به نقل از دیجیکالا:
گوگل بهتازگی از ۶ قابلیت جدید برای سیستمعامل اندروید رونمایی کرد و همهی آنها را هم به صورت رسمی در تابستان امسال برای آن عرضه میکند.
گوگل در هفتهای که گذشت از یک سری قابلیت جذاب برای اندروید رونمایی کرد که از جمله مهمترین آنها میتوان به تایملپس در حالت Astrophotography (عکاسی از نجوم)، Locked Photos Folder (برای تصاویری که میخواهیم آنها را در پوشهای امن قرار دهیم) و Heads Up (برای زمانی که در حال حرکت هستیم و همزمان با گوشی هم کار میکنیم که در این صورت گوشی هشدار میدهد سرمان را بالا بیاوریم) اشاره کرد.
امروز ۶ قابلیت جدید برای سیستمعامل اندروید رونمایی شدند که برخلاف سه قابلیت قبل، محدود به گوشیهای پیکسل نیستند و در تمام گوشیهای اندرویدی امکان استفاده از آنها فراهم خواهد بود. این اولین باری است که گوگل چنین کاری را انجام میدهد و قابلیت یا قابلیتهای جدیدی را که معرفی میکند برای سایر گوشیهای مبتنی بر اندروید یا در واقع بهتر است بگوییم برای سیستمعامل اندروید عرضه میکند.
۱. Earthquake Alerts System
میپردازیم به معرفی این ۶ قابلیت جدید تا ببینیم در تابستان امسال گوشیهای مبتنی بر سیستمعامل اندروید قرار است چه امکانات جذابی را دریافت کنند. اولین قابلیت که قرار است بهزودی به سیستمعامل اندروید اضافه شود، سیستم هشدار زمینلرزه (Earthquake Alerts System) است. یکی از بهترین قابلیتهایی که میتواند چند ثانیه قبل از وقوع زمینلرزه، به کاربران از بابت آن هشدار دهد تا آنها بتوانند در موقعیتی امن پناه بگیرند.
تا به این لحظه این قابلیت در مناطقی نظیر نیوزیلند و یونان در دسترس بود اما بهزودی به کشورهای ترکیه، فیلیپین، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ترکمنستان و ازبکستان هم راه خواهد یافت. به گفتهی گوگل، طی سال آینده قابلیت یاد شده در سایر مناطقی که در آنها وقوع زلزله بیشتر اتفاق میافتد، در دسترس قرار خواهد گرفت. در رابطه با درصد خطا و دقت این قابلیت هنوز اطلاع زیادی در اختیار نداریم و باید منتظر بررسیها باشیم.
۲. یافتن آسان پیامها در اپلیکیشن Messages
آن دسته از کاربرانی که از اپلیکیشن Messages استفاده میکنند اکنون این امکان را دارند که پیامی خاص را ستارهدار کرده تا اگر روزی نیاز به یافتن آن داشته باشند بهراحتی بتوانند این کار را انجام دهند. برای انجام این کار کافی است روی پیام مورد ضربه زده و نگه دارید و ستارهدار کردن را انتخاب کنید. تمام پیامهای ستارهدار در دستهای جدا تحت عنوان Starred ذخیره میشوند تا بدین ترتیب بدون نیاز به گشتن دنبال یک پیام خاص بین گفتوگوهای طولانی، به آنچه که میخواهید دسترسی داشته باشید. این قابلیت طی هفتههای آتی به صورت گستردهای در دسترس کاربران اندرویدی قرار خواهد گرفت.
۳. پیشنهاد ایموجی بر اساس نوشته
یکی از بهترین قابلیتهایی که قرار است بهزودی به گوشیهای اندرویدی اضافه شود، پیشنهاد ایموجی بر اساس پیامی است که کاربران مینویسند. این قابلیت در نسخهی بتای Gboard در دسترس قرار دارد اما بهزودی به نسخهی پایدار این صفحه کلید هم اضافه میشود. نحوهی عملکرد این قابلیت هم به این صورت است که اگر پیامی را تایپ کنید، بهترین ایموجی که میتواند آن را توصیف کند به شما پیشنهاد میشود. در حال حاضر این قابلیت از زبانهای انگلیسی، اسپانیایی و پرتغالی و از اندروید نسخهی ۶ به بالا پشتیبانی میکند. اینکه چه زبانهای دیگری در ادامه به لیست پشتیبانی آن اضافه میشوند مشخص نیست.
۴. میانبُر گوگل اسیستنت
یکی دیگر از قابلیتهای خوب دیگری که این بار به دستیار صوتی هوشمند سیستمعامل اندروید یعنی گوگل اسیستنت اضافه شده، میانبُری است که شما را به اپلیکیشنهای دلخواه هدایت میکند. مثلا کافی است اسیستنت را فرا خوانده و از او بخواهید قسط بانکی شما را پرداخت کند. در اینجا بدون اینکه نیاز باشد از طریق اپلیکیشن بانک وارد صفحهی پرداخت شوید، خود اسیستنت شما را به برنامهی دلخواه هدایت میکند. (hey Google pay my Capital One bill). بدین ترتیب دیگر نیازی نیست وارد اپلیکیشنها شوید، مراحل مختلف را پشت سر بگذارید تا در نهایت به صفحهای که میخواهید دسترسی داشته باشید. برای مشاهدهی لیست میانبُرهایی که میتوانید از این طریق به آنها دسترسی داشته باشید، کافی است دستور مقابل را ارسال کنید. hey Google, shortcuts.
۵. Voice Access
Voice Access اکنون به قابلیت تشخیص دیدن در نسخهی بتا مجهز شده. به این صورت که زمانی که به صفحه نگاه میکنید، متوجه این موضوع میشود و زمانی کار میکند که به صفحه نگاه کنید. اگر با Voice Access آشنایی ندارید باید بگوییم این اپلیکیشن که در نسخهی بتا هم به سر میبرد، به نوعی دستیار صوتی جدید گوگل است که میتواند برای افراد نابینا یا کسانی که بینایی ضعیفی دارند بسیار مفید و کاربردی باشد. به این صورت که بهجای لمس یک اپلیکیشن برای باز کردن آن، فرمان باز کردن آن را به صورت صوتی ارسال کنند. مثلا بگویند: Open Chrome.
Voice Access یکی از بهترین اپلیکیشنهایی است که به کاربران اجازه میدهد به صورت بهینه و بدون اینکه لمسی در کار باشد، با گوشی کار کنند. از قابلیتهای جذاب این اپلیکیشن میتوان به امکان وارد کردن رمز عبور اشاره کرد. به این صورت که اگر با فیلد مخصوص وارد کردن رمز عبور مواجه شدید، به شما این اجازه را میدهد که با فرمان صوتی، حروف، اعداد یا نشانهها را وارد کنید.
۶. Android Auto
اندروید اتو دستیار هوشمند رانندگی در اندروید است. در حالی که گوگل فعالیت زیادی در زمینهی خودروسازی یا کارهای مشابه آن ندارد، اما این اپلیکیشن را با قابلیتهای بسیار خوبی طراحی کرده که کاربران زیادی هم در سراسر دنیا دارد. این اپلیکیشن در واقع جایگزین رابط کاربری پیشفرض خودروها میشود و هر قابلیتی که در گوشی هوشمند اندرویدیاتان وجود دارد به محیط خودرو میآورد.
بدیهی است هر خودرویی از این قابلیت پشتیبانی نمیکند اما برای کاربرانی که از خودروهایی با پشتیبانی از این اپلیکیشن بهره میبرند باید بگوییم اکنون میتوانند آن را بیشتر شخصیسازی کنند. از جمله امکانات شخصیسازی که به این سرویس اضافه شده، تغییر صفحهی لانچر از طریق صفحهی گوشی است. پشتیبانی از حالت تیره هم به این لانچر اضافه شده تا بدین ترتیب در شرایط مختلف نوری، کار کردن با آن راحتتر باشد.
علاوه بر اینها، گشتوگذار بین منوها و محتواها به لطف اضافه شدن تبهای جدید در اپلیکیشنهای رسانه، گزینهی «بازگشت به بالا» و فهرست مبتنی بر حروف الفبا بسیار آسانتر شده. همچنین اگر برای اولینبار است که اپلیکیشن اندروید اتو را راهاندازی میکنید، حی خواهید کرد که این فرایند سریعتر از قبل شده است.
در کنار این قابلیتهای خوب و کاربردی، اپلیکیشنهای شارژ خودروهای الکتریکی، پارک و مسیریابی هم به اندروید اتو اضافه شده است. همچنین کاربران بهراحتی میتوانند از صفحهی لانچر به اپلیکیشن پیامرسان هم دسترسی داشته باشند. امکان ارسال پیام به صورت مستقیم از طریق واتساپ یا اپلیکیشن Messages هم به صورت جهانی فراهم است. اندروید اتو با تمام قابلیتهایی که در بالا به آن اشاره کردیم برای گوشیهایی با سیستمعامل اندروید ۶ به بالا در دسترس قرار دارد اما باید خودرویی که از آن پشتیبانی میکند نیز در اختیار داشته باشید.
این بود لیست ویژگیها و اپلیکیشنهای جدیدی که قرار است تابستان امسال رسما برای تمام گوشیهای اندرویدی در دسترس قرار بگیرند. اینکه دقیقا چه نسخههایی از اندروید قرار است این امکانات را دریافت کنند مشخص نیست اما طی یکی دو ماه آینده قطعا از این بابت مطلع خواهیم شد.
منبع: GSMArena