به نقل از دیجیکالا:
در سال ۲۰۱۷، اپل از آیفون ۸ و آیفون X رونمایی کرد اما هیچ خبری از آیفون ۹ نشد. چرا این شرکت هیچوقت آیفون ۹ را عرضه نکرد؟ در ادامه به این موضوع میپردازیم.
در رویداد اپل که در سال ۲۰۱۷ برگزار شد، مطابق انتظار گوشیهای آیفون ۸ و ۸ پلاس معرفی شدند که تفاوت خیلی زیادی با دو نسل قبلی خود نداشتند. بهعنوان مثال اپل برای این دو مدل بار دیگر از دکمهی هوم حاوی تاچ آیدی استفاده کرده بود. اما در انتهای این مراسم، تیم کوک اعلام کرد که باید یک گوشی دیگر را هم معرفی کند. این گوشی تحت عنوان آیفون X (با تلفظ آیفون ۱۰) معرفی شد که آغازگر مسیر جدیدی برای گوشیهای آیفون بود. بهعنوان مثال برای این گوشی، دکمهی هوم حذف شد و در عوض نمایشگر کمحاشیه و سیستم تشخیص چهره استفاده شد. به همین خاطر بین طرفداران آیفون، این مدل توانست توجهات زیادی را جلب کند.
در جریان رونمایی، تیم کوک بر جهش بزرگ فناوری تأکید کرد و گفت که آیفون X «بزرگترین جهش فناوری از زمان نخستین آیفون» محسوب میشود. او همچنین با اشاره به ده ساله شدن آیفون گفت: «اولین آیفون یک دهه دنیای فناوری را متحول کرد و در این میان، دنیا را تغییر داد. حالا بعد از ۱۰ سال، باید از محصولی رونمایی کنیم که قرار است مسیر فناوری را برای یک دههی آینده تعیین کند.»
در همان زمان، رسانههای مختلف با توجه به این گفتهها اعلام کردند که اپل به دلیل ۱۰ ساله شدن آیفون، تصمیم گرفته نام آیفون X را برای مدل مدنظر انتخاب کند. باید خاطرنشان کنیم X در اعداد رومی همان ۱۰ است. اما اپل هیچوقت این موضوع را رسما تأیید نکرد. در این میان میتوانیم به گفتههای جانی آیو، مدیر طراحی سابق اپل، اشاره کنیم که گفته بود آنها از دو سال قبل از معرفی، کار بر روی طراحی آیفون X را آغاز کرده بودند و اینکه در سالگرد ۱۰ سالگی آیفون معرفی شده، فقط یک اتفاق تصادفی فوقالعاده بوده است.
به غیر از بحثهای مربوط به ۱۰ سالگی، در زمینهی بازاریابی هم میتوانیم به دلایل مختلف برای کنار گذاشتن نام آیفون ۹ اشاره کنیم. به طور مشخص، آیفون X مدل بسیار جذابتری نسبت به سری آیفون ۸ بود و اختلاف قیمت قابل توجهی با آنها داشت. اگر اپل آیفون ۸ و آیفون ۹ را در کنار یکدیگر عرضه میکرد، این اقدام منجر به گیج شدن کاربران میشد زیرا برخی از آنها میپرسیدند که چرا آیفون ۸ به این زودی منسوخ شده است؟ در عوض، اپل آیفونهای پایینرده و پرچمدار را در کنار یکدیگر قرار داد و با انتخاب نام کاملا متفاوت برای آنها، تمایز بین این مدلها را کاملا روشن کرد.
عاقبت آیفون ۹
با وجود تمام این گفتهها، اپل سال بعد میتوانست آیفون ۹ را بهعنوان جانشین آیفون ۸ عرضه کند. اما این شرکت چنین کاری را نکرد. در عوض، آیفون XR بهعنوان مدل پایینردهی جانشین آیفون ۸ عرضه شد و آیفون XS هم بهعنوان جانشین مستقیم آیفون X به دست کاربران رسید. این اسامی هیچ معنای خاصی ندارند ولی یکی از مدیران اپل اشاره کرد که با الگوبرداری از نام ماشینهای اسپورت، این نامها برای مدلهای جدید آیفون انتخاب شده است. در نهایت اپل به جای معرفی آیفون ۹، تا چند سال به فروش آیفون ۸ ادامه داد و در نهایت در سال ۲۰۲۰ تولید آن را متوقف کرد.
در سال ۲۰۲۰ نسل دوم آیفون SE مدتی بعد از توقف تولید آیفون ۸، معرفی شد. با توجه به اینکه این گوشی از همان طراحی آیفون ۸ بهره میبرد ولی با چیپست بهتری راهی بازار شد، به نوعی جانشین غیرمستقیم آیفون ۸ محسوب میشود و میتوانیم آن را بهعنوان آیفون ۹ که هیچوقت عرضه نشد، در نظر بگیریم.
طی سالهای گذشته در زمینهی انتخاب نشدن عدد ۹ برای آیفون گمانهزنیهای متعددی مطرح شده است. برخی میگویند به همان دلیل که ویندوز ۹ عرضه نشده، مدیران خرافاتی اپل هم تصمیم گرفتهاند چنین عددی را انتخاب نکنند. از سوی دیگر برخی میگویند استفاده از X برای آیفون فقط یک ترفند بازاریابی بوده تا توجه کاربران بیشتری نسبت به مدل جدید آیفون جلب شود. اما این تئوریها تنها گمانهزنی هستند و هیچ مدرک موثقی برای آنها وجود ندارد. در نهایت باید بگوییم که هیچ قانون سفت و سختی برای نامگذاری گوشیهای هوشمند وجود ندارد و مدیران شرکتها با توجه به شرایط بازار، در این زمینه تصمیمگیری میکنند. در همین زمینه میتوانیم به سری گلکسی S سامسونگ اشاره کنیم که بعد از معرفی گلکسی S10، این شرکت تصمیم گرفت برای نسل بعدی از نام S20 استفاده کند.
منبع: How To Geek