به نقل از دیجیکالا:
تلسکوپ فضایی جیمز وب در عکس جدید خود، منظرهای بیسابقه و تماشایی از یک منطقهی ستارهزایی کیهان به نام سحابی رتیل ثبت کرده است.
این تصویر ثبت شده با استفاده از ابزارهای فروسرخ وضوح بالای تلسکوپ فضایی جیمز وب، هزاران ستارهی جوان را که تا کنون هرگز دیده نشده بودند، در مهد کودک ستارهای «سحابی رتیل» (Tarantula Nebula) که بهطور رسمی «دورادوس ۳۰» (۳۰ Doradus) آشکار کرده است.
جزئیات جدید باورنکردنی که توسط تلسکوپ فضایی ۱۰ میلیارد دلاری ناسا با نگاه به این منطقه نمایان شده است، علاوه بر ستارهها، گاز و غبار موجود در سحابی و همچنین کهکشانهای پسزمینهی دوردست را نشان میدهد.
این جزئیات بسیار زیاد در تصویر دورادوس ۳۰، که به دلیل ظاهر عنکبوتمانندش به سحابی رتیل معروف شده است، حالا به نوعی یادآور یک لانهی حفر شدهی رتیل است که با تار پوشیده شده است.
این جدیدترین عکس از مجموعه تصاویر خیرهکنندهی منتشر شده توسط جیمز وب است. تصویر قبلی هم یکی از انواع اجرام تماشایی کیهان به نام حلقهی اینشتین را نشان میداد.
سحابی رتیل در فاصلهی ۱۶۱ هزار سال نوری از ما در ابر ماژلانی بزرگ جای دارد و درخشانترین ناحیهی ستارهزایی در میان نزدیکترین کهکشانها به کهکشان راه شیری است که در مجموع بهعنوان گروه محلی شناخته میشوند.
این سحابی به ویژه مورد توجه اخترشناسانی است که چگونگی شکلگیری ستارهها را مطالعه میکنند. ترکیب شیمیایی سحابی رتیل به ترکیب شیمیایی مناطق ستارهزایی متعلق به دوران ابتدایی کیهان با تنها چند میلیارد سال سن، شباهت دارد و بدین ترتیب بینشی منحصربهفرد از روند تشکیل ستارگان را در گذشتههای کیهان ارائه میدهد.
جیمز وب که در روز کریسمس ۲۰۲۱ (۴ دی ۱۴۰۰) به فضا پرتاب شد و در ماه جولای، نخستین تصاویر خود را منتشر کرد، یک همکاری علمی بینالمللی است که توسط ناسا و با کمکهای آژانس فضایی اروپا و آژانس فضایی کانادا مدیریت میشود.
عکس کاور: سحابی رتیل از نگاه جیمز وب
Credit: NASA, ESA, CSA, STScI, Webb ERO Production Team
منبع: Space