خط خبری و تحلیلی رسانههای خارجی از ثبتنامهای انتخابات ریاستجمهوری چهاردهم معطوف به چند چهره محدود و محتمل ادامه حضور در رقابتهاست.
همشهری آنلاین – گروه سیاسی: خبرگزاری و پایگاههای خبری خارجی در گزارشهای خود گمانهزنیهای مختلفی درباره گزینههای جایگزین سید ابراهیم رئیسی در انتخابات ریاستجمهوری چهاردهم دارند. ثبتنام برخی نامزدها در این مهلت ۵ روزه بیش از سایر افراد در معرض تحلیلهای رسانهای خارجی قرار گرفت.
برخی رسانهها همچون فایننشال تایمز، شینهوای چین و خبرگزاری فرانسه گزارشهای خود را به نقل از خبرنگار خود در تهران منعکس کردند.
خبرگزاری آسوشیتدپرس آمریکا در گزارشی تخریبی، حمله به یکی از چهرههای اصلی شرکت کننده در این انتخابات را محور گزارش ثبتنامهای انتخاباتی قرار داد. این خبرگزاری از عبارت ثبتنام رئیس مجلس تندروی ایران در عنوان مطلب خود استفاده کرد و در سراسر گزارش به محمدباقر قالیباف هجمه برد. آسوشیتدپرس از عکسهای مختلف ثبتنام قالیباف در این دوره از انتخابات استفاده کرد. پایگاه خبری تایمز اسرائیل نیز همین گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس را بازتاب داد.
خبرگزاری فرانسه هم ثبتنام قالیباف را در میان همه ثبتنامها مورد توجه قرار داد و از او بهعنوان نامزد محافظهکاران در ایران نام برد.
پایگاه روزنامه تلگراف انگلیس هم از میان همه ثبتنامهای انتخابات ریاستجمهوری ثبتنام محمدباقر قالیباف را بهطور خاص محل توجه قرار داد و در بخشهای مختلف گزارش به طرح اتهامات و تخریبها علیه رئیس مجلس از جمله در ماجرای کوی دانشگاه ۱۳۷۸ و فرماندهی سابق قالیباف بر نیروی هوایی سپاه پرداخت. این گزارش نیز عکسهای ثبتنام قالیباف را بهطور گسترده پوشش خبری داد.
خبرگزاری الجزیره قطر از بین همه ثبتنامها حضور محمدباقر قالیباف در ستاد انتخابات وزارت کشور را مورد توجه قرار داد. در بخشی از این گزارش آمده است: قالیباف قبلا در سالهای ۲۰۰۵ و ۲۰۱۳ نامزد انتخابات ریاستجمهوری شده بود و در سال ۲۰۱۷ به نفع رئیسی که پس از حسن روحانی دوم شد از رقابتهای انتخاباتی کنارهگیری کرد.
فایننشال تایمز هم نوشت: دهها نامزد در انتخابات ریاستجمهوری ایران ثبتنام کردند. پایگاه خبری این روزنامه انگلیسی از محمدباقر قالیباف ۶۲ ساله، علی لاریجانی ۶۷ ساله، سعید جلیلی ۵۸ ساله، اسحاق جهانگیری ۶۶ ساله و وحید حقانیان ۶۲ ساله بهعنوان «رقبای اصلی» انتخابات ریاستجمهوری ایران نام برده است.
خبرگزاری شینهوای چین هم عنوان «ثبتنام ۸۰ نفری در رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری ایران» را برای گزارش خود برگزید و نوشت: ثبتنام چهاردهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری ایران در روز دوشنبه به پایان رسید و ۸۰ نامزد برای رقابت در بالاترین جایگاه اجرایی کشور ثبتنام کردند.
سید ابراهیم رئیسی هشتمین رئیسجمهور ایران عصر یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مسیر بازگشت از مراسم افتتاح سد قیز قلعهسی به سمت تبریز، در منطقه ورزقان استان آذربایجان شرقی دچار سانحه هوایی شد و همراه با ۷ نفر دیگران از سرنشینان این پرواز به شهادت رسید.