۱۲ نکته‌ی مهم که قبل از انتخاب مربی ورزشی باید در نظر بگیرید

۱۲ نکته‌ی مهم که قبل از انتخاب مربی ورزشی باید در نظر بگیرید

به نقل از دیجیکالا:

۱۲ نکته‌ی مهم که قبل از انتخاب مربی ورزشی باید در نظر بگیرید

مربی ورزشی شخصی

با وجود اینکه تقاضای بسیار زیادی برای مربی ورزشی وجود دارد اما متاسفانه نیازمندی‌های آموزشی در سطح بسیار پایینی قرار دارند. در واقع بسیاری از افراد بالای ۱۸‌ سال ادعای مربیگری می‌کنند و سازمان‌های بسیاری هم وجود دارند که دوره‌ها، تست‌ها و مدارک معتبری به این منظور ارائه می‌دهند.

از آنجایی که این صنعت کمی بی‌نظم است بسیاری از افراد حریص و بی‌وجدان به دنبال کسب درآمد بدون توجه به تناسب اندام افراد هستند. خبر خوب این است که مربی‌های شایسته و ارشمند بسیاری وجود دارند که می‌توانید از آن‌ها کمک گرفته و به اهداف تناسب اندام خود برسید. در ادامه اهمیت داشتن مربی شخصی آورده شده است:

اهمیت داشتن مربی ورزشی شخصی

انتخاب مربی ورزشی

۱. انگیزه

بیایید با این حقیقت روبرو شویم بسیاری از افراد انگیزه‌ای برای تحرک داشتن و انجام کار سخت برای ایجاد تغییرات دائمی در سبک زندگیشان ندارند.

۲. آموزش

آیا تاکنون برایتان اتفاق افتاده است که در باشگاه قدم بزنید و حس کنید که گم شده‌اید؟ ده‌ها دستگاه پیچیده، وزنه‌های بزرگی که در قسمت وزنه‌ها وجود دارند و موارد دیگر باعث می‌شوند به سمت تنها چیزی که می‌توانید از آن استفاده کنید یعنی تردمیل حرکت کنید. یک مربی خوب به شما در یادگیری چگونگی استفاده از تجهیزات ورزشی، ایمنی استفاده و دلیل استفاده از آن‌ها کمک می‌کند.

۳. مسئولیت

همه‌ی ما می‌دانیم که شکل دادن عادت‌های جدید به ویژه ورزش چالش‌برانگیز است. هنگام استخدام مربی باید انتظار داشته باشید در قبال اهداف شما مسئولیت‌پذیر و پاسخگو باشد. یک مربی خوب به اندازه‌ی کافی شما را به سمت گام برداشتن و ورزش کردن در جهت اهداف تناسب اندامتان سوق می‌دهد.

۴. اعتماد به نفس

هدف هر مربی ورزشی خوب نباید تنها کمک به شما برای رسیدن به اهدافتان باشد بلکه باید در کنار آن به شما اعتماد به نفس داشتن در باشگاه را هم بیاموزد. هنگامی که می‌بینید فردی سال‌ها با یک مربی در باشگاه کار می‌کند نشان‌دهنده‌ی اسن است که او همچنان به آن مربی وابسته است. مربی باید به شما در یادگیری برنامه‌ی ورزشی، چگونگی، زمان و دلیل تغییر آن در آینده کمک کند.

انتخاب مربی ورزشی

مربی ورزشی

در صورتی که به دنبال مربی ورزشی هستید کار دشواری در پیش دارید. متاسفانه بسیاری از افراد از گوگل یا ارجاع دوست برای ارجاع مربی استفاده می‌کنند. اما حتی در آن صورت نکته‌ی بسیار مهم این است که دقت کافی را داشته باشید. حتما قبل از تصمیم‌گیری سوالات کافی بپرسید. در ادامه ۱۲ نکته‌ای که باید هنگام انتخاب مربی ورزشی در نظر داشته باشید را آورده‌ایم:

۱. چقدر تجربه دارند؟

حتما از آن‌ها درباره‌ی اینکه کجا و در چه جایگاهی کار کرده‌اند سوال بپرسید. یک مربی زمانی می‌تواند خودش را مربی تناسب اندام حرفه‌ای بنامد که در باشگاه ملی کار کرده باشد. باید بدانید که کجا، چگونه و چرا آموزش دیده‌اند. چرا مهم‌ترین سوال در بین همه‌ی سوالات است.

۲. آیا مربی خود را دوست دارید؟

شما قرار است زمان و هزینه‌ی زیادی را صرف مربی خود کنید و اگر نتوانید با او ارتباط برقرار کنید رابطه‌ی کارآمدی ایجاد نخواهد شد و در موقعیت دشواری قرار خواهید گرفت.

۳. آیا فکر می‌کنید واقعا علاقه‌مند کمک به شما هستند؟

آیا فکر می‌کنید مربی ورزشی که انتخاب کرده‌اید واقعا علاقه‌مند به کمک به شما است؟ مراقب مربی‌هایی باشند که فقط تمایل دارند شما را برای سی جلسه‌ی ورزشی ثبت نام کنند و علاقه‌ای به دانستن چگونگی کمک به شما ندارند.

۴. آیا بیمه شده‌ است؟

بیمه‌ی مربی ورزشی اجباری نیست اما توصیه می‌شود مربی‌ای را انتخاب کنید که بیمه‌ی ورزشی داشته باشد. ممکن است در حین ورزش کردن دچار آسیب دیدگی شوید. بسیاری از مربی‌ها به اندازه‌ای درآمد ندارند که هنگام آسیب دیدگی شما بتوانند هزینه‌های سنگین درمانتان را بپردازند. بیمه‌ی مربی ورزشی شخصی ارزان است و مربی‌های خوب از اهمیت مراقبت از خود و ورزشکاران تحت تعلیمشان آگاه هستند.

۵. آیا گواهینامه و مدرک دارند؟

حتی اگر مربی‌ای چند مدرک روی وبسایت خود درباره‌ی اینکه چقدر فرد بزرگی است داشته باشد باز هم حتما قبل از ثبت قرارداد با مربی از حداقل دو مشتری سوال کنید که آیا تجربه‌ی آسیب دیدگی دارند؟ به عنوان مثال گزارش شده است که درد شانه بیش از ۲۰ درصد جمعیت کلی را اذیت می‌کند بنابراین یک مربی خوب باید بداند که چگونه با این نوع محدودیت‌ها کار کند.

۶. مدرکشان را از کجا گرفته‌اند؟

با وجود اینکه مدارک و گواهینامه‌ها تنها موارد قابل توجه در رزومه‌ی مربی نیستند، اما بسیار مهم است که مربی از سازمان مشهور و خوش‌نامی گواهینامه گرفته باشد. مطمئن شوید که مربی برای به دست آوردن مدرک زحمت کشیده و کار کرده است.

۷. سابقه‌ی کاری آن‌ها چگونه است؟

تجربه‌ی مربی

در صورتی که مربی انتخابیتان به تازگی فارغ‌التحصیل شده و ماه قبل مدرک خود را گرفته چگونه می‌تواند به شما کمک کند؟ آیا این مربی سابقه‌ای در تناسب اندام و ورزش دارد؟ آیا هیکل خودش متناسب و سالم به نظر می‌رسد؟

۸. چه احساسی درباره‌ی سبک مربیگری او دارید؟

مربی‌های مختلفی سبک‌های متفاوتی برای تدریس ورزش دارند. آیا ترجیح می‌دهید کسی سر شما فریاد بکشد یا نه؟ دانستن این موضوع مهم است زیرا ممکن است با این سبک انگیزه‌دهی انگیزه‌ی خود را از دست بدهید.

۹. آیا پیشرفتتان را دنبال می‌کنند و چگونه این کار را انجام می‌دهند؟

چگونه می‌خواهید متوجه شوید که در روند ورزشتان پیشرفتی حاصل شده است؟ بسیاری از افراد به جز تغییر سایز لباس‌هایشان هیچ سر نخ دیگری برای این کار ندارند. یک برنامه‌ی خوب نتایجتان را ارزیابی کرده و بر اساس ارزیابی‌های مجدد است. به عنوان مثال گرفتن درصد چربی بدن هر شش هفته یکبار یک روش خوب برای دنبال کردن خواسته‌ها است. تنها نگاه کردن به ترازو چاره‌ی کار نیست.

۱۰. آیا او دانش مربیگری خودش را به روز نگه می‌دارد؟

دنیای سلامتی و تناسب اندام به صورت مداوم در حال تغییر و تکامل است. در صورتی که یک مربی به صورت پیوسته ترندهای جدید را یاد نگیرد، درباره‌ی آناتومی بدن، فیزیولوژی، بیومکانیک و تغذیه مطالعه نداشته باشد پیشرفتی نخواهد داشت و به روز نخواهد بود.

۱۱. آیا مربی انتخابیتان سفیر خوبی برای تناسب اندام هست؟

یک مربی ورزش باید الگوی تناسب اندام و سلامتی باشد. علاوه بر این باید سبک زندگی‌ای که شما می‌خواهید را داشته و آن را دنبال کنند.

فنر تقویت مچ دست مدل MY
۱۱۴,۰۰۰
تومان
چسب عضله کنزیو کد SMC001
۱۷۰,۰۰۰
تومان
لوازم ورزشی

مشاهده همه

آیا آماده‌ی انتخاب یک مربی ورزشی شخصی هستید؟

اکنون باید ایده‌ای درباره‌ی اینکه چه سوال‌هایی باید از مربی آینده‌ی خود بپرسید و به دنبال چه شایستگی‌هایی در او باشید داشته باشید. آموزش دادن به خود نخستین گام پیدا کردن مربی مناسب است بنابراین از سوال پرسیدن نترسید.

این مطلب فقط جنبه‌ی آموزش و اطلاع‌رسانی دارد. پیش از استفاده از توصیه‌های این مطلب حتما با یک متخصص مشورت کنید. برای اطلاعات بیشتر بیانیه‌ی رفع مسؤولیت دیجی‌کالا مگ را بخوانید.

منبع: LifeHack