دانشیار دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی ضمن اشاره به وابستگی شدید به بازی و سرخوردگی از جمله پیامدهاییهای روانی بازی «همستر کامبت» است،گفت: برای پیشگیری از گرایش به این نوع بازیها در درجه اول باید برای همه افراد به خصوص جوانان بستری برای پیشرفت و موفقیت به ویژه از نظر مالی در جامعه فراهم شود
به گزارش همشهری آنلاین، همستر کامبت یک بازی Tap to Earn و رباتی تلگرامی است که کاربرانش با ضربهزدن روی صفحه نمایش گوشی هوشمند خود و انجام وظایفی ساده میتوانند سکههای درون بازی را جمع کنند. این بازی از فروردین ۱۴۰۳ معرفی و به واسطه تجربه نقد کردن سکههای «نات کوین» در صرافیها به یکباره سر و صدای زیادی به پا کرد. این پدیده نوظهور میتواند به دلیل آینده نامعلوم پیامدهایی را به همراه داشته باشد.
علی ناظری، روانپزشک در گفتوگو با میزان درباره پیامدهای روانی این بازی برای کاربرانش گفت: آن دسته از بازیهایی که با جایزه و یا به دست آوردن مبلغی همراه است برای افراد به ویژه جوانان و نوجوانان بسیار جذابیت دارد. در این بازیها هیچ وقت احتمال برنده شدن به طور کامل از بین نمیرود و در نتیجه امید را که از نظر روانشناسی اهمیت بسیار زیادی برای بشر دارد، همیشه زنده نگه میدارند، این مسئله موجب جذابیت خاص این بازیها و یا انواع برنامهها با اشکال مختلف میشود به ویژه اگر با به دست آوردن پول نیز همراه باشد، جذابیتش چند برابر میشود.
وی ادامه داد: از آنجایی که میزان امیدواری و برنامهریزی صحیح برای رسیدن به موفقیت به ویژه موفقیتهای مالی در جامعه به خصوص برای جوانان کاهش پیدا کرده است، استفاده از این نوع بازیها و یا کارهایی که به شیوههای سریعتر و راحتتر شانس به دست آوردن پول داشته باشد افزایش یافته است؛ به ویژه اینکه بازی همستر حداقل در شروع نیاز به سرمایه چندانی نیز ندارد و این مسئله موجب گرایش بسیار زیاد برای آغاز و امتحان کردن این بازی تلگرامی شده است و به همین دلیل در چند هفته اخیر شاهد استفاده بسیاری از اطرافیانمان از این بازی هستیم.
عضو هیات مدیره انجمن روانپزشکی ضمن اشاره به اینکه این بازی نوعی قماربازی را نیز به همراه دارد، افزود: اگر کاربران این نوع بازیها به خواستهشان نرسند به دنبال جبران ناکامیشان میروند و آنقدر بازی میکنند تا ناکامیشان را جبران کنند و به همین ترتیب وارد چرخه معیوبی میشوند، هیچوقت از بازی کردن دست برنمیدارند و در نتیجه دچار اعتیاد و وابستگی شدید به بازی میشوند. این نوع بازیها وقت افراد را میگیرد و آنها را از کار مفید باز میدارد و اگر هم پولی برایشان به همراه داشته باشد، درآمد کاذب است و موجب به وجود آمدن اقتصاد بیمار در جامعه میشود. از طرفی دیگر اگر افراد از نظر مالی در این نوع بازیها موفق نشوند، دچار ناامیدی و سرخوردگی میشوند.
دانشیار دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی بیان کرد: برای پیشگیری از گرایش به این نوع بازیها در درجه اول باید برای همه افراد به خصوص جوانان بستری برای پیشرفت و موفقیت به ویژه از نظر مالی در جامعه فراهم شود چراکه اگر در این رابطه برنامهریزی خوبی نداشته باشیم افراد برای کسب موفقیتهای مالی به راههای دیگری میروند و با دردسرهای بسیاری در جامعه مواجه میشویم. ما باید این موضوع را بپذیریم که نگرانی در مورد موفقیت به ویژه در نسل جدید بیشتر شده است و با باور این واقعیت نگرانکننده باید برای از بین بردن این مسئله تلاش کنیم، برای موفقیت جوانان برنامهریزی بیشتر و بهتری داشته باشیم تا به افزایش امیدواری در جامعه کمک کنیم. همچنین لازم است آموزشهایی در مورد خطرات و اثرات این نوع بازیها، ابزارها و دستاویزها داشته باشیم و در این مورد فرهنگسازی انجام دهیم.