نبرد با سندروم دان

قهرمان مسابقات پاراکاراته آسیا مسیر ورزشی خود را از مسجد مسلم ابن عقیل محله نبرد شمالی شروع کرده است.

نگار

همشهری- زینب زینال زاده: خیابان نبرد شمالی، کوچه شهید برادران شیردم. در این نشانی برای رسیدن به خانه خانواده واشقانی فراهانی و دیدن نگار نیازی نیست از اهالی سؤال کنید. بنرهای تبریک که توسط شهرداری منطقه و ناحیه، هیئت‌امنای مسجد و مدیریت سرای محله، دایی و خاله، عمه و عمو و… زده‌اند، شما را به پلاک ۸۵ راهنمایی می‌کند. نگار واشقانی فراهانی کسب طلا در مسابقات قهرمانی پاراکاراته هانگژو چین ۲۰۲۴ را به شما تبریک می‌گوییم. این جمله مشترک روی تمام بنرهای مربوط به افتخار آفرینی بانوی قهرمان توان‌یاب است که پرچم ایران را در چین به اهتزاز درآورد.

حضرت ابوالفضل فراموشم نمی‌کند

نگار اولین توان‌یاب ذهنی است که مدال طلای مسابقات آسیایی را کسب کرد و توانست در این سطح از رقابت‌ها رنکینگ جدیدی را ثبت کند. بنا به گفته‌های خودش با اطمینان روبه‌روی حریف هنگ‌کنگی ایستاد و مدال طلا را به دست آورد. نگار می‌گوید: «وقتی روی تشک رفتم به خدا توکل کردم و مطمئن بودم که حضرت ابوالفضل فراموشم نمی‌کند.» با این جمله نگار اشک در چشمان مادر حلقه می‌زند.

فرزندم تفاوت دارد

پس از تولد نگار، دکتر وضعیت او را برای مادر تشریح می‌کند و مادر می‌پذیرد دخترش با دیگران تفاوت دارد. از آن روز به بعد تلاش مادر برای زندگی بهتر و موفقیت نگار شروع می شود. بنا به گفته‌های مادر، نگار مانند هر فرد دیگری حق زندگی داشت و نباید از مواهب الهی محروم می شد. با حمایت های جدی مادر، مسیر متفاوتی پیش روی نگار و آینده او قرار می گیرد.

همراهی گیتی با نگار

نگار خواهری به نام گیتی دارد که ۵ سال از او کوچک‌تر است. آنها رابطه بسیار خوبی با هم دارند با این تفاوت که گیتی مانند یک خواهر بزرگ‌تر حامی نگار است و هر جا که لازم باشد کمکش می‌کند. نگار و گیتی هر دو با هم به حوزه ورزش و رشته کاراته وارد شدند؛ اما گیتی ادامه نداد و نگار در این مسیر ماندگار شد. امروز گیتی مشوق نگار در ورزش است.

علاقه ذاتی به رشته رزمی

نگار از ۸ سالگی ورزش کاراته را شروع کرده است. بنا به گفته‌های مادر، دایی نگار هم در رشته رزمی فعالیت می‌کند و گویا علاقه به این رشته ذاتی بوده است. نگار اولین‌بار در کلاس‌های ورزشی مسجد مسلم ابن عقیل در محله نبرد شمالی شروع کرد و با حمایت اشرف‌السادات پور حسین اولین مربی‌اش توانست مسیرهای رشد و ترقی را طی کند. او اکنون در مجموعه ورزشی شهربانو منطقه ۱۴ تمرین می‌کند.

تلاش مادر در کانون معلولان

مادر نگار امروز تجارب موفقی در مواجهه با توانیابان ذهنی دارد و بنا به گفته های خودش، همواره تمایل داشته این تجارب را در اختیار مادران دارای فرزند توانیاب قرار دهد. از این رو با پیگیری هایی که می کند در نهایت در کانون معلولان محله نبرد شمالی، مجموعه ای ویژه توانیابان راه اندازی می شود. امروز در این مجموعه تیم ورزشی و تیم تئاتر و تیم موسیقی و… تشکیل شده است.

شکست سرآغاز پیروزی

اولین تجربه حضور نگار در مسابقه به رقابت‌های محلی بازمی‌گردد. او پس از گرفتن کمربند زرد در مسابقه شرکت و بازی را به حریف واگذار می کند. این شکست نگار را بهم می ریزد اما پس از صحبت های سنسی، او متوجه می شود که شکست می تواند آغاز برای پیروزی باشد. از همان روز به بعد تصمیم می گیرد قوی تر در رقابت ها حاضر شود و در چین قهرمان شد.

اشک و شادی

نگار در مسابقات پاراکارته ۲۰۲۴ در مقابل حریفان قرار می گیرد و با برتری به قهرمانی می رسد. مسابقه آخر برای مادر مملو از استرس و دلهره است تا این که سنسی به پیام می‌دهد و می‌نویسد: «نگار طلا گرفت» مادر باور نمی‌کند و چندین بار پیام را می‌خواند. اشک شوق و شادی درهم‌آمیخته می‌شوند و فریاد شادی، سکوت کوچه شهید برادران شیردم را می‌شکند.

پخش سرودی جمهوری اسلامی در چین

قهرمانی نگار برای کشور یک افتخار بزرگ بود. برای اولین‌بار یک دختر توان‌یاب ذهنی موفق شد مدال طلای مسابقات پاراکاراته را از آن خود کند. با قهرمانی او سرود جمهوری اسلامی در شهر هانگژو طنین‌انداز شد. مادر می‌گوید: «نگار کاری کرد که به الگو تبدیل شد. او چراغی را در مسیر توانیابان ذهنی روشن کرد و امیدوارم شاهد افتخار آفرینی های بیشتر در این حوزه باشیم.»

۳ درخواست خانواده قهرمان پا را کار ته آسیا

خانواده نگار واشقانی فراهانی از حمایت‌های شهرداری در فراهم‌کردن زیرساخت و… تشکر می‌کنند اما ۳ درخواست دارند.

۱)پدر نگار می‌گوید: برای انجام برخی از کارهای نگار نیاز به تردد در شهر به‌ویژه مناطق مرکزی که محدوده طرح ترافیک هستند، داریم. برای تسهیل این کار شهرداری می‌تواند حمایت کند و پلاک معلولان بدهد.

۲)مادر نگار می‌گوید: توان‌یابان ذهنی نیاز به باشگاه دارند. نگار در شرایطی است که بتواند به توان‌یابان ذهنی آموزش رزمی دهد؛ بنابراین شهرداری با اختصاص ساعاتی از مجموعه‌های ورزشی در این حوزه می‌تواند کمک کند.

۳)نگار می‌گوید: فدراسیون معلولان وجود دارد؛ اما شرایط ما توان‌یابان ذهنی با معلولان جسمی و حرکتی متفاوت است؛ بنابراین اگر توان‌یابان ذهنی هم فدراسیون مجزایی داشته باشند، قطعاً بهتر خواهد بود.