عدسی از جمله غذاهای سنتی است که در وعده صبحانه، عصرانه یا در مراسم و مناسبتهای مذهبی به عنوان نذری سرو میشود.
همشهری: اگر در این ایام عزاداری قصد دارید عدسی نذری بپزید و راه و رسم پخت این غذا برای تعداد نفرات بالا را نمیدانید، مطلب زیر را بخوانید.
مواد لازم:
عدس: ۵ کیلوگرم
پیاز: ۳ کیلوگرم
سیبزمینی: ۳ کیلوگرم
رب گوجه: ۷۰۰ گرم
کره: ۱۵۰ گرم
نمک، زردچوبه، فلفل و آبلیمو: به میزان لازم
تعداد نفرات: ۱۰۰ نفر
مدت زمان آمادهسازی: ۲ ساعت
مدت زمان پخت: ۴ ساعت
طرز تهیه:
۱. عدس را بهمدت ۵ تا ۶ ساعت خیسانده و آبکش کنید و در قابلمه مناسبی با مقدار مناسبی آب بپزید.
۲. سیبزمینی را پوست گرفته و نگینی خرد کنید و به قابلمه عدس اضافه کنید و یک ساعت صبر کنید تا کاملا بپزد.
۳. پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن تفت دهید تا طلایی شود.
۴. زردچوبه، نمک و فلفل سیاه را به پیاز اضافه کنید تا عطر ادویهها آزاد شود و بوی خامی رب گوجه گرفته شود.
۵. مخلوط پیاز و ادویهها را بههمراه آبلیمو به قابلمه عدس اضافه کنید و اجازه بدهید عدسی جا بیفتد.
نکته: میتوانید در تهیه عدسی از بلغور گندم هم استفاده کنید تا لعاب آن بیشتر شود.