در سالهای اخیر و با گسترش شبکههای اجتماعی، خبر بیماری چهرهها به یکی از مهمترین و پر سر و صدا ترین و پر انتشار ترین اخبار تبدیل شده تا جایی که این چهرهها از شایعات پرشمار درباره بیماریشان در امان نبودند و ناگزیر حتی چند بار نیز نسبت به اخبار و شایعات پیرامون بیماری خود واکنش نشان دادهاند.
همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: در طول سالهای مختلف شاهد بیماری و حتی مرگ بسیاری از بازیگران داخلی کشورمان بودهایم که این موضوع نه تنها برای هنرمندان و بازیگران در عرصه سینما و تلویزیون بلکه برای عموم ناراحتکننده بوده است. در این مطلب به بیماری و روند درمانی تعدادی از چهرههای مشهور سینمایی و تلویزیونی و حواشی مرتبط با آن در سالهای اخیر پرداختهایم.
حجت الاسلام قرائتی؛ شایعات دامنهدار درباره بیماری
حجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز و نماینده ولایت فقیه در نهضت سواد آموزی یکی از چهرههای مذهبی و فرهنگی کشور بوده که به خاطر سالهای متمادی حضور در برنامه تلویزیونی«درسهایی از قرآن» به یکی از چهرههای فرهنگی محبوب و بسیار شناخته شده تبدیل شده است. همین شهرت و محبوبیت سبب شده در سالهای اخیر شایعات زیادی پیرامون وضعیت سلامت ایشان در سایتها و خبرگزاریها انتشار یابد. اخیرا نیز عکسهای بستری شدن ایشان در بیمارستان در شبکههای اجتماعی انتشار یافته است. در حالی که با یک سرچ ساده اینترنتی مشخص میشود که ایشان در سال در بهمنماه ۱۳۹۵ به دلیل عارضه گوارشی، مدتی را در بیمارستان بستری شده بود. اما حجم شایعات اخیر به حدی بود که خبرگزاریها برای شفاف سازی پیرامون این موضوع به نقل از مدیر مرکز فرهنگی درسهایی از قرآن نوشتند: چند روزی است که تصاویری از بستری شدن حجتالاسلام والمسلمین قرائتی در فضای مجازی دست به دست میشود که این تصاویر مربوط به گذشته است. در حال حاضر وی مشغول امور علمی و برنامههای روزانه است.
ابوالفضل پور عرب؛ سرطان جان فرسا
ابوالفضل پورعرب بازیگر نام آشنای سینما و تلویزیون کشورمان که در دهه هفتاد جوان اول سینمای ایران نیز لقب گرفته یود و به خاطر نقش آفرینی در فیلمهای عروس (۱۳۶۹)، نرگس (۱۳۷۰) و مردی شبیه باران (۱۳۷۵) و سریالهای تنهاترین سردار (۱۳۷۵)، مسافر(۱۳۷۹) و شهرزاد(۱۳۹۴) به چهرهای محبوب و مشهور بدل شده بود، در سالهای اخیر با بیماری سرطان دست به گریبان بود اخیرا نیز تصاویری از وی بر ویلچر در مراسم رونمایی از تولیدات موسسه ناجی هنر در ستاد فراجا و در مراسم خاکسپاری مرحوم صدرالدین حجازی دیگر بازیگر نام آشنای تلیویزیون و سینمای کشورمان در سایتها و فضای مجازی انتشار یافته است. او پیشتر به دلیل تومور خوشخیم ۳۰ دی ماه ۱۳۸۹ در بیمارستان بهمن تهران بستری شد و تحت درمان قرار گرفت. در آذر ۱۴۰۱ خبرگزاری ایسنا در گزارشی عنوان کرد پورعرب به دلیل حادثهای که سر صحنه فیلمبرداری رخ داد، در بیمارستان بستری شده بود. او از مدتی قبل مشغول ساخت یک فیلم مستند داستانی به نام «سگ» بود که در حادثهای حین کار، پای او زخمی و بعد دچار عفونت شدیدی شد. این اتفاق سبب بستری شدن تقریبا یک ماهه پورعرب در بیمارستان شد، اکنون نیز با توجه به اخبار انتشار یافته در خبرگزاریها به نظر میرسد اگر چه وی روی ویلچر مینشیند اما پایش بهبود نسبی پیدا کرده است.
رضا ایرانمنش؛ بیماری به دلیل عوارض شیمیایی ناشی از جنگ
رضا ایرانمنش بازیگر سینما و تلویزیون و رزمنده جهبههای دفاع مقدس که بیشتر او را به دلیل بازی در فیلم «سجاده و آتش» (۱۳۷۲) و فصل دوم سریالهای داستان یک شهر (۱۳۷۹) و فصل اول ستایش (۱۳۸۹) میشناسیم مدتهاست دچار عوارض سالهای حضور در دفاع مقدس است. او در بیشتر عملیاتها مانند والفجر مقدماتی والفجر ۳ و ۴ کربلای ۱، ۲ و ۴، مرصاد و فاو حضور داشته است و در عملیات والفجر ۸ به علت استشمام گاز خردل، جانباز شیمیایی میشود. ایرانمنش که سابقه بستری شدن در بیمارستان در سالهای اخیر را دارد، فروردینماه ۱۳۹۱ به کما رفت، اما در ۲۵ فروردین به هوش آمد. اخیرا و در سال جاری اخبار ناگواری از بستری شدن وی در بیمارستان انتشار یافته بود. وضعیت جسمانی رضا ایرانمنش در تیرماه سال جاری نیز خبر ساز شد و خبرگزاریها اخبار متعددی را به وضعیت سلامت وی اختصاص دادند. در نهایت او پس از بیش از ۲۰ روز بستری بودن در بخشهای مراقبتهای ویژه از بیمارستان مرخص شد. [رضا ایرانمنش روی تخت بیمارستان + تصاویر | آخرین وضعیت این بازیگر]
رضا رویگری؛ بیماری جنجال آفرین
رضا رویگری از جمله بازیگران با سابقه و مطرح ایرانی است که بیماریاش محور اتفاقات جنجال برانگیز بعدی شد. او سابقه بازی در فیلمهای مطرحی چون اجارهنشینها به کارگردانی داریوش مهرجویی(۱۳۶۵) ، عقابها به کارگردانی ساموئل خاچیکیان (۱۳۶۳) و یوزپلنگ، کانی مانگا و بوتیک را در کارنامه خود دارد. علاوه بر این رضا رویگری در سریال مختارنامه در نقش کیسان ابوعمره بازی کرده و در سریال به چنین شتابان نیز نقش آفرینی کرده است. او همچنین خواننده سرود الله الله در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی است. اما رضا رویگری از جهت دیگری نیز در سالهای اخیر خبر ساز بوده است. در سال ۱۳۹۳ خبرگزاریها و سایتهای خبری اعلام کردند که رضا رویگری سکته کرده و به دلیل از کار افتادن بعضی از اعضای بدن، نیازمند مراقبت و مجبور به فیزیوتراپی است. او در این مدت کمتر در سینما و تلویزیون بازی کرده و چند بار هم در بیمارستان بستری و تحت مداوا قرار گرفته است. در اوایل اردیبهشت ۱۴۰۱ نیز با انتشار کلیپی از اسکان اجباری در خانه سالمندان کهریزک توسط همسرش خبر داد و از دوستان، طرفداران و مردم درخواست کمک کرد. اخیرا و در شهریور سال جاری نیز خبرگزاریها و سایتها خبر از سکته مجدد رضا رویگری و بستری شدنش در بیمارستان دادند. انجمن بازیگران ایران نیز در پی ترخیص رضا رویگری از بیمارستان اعلام کرد چون امکان ادامه مداوا و پرستاری در منزل شخصی وجود نداشت، ایشان را روز ششم شهریور ماه در یک مرکز درمانی خصوصی و تحت نظارت پزشکان و کادر درمانی مجرب بستری کرده است، اکنون نیز وی در حال گذراندن مراحل درمان از جمله فیزیوتراپی و گفتار درمانی است.
مهدی فخیم زاده؛ درمان در دو مرحله قبل و بعد از فیلمبرداری
مهدی فخیم زاده نیز از جمله بازیگران و کارگردانان مطرح سینمای ایران است که به دلیل سانحه تصادف در جاده چالوس مدتی در بیمارستان تحت درمان بود. او از جمله چهرههای سینمایی مطرح در سالهای پیش و پس از پیروزی انقلاب اسلامی است که بازی در فیلم «اسرار دره جنی» به کارگردانی ابراهیم گلستان را نیز در کارنامه خود دارد. از جمله دیگر فیلمهایی که و ی در آنها نقش آفرینی کرده میتوان به تشریفات (۱۳۶۴)، مسافران مهتاب (۱۳۶۶)، تاواریش (۱۳۷۲)، اشاره کرد که خود کارگردانی و نویسندگی و بازیگری در این فیلمها را نیز عهده دار بوده است. او همچنین در سالهای پس از انقلاب سریالهای تنهاترین سردار، ولایت عشق، خواب و بیدار و ساختمان ۸۵ را ساخته و در آنها ایفای نقش کرده است. بازی وی در نقش عمر بن سعد در سریال مختارنامه نیز در یادها مانده است. فخیم زاده در ۶ تیر ۱۳۹۷ در جریان یک سانحه رانندگی در جاده چالوس هنگام فیلم برداری فیلم مشت آخر به شدت مجروح شد و به بیمارستان انتقال یافت. مهدی فخیم زاده درباره این تصادف گفته است: برای پیدا کردن فضاهای مناسب برای فیلمبرداری پشت موتور نشستم، در طول جستجوی لوکیشن مناسب، به یک مکان مناسب برای فیلمبرداری رسیدیم و از مدیرتولید فیلم خواستم که بررسی کند این مکان را میتوان برای فیلمبرداری انتخاب کرد یا خیر. موتور را پارک کرده و روی آن نشسته بودم که ناگهان یک موتور از داخل خانهای بیرون آمده و به موتوری که سوارش بودم زد، به دلیل این تصادف ۹ روز در بیمارستان بیهوش بودم و بعد از به هوش آمدن تازه متوجه شدم که چه اتفاقی برای من رخ داده. بعد از اینکه کمی حالم بهتر شد، تصمیم گرفتم که این فیلم را به پایان برسانم. در نهایت برای ادامه فیلمبرداری دوباره به لوکیشنهای مورد نظر رفتیم و کار را دوباره آغاز کردیم، در آن روزها حال من خوب بود، اما بعد از بازگشت به تهران احساس کردم در شرایط مناسب فیزیکی نیستم، به دکتر مراجعه کردم و یک ام.آر. آی از من گرفت و در نهایت تصمیم گرفته شد تا به سرعت عمل شوم.
مهران غفوریان؛ بیماری قلبی بی امان
مهران غفوریان را به ایفای نقش در فیلم و سریالهای کمدی میشناسیم. او با بازی در مجموعه لبخند سوم (۱۳۷۳) وارد عرصه بازیگری شد. وی در سال ۱۳۸۰ با کارگردانی مجموعه زیر آسمان شهر به شهرت رسید. از اصلی ترین فیلم های وی میتوان به پیتزا مخلوط به کارگردانی حسین قاسمی جامی، سه نفر روی خط به کارگردانی خسرو ملکان ، فوتبالیها به کارگردانی سیامک خواجه وند، پرواز مرغابیها به کارگردانی علی شاهحاتمی، حلقههای ازدواج به کارگردانی شاهین باباپور، شیر و عسل به کارگردانی آرش معیریان و دختر میلیونر به کارگردانی اکبر خامین اشاره کرد او همچنین در سریالهای مختلفی به ویژه خندوانه به کارگردانی رامبد جوان ایفای نقش کرده است. مهران غفوریان که متولد ۱۳۵۳ است از بیماری قلبی رنج میبرد و همین امر سبب شده تا چندین بار عمل قلب انجام دهد.
پیام دهکردی؛ شکست سرطان مرگبار و کار در یک نانوایی
پیام دهکردی بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون و مدرس فن بیان است. بسیاری پیام دهکردی را با بازی در نقش ابوالقاسم شیوا در سریال شهریار به کارگردانی کمال تبریزی میشناسند، وی در این سریال نقش دوست نزدیک استاد شهریار شاعر پر آوازه کشورمان را بازی کرد. دهکردی در سریال گاندو نیز بازیگر نقش مایکل هاشمیان(جیسون رضاییان) بود. طبق گزارش خبرگزاریها او در سال ۱۳۸۵ متوجه شد که به سرطان مغز استخوان مبتلا است و تنها ۴ درصد شانس زنده ماندن دارد. اما در نهایت و در کمال ناباوری توانست بر این بیماری غلبه کند و بهبودی خود را به دست آورد. به گفته خودش، خدا خیلی به او لطف داشته که این بیماری مهار شده و مشکلی برایش ایجاد نمیکند و ممکن است تا سالها به همین شکل باقی بماند. او در زمان بیماری و حتی پس از آن به فعالیتهای هنری خود ادامه داده است. پس از بروز بیماری او مدتی به شهر لاهیجان در شمال کشور مهاجرت کرد و ضمن تاسیس یک نانوایی موسسه امید پیام دهکردی را نیز در این شهر ایجاد کرد و در آن به آموزش بازیگری و فن بیان میپرداخت.
آتنه فقیه نصیری؛ کوله بازی از سابقه پشت درهای بسته بیماری
آتنه فقیه نصیری همسر سابق فریبرز عرب نیا که با بازی در فیلمهای جیب برها به بهشت نمیروند(۱۳۶۸) و در کمال خونسردی (۱۳۸۲) و سریالهای خانه سبز (۱۳۷۵) و مدار صفر درجه(۱۳۸۶) بیشتر شناخته شده است. از دیگر فیلمهایی که وی در آنها نقش آفرینی کرده میتوان به عشق قرنطینه نمیشود، خانه ماهرخ به کارگردانی شهرام ابراهیمی ، آن مرد آمد به کارگردانی حمید بهمنی، هشتپا به کارگردانی علیرضا داوودنژاد ، مزرعه پدری به کارگردانی رسول ملاقلی پور، سفر به فردا به کارگردانی محمدحسین حقیقی ، قارچ سمی به کارگردانی رسول ملاقلی پور، مهره به کارگردانی محمدعلی سجادی، سالهای بیقراری به کارگردانی مسعود نوابی اشاره کرد. او یکی از بازیگران زنی بوده که دچار بیماری شده است. براساس اطلاعات بدست آمده وی به بیماری ام اس دچار شده و این مورد در برنامه اکسیر از زبان خودش مطرح شد و همین موضوع عامل مهمی بر کم کاری او از سال ۱۳۹۸ تا به امروز بوده است.
بهناز جعفری؛ دوری از عرصه سینما به دلیل بیماری
بهناز جعفری در فیلمهای مطرحی نظیر روسری آبی به کارگردانی رخشان بنی اعتماد (۱۳۷۳) و خانهای روی آب ساخته بهمن فرمان آرا (۱۳۸۰) بازی کرده است. او از جمله بازیگرانی است که به دلیل ابتلا به ام اس مدتها از عرصه سینما و تلویزیون دور بوده و همین موضوع روی زندگی شخصیاش تاثیرات بدی گذاشته است. [جزئیات بیماری خانم بازیگر از زبان خودش | تا سر کوچه که راه می رفتم هق هق می کردم | ببینید] از دیگر فیلم هایی که این بازیگر زن در آنها ایفای نقش کرده است میتوان به شب طلایی ، شهربانو، لیپار، سه روز و سه قتل، کوسه، زیر نور کم، لامینور، سه رخ، یلدا ، تهران: شهر عشق ، جاده قدیم، پرسه در حوالی من ، سمفونی تولد ، هایلایت، زاده شدن، خشم و هیاهو ، گیتا، لانتوری، هفت ماهگی، خانه دختر، دلم میخواد، ساکن طبقه وسط، ته چین، پنج ستاره و ابرهای ارغوانی اشاره کرد.
امیرمهدی ژوله؛ درگیر با اماس
امیرمهدی ژوله هم یکی دیگر بازیگران کمدی ایران است که به ام اس مبتلا شده و همین موضوع روی زندگی بازیگری او تاثیر منفی گذاشته است. از اصلی ترین فیلم های امیرمهدی ژوله میتوان به ملاقات با جادوگر، سامورایی در برلین، سونامی، هزارپا و خوب بد جلف اشاره کرد.
شهره سلطانی؛ درگیر با ضعف سیستم ایمنی
شهره سلطانی هم از جمله بازیگرانی است که زندگی او یک بیماری عجین شده است. او به ضعف سیستم ایمنی بدن دچار است. سلطانی متولد ۱۳۴۸ بوده که از اصلی ترین فیلم هایی که او در آنها ایفای نقش کرده است میتوان به منفی ۱۶۸ درجه، زیگزاگ، شیرین، قرنطینه، حس پنهان، جای او دیگر خالی نیست، قتل آنلاین، تارا و تب توت فرنگی، این زن حرف نمیزند، رای باز، قرمز، توطئه، آدمبرفی، سه مرد عامی و عبور از تله اشاره کرد.