۱۳ خاصیت شگفت‌انگیز بادام هندی (و عوارض جانبی آن)

به نقل از دیجیکالا:

خواص بادام هندی

بادام هندی برخلاف تصور رایج مغز نیست، بلکه دانه‌ای است که شکلی شبیه شبیه به کلیه‌ دارد. اصالت این دانه به کشور برزیل برمی‌گردد. بادام هندی غنی از مواد مغذی مختلف و ترکیبات گیاهی مفید است و ممکن است به بهبود سلامتی بدن کمک کند. این دانه‌ی مفید با کاهش وزن، کنترل سطح قند خون و افزایش سلامت قلب در ارتباط است. در مقاله‌‌ی امروز قرار است با خواص بادام هندی، ارزش غذایی و عوارض جانبی آن آشنا شوید. در پایان مقاله طرز تهیه‌ی ۲ خوردنی ساده و مقوی با این دانه را آموزش می‌دهیم. اگر بادام هندی میان وعده‌ی محبوبتان است و می‌خواهید درباره‌ی فواید آن بیشتر بدانید، تا پایان مقاله در کنار ما بمانید.

خواص بادام

ارزش غذایی بادام هندی

بادام‌ هندی با وجود اینکه کالری زیاد و فیبر کمی دارد، یکی از مغذی‌ترین مواد غذایی روی زمین به شمار می‌رود. این دانه سرشار از چربی‌های سالم، ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌های متنوع است. بادام هندی مقدار زیادی اسیدهای چرب ضروری دارد که برای بدن مفید هستند.

۲۳٫۸ گرم بادام زمینی حاوی ۱۵۷ کالری، ۸٫۵ گرم کربوهیدرات، ۵٫۱ گرم پروتئین، ۱۲٫۴ گرم چربی، ۰٫۳ میلی‌گرم ویتامین ای، ۹٫۵ میکروگرم ویتامین کا، ۰٫۱ میلی‌گرم ویتامین ب۶، ۱۰٫۴ گرم کلسیم، ۳٫۴ میلی‌گرم سدیم، ۱۸۷ میلی‌گرم پتاسیم، ۸۳ میلی‌گرم منیزیم و ۷ میکروگرم فولات است.

علاوه بر این بادام هندی مقدار قابل‌توجهی مس دارد. مس یک ماده‌ی معدنی ضروری برای تولید انرژی، رشد مغز و تقویت سیستم ایمنی بدن است. این دانه همچنین منبع عالی منیزیم و منگنز محسوب می‌شود که برای سلامت استخوان‌ها ضروری هستند. بادام هندی قند کمی دارد.

خواص بادام هندی

از آنجایی که بادام هندی حاوی مقدار زیادی مواد مغذی شگفت‌انگیز است، برای سلامتی بدن فواید زیادی دارد. در ادامه خواص بادام هندی برای بدن را در اختیارتان قرار داده‌ایم.

۱. سلامت قلب را افزایش می‌دهد

بادام هندی در مقایسه با سایر مغزها مثل گردو و بادام چربی و کلسترول کمی دارد و حاوی مقدار زیادی مواد مغذی است.

این دانه غنی از فیتواسترول‌ها، ترکیبات فنولیک و اسید اولئیک است و به همین دلیل می‌تواند به‌شدت برای قلب مفید باشد. یک مطالعه‌ی منتشر شده عنوان کرد که مصرف روزانه‌ی مغزها و دانه‌هایی مثل بادام هندی به مقدار متعادل می‌تواند از بیماری‌های قلبی پیشگیری کند.

مصرف منظم چربی‌های اشباع نشده‌ی سالم مثل اسیدهای چرب تک غیراشباع و چند غیراشباع می‌تواند از بیماری قلبی و عروقی در بیماران مبتلا به دیابت پیشگیری کند. بادام هندی حاوی مقدار زیادی از این اسیدهای چرب است. حواستان باشد که در مصرف بادام هندی زیاده‌روی نکنید، چون کالری زیادی دارد.

یک بررسی روی ۱۴ مطالعه به این نتیجه رسید افرادی که بیشتر از چهار بار در هفته بادام هندی مصرف کردند، در مقایسه با افرادی که اصلا بادام هندی نخوردند یا مقدار کمی از این دانه را خوردند، ۳۷ درصد کمتر در معرض بیماری عروق کرونر قرار گرفتند. هرچند به مطالعات بیشتری در این زمینه نیاز است.

۲. فشار خون را کاهش می‌دهد

کاهش فشار خون هم در لیست خواص بادام هندی قرار می‌گیرد. بادام هندی غنی از چربی‌های اشباع نشده‌ی سالم و مواد معدنی مثل منیزیم، پتاسیم و ال-آرژنین است.

بر اساس نتایج یک مطالعه‌ی ۱۲ هفته‌ای که روی بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ انجام شد، مصرف بادام هندی می‌تواند بدون اینکه روی وزن بدن اثر منفی بگذارد، فشار خون سیستولیک را کاهش و سطح کلسترول خوب (HDL) را افزایش دهد. بادام هندی همچنین حاوی نوعی اسید آمینه به نام ال-آرژنین است که می‌تواند به کاهش فشار خون کمک کند.

۳. ممکن است سیستم ایمنی بدن را تقویت کند

بادام هندی غنی از زینک (روی) است. روی ترکیبی مفید در تقویت سیستم ایمنی بدن محسوب می‌شود. این ترکیب همچنین در بعضی از فرآیندهای مربوط به سیستم ایمنی بدن مثل تولید سیتوکین و فاگوسیتوزیس نقش دارد. مصرف منظم بادام هندی می‌تواند به شما در دریافت زینک لازم بدن در روز کمک کند.

۴. منبع عالی آنتی‌اکسیدان‌ها است

بادام‌هندی منبع عالی آنتی‌اکسیدان‌ها است

بادام‌ هندی غنی از آنتی‌اکسیدان‌هایی مثل توکرفرول‌ است. توکرفرول‌ به از بین بردن رادیکال‌های آزاد کمک کرده و از سلول‌ها در برابر آسیب ناشی از استرس اکسیداتیو محافظت می‌کند. شیر بادام هندی حاوی استرول‌های گیاهی است که آنتی‌اکسیدان‌های گیاهی هستند که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و از بیماری‌های مزمن پیشگیری می‌کنند.

۵. ممکن است از سنگ کیسه‌ی صفرا پیشگیری کند

پیشگیری از سنگ کیسه‌ی صفرا یکی دیگر از خواص بادام هندی به شمار می‌رود. مصرف منظم مغزها می‌تواند خطر ابتلا به سنگ کیسه‌ی صفرا را کاهش دهد. سنگ کیسه‌ی صفرا انباشت‌های کلسترول و سایر مواد معدنی است. از آنجایی که بادام هندی می‌تواند سطح کلسترول خون را کاهش دهد، ممکن است به پیشگیری از شکل‌گیری سنگ کیسه‌ی صفرا کمک کند. هرچند هیچ مدرک علمی برای اثبات این موضوع وجود ندارد.

مطالعه‌ی انجام شده در دانشگاه هاروارد به این نتیجه رسید زنانی که هر هفته حدود ۱۵۰ گرم بادام هندی خوردند، در مقایسه با زنانی که کمتر از ۳۰ گرم بادام هندی در هفته مصرف کردند، کمتر در معرض ابتلا به کوله‌سیستکتومی (عمل جراحی برای برداشتن کیسه‌ی صفرا) قرار گرفتند.

۶. برای سلامت پوست و مو مفید است

بادام هندی مقدار زیادی آنتی‌اکسیدان، مس، منیزیم، آهن و سلنیوم دارد. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این دانه مواد شیمیایی مضر را از بین می‌برند و بافت‌ها را ترمیم می‌کنند. این موضوع به بهبود سلامت و ظاهر پوست کمک می‌کند. مس تولید الاستین و کلاژن را بهبود می‌بخشد. کلاژن نوعی پروتئین بوده که مسؤول قابلیت ارتجاعی پوست و مو است. جای دادن مواد غذایی بهبوددهنده‌ی کلاژن در رژیم غذایی می‌تواند به درخشان شدن پوست و حفظ سلامت مو کمک کند.

۷‌. استخوان‌ها را تقویت می‌کند

بادام هندی غنی از پروتئین‌ها و مواد معدنی مثل منیزیم و مس است. مس از طریق سنتز کلاژن به انعطاف‌پذیر نگه داشتن استخوان‌ها کمک می‌کند. علاوه بر این مس به همراه منیزیم در شکل‌گیری استخوان‌ها مفید است. خوردن مقداری بادام هندی در روز ممکن است در تقویت استخوان‌ها اثرگذار باشد.

۸. از بیماری تباهی لکه‌ی زرد پیشگیری می‌کند

بادام هندی حاوی زیگزانتین و لوتئین است که آنتی‌اکسیدان‌های مهمی هستند که به جلوگیری از ابتلا به بیماری تباهی لکه‌ی زرد کمک می‌کنند. مصرف منظم بادام هندی ممکن است به حفظ سلامت چشم‌ها کمک کند.

۹. به مدیریت وزن کمک می‌کند

بادام هندی با وجود اینکه غنی از کالری است، در صورتی که به میزان متعادل مصرف شود، منجر به افزایش وزن نمی‌شود. مطالعه‌ی انجام شده روی بیش از ۵۱ هزار خانم نشان داد که جای دادن بادام هندی در رژیم غذایی می‌تواند احتمال افزایش وزن را کم کند.

یک نظریه عنوان کرد که بادام هندی به دلیل اینکه غنی از مواد مغذی و چربی‌های سالم است که در کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی، همچنین کاهش سطح کلسترول خون و فشار خون (عوامل خطر اضافه وزن) مفید هستند، ممکن است به مدیریت وزن کمک کند. بادام هندی همچنین جلوی گرسنگی را می‌گیرد و شما را برای مدت زمان بیشتری سیر نگه می‌دارد که این موضوع در پیشگیری از پرخوری مؤثر است.

۱۰. از سرطان پیشگیری می‌کند

از سرطان پیشگیری می‌کند

مطالعات به این نتیجه رسیده‌اند که مصرف منظم بادا‌م هندی و مغزها احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد. بادام هندی غنی از آنتی‌اکسیدان‌های مختلف مثل کاردانول و کاردول است که ممکن است در کاهش احتمال ابتلا به سرطان مؤثر باشند. یک مطالعه نشان داد خانم‌هایی که به‌طور منظم بادام هندی مصرف کردند، کمتر در معرض ابتلا به سرطان سینه قرار گرفتند. اینوزیتول موجود در بادام هندی ممکن است به مبارزه با سرطان کمک کند.

۱۱. به مدیریت و پیشگیری از دیابت کمک می‌کند

یکی دیگر از خواص بادام هندی، مدیریت و جلوگیری از دیابت است. اگرچه بادام هندی کالری زیادی دارد، اما نشان داده شده که برای افراد مبتلا به دیابت مفید است. یک مطالعه به این نتیجه رسید که مصرف بادام هندی در بلندمدت ممکن است احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را کم کند. هرچند توصیه می‌شود بیماران دیابتی در روز بیشتر از ۴ تا ۵ عدد بادام‌ هندی نخورند.

بادام هندی کلسترول ندارد و نشان داده شده که سطح فشار خون و کلسترول را در افراد مبتلا به دیابت کاهش می‌دهد. این دانه همچنین غنی از پلی‌فنول‌هایی است که می‌توانند به بهبود میکروبیوم روده و کاهش احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ کمک کنند.

۱۲. سلامت سیستم عصبی را افزایش می‌دهد

اسیدهای چرب موجود در بادام هندی به شکل‌گیری نرون‌ها کمک می‌کنند. علاوه بر این بادام هندی منبع غنی منیزیم به شمار می‌رود. منیزیم یک ماده‌ی معدنی مهم است که به حفظ عملکرد سیستم عصبی کمک می‌کند.

۱۳. احتمال ابتلا به آنمی را کاهش می‌دهد

بادام هندی منبع غنی آهن و مس به شمار می‌رود. این مواد معدنی برای عملکرد صحیح سیستم گردش خون ضروری هستند. کمبود آهن یکی از علل اصلی آنمی است. اضافه کردن بادام هندی در رژیم غذایی روزانه می‌تواند در پیشگیری از آنمی مؤثر باشد.

عوارض جانبی بادام هندی

بادام هندی در بعضی از افراد منجر به عوارض جانبی می‌شود. این دانه ممکن است در بعضی افراد باعث واکنش‌های شدید سیستم ایمنی شود. در ادامه عوارض جانبی بادام هندی را بررسی کرده‌ایم.

  • سنگ کلیه: افرادی که سابقه‌ی سنگ کلیه دارند، باید در مصرف بادام هندی احتیاط کنند، چون این دانه حاوی اگزالات است. مصرف زیاد اگزالات ممکن است از جذب کلسیم جلوگیری کند و به شکل‌گیری سنگ کلیه سرعت ببخشد.
  • حساسیت به بادام هندی: آلرژی به بادا‌م هندی باعث واکنش‌های آلرژیک از جمله حالت تهوع، درد شکم، التهاب دهان و دشواری در بلعیدن می‌شود.
  • آنافیلاکسی: تحقیقات به این نتیجه رسیده‌اند که واکنش‌های شدید بدن به بادام هندی می‌تواند منجر به عارضه‌ی کشنده‌ای به نام آنافیلاکسی شود که در آن فرد علائمی مانند تورم دهان، دشواری در تنفس و بلعیدن و از دست دادن هوشیاری را تجربه می‌کند.
  • درماتیت تماسی: درماتیت تماسی یک نوع حساسیت پوستی شدید است که علائمی مثل خارش پوست، تورم و کهیر را به دنبال دارد.
  • ناراحتی‌های گوارشی: افرادی که دچار حساسیت به بادام هندی هستند، علائمی مثل سرفه، استفراغ و اسهال را تجربه می‌کنند.
  • دشواری در تنفس: اگر با مصرف بادام هندی دچار علائمی مانند آبریزش بینی یا مشکلات تنفسی شدید، بلافاصله به اورژانس مراجعه کنید.

طرز تهیه‌ی ۲ خوردنی با بادام هندی

بادام هندی را می‌توانید به‌صورت خام یا رست شده بخورید. حتما بادام هندی فرآوری شده بخورید، چون هیچ ماده‌ی سمی ندارد. اگر به دنبال روش‌های مختلف برای اضافه کردن بادام هندی به رژیم غذایی خود هستید، ادامه‌‌ی مقاله را بخوانید. در ادامه طرز درست کردن ۲ خوردنی با این دانه را آموزش داده‌ایم.

خواص بادام زمینی

۱. شیر بادام هندی

شیر بادام هندی

شیر بادام هندی یک جایگزین سالم برای شیر گاو است. این نوشیدنی در میان افراد وگان و افرادی که به ناتوانی در تحمل لاکتوز مبتلا هستند، معروف است. بادام هندی حاوی اسیدهای چرب ضروری، مواد معدنی، ویتامین‌ها و استرول‌های گیاهی است. با مصرف شیر بادام هندی از ترکیبات مغذی ذکر شده بهره‌مند می‌شوید. شیر بادام هندی یکی از خوردنی‌های لذیذ و مقوی است که می‌توانید با این دانه درست کنید. اگر وگان هستید، حتما این نوشیدنی را امتحان کنید.

مواد لازم

  • بادام هندی: دو فنجان
  • آب: یک فنجان

طرز تهیه

۱.
بادام‌ هندی را در مخلوط‌کن بریزید و آب را به آن اضافه کنید. مواد را چند پالس بزنید تا به غلظت دلخواهتان برسد.

۲.
به همین سادگی شیر بادام هندی شما آماده است. می‌توانید این نوشیدنی را در یک بطری تمیز بریزید و به مدت یک هفته در یخچال نگه دارید. قبل از استفاده آن را تکان دهید. نوش جان.

۲. کره‌ی بادام هندی

کره‌ی بادام هندی یکی دیگر از خوردنی‌هایی است که می‌توانید با این دانه‌ی مقوی درست کنید. می‌توانید کره‌ی بادام هندی را به‌تنهایی یا با میوه‌ها یا سبزیجات دلخواه خود نوش جان کنید.

مواد لازم

  • بادام هندی: دو فنجان
  • روغن نارگیل: یک قاشق غذاخوری
  • نمک: نصف قاشق چای‌خوری

طرز تهیه

۱.
برای تهیه‌ی این خوردنی جذاب ابتدا باید بادام هندی را رست کنید. برای این کار فر را روی ۱۷۶ درجه‌ی سانتی‌گراد بگذارید تا گرم شود. روی سینی فر فویل آلومینیومی بگذارید. یک کاسه بردارید و در آن بادام هندی را با یک قاشق چای‌خوری روغن زیتون و نوک قاشق چای خوری نمک خوب مخلوط کنید.

۲.
بادام هندی‌ها را به سینی فر منتقل کنید. سینی را به مدت ۸ تا ۱۲ دقیقه در فر قرار دهید. هر ۵ دقیقه درب فر را با احتیاط باز کنید و بادام هندی‌ها را زیر و رو کنید. زمانی که دانه‌ها ترد و طلایی شدند، یعنی آماده هستند.

۳.
سینی را از فر خارج کنید و آن را کنار بگذارید تا به‌طور کامل خنک شود.

۴.
بادام هندی‌ها را در مخلوط‌کن بریزید و روغن نارگیل و نمک را به آن اضافه کنید. مواد را چند پالس بزنید تا به غلظت مناسب برسد. می‌توانید با توجه به ذائقه‌ی خود، به کره‌ی بادام هندی عسل یا وانیل بزنید. از خوردن کره‌ی بادام هندی لذت ببرید.

کلام آخر

بادام‌ هندی سرشار از چربی‌های سالم و آنتی‌اکسیدان‌های مختلف است و هیچ کلسترولی ندارد. این دانه سلامت قلب را افزایش می‌دهد و عملکردهای مختلف بدن را تنظیم می‌کند. در مقاله‌ی امروز دیجی‌کالا مگ درباره‌ی خواص بادام هندی و ارزش غذایی آن اطلاعات مفیدی را به شما دادیم.

مدیریت و پیشگیری از دیابت، جلوگیری از سرطان، مدیریت وزن، کمک به تقویت استخوان‌ها و کاهش سطح فشار خون از جمله خواص بادام هندی به شمار می‌روند‌. اگر در مصرف بادام زمینی زیاده‌روی کنید، دچار یک سری عوارض جانبی می‌شوید. اگر بعد از مصرف بادام هندی عوارض جانبی که در این مقاله به آن‌ها اشاره کردیم را تجربه کردید، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

خواص فندوق

خواص پسته

این مطلب فقط جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با پزشک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منبع: style craze