به نقل از دیجیکالا:
برای طراحی و ساخت لپتاپ ۲in1 که به لپتاپ هیبریدی هم معروف شده، از جدیدترین فناوریهای حوزهی سخت افزار استفاده میشود. این لپتاپ که به نوعی ترکیبی از تبلت و لپتاپهای معمولی به شمار میرود، قابلیت و گزینههای سختافزاری و نرم افزاری اضافه بر سازمانی را برای کاربر به دنبال دارد. در این یادداشت ضمن تشریح کامل ویژگیهای لپتاپ هیبریدی و انواع آن، به بررسی مزیت و معایب هر یک از انواع لپتاپها پرداخته و همچنین به این مسئلهی مهم هم میپردازیم که آیا خرید لپتاپ هیبریدی ارزش خرید دارد یا خیر.
لپتاپ هیبریدی چیست؟
به طور گسترده میتوان یک لپتاپ هیبریدی یا ۲in1 را هر نوع لپتاپ کامپیوتری دانست که کاربر قادر است آن را به شکل تبلت هم استفاده کند. لپتاپ هیبریدی بیشتر به درد افرادی میخورد که در عرصهی هنر فعالیت میکنند. برای مثال طراحان یا دانشجویان رشتهی گرافیک و هر هنرمندی که میخواهد با استفاده از قدرت تجسمی، هنر خود را به نمایش در بیاورد.
لپتاپهای هیبریدی معمولا جمع و جور طراحی و توسعه مییابند. این ویژگی موجب میشود تا بتوان این نوع محصول را به راحتی با خود حمل کرد. اولین لپتاپ هیبریدی در اوایل دههی ۱۹۹۰ میلادی تحت عنوان IBM ThinkPad 360 وارد بازار شد.
رایجترین قابلیتهای یک لپتاپ هیبریدی، وجود صفحه لمسی است که در لپتاپهای معمولی به دلیل محدودیت سختافزاری نمیتوان این قابلیت را تعبیه کرد. در اوایل دههی ۲۰۱۰ بود که بالاخره لپتاپهای هیبریدی توانسته بودند از لحاظ فنی در بازار به موفقیتهایی برسند. اولین لپتاپ هیبریدی که توانست به طور گسترده و بینالمللی به یک محصول پر فروش و پر طرفدار تبدیل شود، لپتاپ Surface Line محصول شرکت مایکروسافت بود که در سال ۲۰۱۳ به طور جهانی عرضه شد.
دومین موج از محصولات هیبریدی زمانی رویت شد که توسعهدهندگان تصمیم گرفتند تا لپتاپهای هیبریدی را شبیه به محصولات شرکت اپل یعنی آیپد طراحی کنند؛ چراکه شرکت اپل با عرضهی آیپد توانسته بود نظر مساعد کاربران زیادی را به خود جلب کند. از طرفی دیگر، سازندههای شرکت مایکروسافت و لنوو تصور کردهاند کاربران از لپتاپهای هیبریدی، تجربهای شبیه به کار با آیپد را نیاز دارند. بنابراین، ساخت محصولات هیبریدی با الهام از آیپد در دستور کار سازندگان قرار گرفت. به طور کلی دو مدل لپتاپ هیبریدی وجود دارد: تبدیل شدنی و جدا شدنی.
لپتاپهای هیبریدی تبدیل شدنی
با وجود اینکه برخی از مولفهها و المانها در دستگاههای هیبریدی مختلف به طور یکسان تعبیه میشوند، یک لپتاپ تبدیل شدنی به یک لپتاپ شبیه به تبلت گفته میشود که کیبورد توانایی چرخش یا تا شدن را داشته اما نمیتوان کیبورد را به طور فیزیکی از لپتاپ جدا کرد.
رایجترین طراحی در این زمینه، نصب یک لولای قابل چرخش یا طراحی قابل برگشت سختافزاری است. یکی از لپتاپهای هیبریدی که از این طرح توانسته به خوبی بهره ببرد، لپتاپ هیبریدی Dell XPS است.
این لپتاپ مثل سایر لپتاپهای معمولی توانمندیهای لازم را داشته و میتوان مثل یک لپتاپ معمولی و غیر هیبریدی از سختافزار این دستگاه کار کشید. اگرچه، زمانی که شما آماده هستید تا از حالت تبلت این دستگاه استفاده کنید، تنها کاری که نیاز دارید انجام دهید این است که صفحه را بچرخانید.
لپتاپهای تبدیل شدنی به طور معمول در حالت تبلت حس چندان دلچسبی را به کاربر القا نمیکند. برای مثال، به طور دائم کار کردن با لپتاپ هیبریدی XPS در طول شبانهروز کار چندان آسانی نخواهد بود. بنابراین، تا حد امکان بهتر است از حالت تبلت استفاده نکنید. اگر هم با این هدف میخواهید یک لپتاپ هیبریدی قوی را خریداری کنید، بهتر است روی این موضوع بیشتر توجه کنید که تا چه مدت در طول شبانهروز میخواهید از حالت تبلت دستگاه استفاده کنید. به طور کلی حالت تبلت فقط برای دو موضوع به شدت کاربرد دارند: حالت تبلت میتواند برای کارهای تجسمی، طراحان گرافیک و مدلسازهای سه بعدی مفید باشد. هر چند برای کارهای روتین مثل تماشای فیلم و سریال بهتر است که کاربر از حالت تبلت به طور مداوم استفاده نکند.
لپتاپهای هیبریدی جدا شدنی
در این نوع لپتاپ، همان طور که از اسمش هم پیداست، شما میتوانید کیبورد را جدا کرده و از دستگاه مثل یک تبلت واقعی استفاده کنید. با این حال، این نوع دستگاهها هم معایب خاص خودشان را دارند. برای مثال، از آنجایی که فضای بسیار کمی در این دستگاهها وجود دارد، نمیتوان از پردازندههای قوی، کارت گرافیک مجزا و حتی سیستمهای خنککنندهی قدرتمند برای طراحی لپتاپ استفاده کرد. بنابراین، یافتن یک لپتاپ هیبریدی جدا شدنی بسیار قدرتمند که فرایندهای مختلف را بسیار سریع پردازش کند، اصلا و ابدا کار آسانی نیست. یکی از موفقترین محصولات از نوع جدا شدنی، لپتاپهای سرفیس پرو شرکت مایکروسافت است.
لپتاپهای هیبریدی بیشتر به درد افرادی میخورد که دلشان میخواهد بیشتر از قابلیت و تواناییهای حالت تبلت استفاده کنند تا قدرتهای سختافزاری مربوط به لپتاپ. از سوی دیگر، کار با کیبورد و ترکپدهای لپتاپهای هیبریدی سختتر و آزاردهندهتر از کار با لپتاپهای تبدیل شدنی است. با این حال، کیبوردهای این نوع محصولات بهتر از طیف وسیعی از کیبوردهای سایر تبلتها و آیپدهاست. در هر صورت، نیاز است تا کارهای علمی و پژوهشی بیشتری روی ساخت یک کیبورد بینقص در لپتاپهای هیبریدی انجام گیرد. البته محصول سرفیس بوک (Surface Book) از این ماجرا مستثنی است و کیبوردهای بسیار خوب و جذابی را میتوان در این نوع محصول مشاهده کرد. لازم به ذکر است که کیبورد سرفیس بوک را میتوان به طور کامل جدا کرد.
چه نوع لپتاپ هیبریدی مناسب من است؟
اگر از شرکت مایکروسافت و محصولات سرفیس پرو و سرفیس بوک فاکتور بگیریم، اکثر سازندههای لپتاپ ترجیح میدهند که لپتاپ تبدیل شدنی را به جای نوع جدا شدنی بسازند. برای مثال شرکت اچپی (HP) دیگر مدلهای جدا شدنی HP Pavillion x2 را نمیسازد یا شرکت لنوو به نظر میرسد اکثر قابلیتهای هیبریدی را قرار است در خط تولید لپتاپهای تبدیل شدنی یوگا (Yoga) قرار دهد.
اگر شما به دنبال این مسئله هستید تا تجربهای شبیه به تجربهی استفاده از یک لپتاپ معمولی را در این دستگاهها داشته باشید، یک لپتاپ تبدیل شدنی تنها چند عیب محدودی داشته و میتواند نظر شما را جلب کند. از طرفی دیگر، ساخت یک لپتاپ با یک لولا که بتوان یک پنل را به طور ۳۶۰ درجه دور آن چرخاند کار آنچنان سختی در این زمانه نیست. بنابراین، خرید مدلهای هیبریدی اچپی X360 یا لپتاپ هیبریدی XPS شرکت دِل میتواند وسوسهانگیز باشد.
اگر شما دلتان میخواهد که با رابط کاربری تبلت بیشتر سر و کار داشته باشید، مدل جدا شدنی به احتمال زیاد برای شما بهتر خواهد بود. در حال حاضر محصولات سرفیس پرو و سرفیس بوک شرکت مایکروسافت در این زمینه محصولات بسیار خوب و قدرتمندی به شمار میروند. مایکروسافت در برخی از محصولاتِ مذکور یک قلم استایلوس دیجیتالی هم قرار داده تا کاربرها راحتتر به فعالیتهای طراحی و مدلسازی بپردازند. البته، مایکروسافت هنوز برای تولید یک محصول کاملا بینقص در این زمینه فاصلهی زیادی دارد. در انتها برای جمعبندی آنچه که تا به حال اشاره شد، معایب و مزایای لپتاپهای معمولی را با معایب و مزایای لپتاپهای هیبریدی مقایسه میکنیم.
نقاط قوت و ضعف لپتاپهای هیبریدی در مقایسه با لپتاپهای معمولی
نقاط قوت محصولات هیبریدی در برابر لپتاپهای معمولی |
|
نقاط ضعف محصولات هیبریدی در برابر لپتاپهای معمولی |
|
نقاط قوت و ضعف لپتاپهای هیبریدی در مقایسه با تبلتها
نقاط قوت محصولات هیبریدی در برابر تبلتها |
|
نقاط ضعف محصولات هیبریدی در برابر تبلتها |
|
ویندوز ۱۱؛ یک المان مهم و بحث برانگیز برای محصولات هیبریدی
اصلیترین نقطه ضعف لپتاپهای هیبریدی در سیستم عامل ویندوز ۱۱ نهفته است؛ چراکه ورودی لمسی و حالت تبلت هنوز در هیچ کجا به اندازهی یک iPad یکپارچه نیست. در گذشته، دستگاههایی مثل سرفیس پرو عملکرد بهتری نسبت به اپل با پشتیبانی از ماوس، یک اکسپلورر فایل و پشتیبانی از ذخیرهسازی USB داشته است. با این حال، اپل رسما راه و خط مشی خود را مشخص کرد؛ یعنی آیپد در نهایت به عنوان تبلت و مکبوک به عنوان لپتاپ شناخته میشود و قرار نیست یکی از این دو نوع محصول، نمایندهی دو دستگاه متفاوت باشد و آنها را دستگاههایی دو کاره در نظر گرفت. البته، این جمله صرفا برای سالهای پیش صدق میکند. در زمان حال، با انتشار نسلهای جدیدتر از آی پد پرو، سیستم عامل آیپد و همچنین انتشار کیبوردهای جادویی همه چیز در حال تغییر است. حالا آیپدها از ورودی ماوس، انتقال فایل و یک اکسپلورر کامل فایل پشتیبانی میکنند. این قابلیتها دقیقا شبیه به یک لپتاپ نیستند اما برای انجام کارهای روتین به اندازهی کافی مطلوب به نظر میرسد.
یک آیپد پرو با داشتن کیبورد جادویی و ترکپد خارق العاده، عملکردی شبیه و حتی قویتر از یک لپتاپ بالا رده را از خود نشان میدهد. در حالیکه کرومبوکها و لپتاپهای هیبریدی دارای ویندوز ۱۱ نمیتوانند در عرصهی تبلت به خوبی آیپد ظاهر شوند. بنابراین اگر شما میخواهید بیشتر از ویژگیهای تبلت یک دستگاه هیبریدی استفاده کنید، میتوانید خرید یک آیپد پرو را هم در نظر داشته باشید؛ چراکه یک آیپد در سال ۲۰۲۲ میتواند به اندازهی یک لپتاپ مطلوب باشد.
منبع: techguided