آمارهای رسمی از رشد ۶ درصدی عملکرد بنادر کشور در ۹ ماهه امسال و رسیدن مجموع محمولههای تخلیه و بارگیری شده در بنادر به مرز ۱۷۳ میلیون تن حکایت دارد.
به گزارش همشهری آنلاین، در این دوره، تخلیه بارگیری کالاهای غیرنفتی در بنادر مالکیتی و حاکمیتی سازمان بنادر و دریانوردی ۸.۶ درصد رشد کرده و تخلیه و بارگیری کالاهای نفتی نیز با افزایش ۳.۵ درصدی مواجه شده است.
تخلیه و بارگیری کالا
جمع تخلیه و بارگیری کالاهای نفتی تا پایان آذر ۱۴۰۲، معادل ۸۲ میلیون و ۷۷۲ هزار و ۵۷۱ تن و جمع تخلیه و بارگیری کالاهای غیرنفتی ۹۰ میلیون و ۴۴ هزار و ۴۸۰ تن بوده است.
همچنین مجموع تخلیه و بارگیری کالاهای نفتی و غیرنفتی در مدت مذکور معادل ۱۷۲ میلیون و ۷۶۷ هزار و ۵۱ تن بوده که حاکی از رشد ۶.۱ درصدی در بخش تخلیه و بارگیری کالاهای نفتی و غیرنفتی، رشد ۸.۶ درصدی در بخش تخلیه و بارگیری کالاهای غیرنفتی و رشد ۳.۵ درصدی در بخش تخلیه و بارگیری کالاهای نفتی نسبت به مدت مشابه سال گذشته است.
تخلیه کالا
میزان تخلیه کالاهای نفتی تا پایان آذر سال ۱۴۰۲ در بنادر مالکیتی و حاکمیتی سازمان بنادر و دریانوردی، معادل ۲۰ میلیون و ۹۸۱ هزار و ۳۷۳ تن، میزان تخلیه کالاهای غیرنفتی معادل ۳۶ میلیون و ۴۶۲ هزار و ۳۷۳ تن و مجموع تخلیه کالاهای نفتی و غیرنفتی معادل ۵۷ میلیون و ۴۴۳ هزار و ۷۴۶ تن بوده است.
بارگیری کالاها
میزان بارگیری کالاهای نفتی در بنادر مالکیتی و حاکمیتی سازمان بنادر و دریانوردی تا پایان آذر امسال، معادل ۶۱ میلیون و ۷۴۱ هزار و ۱۹۸ تن، میزان بارگیری کالاهای غیرنفتی ۵۳ میلیون و ۵۸۲ هزار و ۱۰۷ تن و مجموع بارگیری کالاهای نفتی و غیرنفتی معادل ۱۱۵ میلیون و ۳۲۳ هزار و ۳۰۵ تن بوده است که درمجموع حاکی از رشد ۵.۳ درصدی در بخش کالاهای نفتی و رشد ۲۱.۳ درصدی در بخش کالاهای غیرنفتی است.
عملیات کانتینری
بر اساس گزارش سازمان بنادر و دریانوردی، تخلیه و بارگیری انجام شده در بخش عملیات کانتینری نیز تا پایان آذرماه سال ۱۴۰۲، معادل یکمیلیون و ۹۱۷ هزار و ۳۵۴ TEU (واحد شمارش کانتینر) بود که در قیاس با عملیات کانتینری در مدت مشابه سال گذشته، رشد ۴.۳ درصدی نشان میدهد.