حضور کارمندان شاد و دارای روحیه مثبت در یک سازمان، شرکت یا تیم کاری نقش مهمی در رشد و موفقیت بیشتر آن ایفا می کند.
این اصل از مهم ترین اصول دنیای کسب و کار است و لازم است تمام کارفرمایان توجه ویژه ای به آن داشته باشند زیرا شادابی و نشاط کارمندان تاثیر بسزایی در کارایی، خلاقیت و نوآوری و رضایت شغلی آن ها داشته و صد البته ثبات شغلی و وفاداری کارکنان را افزایش خواهد داد.
از سوی دیگر عدم توجه به روحیه و نشاط کارمندان در طولانی مدت نتایج نامطلوبی به دنبال خواهد داشت، غیبت کارمندان به مرور زمان افزایش پیدا می کند، اشتباهات بیشتری از آن ها سر می زند و بیشتر از سایرین دچار حوادث شغلی می شوند.
به دلیل اهمیت زیاد شادی و نشاط در محیط کار، تقویت روحیه کارمندان و جلب رضایت آن ها در ادامه مطلب قصد داریم راهکارهایی در این زمینه ارائه داده و درباره روش های ایجاد شادی در محیط کار صحبت کنیم. با کوکا همراه باشید.
چگونه محیط کاری شاد داشته باشیم؟
1. به کارکنان خود خوش آمد بگویید
سلام و احوال پرسی ابتدای صبح نشاط فوق العاده ای به فضای محیط کار تزریق می کند، بی شک همه کارکنان شادی حین کار را دوست دارند و شما با لبخندی به پهنای صورت این شادی را به آن ها هدیه خواهید داد.
لبخند شما به عنوان کارفرما در واقع به کارمندان این احساس را منتقل می کند که از بودن آن ها خوشحال هستید و از تمامی آن ها می خواهید که با عشق و علاقه کارشان را انجام دهند. کارکنان با مشاهده حس شادی در رفتارتان اعتماد به نفس و انگیزه بیشتری برای کار پیدا کرده و از این رفتار تقلید خواهند کرد که در نتیجه حس بهتری بین همکاران ایجاد خواهد شد.
همچنین پیشنهاد می کنیم هر از گاهی به بخش های مختلف سر زده و گاهی با کارکنان خود صحبت کنید، مثلا سوال کنید که آیا آخر هفته خوبی داشته اند؟ آیا در انجام پروژه ای که به آن ها محول شده به کمک خاصی نیاز دارند؟
محیط کار شادتر به افزایش انرژی، رضایت شغلی و شور و شوق کارمندان کمک می کند و همه این ها با یک صبح بخیر و لبخندی ساده شروع می شود.
2. از کارکنان خود قدردانی کنید
آیا می دانید قدردانی نشدن و احساس بی ارزش بودن در محیط کار اولین دلیل آمریکایی ها برای ترک شغل می باشد؟ مواردی همچون حقوق کم، محدود بودن روزهای تعطیلی و نداشتن فرصت کافی برای توجه به زندگی شخصی همگی در القای این حس و عدم رضایت شغلی دخیل هستند.
تعریف کردن از کارمندان و به رسمیت شناختن آن ها باعث ایجاد حس وفاداری و نشاط در آن ها شده و اعضای تیم برای پیشرفت سازمان یا شرکت مشتاق و هیجان زده خواهند بود.
باید هنر دیدن پیشرفت و تلاش کارکنان خود را داشته باشید و راه های موثری برای قدردانی و تشویق آن ها پیدا کنید. همچنین می توانید طی یک جلسه کاری از نظر آن ها درباره این مسئله آگاه شوید.
3. هدف سازمان را برای کارکنان شرح دهید
برای این که اعضای گروه احساس خوبی درباره شغل خود داشته باشند باید درک کاملی از ماموریت و هدف شرکت به آن ها داده شود.
این وظیفه شماست که مطمئن شوید کارمندان با هدف فعالیت های شغلی خود آشنا شوند، بهتر است خلاصه ای از وظیفه هر بخش و دلیل انجام آن به کارکنان بدهید زیرا افراد با دیدن تمام ابعاد و زوایای کار درون سازمانی حس بهتری به شغل خود داشته و بیشتر از سابق به موفقیت سازمانی متعهد خواهند بود.
“هدف” باعث بالا رفتن ارزش زندگی افراد می شود و یکی از بهترین تکنیک ها برای ایجاد انگیزه و شعف در میان کارکنان سازمان می باشد، مطمئن شوید که هدف سازمان را با روشی الهام بخش و تاثیرگذار برای آن ها تعریف کنید.
4. بین کار و زندگی تعادل ایجاد کنید
مفهوم ایجاد تعادل بین کار و زندگی برای بسیاری از سازمان ها و شرکت ها اهمیت زیادی دارد.
رفتار کارفرما باید به گونه ای باشد که کارمندان سازمان یا اعضای یک تیم به این درک خوب برسند که او به آن ها به عنوان یک کارمند وفادار نگاه می کند که در خارج از محیط کار نیز یک زندگی شخصی دارد که به همان اندازه شغلش مهم است و لازم است بین این دو تعادل ایجاد شود.
به عنوان کارفرما در صورت امکان گاهی به کارکنان خود این فرصت را بدهید که بتوانند به صورت دورکاری وظایف شغلی خود را انجام دهند، از مدت زمان خوبی برای تعطیلات برخوردار باشند، درباره برنامه های سلامتی و بهداشتی آن ها تخفیف داده شده و برای افرادی که صاحب فرزند هستند مزایایی در نظر گرفته شود. این موارد رضایت شغلی، شوق و کارایی آن ها را افزایش خواهد داد.
برای آشنایی بیشتر با این موارد کافیست خودتان را به جای آن ها بگذارید، چه چیزهایی در محیط خارج از کار باعث خوشحالی شما می شود و دوست دارید چه مدت زمانی را با خانواده و فرزندتان بگذرانید؟ با پاسخ به این سوالات به دید خوبی در این مورد خواهید رسید.
5. به سلامت جسمی و روحی کارکنان خود توجه داشته باشید
از آن جا که کارمندان بخش زیادی از اوقات شبانه روز خود را در شرکت می گذرانند لازم است به سلامت آن ها از تغذیه گرفته تا تمرینات فیزیکی، تهویه مناسب، بیمه درمانی، کاهش استرس و استراحت کافی کارکنان توجه ویژه ای داشته باشید.
تخفیف های ویژه برای ثبت نام کارکنان در کلاس های مختلف، ارائه بلیط رایگان برای باشگاه، استخر، کلاس یوگا و غیره، ایجاد فضای سبز در محوطه همگی از مواردی هستند که باید در نظر گرفته شود. همچنین می توانید به صورت هفتگی یا ماهانه کلاس های مربوط به آرامش ذهن و مدیریت استرس داخل شرکت برگزار کنید.
این که کارکنان متوجه شوند کارفرما یا رئیس آن ها به سلامتی و سبک زندگی آن ها اهمیت می دهد تاثیری زیادی در ایجاد حس بهتر و شادی و نشاط آن ها خواهد داشت.
6. افراد شاد استخدام کنید
برای ایجاد نشاط سازمانی باید افرادی در میان کارکنان خود داشته باشید که روحیه مثبت اندیش و شادی داشته و این شادی درونی را به بیرون از خود و همکاران و اطرافیان انتقال دهند زیرا خوش بینی و شادی مسری است و افراد شاد می توانند فرهنگ شادی را در سازمان نهادینه کنند.
پیشنهاد می کنیم هنگام مصاحبه شغلی علاوه بر مهارت فنی و تکنیکی به حالت چهره، زبان بدن، واکنش ها و رفتار افراد توجه داشته باشید تا بتوانید بهترین و در عین حال شادترین افراد را انتخاب کنید.
7. به کارکنان خود اعتماد داشته باشید
کارکنان زمانی که حس می کنند کارفرما به آن ها اعتماد کامل دارد آرام تر بوده و با اعتماد به نفس بیشتری به فعالیت های شغلی خود می پردازند اما اگر مدام تحت کنترل و به اصطلاح زیر رادار رئیس قرار داشته باشند در انجام وظایف معمول خود نیز دچار مشکل شده و به مرور از شغلی که دارند متنفر می شوند.
این که از کارکنان خود بخواهید نیمی از روز خود را صرف ثبت و گزارش دادن کارهای انجام شده و انجام نشده کنند نتیجه خوبی نخواهد داشت، بلکه باید به اعضای تیم خود حس اعتماد و آزادی خلاقانه که سزاوارش هستند را داده و محدودیت ها و انتظارات منصفانه ای از آن ها داشته باشید.
به کارمندانی که استخدام کرده اید اعتماد داشته باشید که در شرایط مختلف حتی بدون نظارت شما می توانند تصمیم درست را اتخاذ کنند و این باور خود را در رفتار نیز نشان دهید، در این صورت اعتماد به نفس آن ها افزایش یافته، روحیه و انگیزه شان تقویت می شود و خود را به اهداف سازمان متعهد می دانند.
در جلسه بعد اجازه دهید یکی از اعضای تیم جلسه را رهبری کرده و بگذارید کارکنان باتجربه تر در زمان هایی که در دسترس نیستید تصمیمات اجرایی را بگیرند.
8. تنوع ایجاد کنید
این که یک کارمند در طول روز دائما یک جا نشسته یا پیوسته و برای مدت طولانی با مشتریان صحبت کند بی شک خسته کننده خواهد بود. سعی کنید هر از گاهی با ایجاد تنوع از کسل شدن فضای کاری جلوگیری کرده و نشاط را به تیم خود برگردانید.
مثلا می توانید جلسه بعدی را در فضای باز شرکت یا در مکانی خارج از محیط کار برگزار کنید. همچنین می توانید هر ماه به یکی از کارکنان بگویید که روز خاصی را در منزل مانده و اوقات خود را در کنار خانواده بگذراند.
منبع: snacknation