هر آنچه در مورد نمایشگرهای پروموشن گجت‌های اپل باید بدانید

هر آنچه در مورد نمایشگرهای پروموشن گجت‌های اپل باید بدانید

به نقل از دیجیکالا:

در سال ۲۰۱۷ اپل برای اولین بار برای آیپد از نمایشگر پروموشن استفاده کرد. اپل از اصطلاح پروموشن برای نمایشگرهای مبتنی بر رفرش ریت بالا استفاده می‌کند. در حال حاضر مدل‌های جدید آیپد پرو، برخی از مدل‌های مک‌بوک پرو و تعدادی از آیفون‌ها از این نمایشگرها بهره می‌برند. در ادامه به ویژگی‌ها و اهمیت فناوری پروموشن می‌پردازیم.

نمایشگر پروموشن چیست؟

به طور کلی اپل برای فناوری‌های مختلف برندهای جدیدی را ایجاد می‌کند و پروموشن هم یکی از همین برندهاست. به زبان ساده اپل به جای اینکه بگوید فلان گجت از نمایشگر دارای رفرش ریت بالا بهره می‌برد، می‌گوید که این گجت از نمایشگر پروموشن استفاده می‌کند. این نوع نمایشگرها رفرش ریت ۱۲۰ هرتزی را ارائه می‌دهند و بنابراین می‌توانند انواع محتوا را به صورت روان‌تری نمایش دهند.

اپل در سال ۲۰۱۷ اولین بار برای آیپد پرو ۱۰.۵ اینچی از نمایشگر پروموشن استفاده کرد ولی در این زمینه اولین شرکت محسوب نمی‌شود. در حقیقت ماه‌ها قبل از اپل، شرکت ریز گوشی Razer Phone را با نمایشگر ۱۲۰ هرتزی راهی بازار کرد. از سال ۲۰۱۷، گوشی‌های اندرویدی زیادی با نمایشگرهای ۱۲۰ هرتزی عرضه شده‌اند ولی کاربران آیفون بعد از سال‌ها انتظار سال گذشته مدل‌های پرو آیفون ۱۳ را با این مشخصه دریافت کردند.

نمایشگرهای پروموشن چگونه کار می‌کنند؟

پروموشن

پیکسل‌های موجود در نمایشگرها با توجه به محتوای در حال نمایشگر باید آپدیت شوند. این یعنی حتی اگر در حال نمایش متن هم باشد، باید خیلی سریع با توجه به محتوای دریافتی خود را به‌روز کند. تعداد دفعاتی که هر نمایشگر باید در ثانیه آپدیت شود، به عنوان رفرش ریت مطرح می‌شود که برای اندازه‌گیری آن واحد هرتز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

معمولا نمایشگرها از رفرش ریت ۶۰ هرتز بهره می‌برند و برای بیشتر کاربران این مقدار کافی است. اما نمایشگرهای ۱۲۰ هرتزی سرعت به‌روز‌رسانی را دو برابر می‌کنند و در نتیجه هر پیکسل در هر ثانیه ۱۲۰ مرتبه به‌روز‌رسانی می‌شود.

اما این افزایش سرعت به‌روز‌رسانی منجر به افزایش مصرف باتری می‌شود. اپل برای اینکه نمایشگرهای پروموشن فشار زیادی به باتری وارد نکنند، برای آن‌ها از فناوری رفرش ریت متغیر استفاده می‌کند. این یعنی با توجه به محتوای در حال نمایش، رفرش ریت نمایشگر تغییر پیدا می‌کند.

به عنوان مثال اگر با آیفون ۱۳ پرو مشغول خواندن یک متن هستید، پس نمایشگر لازم نیست رفرش ریت بالایی ارائه دهد و در نتیجه رفرش ریت نمایشگر به حدود ۱۰ هرتز کاهش پیدا می‌کند. با این کار مصرف باتری به طور قابل توجهی کاهش پیدا می‌کند. از سوی دیگر بازی‌هایی که از رفرش ریت ۱۲۰ هرتزی پشتیبانی می‌کنند، می‌توانند از این مشخصه بهره ببرند تا تجربه جذاب‌تری را برای گیمرها به ارمغان بیاورند.

مزایای نمایشگرهای پروموشن‌

پروموشن

با توجه به اینکه نمایشگرهای پروموشن دو برابر نمایشگرهای معمولی سرعت دارند، برای تعامل و نمایش انواع محتوا روان‌تر و جذاب‌تر عمل می‌کنند. به همین خاطر از اسکرول در اپلیکیشن‌های مختلف گرفته تا انواع و اقسام کارها، جذاب‌تر به نظر می‌رسند. همانطور که گفتیم این نوع نمایشگرها برای گیمرها هم مزایای مهمی دارند. زیرا هرچقدر رفرش ریت بالاتر باشد، سریع‌تر می‌توانید به اتفاقات بازی واکنش نشان بدهید.

در ضمن همانطور که گفتیم، فناوری پروموشن رفرش ریت متغیر را ارائه می‌کند و به همین خاطر مدل‌های پرو آیفون ۱۳ و ۱۴ از عمر باتری بالایی بهره می‌برند. در ضمن باید خاطرنشان کنیم حداقل رفرش ریت مدل‌های پرو آیفون ۱۳ به ۱۰ هرتز می‌رسد ولی مدل‌های پرو سری آیفون ۱۴ به لطف استفاده از نمایشگرهای بهتر، می‌توانند حداقل رفرش ریت را به فقط ۱ هرتز برسانند. به خاطر همین مشخصه، این دو گوشی از قابلیت نمایشگر همیشه روشن بهره می‌برند.

کدام گجت‌های اپل از نمایشگر پروموشن بهره می‌برند؟

  • آیپد پرو (مدل ۲۰۱۷ و جدیدتر)
  • مک‌بوک پرو (مدل ۱۴ و ۱۶ اینچی عرضه شده با تراشه‌های M1 پرو و M1 مکس)
  • آیفون ۱۳ پرو و پرو مکس
  • آیفون ۱۴ پرو و پرو مکس

سخن آخر

به طور کلی اگر تجربه استفاده از نمایشگر دارای رفرش ریت بالا را داشته باشید، احتمالا دیگر نمی‌توانید از نمایشگرهای معمولی استفاده کنید. اگرچه نمایشگرهای دارای رفرش ریت بالاتر از ۱۲۰ هرتز هم در گوشی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، اما واقعیت این است که نسبت به نمایشگرهای ۱۲۰ هرتزی مزیت محسوسی را ارائه نمی‌دهند.

منبع: MakeUseOf

راهنمای خرید آیفون