کرده است، و میگوید: «وقتی بچههایم پایشان را از خط قرمز فراتر میگذارند، مجبور میشوند به اتاقشان بروند و ده بار «سونیای سرخ» را تماشا کنند.»
۱۷. شارلیز ترون – «بازیهای گوزن قطبی» (Reindeer Games)
- سال اکران: ۲۰۰۰
- کارگردان: جان فرانکن هایمر
- بازیگران: بن افلک، گری سینایس، شارلیز ترون، دونال لوگ، دنی ترخو، کلارنس ویلیامز سوم، جیمز فرین، دنیس فارینا
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۲۵ از ۱۰۰
- خلاصه داستان: رودی دانکن، دزد حرفهای اتومبیل، که دو روز تا آزادی از زندان فاصله دارد، میخواهد زندگیاش را دوباره سر و سامان دهد، برای کریسمس به خانوادهاش بپیوندد، با دوستدختر تازهاش اشلی، همزاد پرشور و احساساتیاش که در زندان از طریق نامهنگاری عاشقش شده است، زندگی جدیدی را آغاز کند. اما اوضاع آنطور که او انتظار دارد پیش نمیرود.
از نظر شارلیز ترون، این بازیگر زیبارو که مسیر حرفهایاش از ابتدا تا امروز روز به روز پیشرفت داشت، بدترین فیلمی که تا به حال بازی کرده، «بازیهای گوزن قطبی» است. او سال ۲۰۰۷ به اسکوایر (Esquire) گفت: «آن فیلم خیلی، خیلی، خیلی بد بود. اما با اینکه فیلم افتضاح بود این فرصت را به من داد که با جان فرانکنهایمر کار کنم؛ اصلاً برای همین بود که قبولش کردم.»
۱۸. الک بالدوین – «دوران راک» (Rock of Ages)
- سال اکران: ۲۰۱۲
- کارگردان: آدام شنکمن
- بازیگران: تام کروز، جولیان هاف، دیهگو بونتا، راسل برند، پل جیاماتی، کاترین زیتا جونز، مالین اکرمان، مری جی. بلایژ، الک بالدوین
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۴۳ از ۱۰۰
- خلاصه داستان: کلوپی شبانه به دلیل نبود مشتری برای این در حال ورشکستگی است و رئیس این کلوپ درصدد است برای رفع این مشکل، بزرگترین خوانندهی راک را به استخدام خود درآورد تا از این طریق بتواند افراد زیادی را به این کلوپ بکشاند.
بعضی بازیگران تازه اواسط کار میفهمند دارند در فیلم فاجعهای بازی میکنند. وقتی در مصاحبهای با رپ (Wrap) از الک بالدوین دربارهی «دوران راک» پرسیدند، او پاسخ داد: «آن فیلم یک فاجعه بود. یک هفته بعد از شروع کار به خودم گفتم اوه خدایا، من چه کار کردم؟» منتقدان و مخاطبان هم وقتی فیلم سال ۲۰۱۲ اکران شد، با این بازیگر همنظر بودند.
۱۹. پل نیومن – «جام نقره» (The Silver Chalice)
- سال اکران: ۱۹۵۴
- کارگردان: ویکتور ساویل
- بازیگران:ویرجینیا میو، پیر آنجلی، جک پالانس، پل نیومن، ژوزف وایزمن، لورن گرین، ایان ولف، ناتالی وود
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۱۳ از ۱۰۰
- خلاصه داستان: به یک صنعتگر یونانی سفارش داده میشود که جام مسیح را در نقره قالبگیری کند. او برای انجام این کار به اورشلیم و در نهایت به رم میرود. در همین حین شخصی متقلب در تلاش است مردم را متقاعد کند که مسیح جدید است.
پل نیومن، بازیگر برندهی اسکار، چنان استانداردهای سختگیرانهای داشت که پیش از اکران «جام نقره»، سپرد تبلیغات مجلات و روزنامهها را حذف کنند تا مردم را متقاعد کند پخش تلویزیونی فیلم را تماشا نکنند. او بعدها دربارهی این فیلم گفت: «بدترین فیلمی که در دههی ۱۹۵۰ ساخته شده است.»
۲۰. سیلوستر استالونه – «ایست! وگرنه مادرم شلیک میکند» (Stop! Or My Mom Will Shoot)
- سال اکران: ۱۹۹۲
- کارگردان: راجر اسپاتیسوود
- بازیگران: سیلوستر استالونه، ایستل گتی، جوبت ویلیامز، کورنبرگ ریس
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۱۱ از ۱۰۰
- خلاصه داستان: مادر فضول و کنترلگر یک گروهبان پلیس سختگیر برای دیدنش به خانهاش میآید و شروع به دخالت در زندگی و کارش میکند.
سیلوستر استالونه بهعنوان یکی از شاخصترین بازیگران هالیوود تا ابد به خاطر راکی و رمبو محبوب خواهد بود. طرفدارانش سعی میکنند «ایست! وگرنه مادرم شلیک میکند» را فراموش کنند؛ فیلم پلیسی کمدی ساختهیکه در آن سیلوستر استالونه با استل گتی همتیمی شد. استالونه هم از فیلم متنفر است؛ او سال ۲۰۰۶ دربارهی فیلم گفت: «احتمالاً یکی از بدترین فیلمهای منظومهی شمسی، از جمله فیلمهای ساختهی فضاییها.»
۲۱. مگان فاکس – «تبدیلشوندگان» (Transformers)
- سال اکران: ۲۰۰۷
- کارگردان: مایکل بی
- بازیگران: شایا لباف، مگان فاکس، جان تورتورو، تایریس گیبسون، هوگو ویوینگ، جاش دوهامل، پیتر کالن، مارک رایان، ریچل تیلور، جان ویت، تام کنی، جس هارنل
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۵۷ از ۱۰۰
- خلاصه داستان: چند وسیلهی الکتریکی، موجودات مدرنی هستند که با استفاده از هوش مصنوعی، قادر به تغییر شکل و طغیان هستند. این موجودات به دو دسته طرفداران انسانها (آتوباتها) و دشمنان آنها (دیسپتیکانها) تقسیم میشوند و با هم میجنگند. جنگ در زمین اتفاق میافتد و آتوباتها و دیسپتیکانها بر سر آلسپارک وارد جنگ میشوند.
فرنچایز «تبدیلشوندگان» شاید میلیاردها دلار در گیشه فروش کرده باشد، اما منتقدان هرگز نگاه محبتآمیزی به فیلمهایش نداشتهاند؛ مگان فاکس هم همینطور. او در مصاحبهای با انترتیمنت ویکلی گفت: «مردم کاملاً آگاهند که این فیلم بازیهای قدرتمندی ندارد.» او قبلاً هم کارگردان فیلم، به مایکل بی حمله کرده و گفته بود: «او دوست دارد در پشت صحنهی فیلمهایش مثل هیتلر باشد، و واقعاً هم هست. کار کردن با او مثل یک کابوس است.» فاکس بعدها نظرش را پس گرفت و حرفهایش را یک «خشم خیرخواهانه» نامید که نباید علنی میشد.
۲۲. رابرت پتینسون – «گرگومیش» (Twilight)
- سال اکران: ۲۰۰۸
- کارگردان: کاترین هاردویک
- بازیگران: کریستن استوارت، رابرت پتینسون، بیلی بروک، پیتر فاسینلی، تیلور لاتنر، الیزابت ریسر، اشلی گرین، جکسون رادبون، نیکی رید، کلان لاتز، کریستین سراتوس
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۴۹ از ۱۰۰
- خلاصه داستان: دختر نوجوانی به نام بلا سوان تصمیم میگیرد از خانهی مادرش در فینیکس آریزونا به شهر کوچک فورکس در ایالت واشینگتن نقل مکان تا با پدرش چارلی زندگی کند. در مدرسه بلا با همکلاسیاش ادوارد کالن آشنا میشود. ادوارد در اصل خونآشام ۱۰۹ سالهای است که در ظاهر نوجوان هفده سالهای به نظر میآید. البته ادوارد و خانوادهاش فقط از خون حیوانات میآشامند. هر چند در ابتدا ادوارد سعی میکند از این عشق دوری کند ولی آن دو به هم علاقهمند میشوند.
بیشتر بازیگرانی که از بازی در نقشهای خاصی پشیماناند، چند سالی صبر میکنند و بعد تجربههای ناگوارشان از زمان فیلمبرداری را علنی میکنند. رابرت پتینسون اینطور نبود. این بازیگر جدید بتمن دربارهی بازی در نقش خونآشام جذاب، ادوارد کال، پیش از اینکه آخرین فیلم «گرگومیش» در سینماها اکران شود، گفت: «حس عجیبی است که چیزی را از خودت به نمایش بگذاری که ازش خوشت نمیآید.»
۲۳. جیمز فرانکو – «والاحضرت» (Your Highness)
- سال اکران: ۲۰۱۱
- کارگردان: دیوید گوردون گرین
- بازیگران: دنی مک براید، جیمز فرانکو، زویی دشانل، ناتالی پورتمن، جاستین تروکس، مایکل کلارک دانکن، دامیان لوییس، توبی جونز، چارلز دنس، ایگا ویرواو
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۲۷ از ۱۰۰
- خلاصه داستان: جادوگری عروس شاهزاده فابیوس را گروگان می گیرد و فابیوس به همراه برادر خرفت و بیمصرفش، تادئوس، به سفری پرمخاطره میرود تا همسر آیندهاش را آزاد کند.
دیوید گوردون گرین، دنی مکبراید و جیمز فرانکو با فیلم «پایناپل اکسپرس» (Pineapple Express) خود به موفقیت چشمگیری دست یافتند. متأسفانه تلاش آنها برای ساخت یک فیلم کمدی دیگر موفق نبود. فرانکو در مصاحبه با جیکیو گفت: «عالیجناب؟ آن فیلم مزخرف است. اصلاً نمیشود باهاش کنار آمد.»
۲۴. ساندرا بولاک – «سرعت ۲: کنترل سفر دریایی» (Speed 2: Cruise Control)
- سال اکران: ۱۹۹۷
- کارگردان: یان ده بونت
- بازیگران: ساندرا بولاک، جیسون پاتریک، ویلم دفو، تمورا موریسون، گلن پلامر، کالین کمپ
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۴ از ۱۰۰
- خلاصه داستان: در یک کشتی تفریحی بمب کار گذاشته شده و باید جلو انفجار آن گرفته شود. این در حالی است که توقف کشتی منجر به انفجار بمب خواهد شد.
ساندرا بولاک گفته است از بازی در «سرعت ۲»، قسمت دوم فیلم محبوب و موفق «سرعت» که در کنار کیانو ریوز در آن بازی کرد، «شرمسار» است. این بازیگر در مصاحبهای با توفَب (TooFab) که همراه با دنیل ردکلیف، همبازیاش در فیلم «شهر گمشده» (The Lost City) در آن شرکت کرده بود گفت: «من یک فیلم دارم که هیچکس نتوانست با آن کنار بیاید و هنوز هم خجالت میکشم از اینکه آن فیلم را کار کردم. اسمش «سرعت ۲» است. یک قایق کند، که خیلی کند میرود به سمت یک جزیره. واقعاً کاش این فیلم را بازی نکرده بودم. هیچکدام از طرفدارانم هم نتوانستند باهاش کنار بیایند.»
۲۵. اسکار آیزاک – «مردان ایکس: آپوکالیپس» (X-Men: Apocalypse)
- سال اکران: ۲۰۱۶
- کارگردان: برایان سینگر
- بازیگران: جیمز مکآووی، مایکل فاسبندر، جنیفر لارنس، اسکار آیزاک، رز بیرن، نیکلاس هولت، الیویا مان، ایوان پیترز، لوکاس تیل، سوفی ترنر، بن هاردی، لانا کاندر
- امتیاز راتن تومیتوز به فیلم: ۴۷ از ۱۰۰
- خلاصه داستان: از زمانهای قدیم، اولین و قدرتمندترین جهشیافته، أون صباح النور نامیرا و شکستناپذیر به مانند ایزد در مصر باستان پرستش میشد، تا زمانی که ستایشکنندگانش به او لقب خدای دروغین داده و به او خیانت کردند. چهار سوار آخرالزمان جانشان را فدای او کردند، اما در نهایت او زنده دفن شد. وقتی آپوکالیپس سال ۱۹۸۳ از خواب خود بیدار شد، دید که بشریت در غیاب او راه خود را دست داده است و تصمیم گرفت به نسل بشر پایان دهد. در این بین چارلز اگزاویه و ریون دارکهولم رهبری یک تیم جوان از ایکسمنها را به عهده میگیرند تا با آپوکالیپس روبهرو شده و او را شکست دهند.
اسکار آیزاک، بازیگری که این روزها اسمش را بیشتر میشنویم، «مردان ایکس: آپوکالیپس» را رد نمیکند، اما سال ۲۰۲۲ در مصاحبهای با نیویورک تایمز دربارهی تجربهاش در فیلم ابرقهرمانی موفق برایان سینگر، سفرهی دلش را باز کرد. آیزاک فیلم را «طاقتفرسا» خوانده و گفت: «وقتی وارد این پروژه شدم، دقیقاً میدانستم میخواهم چه کار کنم، و چرا. بازیگران فوقالعادهای در فیلم حضور داشتند که واقعاً دلم میخواست با آنها کار کنم. جیمز مکآووی، مایکل فسبندر و جنیفر لارنس. من از بچگی عاشق مردان ایکس بودم و آپوکالیپس را خیلی دوست داشتم؛ به نظر شخصیت دیوانه و عجیبی بود. و بعد آمدم سر تصویربرداری و دیدم خدای من، این همه اندام مصنوعی به من وصل کردند. لباس سنگینی تنم است. نمیتوانم حرکت کنم. نمیتوانم هیچکس را ببینم. تمام این بازیگرانی که دلم میخواست در کنارشان کار کنم … حتی نمیتوانم ببینم کیاند.»
«مردان ایکس: آپوکالیپس» بر اساس مجموعه کتابهای مصور مردان ایکس کمپانی مارول کامیکس ساخته شده و دنبالهای بر فیلمهای «مردان ایکس: کلاس اول» و «مردان ایکس: روزهای گذشته آینده» و نهمین قسمت در مجموعه فیلمهای مردان ایکس است.
منبع: independent