مدیرکل امور فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو گفت: با وجود توصیههای علمی و بهداشتی مبنی بر مصرف نمک یددار تصفیهشده، هنوز عدهای بر این باورند که نمک دریا و نمکهای رنگی برای بدن مفید است.
به گزارش همشهری آنلاین، عبدالعظیم بهفر مدیرکل امور فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به جلوگیری از برداشت غیرمجاز نمک از دریاچه مهارلو اظهار کرد: این موضوع به واحدهای تولیدی اعلام و هماهنگیهای لازم توسط معاونت غذا و داروی فارس با دادستانی این استان به منظور کنترل برداشت غیرمجاز از دریاچه و تشکیل پرونده تخلفات واحدهای تولیدی پیگیری شده است.
وی با تاکید بر اینکه نمک خوراکی ـ چه به صورت استخراجشده از معادن سنگ نمک و چه به صورت استخراجشده از آب دریا ـ دارای ناخالصیهای فراوانی است، افزود: ناخالصیها از لحاظ ایجاد عوارض نامطلوب و مسمومیت در بدن انسان اهمیت دارند و یکی از عوامل مؤثر در مرگ و میر ناشی از مصرف مواد غذایی ناسالم، باقیمانده سموم و فلزات سنگین است.
آلودگی نمکهای رنگی و سنتی به فلزات سنگین
مدیرکل امور فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: بر اساس نمونهبرداری گسترده از نمکهای رنگی و سنتی مشخص شد صد درصد این نمکها آلوده به فلزات سنگین هستند که برای سلامتی به شدت مضر است.
نمک دریا ناخالصیهای سرطانزا دارد
وی خاطرنشان کرد: با وجود توصیههای علمی و بهداشتی مبنی بر مصرف نمک یددار تصفیه شده هنوز عدهای بر این باورند که نمک دریا و نمکهای رنگی برای بدن مفید است. نمک دریا در اصل به نمک حاصل از تبخیر آب دریا گفته میشود در صورتیکه اینها نمکهایی هستند که تصفیه نشده و دارای انواع ناخالصیها از جمله فلزات سنگین است که خطر سرطان زایی آنها به اثبات رسیده است.