کشف سیاره ای فراخورشیدی با احتمال وجود آب

دانشمندان با کشف بخار آب در سیاره ای فراخورشیدی به وجود حیات در این سیاره امیدوار شدند. وجود بخار آب در اتمسفر این سیاره احتمال وجود حیات را افزایش داد. به گزارش سرویس اخبار تکنولوژی تک نیوز ، این سیارک K2-18b تقریبا 9 برابر زمین جرم دارد. این سیارک ها با نام مینی نپتون شناخته […]

دانشمندان با کشف بخار آب در سیاره ای فراخورشیدی به وجود حیات در این سیاره امیدوار شدند. وجود بخار آب در اتمسفر این سیاره احتمال وجود حیات را افزایش داد.

به گزارش سرویس اخبار تکنولوژی تک نیوز ، این سیارک K2-18b تقریبا 9 برابر زمین جرم دارد. این سیارک ها با نام مینی نپتون شناخته میشوند. این سیاره به دور ستاره میزبان خود K2-18 در حال گردش است. سطح این سیاره برای زیست پذیری مناسب و ویژگی هایی نظیر سیاره زمین دارد.

این کشف برای محققان فرا خورشیدی امری بسیار مهم تلقی میشود. سارا سیگر کارشناس سیاره‌های فراخورشیدی که در این پژوهش مشارکتی نداشته است، می‌گوید: این سیاره شباهتی به زمین ندارد ، و به شکل یک سیاره سنگی معمولی نیست. ستاره ای که به دو آن میچرخد نیز شباهتی به خورشید ندارد.

K2-18b به کمک تلسکوپ فضایی کپلر کشف شد. این فضا پیما در فاصله 160 میلیون کیلومتری از زمین به کشف سیاره های فراخورشیدی مشغول است. روش کشف سیاره های فرا خورشیدی توسط کپلر بدین صورت است که سیاره فراخورشیدی هنگام عبور از میان ستاره میزبان خود و زمین ، نور ستاره خود را با کاهش مواجه میکند.بدین ترتیب کپلر بیش از دوهزار سیاره فراخورشیدی را کشف کرد.

مواد شیمیایی و مولکول‌های اطراف یک سیاره‌ی فراخورشیدی می‌توانند اطلاعات زیادی را درمورد آن‌چه ممکن است روی سطح سیاره وجود داشته باشد، در اختیار پژوهشگران قرار ‌دهند . اما نور این سنگ‌های فضایی دور به‌آسانی تحت‌تأثیر نوری که از ستاره‌ی میزبان آن‌ها می‌آید، قرار می‌گیرد و دیدن آن‌ها را بسیار دشوار می‌سازد. دانشمندان برای حل این مشکل ، باید نور این سیاره ها را زمانی که از اتمسفر آن خارج میشود بررسی کنند. این نور به هنگام عبور کمی منحرف میشود و بدین ترتیب نوع مولکول های سازنده آن در فضا مشخص میشود.

اما در مورد سیاره‌ی K2-18b وضع فرق میکند. زیرا این سیاره دارای اتمسفری است که در فضا گسترده است. همچنین در اطراف یک ستاره‌ی کوچک کم نور که به‌عنوان یک کوتوله‌ی قرمز شناخته می‌شود، می‌چرخد که نور آن به اندازه‌ی ستاره‌ای مانند خورشید نیست. بدین ترتیب دانشمندان توانستند بخار آب موجود در اتمسفر آن را تشخیص دهند.

بیورن بنکه پژوهشگر سیاره‌های فراخورشیدی در دانشگاه مونترال در این باره میگوید : اگر شما با هر زیست‌شناسی صحبت کنید، درمی‌یابید که آن‌ها به بخار آب اهمیتی نمی‌دهند؛ برای آن‌ها آب مایع مهم است زیرا ازنظر بیولوژی فقط آب اهمیت دارد.

پژوهشگران قصد دارند که K2-18b را بیشتر مورد مطالعه قرار دهند . تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا پس از پرتاب در سال ۲۰۲۱ اطلاعات بیشتری از اینسیاره در اختیار ما قرار خواهد داد .