به نقل از دیجیکالا:
کمک گرفتن از یک طراح داخلی میتواند روند دکوراسیون را برایتان راحتتر کند، با این حال گاهی اوقات ممکن است بودجهی لازم را نداشته باشید یا انجام این کار را توسط خودتان لذتبخشتر بدانید. درنتیجه، طراحی و دکوراسیون اتاق را بهتنهایی انجام میدهید، غافل از اینکه این کار میتواند برای افراد بیتجربه دشوار و حتی ترسناک باشد.
به خاطر داشته باشید که طراحی داخلی بیشتر هنر است تا علم و هیچ قانون سفت و سخت یا صریحی در مورد نحوهی انجام آن وجود ندارد. اما اگر به دنبال یک راهنما و نقشهی راه هستید، مقالهی امروز دیجیکالا مگ به شما کمک میکند که مانند یک حرفهای تمام مراحل مورد نیاز برای طراحی محل زندگی خود را تجسم کنید.
۱. به احساستان توجه کنید
به جای اینکه از خود بپرسید دوست دارید اتاقتان چگونه باشد، به حسی فکر کنید که میخواهید نسبت به آن داشته باشد. اجازه دهید این حس شما را به سمت رنگها، بافتها، انتخاب مبلمان و دکوراسیون راهنمایی کند. برای مثال، ممکن است به مبلمان مینیمال و مواد طبیعی نیاز داشته باشید یا یک فضای خانوادگی پرانرژی مستلزم رنگها و الگوهای جسورانه باشد. توجه به حس و حال به جای تمرکز بر یک سبک خاص به شما کمک میکند که فضای مناسب و متفاوتی برای خودتان ایجاد کنید.
۲. الهام بگیرید
برای الهام گرفتن میتوانید به سراغ رسانههای اجتماعی، مجلات طراحی داخلی، کتابها و وبسایتهای مورد علاقهی خود بروید یا به مکانهایی که دوست دارید در آنجا باشید فکر کرده و دلیل علاقهی خود را تحلیل کنید.
۳. واقعی فکر کنید
به جای اینکه فکر کنید زندگی شما باید چگونه به نظر برسد، فضای خود را برای شیوهای که اکنون زندگی میکنید طراحی کنید. اگر فرزند یا حیوان خانگی غیرقابل کنتری دارید، پارچهی مبلمان و متریال سطوح مختلف را به گونهای انتخاب کنید که جنس خوبی داشته باشند و با گذشت زمان همچنان عالی به نظر برسند.
اگر تنها زندگی میکنید و بهندرت مهمان دارید، نیاز نیست بخش زیادی از فضا را به یک میز ناهارخوری بزرگ اختصاص دهید. اگر در خانه کار میکنید، به جای اینکه میز کار خود را در گوشهی اتاق نشیمن قرار دهید، آن را به اتاقی که زیاد از آن استفاده نمیکنید، انتقال دهید. قبل از خرید هر چیزی، یک بودجه واقعبینانه و منطقی در نظر بگیرید تا بتوانید هزینههای خود را در این مسیر اولویتبندی کنید.
۴. دور خودتان را خلوت کنید
اگر در حال تغییر دکوراسیون هستید، با حذف هر چیزی که از آن استفاده نمیکنید، به آن نیاز ندارید یا آن را دوست ندارید، شروع کنید. اگر در حال طراحی یک اتاق خالی هستید، قبل از اضافه کردن هر وسیلهای به آن فکر کنید. در هر فضایی برای وسایل شخصی و چیزهای مهم جای کافی وجود دارد، اما یک طراحی داخلی موفق با در نظر گرفتن موارد ضروری شروع میشود.
۵. نقشهی آن مکان را طراحی کنید
اگر میخواهید یک نقشه ایجاد کنید اما به یک طراحی بسیار فنی نیاز ندارید، میتوانید از ابزارهای آنلاین رایگان طراحی اتاق و نرمافزارهای طراحی خانه کمک بگیرید. ایدههای چیدمان را روی کاغذ ترسیم کنید یا محل قرارگیری مبلمان را با نوار چسب مشخص کنید تا به مقیاس درست برسید.
قبل از خرید مبلمان، فضای مد نظر خود را بهدقت اندازه بگیرید. در غیر این صورت ممکن است مبلی که سفارش دادهاید بهقدری بزرگ باشد که نتوانید آن را از درب ورودی عبور دهید یا برعکس برای اتاق نشیمن شما خیلی کوچک باشد.
۶. در مورد پالت رنگ تصمیم بگیرید
چه بخواهید از رنگهای خنثی استفاده کنید و چه روی یک پالت رنگی چشمنواز تمرکز داشته باشید، تصمیمگیری درست و بهموقع به شما کمک میکند که ظاهری منسجم ایجاد کنید.
اتاقهای با رنگ خنثی را میتوان با اکسسوریهایی که بهراحتی قابل تعویض هستند، جذابتر کرد. اگر تصمیم گرفتهاید که اتاقتان ترکیبی از سبز یا صورتی یا آبی باشد، برای جذابتر شدن فضا سه سایهی مکمل را انتخاب کنید. اگر یک اتاق کاملا سفید را ترجیح میدهید، استفاده از سایههای سفید به شما این امکان را میدهد که سبکهای مختلف مبلمان را بهراحتی با هم ترکیب کنید.
۷. به نازک کاریها فکر کنید
اگر به جای بازسازی بهدنبال تغییر دکوراسیون هستید، به این فکر کنید که چگونه میتوانید روی کفپوشها، رنگ دیوارها و وسایل موجود اتاق تغییر ایجاد کنید تا فضا را زیباتر کرده و مطابق سلیقهی خود درآورید. اگر با یک اتاق خالی شروع میکنید، قبل از آوردن مبلمان و اکسسوریها، کف آن را درست کنید، دیوارها را رنگ کنید، کاشی یا کاغذ دیواری اضافه کنید یا کابینتها را نصب کنید.
۸. وسیلهی اصلی را انتخاب کنید
هنگام طراحی اتاق نشیمن، روی وسیلهی اصلی خود که معمولاً یک مبل است تمرکز کنید. خرید بزرگترین و گرانترین وسایل در ابتدای کار به شما کمک میکند که از کیفیت کالاهای پرمصرف خود مطمئن شوید و بودجهی خود را بهطور منطقی و واقعبینانه خرج کنید. همچنین این امکان را برایتان فراهم میکند که تجسم کنید بعد از قرار دادن مبلمان اصلی چقدر فضا برای سایر وسایل دارید.
۹. سایر مبلمان را انتخاب کنید
وقتی بهترین مبل را انتخاب کردید، شروع به پیدا کردن میزهای جلوی مبل کنید تا مشخص شود که چه اندازه و مدلی مناسب است یا اینکه آیا به یک پاف بزرگ نیاز دارید یا خیر. اگر برای اتاق ناهارخوری میز روستیک چوبی انتخاب کردید، با استفاده از صندلیهای فلزی یک تضاد زیبا ایجاد کنید. تاج بالای تخت را با یک روکش مدرن و نورپردازی یا میزهای کنار تخت تکمیل کنید.
۱۰. فرش، پرده و پارچهها را انتخاب کنید
اکنون که میدانید فضای اتاق چگونه است، میتوانید فرش، پرده و سایر منسوجات مانند روتختی و کوسن را انتخاب کنید که مکمل مبلمان اصلی شما باشند و با اضافه کردن رنگ، طرح و بافت به زیبایی و جذابیت فضا کمک کنند.
۱۱. نورپردازی کنید
یکی از کلیدهای موفقیت در طراحی اتاق، توجه به نور است. استفاده از نور طبیعی را در طی روز به حداکثر برسانید و از روشهای مختلف نورپردازی برای عصر استفاده کنید، از نورپردازی کاربردی گرفته تا چراغهای رومیزی، دیوارکوبها و لوسترهایی که بهعنوان دکور عمل میکنند. حتماً هر چهار گوشهی اتاق را روشن کنید تا از ایجاد سایه جلوگیری کرده و حس خوبی را پس از تاریکی ایجاد کنید.
۱۲. اکسسوریها را انتخاب کنید
اکنون که همه وسایل ضروری را در اختیار دارید، یک قدم به عقب برداشته و از خود بپرسید که چه چیزی کم است. آثار هنری، عکسها یا آینههای تزئینی را انتخاب کرده و در جای مناسب قرار دهید. چند کوسن به فضا اضافه کرده و قفسهها و میزها را با کتابهای طراحی، شمعها، اشیاء تزئینی، گیاهان یا سوغاتیهای گرانبها تزئین کنید.
کلام پایانی
دکوراسیون فضایی که در آن زندگی میکنید یا ساعات زیادی از روز را در آن سپری میکنید، مستقیما روی خلق و خو و عملکرد شما تأثیر دارد؛ به طوری که طراحی درست احساس رضایت شما را از آن محیط افزایش میدهد. اگر میخواهید بهتنهایی یک اتاق را طراحی و تزئین کنید، ۱۲ مرحلهای که در این مقاله به آنها اشاره کردیم، میتوانند به شما در انجام این کار کمک کنند.
منبع: thespruce