۱۵ مورد از خواص چای ماسالا که تا امروز نمی‌دانستید

۱۵ مورد از خواص چای ماسالا که تا امروز نمی‌دانستید

به نقل از دیجیکالا:

اصالت چای ماسالا به هند بر می‌گردد. این نوع چای خواص شگفت‌آوری برای سلامتی بدن دارد. نوشیدن یک فنجان چای ماسالا در روز شما به حفظ سلامتی بدن و دور نگه داشتن شما از بیماری‌ها کمک می‌کند. در این مقاله از دیجی‌کالا مگ با ارزش غذایی و خواص چای ماسالا، همچنین میزان مصرف توصیه شده در روز و عوارض جانبی زیاده‌روی در مصرف آن آشنا می‌شوید. بعد از آشنایی با این خواص قانع می‌شوید که هر روز یک فنجان چای ماسالا بنوشید. تا پایان مقاله در کنار ما باشید.

چای ماسالا چیست؟

اصالت ماسالا به کشور هند بر می‌گردد. این چای ترکیبی از مواد و ادویه‌های مختلف مثل زنجبیل، هل، دارچین، میخک و فلفل سیاه است‌. خودتان می‌توانید در خانه با ترکیب این مواد چای ماسالا درست کنید. چای ماسالا طعم شیرین و تندی دارد و به عطر دلنشینی که دارد شناخته می‌شود. برخلاف چای معمولی که فقط با آب درست می‌شود، چای ماسالا را می‌توانید با آب گرم یا شیر گرم تهیه کنید.

ارزش غذایی ماسالا

ماسالا نوعی نوشیدنی است که ارزش غذایی زیادی دارد. به خاطر اینکه کالری ماسالا کمتر از ۱۰۰ است، می‌توانید با خیال راحت آن را بنوشید‌. ماسالای تهیه شده با شیر یا شکر صفر درصد چربی دارد و به همین دلیل مصرف آن به همه‌ی گروه‌های سنی توصیه می‌شود.

خرید چای ماسالا

مشاهده همه

خواص چای ماسالا

ماسالا با خواص متعددی برای سلامتی بدن ارتباط دارد که در ادامه به ۱۵ نمونه از مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم.

۱. ممکن است سلامت قلب را بهبود ببخشد

شواهد نشان می‌دهند که چای ماسالا ممکن است برای قلب مفید باشد. مطالعات انجام شده روی حیوانات نشان می‌دهند دارچین که یکی از ترکیبات موجود در ماسالا است، ممکن است فشار خون را پایین بیاورد. نشان داده شده که دارچین در بعضی افراد سطح کلی کلسترول، کلسترول بد (LDL) و تری‌گلیسیرید را تا ۳۰ درصد کاهش می‌دهد.

البته توجه داشته باشید که در بیشتر مطالعات انسانی به شرکت‌کنندگان ۱ تا ۶ گرم دارچین در روز داده می‌شود که بیشتر از میزان دارچین موجود در یک فنجان چای ماسالا است‌. هرچند یک بررسی که به‌تازگی انجام شد نشان داد که مصرف ۱۲۰ میلی‌گرم دارچین در روز برای بهره‌گیری از خواص آن برای سلامتی بدن کافی است.

همچنین چندین مطالعه عنوان کرده‌اند که چای سیاه استفاده‌شده در این چای ممکن است سطح کلسترول خون را پایین بیاورد. تحقیقات دیگر به این نتیجه رسیده‌اند که نوشیدن چهار فنجان(یا بیشتر) چای سیاه در روز ممکن است سطح فشار خون را پایین بیاورد.

علاوه بر این به نظر می‌آید نوشیدن سه فنجان یا بیشتر چای سیاه در روز منجر به کاهش ۱۱ درصدی احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی می‌شود. توجه کنید که هیچ کدام از تحقیقات اثرات مستقیم چای ماسالا روی سلامت قلب را بررسی نکرده‌اند. در نتیجه به تحقیقات بیشتری نیاز است تا بتوانیم در این زمینه نظر قطعی بدهیم.

۲. چای ماسالا ممکن است سطح قند خون را کاهش دهد

یکی دیگر از خواص ماسالا، کنترل بهتر قند خون است. علت این موضوع وجود زنجبیل و دارچین در آن است که هر دو ممکن است اثرات مفیدی روی سطح قند خون داشته باشند. برای مثال مطالعات نشان داده‌اند که دارچین ممکن است مقاومت به انسولین را ۱۰ تا ۲۹ درصد کاهش دهد. مقاومت کمتر به انسولین باعث می‌شود استفاده از انسولین جهت حمل شکر در خون و انتقال آن به سلول‌ها برای بدن آسان‌تر شود که این موضوع می‌تواند به کاهش سطح قند خون کمک کند.

مطالعه‌ای که به‌تازگی انجام شده نشان داد افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ که دو گرم پودر زنجبیل در روز مصرف کردند، کاهش ۱۲ درصدی سطح قند خون را تجربه کردند. مطالعات گزارش می‌کنند که برای بهره‌گیری از این خاصیت باید ۱ تا ۶ گرم زنجبیل و دارچین مصرف کنید. این میزان بیشتر از آن چیزی است که در چای کیسه‌ای ماسالا یا یک فنجان چای وجود دارد.

برای اینکه از خواص ماسالا بیشترین بهره را ببرید، خودتان در خانه چای ماسالا درست کنید. از این طریق می‌توانید دارچین و زنجبیل بیشتری به چای اضافه کنید.

معمولا در کافی‌شاپ‌ها به چای ماسالا شکر زیادی اضافه می‌شود که این موضوع اثربخشی آن در کاهش سطح قند خون را کم می‌کند. انجمن قلب آمریکا (AHA) توصیه می‌کند زنان و مردان به ترتیب کمتر از ۲۵ و ۳۸ گرم قند در روز مصرف کنند. بهتر است چای ماسالا را زیاد شیرین نکنید.

۳. ممکن است باعث کاهش حالت تهوع و بهبود هضم شود

چای ماسالا برای چی خوبه

چای ماسالا حاوی زنجبیل است که به اثرات ضدتهوع خود شناخته می‌شود.

به نظر می‌رسد زنجبیل به‌طور ویژه در کاهش حالت تهوع دوران بارداری اثرگذار است. یک بررسی روی مطالعات مختلف به این نتیجه رسید حالت تهوع در زنان باردار که هر روز ۱٫۱ تا ۱٫۵ گرم زنجبیل مصرف کردند، به‌طرز چشمگیری کاهش پیدا کرد. این میزان زنجبیل در یک فنجان چای ماسالا یافت می‌شود.

این چای حاوی دارچین، سیر و هل هم است که همگی خواص ضدباکتریایی دارند و به نظر می‌رسد به پیشگیری از مشکلات گوارشی ناشی از عفونت‌های باکتریایی کمک می‌کند. فلفل سیاه که یک ترکیب دیگر در چای ماسالا است، خواص ضدباکتریایی مشابهی دارد.

علاوه بر این مطالعات انجام شده روی حیوانات نشان می‌دهند که فلفل سیاه ممکن است سطح آنزیم‌های گوارشی لازم برای تجزیه‌ی صحیح غذا و هضم بهینه‌ را افزایش دهد. هرچند میزان فلفل سیاه استفاده شده در این مطالعات حیوانی تقریبا پنج برابر بیشتر از میزان استفاده شده توسط انسان‌ها است. بنابراین به مطالعات بیشتری برای اظهار نظر قطعی در این زمینه نیاز است‌.

۴. یکی از خواص چای ماسالا کاهش وزن است

بیشتر شنیده‌ایم که از خواص چای سبز، کمک به لاغری است، اما خوب است بدانید که یکی از فواید چای ماسالا، کمک به کاهش وزن و چربی‌سوزی محسوب می‌شود. این چای ممکن است در جلوگیری از اضافه وزن و کمک به چربی‌سوزی از چند روش مختلف مفید باشد. چای ماسالا معمولا با شیر گاو یا شیر سویا تهیه می‌شود که هر دو از منابع خوب پروتئین به شمار می‌روند.

پروتئین یک ماده‌ی مغذی است که به کاهش گرسنگی و ایجاد احساس سیری کمک می‌کند. بنابراین چای ماسالا نسبت به چای‌های دیگر در کاهش گرسنگی و جلوگیری از پرخوری در روز مؤثرتر است. این چای را حتی می‌توانید به‌عنوان میان وعده هم بنوشید.

تحقیقات همچنین نشان می‌دهند که ترکیبات موجود در چای سیاه استفاده شده در ماسالا ممکن است به تجزیه‌ی چربی‌ها و کاهش تعداد کالری دریافتی از غذا کمک کند. علاوه بر این یک مطالعه‌ نشان داد که نوشیدن سه فنجان چای سیاه در روز ممکن است از اضافه وزن یا به دست آوردن چربی شکم جلوگیری کند. البته این تغییرات در کوتاه‌مدت اثرگذار هستند.

مطالعات انجام شده روی حیوانات به این نتیجه رسیده‌اند که مصرف فلفل سیاه ممکن است از تجمع چربی در بدن جلوگیری کند؛ هرچند نمی‌توان گفت این موضوع درباره‌ی انسان‌ها هم صدق می‌کند. با این جود اگر چای ماسالا می‌نوشید، نباید شکر زیادی به آن اضافه کنید.

بعضی از انواع شناخته‌ شده‌ی چای ماسالا حاوی مقدار قابل‌توجهی قند هستند و می‌توانند فواید ماسالا را کاهش دهند. میزان و نوع شیری که به ماسالا اضافه می‌شود هم ممکن است باعث افزایش کالری دریافتی شود. ۳۶۰ میلی‌گرم چای ماسالای تهیه شده با شیر حاوی ۶۰ کالری است. همان‌طور که در بالا گفتیم، بهتر است شکر زیادی به چای ماسالا اضافه نکنید.

۵. از سرماخوردگی و گرفتگی بینی جلوگیری می‌کند

خواص ضدالتهابی، ضدقارچی و ضدباکتریایی ماسالا آن را تبدیل به یک گزینه‌ی مناسب برای پیشگیری از سرماخوردگی و گرفتگی بینی می‌کند. میخک و زنجبیل سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کنند که این موضوع در درمان از سرفه مفید است. اگر هر روز یک فنجان چای ماسالا بنوشید، دیگر دچار سرماخوردگی نمی‌شوید. هر زمان که سرما خورید، یک لیوان چای ماسالا بنوشید تا حالتان بهتر شود و زودتر بهبود پیدا کنید.

۶.  چای ماسالا خواص ضدالتهابی دارد

تمام ادویه‌های استفاده شده در ماسالا اثرات مثبتی روی بدن دارند. چای ماسالا خواص ضدالتهابی خود را بیشتر از زنجبیل می‌گیرد. مطالعات نشان می‌دهند که زنجبیل اثر مثبتی روی کاهش التهاب بدن دارد. میخک هم اثرات مشابهی در این زمینه دارد. این دو ادویه به‌عنوان مسکن‌های مؤثر شناخته می‌شوند.

۷. انرژی را افزایش می‌دهد

چای سیاه یکی از ترکیبات موجود در ماسالا است که کافئین دارد و سطح انرژی بدن را افزایش می‌دهد. کافئین به‌تنهایی اگر زیاد مصرف شود، اثرات منفی روی سلامتی بدن دارد. این در حالی است که سایر ترکیبات ماسالا به متعادل کردن میزان کافئین موجود در آن کمک می‌کنند. ادویه‌های ماسالا به شما انرژی متعادلی می‌دهند.

۸‌. سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند

چای ماسالا چیست

از دیگر خواص چای ماسالا این است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن یک گزینه‌ی عالی محسوب می‌شود. میخک و دارچین این چای باعث افزایش قدرت بدنی می‌شوند. چای ماسالا یک خط دفاعی ایجاد می‌کند و به عفونت‌ها اجازه‌ی ورود به بدن نمی‌دهد. این خواص ماسالا آن را تبدیل به یک نوشیدنی مؤثر برای تقویت سیستم ایمنی بدن می‌کنند.

۹. خواص ضداکسیدکننده دارد

چای سیاه موجود در چای ماسالا خواص ضداکسیدکننده‌ی بسیار قوی‌ دارد. میخک ماسالا به خواص خود در کاهش سطح کلسترول خون شناخته می‌شود. این موضوع باعث افزایش کلسترول خوب یا HDL می‌شود. چای ماسالا شکل‌گیری پلاک را کاهش می‌دهد که منجر به مسدودشدگی عروق می‌شود و بیماری قلبی را به دنبال دارد. ادویه‌های ماسالا به کنترل ضربان قلب و فشار خون کمک می‌کنند.

۱۰. کنترل فشار خون یکی از خواص چای ماسالا است

چای ماسالا می‌تواند در برطرف کردن مشکلات مربوط به فشار خون مؤثر باشد. اگر فشار خونتان دچار نوسان (بالا و پایین رفتن) می‌شود، مصرف چای ماسالا ممکن است برای شما مفید باشد. این نوشیدنی خوش‌عطر به تنظیم گردش خون در بدن کمک می‌کند و بنابراین در جلوگیری از نوسان فشار خون اثرگذار است.

۱۱. از ابتلا به سرطان جلوگیری می‌کند

تحقیقات نشان می‌دهند که از دیگر خواص چای ماسالا خاصیت ضداکسیدکننده‌ی آن است که می‌تواند در پیشگیری از ابتلا به سرطان اثرگذار باشد. زنجبیل، دارچین و هل موجود در ماسالا در پیشگیری از سرطان مفید هستند‌. سلول‌های سرطانی زمانی شکل می‌گیرند که تعداد سلول‌های یاغی افزایش پیدا کند و سلول‌های سالم و DNA آسیب ببینند.

۱۲. چای ماسالا سوخت‌وساز بدن را افزایش می‌دهد

سوخت‌وساز سریع برای اینکه فیت و سالم بمانید، ضروری است و نشانه‌ی درست عمل کردن اندام‌های بدن محسوب می‌شود. مهم‌تر از همه اینکه نشان‌دهنده‌ی این است که غذا به‌خوبی هضم می‌شود و از آن به‌طرز مؤثری در بدن استفاده می‌شود. کل فرآیند هضم را می‌توان از طریق مصرف روزانه‌ی ماسالا بهبود بخشید. ماسالا به افزایش سوخت‌وساز بدن در مدت زمان کم کمک می‌کند.

۱۳. از نفخ جلوگیری می‌کند

خواص چای ماسالا برای مردان

به دلیل مصرف مواد غذایی ناسالم، آنچه می‌خوریم همیشه به‌آسانی هضم نمی‌شود. ترکیبات موجود در چای ماسالا به هضم بهتر کمک می‌کنند. ماسالا از طریق بهبود هضم از نفخ پیشگیری می‌کند. از طرف دیگر نشان داده شده که مصرف دو فنجان چای ماسالا در روز می‌تواند به کاهش وزن کمک کند. به همین دلیل است که مصرف ماسالا به افرادی که قصد کاهش وزن دارند، توصیه می‌شود.

۱۴‌. درد قاعدگی را کاهش می‌دهد

یکی از خواص کمتر شناخته‌ شده‌ی ماسالا، مبارزه با درد قاعدگی است‌. بیشتر خانم‌ها در دوران قاعدگی از درد شکم و گرفتگی عضلانی رنج می‌برند‌. ترکیبات موجود در ماسالا اثرات آرام‌بخشی روی اعصاب و عضلات دارند. همچنین خواص ضدالتهابی ادویه‌های مختلف ماسالا در تسکین درد قاعدگی مؤثر هستند.

۱۵‌. از دیابت پیشگیری می‌کند

دیابت یکی از بیماری رایج در سراسر جهان است. هر کسی ممکن است دچار این عارضه شود. بنابراین عاقلانه است که اقدامات پیشگیرانه را انجام دهید. ترکیبات چای ماسالا خطر ابتلا به دیابت را از طریق افزایش مقاومت به انسولین و پایین آوردن سطح قند خون کاهش می‌دهند.

عوارض جانبی چای ماسالا

ماسالا به خواص فراوانی که برای سلامتی بدن دارد شناخته می‌شود. با این حال باید آن را مثل سایر نوشیدنی‌ها به میزان متعادلی مصرف کنید. چای سیاه موجود در ماسالا کافئین دارد و در صورتی که زیاد مصرف شود، اثرات منفی روی بدن می‌گذارد که از جمله‌ی آن‌ها می‌توانیم به حالت تهوع و بی‌قراری اشاره کنیم.

می‌توانید میزان کافئین مصرفی خود را از طریق تهیه‌ی چای ماسالای بدون کافئین کاهش دهید. ماسالا ادویه‌های زیادی دارد و بنابراین بهتر است خانم‌های باردار از مصرف آن خودداری کنند‌. ترکیبات ماسالا در صورت مصرف زیاد ممکن است باعث از بین رفتن تعادل هورمونی شوند.

میزان توصیه شده برای مصرف ماسالا در روز

مشخص نیست که باید چقدر ماسالا در روز مصرف کنید تا بتوانید از فواید آن بهره‌مند شوید. بیشتر مطالعات روی فواید هر کدام از ترکیبات ماسالا تمرکز کرده‌اند که این موضوع فهمیدن اینکه برای بهره‌گیری از حداکثر فواید به چه مقدار چای ماسالا در روز نیاز است را دشوار می‌کند. علاوه بر این به یاد داشته باشید که چای ماسالا حاوی کافئین است که ممکن است بعضی از افراد به آن حساسیت داشته باشند.

کافئین اگر به مقدار زیاد مصرف شود، ممکن است منجر به اثرات نامطلوبی مثل اضطراب، میگرن، فشار خون بالا و کاهش کیفیت خواب شود. زیاده‌روی در مصرف کافئین ممکن است احتمال سقط جنین یا کم‌وزنی نوزاد هنگام تولد را افزایش دهد. به دلایل ذکر شده نباید بیشتر از ۴۰۰ میلی‌گرم کافئین در روز مصرف کنید. خانم‌های باردار هم نباید بیشتر از ۲۰۰ میلی‌گرم کافئین در روز مصرف کنند.

درباره‌ی چای ماسالا هم همین‌طور است‌. هر فنجان (۲۴۰ میلی‌لیتر) چای ماسالا تقریبا ۲۵ میلی‌گرم کافئین دارد‌. این چای حاوی زنجبیل است. به همین دلیل افرادی که مستعد فشار خون پایین یا قند خون پایین هستند، همچنین کسانی که داروهای رقیق‌کننده‌ی خون مصرف می‌کنند، باید در مصرف چای ماسالا و دیگر نوشیدنی‌های حاوی کافئین احتیاط کنند. افرادی که دچار ناتوانی در تحمل لاکتوز هستند، باید چای ماسالای تهیه شده با شیر گیاهی یا آب را مصرف کنند.

طرز تهیه‌ی چای ماسالای خانگی

طرز تهیه‌ی چای ماسالای خانگی

حالا که با چند خاصیت چای ماسالا آشنا شدید، وقت آن است که دست به کار شوید و این چای مفید را درست کنید. در ادامه طرز تهیه‌ی چای ماسالای خانگی آورده شده است.

مواد لازم

  • دانه‌ی فلفل سیاه: بیست عدد
  • میخک: پنج دانه
  • هل سبز: پنج دانه
  • چوب دارچین: یک عدد
  • آب: دو و نیم فنجان (۵۹۳ میلی‌لیتر)
  • چای سیاه: دو و نیم قاشق غذاخوری (۳۸ میلی‌لیتر)
  • زنجبیل تازه‌ی خرد شده: ۱۰ سانتی‌متر
  • بادیان ختایی: یک عدد

طرز تهیه

۱.
دانه‌‌ی فلفل، میخک، هل، دارچین و بادیان ختایی را روی حرارت کم به مدت دو دقیقه رست کنید تا عطر آن درآید. زیر حرارت را خاموش کنید و اجازه دهید ادویه‌ها خنک شوند.

۲.
با استفاده از دستگاه آسیاب ادویه‌‌ها را پودر کنید.

۳.
یک قابلمه‌ی بزرگ بردارید و آب، زنجبیل و ادویه‌‌های پودر شده را درون آن بریزید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید به مدت ۲۰ دقیقه روی حرارت بماند‌. حواستان باشد مواد به نقطه‌ی جوش نرسند، وگرنه ادویه‌ها تلخ می‌شوند.

۴.
چای سیاه را اضافه کرده و زیر حرارت را خاموش کنید. ۱۰ دقیقه صبر کنید، سپس آن را از صافی رد کنید.

۵‌.
اگر دوست دارید چای شیرین باشد، ترکیب از صافی رد شده را دوباره روی حرارت بگذارید و مقداری عسل یا شکر درون آن بریزید. اجازه دهید ۵ تا ۱۰ دقیقه روی حرارت باشد. سپس آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید خنک شود.

۶.
چای ماسالا را به یک بطری تمیز منتقل کنید و آن را در یخچال قرار دهید. چای را می‌توانید تا یک هفته در یخچال نگهداری کنید. برای درست کردن چای ماسالا فقط کافیست مقداری از ماسالا را با آب داغ و شیر گاو داغ یا شیر گیاهی شیرین نشده مخلوط کنید.

کلام آخر

چای ماسالا یک نوشیدنی خوش‌عطر و تند است که ممکن است برای بهبود سلامت قلب، کاهش سطح قند خون، کمک به هضم و کاهش وزن مفید باشد‌. علم بیشتر خواص ماسالا برای سلامتی را تأیید کرده است. البته خواص ماسالا به دلیل ترکیبات موجود در آن است.

با امتحان کردن چای ماسالا چیزی را از دست نمی‌دهید. به یاد داشته باشید زمانی از خواص چایی ماسالا بیشترین بهره را می‌برید که زیاد آن را شیرین نکنید. در این مقاله از دیجی‌کالا مگ درباره‌ی خواص ماسالا، طرز تهیه، میزان توصیه شده و عوارض جانبی مصرف بیش از حد آن صحبت کردیم.

خرید چای ماسالا

مشاهده همه

این مطلب فقط جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منبع: health linelybrate