به نقل از دیجیکالا:
گرمک که به آن کانتالوپ هم گفته میشود، یکی از لذیذترین و محبوبترین میوههای تابستانی به شمار میرود. این میوهی آبدار و خوشطعم مزهی نسبتا شیرینی دارد و حاوی ویتامینها و مواد معدنی مختلف مثل ویتامین A، اسید فولیک، ویتامین B6، فیبر غذایی، پتاسیم، آهن و کلسیم است. با خوردن این میوهی دلچسب از خواص آن برای سلامتی بدن، همچنین پوست و مو بهرهمند میشوید. در مقالهای که در حال خواندن آن هستید، قرار است شما را با خواص گرمک آشنا کنیم، ارزش غذایی آن را بگوییم و طرز تهیهی ۴ خوردنی لذیذ با آن را آموزش دهیم. اگر شما هم از طرفداران پروپاقرص این میوهی تابستانی هستید، مقالهی امروز را از دست ندهید.
ارزش غذایی گرمک
ارزش غذایی ۱۰۰ گرم گرمک در ادامه آورده شده است.
کالری | ۳۴ |
کربوهیدرات | ۸٫۶ گرم |
پروتئین | ۰٫۸۴ گرم |
چربی کل | ۰٫۱۹ گرم |
فیبر غذایی | ۰٫۹ گرم |
فولات | ۲۱ میکروگرم |
نیاسین | ۰٫۷۳۴ میلیگرم |
پانتوتنیک اسید | ۰٫۱۰۵ میلیگرم |
پیریدوکسین | ۰٫۰۷۲ میلیگرم |
ریبوفلاوین | ۰٫۰۲۶ میلیگرم |
تیامین | ۰٫۰۱۷ میلیگرم |
ویتامین A | ۳۳۸۲ واحد بینالمللی (IU) |
ویتامین C | ۳۶٫۷ میلیگرم |
ویتامین E | ۰٫۰۵ میلیگرم |
ویتامین K | ۲٫۵ میکروگرم |
سدیم | ۱ میلیگرم |
پتاسیم | ۲۶۷ میلیگرم |
کلسیم | ۹ میلیگرم |
مس | ۴۱ میکروگرم |
آهن | ۰٫۲۱ میلیگرم |
منیزیم | ۱۲ میلیگرم |
منگنز | ۰٫۰۴۱ میلیگرم |
زینک (روی) | ۰٫۱۸ میلیگرم |
کاروتن آلفا | ۲۰۲۰ میکروگرم |
بتا کریپتوگزانتین | ۱ میکروگرم |
لوتئین_زیگزانتین | ۲۶ میگروگرم |
چند نکته دربارهی مواد مغذی گرمک
باید نکات زیر را دربارهی بعضی از مواد مغذی موجود در گرمک بدانید.
۱. ویتامین A
بتاکاروتن که یک رنگدانهی نارنجی رنگ است، منبع اولیهی ویتامین A موجود در گرمک به شمار میرود. یک فنجان گرمک ۵۹۸۶ واحد بینالمللی ویتامین A به بدن میدهد که این میزان بیشتر از نیاز روزانهی بدن زنان و مردان به این ویتامین است.
۲. ویتامین C
گرمک تازه منبع غنی ویتامین C یا اسید اسکوربیک محسوب میشود. ویتامین C یک ویتامین محلول در آب است که نقش مهمی در رشد و ترمیم بافتهای داخل بدن دارد و علاوه بر این آنتیاکسیدانی است که عملکرد رادیکالهای آزاد را مسدود میکند. یک فنجان گرمک حاوی ۶۵ میلیگرم ویتامین C است و ۶۵ درصد از نیاز روزانهی بدن زنان و مردان به این ویتامین را برطرف میکند.
۳. پتاسیم
گرمک پتاسیم زیادی دارد که نوعی الکترولیت است و بدن برای بسیاری از فرآیندها به آن نیاز دارد. یک فنجان کانتالوپ ۴۶۳ میلیگرم پتاسیم دارد که این میزان معادل ۱۰ درصد از نیاز روزانهی بدن به این مادهی معدنی است.
۴. کاروتنوئیدها
کاروتنوئیدها رنگدانههای زرد، نارنجی و قرمزی هستند که توسط گیاهان سنتز میشوند. این رنگدانهها به گرمک رنگ نارنجی یا زرد میدهند. ترکیبات ذکر شده خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و بعضی از انواع سرطانها را کاهش میدهند. دو نوع از کاروتنوئیدها به نامهای «لوتئین و زیگزانتین» برای بینایی و عملکرد صحیح بدن حیاتی هستند.
۵. فولات
کانتالوپ منبع خوبی از فولات به شمار میرود که یک ویتامین محلول در آب است و بدن برای رشد سلولها به آن نیاز دارد. این ویتامین به پیشگیری از آنمی کمک میکند.
۶. میو اینوزیتول
گرمک حاوی نوعی لیپید به نام میو اینوزیتول است که از اضطراب، بیخوابی و تنگ و سفت شدن عروق جلوگیری میکند.
خواص گرمک برای سلامتی بدن
گرمک نه تنها خوشمزه است، بلکه فوایدی زیادی برای بدن دارد. در ادامه به خواص گرمک اشاره میکنیم.
۱. سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند
تقویت سیستم ایمنی بدن از جمله خواص گرمک محسوب میشود. مصرف منظم گرمک میتواند به بهبود و تقویت سیستم ایمنی کمک کرده و مبارزه با بیماریها را برای بدن آسانتر کند. این میوهی تابستانی پرطرفدار سرشار از ویتامینهای C و A است که از طریق تحریک گلبولهای سفید در بدن، سیستم ایمنی را تقویت میکنند.
گلبولهای سفید مکانیسم دفاعی طبیعی بدن تلقی میشوند، چون عفونتهایی که به بدن آسیب میرسانند را از بین میبرند. ویتامین C یک آنتیاکسیدان قوی است که بهطرز مؤثری با رادیکالهای آزاد مبارزه میکند.
این رادیکالهای آزاد به پوست آسیب میرسانند و مسؤول پیری زودرس پوست هستند. اضافه کردن گرمک به رژیم غذایی میتواند در پیشگیری از پیری زودرس پوست مؤثر باشد.
۲. سلامت قلبی و عروقی را افزایش میدهد
این روزها افراد زیادی گرفتار مشکلات قلبی و عروقی هستند. میتوانید برای حفظ سلامت قلب خود گرمک بخورید. گرمک غنی از پتاسیم است که فشار خون را کنترل میکند و از این طریق قلب را سالم نگه میدارد. این مادهی معدنی همچنین از فشار خون بالا پیشگیری میکند و اجازه نمیدهد سدیم به بدن آسیب بیشتری وارد کند.
گرمک همچنین غنی از ترکیباتی به نام آدنوزین است که به دلیل اینکه خواص رقیقکنندهی خون دارد، برای قلب مفید است. این موضوع از انعقاد خون در سیستم قلبی و عروقی جلوگیری میکند. ویتامین C از سفت شدن عروق (آرتریواسکلروز) پیشگیری میکند و فولات هم در جلوگیری از ابتلا به حملهی قلبی مفید است.
۳. از سرطان پیشگیری میکند
میتوانید با خوردن بعضی از مواد غذایی مثل گرمک از ابتلا به سرطان جلوگیری کنید. این میوه ویتامین C و بتاکاروتن زیادی دارد که میتوانند بهطرز مؤثری با رادیکالهای آزاد بدن مبارزه کنند و آنها را از بین ببرند. این رادیکالهای آزاد برای بدن مضر هستند، چون به سلولهای بدن حمله میکنند و منجر به بروز تومورهای سرطانی میشوند.
۴. با استرس مبارزه میکند
سبک زندگی شلوغ امروزی باعث افرایش سطح استرس شده است. دفعهی بعد که استرس گرفتید، یک لیوان آب گرمک بخورید تا حالتان بهتر شود.
کانتالوپ سرشار از پتاسیم است که ضربان قلب را تنظیم میکند و به فرآیند ارسال اکسیژن به مغز بهبود میبخشد و به همین دلیل باعث میشود تمرکز و آرامشتان بیشتر شود. یکی از ترکیبات موجود در گرمک به نام «سوپراکسید دیسموتاز» از طریق کاهش فشار خون و ریلکس کردن اعصاب، با استرس مبارزه میکند.
۵. به حفظ سلامت چشمها کمک میکند
میتوانید از خواص گرمک برای چشمهای خود برخوردار شوید. اگر میخواهید بینایی خوبی داشته باشید و هیچوقت مجبور به عینک زدن نشوید، گرمک بخورید. این میوهی تابستانی سرشار از بتاکاروتنهایی است که به حفظ سلامت بینایی کمک میکنند.
بتاکاروتنها زمانی که توسط بدن جذب شوند، به ویتامین A تبدیل میشوند. این ویتامین در پیشگیری از ابتلا به آبمروارید و تقویت بینایی اثرگذار است. مطالعات به این نتیجه رسیدهاند که مصرف منظم مواد غذایی حاوی ویتامین A بالا میتواند احتمال ابتلا به آبمروارید را تا ۴۰ درصد کاهش دهد.
۶. در پیشگیری از دیابت نوروپاتی مفید است
دیابت نوروپاتی یک اختلال کلیوی است که در آن سلولهای کلیه بهطرز خطرناکی آسیب میبینند. عصارهی گرمک میتواند به پیشگیری از این عارضه کمک کند. علاوه بر این گرمک شاخص گلیسمی پایینی دارد که این یعنی فروکتور و گلوکز موجود در آن قند ساده هستند. نتیجه میگیریم که مصرف این میوه برای بیماران دیابتی و افراد مبتلا به اضافه وزن ایمن است.
۷. برای ریهها فوایدی دارد
آیا میدانستید که گرمک یکی از بهترین میوهها برای ریهها محسوب میشود؟ مصرف منظم این نوع ملون ویتامین A از دست رفتهی بدن به دلیل استعمال مداوم دخانیات یا قرار گرفتن در معرض دود سیگار را دوباره تأمین میکند.
این موضوع به جوانسازی ریهها کمک میکند و بهطور ویژه برای افراد سیگاری مفید است که ریههایشان در اثر سیگار کشیدن بهشدت آسیب دیده است.
۸. بیخوابی را درمان میکند
میتوانید از خواص گرمک برای درمان بیخوابی بهره ببرید. اگر برای برطرف کردن بیخوابی خود تمام راهکارهای خانگی را انجام دادهاید، اما نتیجهای نگرفتهاید، وقت آن است که گرمک را امتحان کنید. گرمک یک ملین قوی است و اعصاب را تسکین میدهد و اضطراب را برطرف میکند. این میوه از طریق تسکین سیستم عصبی به افراد مبتلا به بیخوابی کمک میکند از شر اختلالات خواب خود خلاص شوند.
۹. به درمان مشکلات قاعدگی کمک میکند
اگر در دوران قاعدگی دچار دردهای شدید میشوید، از خوردن گرمک غفلت نکنید. ویتامین C موجود در این میوه در تنظیم چرخهی قاعدگی و تسکین درد قاعدگی اثربخش است. مصرف منظم گرمک طی دوران پریودی میتواند جریان خون و لخته شدن خون را بهطرز قابلتوجهی کاهش دهد و سایر مشکلات قاعدگی را بهبود ببخشد.
۱۰. به کاهش وزن کمک میکند
گرمک بخورید و لاغر شوید! این میوه به دلیل اینکه حاوی کالری کم و فیبر زیاد است، یک گزینهی عالی برای کاهش وزن به شمار میرود. حتی اگر گرمک زیادی بخورید، کالری زیادی دریافت نمیکنید. فیبر برای کاهش وزن مفید است، چون باعث میشود برای مدت زمان طولانیتری احساس سیری کنید.
این موضوع از پرخوری کردن پیشگیری میکند. علاوه بر این مواد غذایی غنی از فیبر معمولا فضای بیشتری از معده را پر میکنند که این موضوع باعث میشود بیشتر احساس سیری کنید و بین وعدههای غذایی میان وعده نخورید.
۱۱. به ترک سیگار کمک میکند
اگر میخواهید سیگار کشیدن را ترک کنید و نگران علائم محرومیت از نیکوتین هستید، گرمک بخورید. گرمک برای افرادی که قصد ترک سیگار کشیدن دارند، اثرگذار است.
علت این موضوع این است که مواد معدنی و مغذی موجود در آن به افراد سیگاری در مدیریت مؤثر علائم محرومیت از نیکوتین کمک میکند. علاوه بر این گرمک از طریق تأمین ویتامین A از دست رفتهی بدن در اثر سیگار کشیدن دائم، به بدن در ریکاوری سریعتر کمک میکند.
۱۲. برای زنان باردار مفید است
زنان باردار هم میتوانند از خواص گرمک استفاده کنند. گرمک برای زنان باردار یک میوهی معجزه آسا و ایمن است. به زنان باردار و زنانی که قصد باردار شدن دارند توصیه میشود اسید فولیک مصرف کنند.
فولات زیاد موجود در کانتالوپ به تولید و حفظ سلولهای جدید، بهویژه در بدن زنان باردار کمک کرده و همچنین از نقص لولهی عصبی جنین جلوگیری میکند. این میوه از طریق از بین بردن سدیم اضافی بدن، از احتباس آب در بدن پیشگیری میکند.
۱۳. هستههای آن خواص درمانی دارد
خوردن هستهی له شدهی گرمک میتواند به از بین بردن کرمهای روده کمک کند. علاوه بر این سرفه، تب و سوءهاضمه را هم درمان میکند.
۱۴. دنداندرد را تسکین میدهد
تسکین دنداندرد یکی دیگر از خواص گرمک به شمار میرود. ۶ گرم پوست گرمک را به همراه آب داخل قابلمه بریزید و قابلمه را روی اجاق قرار دهید تا آب بجوشد. زیر حرارت را خاموش کنید و زمانی که مخلوط خنک شد، آن را از صافی رد کنید. از ترکیب به دست آمده بهعنوان شویندهی دهان استفاده کنید تا دنداندردتان تسکین پیدا کند.
۱۵. به درمان آرتریت کمک میکند
جای دادن مقدار مناسبی از گرمک در رژیم غذایی میتواند به رفع درد و ناراحتی ناشی از آرتریت کمک کند. این میوهی خوشمزه خواص آنتیاکسیدانی دارد و میتواند از استرس اکسیداتیو در مفصل و استخوانها پیشگیری کند و در نتیجه التهاب را کاهش دهد.
۱۶. به هضم کمک میکند
کانتالوپ برای معده عالی است. این میوه حرکت روده را تنظیم میکند و در سالم نگه داشتن دستگاه گوارش مفید است. این میوهی معجزهآسا سرشار از فیبر غذایی ضروری است که به تنظیم حرکت روده کمک میکند. همچنین تضمین میکند که غذا بهخوبی در دستگاه گوارش حرکت کند که این موضوع در کاهش خطر ابتلا به سرطان رودهی بزرگ اثرگذار است.
خواص گرمک برای پوست
تمام انواع ملونها برای پوست عالی هستند. گرمک هم بسیار مغذی است و برای پوست فوایدی دارد. در ادامه خواص گرمک برای پوست آورده شدهاند.
۱۷. پوست را جوان و هیدراته میکند
گرمک یک میوهی بینظیر برای پوست به شمار میرود. این میوه حاوی ویتامینهای K و E است که نقش مهمی در سالم و درخشان نگه داشتن پوست دارند. میزان آب زیاد موجود در این میوه پوست را از داخل هیدراته (آبرسانی) میکند.
کانتالوپ همچنین منبع خوبی از ویتامینهای B، کولین و بتائین محسوب میشود که همگی به حفظ جوانی و سلامت پوست کمک میکنند. استفادهی موضعی از آب گرمک در نرم و هیدراته کردن پوست اثرگذار است.
۱۸. پوست را ترمیم و احیا میکند
اگر میخواهید پوستتان همیشه جوان و شاداب به نظر بیاید، حتما گرمک را در برنامهی غذایی خود قرار دهید. این میوه مقدار زیادی ویتامین A و ویتامین C دارد و به همین دلیل برای پوست مفید است. ویتامین A به احیای پوست کمک میکند و ویتامین C هم در تولید کلاژن نقش دارد. در ادامه طرز درست کردن یک ماسک صورت با گرمک آورده شده است.
مواد لازم
- گرمک
- پودر جو دوسر
- ماست
طرز تهیه
- برای درست کردن این ماسک صورت، اول از همه مقدار مناسبی از گوشت گرمک را در مخلوطکن بریزید و مقداری پودر جو دوسر و ماست به آن اضافه کنید. مخلوط را چند پالس بزنید تا یک خمیر نرم و غلیظ به دست بیاید.
- خمیر به دست آمده را با حرکات دورانی بهآرامی روی صورتتان ماساژ دهید.
- اجازه دهید به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه روی پوست بماند. سپس صورتتان را با آب گرم بشویید.
- باید از این ماسک صورت سه بار در هفته استفاده کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید.
۱۹. خواص ضدپیری دارد
میتوانید با خوردن گرمک به جوان کردن پوست خود کمک کنید. این میوه مقدار زیادی اسید فولیک دارد که به فرآیند ترمیم سلولها سرعت میبخشد و پوست را سالم میکند. این موضوع بهطور ویژه برای زنان باردار مفید است. ویتامین C موجود در این میوه هم از بروز چینوچروک روی پوست پیشگیری کرده و به حفظ قابلیت ارتجاعی پوست کمک میکند. علاوه بر این در سنتز کلاژن نقش دارد.
۲۰. درمانی برای اگزما و سایر مشکلات پوستی محسوب میشود
آب گرمک میتواند یک لوسیون اثربخش برای درمان اگزما و از بین بردن ککومک باشد. میتوانید از این ترکیب برای سوختگی و خراشیدگی پوست هم استفاده کنید.
خواص گرمک برای مو
گرمک حاوی تمام مواد مغذی و معدنی حیاتی بوده که به آنها برای حفظ سلامت مو و پوست سر نیاز است. در ادامه خواص گرمک برای مو را در اختیارتان قرار دادهایم.
۲۱. با ریزش مو مبارزه میکند
ریزش مو مشکلی است که صرفنظر از پیر یا جوان بودن، زن یا مرد بودن میتواند هر کسی را گرفتار کند. اگر ریزش مو دارید، گرمک بخورید. اینوزیتول نوعی ویتامین B بوده که به آن برای پیشگیری از ریزش مو و کمک به رشد مو نیاز است.
این ویتامین بیشتر در مرکبات (به جز لیموترش) یافت میشود. گرمک حاوی مقدار کافی اینوزیتول است و به همین دلیل میتواند در جلوگیری از ریزش مو و افزایش رشد مو اثرگذار باشد. مصرف منظم گرمک میتواند رشد مو را تحریک کند.
۲۲. یک نرمکنندهی عالی است
طی ماههای گرم سال میتوانید از گرمک بهعنوان یک نرمکنندهی عالی استفاده کنید. تمام کاری که باید بکنید این است که یک فنجان گرمک را با چنگال له کنید و بعد از شستن مو با شامپو، آن را روی موهای خود ماساژ دهید. بعد از ۱۰ دقیقه موهای خود را بشویید.
طرز تهیهی ۴ خوردنی با گرمک
اگر به دنبال روشهای خلاقانه برای اضافه کردن گرمک به رژیم غذایی خود هستید، پیشنهاد میکنیم خوردنیهای زیر را حتما امتحان کنید.
۱. اسموتی گرمک
در این روزهای گرم سال، خوردن اسموتی حسابی حالمان را جا میآورد. اسموتی گرمک یکی از بهترین اسموتیهایی است که میتوانید امتحان کنید.
این اسموتی نه تنها به بدن ویتامینها و مواد معدنی مختلف میدهد، بلکه با طعم شگفتانگیز خود باعث میشود حسابی از خوردن آن لذت ببرید. برای تهیهی اسموتی گرمک، رسپیهای مختلفی وجود دارد. در ادامه یکی از این رسپیها آورده شده است.
مواد لازم
- گرمک خرد شده: یک فنجان
- ماست: یک فنجان
- یخ: ۲۰ تکه
- شکر: به مقدار لازن
- زنجبیل رنده شدهی تازه: نصف قاشق چایخوری
طرز تهیه
۱.
برای تهیهی اسموتی گرمک، ابتدا ماست، گرمک، یخ، قند و زنجبیل را در مخلوطکن بریزید و چند پالس بزنید تا نرم شوند.
۲.
اسموتی گرمک را به یک لیوان جذاب منتقل کنید و از خوردن این اسموتی خنک و خوشمزه لذت ببرید.
۲. سالسای گرمک
اگر از خوردن خوراکیهای تند و آتشین لذت میبرید، سالسای گرمک را از دست ندهید.
مواد لازم
- گرمک خرد شده: چهار فنجان
- گوجهفرنگی خرد شده: حدود ۴۰۰ گرم
- پیاز قرمز خرد شده: نصف یک عدد
- فلفل هالوپینوی خرد شده: چهار عدد
- فلفل دلمهای زرد خرد شده: نصف یک عدد
- گشنیز خرد شدهی تازه: نصف فنجان
- آب لیموترش: دو قاشق غذاخوری
- سیر بزرگ له شده: یک حبه
- روغن زیتون: یک قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل: به مقدار لازم
طرز تهیه
۱.
یک کاسه بردارید و در آن گرمک، گوجهفرنگی، پیاز قرمز، گشنیز، فلفل دلمهای زرد، فلفل هالوپینو، آب لیموترش و سیر را با هم مخلوط کنید.
۲.
روغن زیتون را اضافه کنید. در صورت نیاز بیشتر از میزان ذکر شده روغن زیتون روی سالسا بریزید.
۳.
با توجه به ذائقهی خود نمک و فلفل را به سالسا اضافه کنید و آن را بچشید. اگر چیزی کم نداشت، روی کاسه را بپوشانید و آن را به مدت ۱ تا ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا خنک شود. نوش جان.
۳. سالاد گرمک و توتفرنگی
این سالاد بهترین سالاد تابستانی است که با طعم بینظیر خود میتواند شما را شگفتزده کند. ترکیب گرمک، توتفرنگی و هندوانه طعمی بهشتی به این سالاد میدهد.
مواد لازم
- ماست: یک فنجان
- عسل: یک قاشق غذاخوری
- آب لیموترش: یک قاشق چایخوری
- هندوانهی خرد شده: دو فنجان
- گرمک خرد شده: دو فنجان
- توتفرنگی نصف شده: دو فنجان
طرز تهیه
۱.
برای درست کردن این سالاد جذاب، ابتدا یک کاسه بردارید و در آن آب لیموترش، ماست و عسل را خوب با هم مخلوط کنید.
۲.
بهآرامی هندوانه، گرمک و توتفرنگی را داخل کاسه بریزید و خوب هم بزنید تا مواد با هم ترکیب شوند.
۳.
روی کاسهی سالاد را بپوشانید و آن را به مدت ۱ تا ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا خنک شود. سالاد تابستانی شما حاضر است. نوش جان.
۴. اسموتی گرمک و تمشک
ترکیب این دو میوهی تابستانی باعث شده طعم این اسموتی عالی شود. اگر اهل درست کردن اسموتی هستید، حتما این اسموتی فوقالعاده را هم امتحان کنید.
مواد لازم
- ماست بدون طعم: یک فنجان
- گرمک خرد شده: نصف یک عدد
- تمشک: یک فنجان
- شکر سفید: سه قاشق غذاخوری
طرز تهیه
۱.
برای تهیهی اسموتی گرمک و تمشک باید گرمک، ماست، شکر و تمشک را در مخلوطکن بریزید و چند پالس بزنید تا نرم شوند.
۲.
اسموتی را برای ۱ ساعت در یخچال بگذارید تا خنک شود. سپس آن را درون لیوان مدنظر بریزید و از نوشیدن آن در یک روز گرم تابستانی لذت ببرید.
کلام آخر
گرمک یکی از میوههای تابستانی پرطرفدار است که با خوردن آن ویتامینها و مواد معدنی لازم بدنتان تأمین میشود. مقالهی امروز دیجیکالا مگ را به گرمک اختصاص دادیم و دربارهی ارزش غذایی و خواص آن برای پوست، مو و سلامتی بدن صحبت کردیم و طرز تهیهی ۴ خوردنی معرکه با آن را آموزش دادیم.
از جمله خواص گرمک میتوانیم به تسکین دندان درد، پیشگیری از ریزش مو، کمک به هضم، جوانسازی پوست، کاهش وزن، پیشگیری از دیابت نوروپاتی، مبارزه با استرس و حفظ سلامت قلبی و عروقی اشاره کنیم. آیا ایدهی خلاقانهای برای اضافه کردن گرمک به رژیم غذایی سراغ دارید؟ پیشنهادات خود را در بخش کامنتها با ما و مخاطبان دیگر به اشتراک بگذارید.
منبع: style craze