به نقل از دیجیکالا:
موی سر تاثیر بسیار زیادی در ظاهر کلی افراد دارد و بودن یا نبودن آن میتواند چهرهی شما را در حد زیادی تغییر دهد. کمپشت شدن و ریزش مو یکی از مشکلاتی است که اکثر افراد با آن سر و کار دارند که اکثرا منشا ژنتیکی داشته و با بالا رفتن سن افزایش پیدا میکند. کاشت مو یکی از روشهای دائمی و مناسب برای حل این مشکل میتواند باشد، اما میکروبلیدینگ خط رویش مو از دیگر روشهای نوین برای درمان ریزش مو است. در این مطلب از دیجیکالا مگ قصد داریم شما را با این روش و مزایا و معایب آن بیشتر آشنا کنیم؛ پس با ما همراه باشید.
میکروبلیدینگ خط رویش مو چیست؟
مزایای میکروبلیدینگ خط رویش مو
معایب میکروبلیدینگ خط رویش مو
میکروبلیدینگ خط رویش مو برای چه کسانی مناسب است؟
میکروبلیدینگ خط رویش مو برای چه کسانی مناسب نیست؟
پروسهی انجام میکروبلیدینگ خط رویش مو چگونه است؟
پروسهی مراقبت از میکروبلیدینگ خط رویش مو چگونه است؟
میکروپیگمنتیشن اسکالپ (SMP) چیست و چه تفاوتی با میکروبلیدینگ دارد؟
میکروبلیدینگ خط رویش مو چیست؟
این روش ساختاری مشابه با میکروبلیدینگ ابرو دارد. در روش میکروبلیدینگ خط رویش مو، رنگدانهها به کمک یک دستگاه با تیغهی نازک و سوزنهای ریز به صورت دستی وارد سطح پوست سر میشوند و تارهای مو روی پوست سر شما طراحی میشوند.
اگر مبتلا به آلوپسی یا الگوی طاسی هستید یا موهایتان بسیار نازک و کم پشت هستند، میکروبلیدینگ خط رویش مو میتواند پیشنهاد خوبی به شما باشد.
با استفاده از این روش شما میتوانید خط رویش موهایتان را اصلاح کنید یا نقاطی از سر که دچار ریزش شدهاند را بپوشانید. میکروبلیدینگ خط رویش مو یک روش نیمهدائمی برای حل مشکل ریزش و کمپشتی مو است که باعث میشود موهای شما در نگاه کلی پر و حجیمتر به نظر برسند.
- آیا ریزش مو در دوران بارداری و بعد از زایمان طبیعی است؟
مزایای میکروبلیدینگ خط رویش مو
میکروبلیدینگ خط رویش مو باعث میشود موهایتان پر و حجیمتر به نظر برسند. در این روش قسمتهایی از سر که مو ندارند کاور میشوند و این باعث میشود که موهای شما پرپشتتر به نظر برسند. به طور کلی این کار میتواند به شما کمک کند تا اعتماد به نفس بالاتری داشته باشید.
به طور کلی انجام میکروبلیدینگ خط رویش مو برای افرادی که خط رشد موهایشان عقب رفته و جلوی سرشان دچار ریزش مو شده است، انتخاب ایدئالتری خواهد بود.
این روش به شما کمک میکند تا با مشکلات ریزش مو راحتتر کنار بیایید. اگر مبتلا به آلوپسی آندروژنیک، ماداروزیس یا تریکوتیلومانیا (نوعی اختلال روانی که در آن فرد میل وسواسی به کندن موهای خود دارد) هستید، انجام این روش میتواند به شما کمک کند تا با این مشکلات راحتتر کنار بیایید.
معایب میکروبلیدینگ خط رویش مو
- دائمی نیست؛ میکروبلیدینگ یک روش نیمهدائمی است و رنگدانهها بعد از مدتی کمرنگ میشوند و به مرور از بین میروند. بنابراین شما دائما به ترمیم نیاز خواهید داشت.
- یک گزینهی درمانی خاص محسوب میشود؛ این روش برای همهی افراد مناسب نیست. برای مثال اگر موهای شما بیش از حد کمپشت هستند یا خط رویش مو و پیشانی شما اصلا مشخص نیست، میکروبلیدینگ خط رویش مو برای شما قابل انجام نخواهد بود.
- ممکن است باعث تحریک پوست شود؛ میکروبلیدینگ خط رویش مو ممکن است باعث درماتیت تماسی آلرژیک، التهاب یا ناراحتی پوستی شود. این موضوع به نوع پوست شما، شخصی که برای انجام کار انتخاب میکنید و مواد مورد استفاده در پروسهی کار بستگی دارد.
- این روش ممکن است باعث دپیگمانتاسیون پوست شود؛ مطالعات انجام شده نشان میدهند که میکروبلیدینگ ممکن است باعث دپیگمانتاسیون (ایجاد لکههای سفید روی پوست سر) شود.
- فرآیند زمانبری است؛ پروسهی انجام میکروبلیدینگ خط رویش مو تقریبا طولانی است و همچنین روند ترمیم آن هم به مراتب بیشتر طول میکشد.
- ممکن است باعث تغییر رنگ موی شما شود؛ اکثر جوهرهایی که در روش میکروبلیدینگ مورد استفاده قرار میگیرند حاوی ترکیباتی از جمله اکسید آهن هستند. قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور خورشید ممکن است باعث قرمز شدن رنگ آن شود یا اینکه آن را به رنگ خاکستری مایل به مشکی تبدیل کند.
میکروبلیدینگ خط رویش مو برای چه کسانی مناسب است؟
- افرادی که پیشانی پهن دارند.
- افرادی که خط رویش موهایشان عقب رفته است.
- افرادی که موهای نازک دارند یا دچار ریزش مو شدهاند (اگر ریزش مو در ناحیهی جلوی سر شما باشد، این روش برای شما مناسبتر خواهد بود).
- افرادی که دوست دارند فرم صورت خود را متقارن کنند و با اصلاح خط رویش مو فرم صورت خود را بهبود ببخشند.
میکروبلیدینگ خط رویش مو برای چه کسانی مناسب نیست؟
- افرادی که به جوهر و رنگهای تتو حساسیت دارند.
- افرادی که مبتلا به بیماریهای پوستی مثل پسوریازیس و اگزما هستند.
- افرادی که پوست چرب دارند (تولید بیش از حد سبوم باعث کمرنگ شدن رنگدانهها میشود و این باعث میشود که شما نتیجهی مطلوبی از انجام این روش نگیرید).
- خانمهای باردار و شیرده (رنگدانهی وارد شده به پوست سر پتانسیل وارد شدن به جریان خون را دارد که یک خطر بزرگ برای برای جنین یا نوزاد شیرخوار شما محسوب میشود).
پروسهی انجام میکروبلیدینگ خط رویش مو چگونه است؟
- قسمتی از پوست سر که قرار است میکروبلیدینگ روی آن انجام شود و قسمتهای مجاور آن کاملا تمیز میشوند.
- از کرمهای موضعی بیحس کننده برای قسمت مورد نظر استفاده میشود.
- بلِید یا قلم مخصوص میکروبلیدینگ آغشته به جوهر میشود و رنگدانهها با ضربههای کوچک وارد سطح پوست میشوند.
- رنگدانهها روی پوست سر لکه ایجاد میکنند و بعد از ۵ دقیقه توسط نرمال سالین پاک میشوند.
- در نهایت یک پماد آنتیبیوتیک روی پوست زده میشود تا از ایجاد حساسیت جلوگیری شود.
پروسهی مراقبت از میکروبلیدینگ خط رویش مو چگونه است؟
آمادهسازی پوست قبل از انجام کار و مراقبتهای بعد کار به ماندگاری بیشتر میکروبلیدینگ شما کمک خواهند کرد.
- از یک هفته قبل مصرف کافئین، الکل، آسپرین و قرصهای رقیق کنندهی خون را متوقف کنید.
- حداقل از ۵ روز قبل از لایهبرداری خشن پوست خودداری کنید. از اسکرابهایی که حاوی ترکیبات خشن مثل اسید گلیکولیک یا رتینول هستند استفاده نکنید.
- یک روز قبل از انجام میکروبلیدینگ موهایتان را به خوبی بشویید.
- روزی که میخواهید میکروبلیدینگ را انجام دهید از تمیز و خشک بودن پوست سر خود مطمئن شوید. از هیچگونه مرطوب کننده یا ژل استفاده نکنید.
- تا ۴۸ ساعت بعد از انجام کار به سرتان دست نزنید و اصلا به آن قسمت آب نزنید.
- تا یک هفته بعد از لوازم آرایشی و کرمهای ضدپیری استفاده نکنید.
- تا یک هفته بعد از شوینده یا صابون برای شستن صورت خود استفاده نکنید و فقط با آب پوست خود را تمیز کنید.
- حداقل تا ۶ هفته بعد از بخور دادن صورت و سر خود جلوگیری کنید.
- از قرار گرفتن طولانی مدت در برابر نور خورشید جلوگیری کنید.
میکروپیگمنتیشن اسکالپ (SMP) چیست و چه تفاوتی با میکروبلیدینگ دارد؟
در روش میکروپیگمنتیشن اسکالپ مثل میکروبلیدینگ خطهای مو مانند روی کف سر طراحی نمیشوند، بلکه رنگدانهها با سوزنهای نازک و ریز به صورت نقطههای کوچک و لایه لایه در طیفهای مختلف رنگ مشکی روی پوست سر وارد میشوند تا هالهای از رنگها و سایه روی آن ایجاد شود. این نقاط کاملا شبیه به فولیکولهای مو هستند و ظاهر نهایی مثل این میماند که موهایتان را با نمرهی یک یا ۲ از ته زده باشید. این روش برای افراد با شرایط زیر میتواند مناسب باشد:
- افرادی که به دلیل سرطان موهایشان را از دست دادهاند.
- افراد مبتلا به آلوپسی
- افراد با موهای نازک
- زنان و مردان که الگوی طاسی سر دارند.
میکروپیگمنتیشن مثل میکروبلیدینگ یک روش نیمهدائمی محسوب میشود، اما تاثیرات آن ممکن است حتی تا ۸ سال هم دوام داشته باشد. پوست به طور طبیعی خود را لایهبرداری میکند و در پی این اتفاق، رنگدانهها نیز به مرور زمان محو میشوند. محو شدن رنگدانهها در افراد با پوست خشک سریعتر رخ میدهد، زیرا پوستهای خشک تمایل بیشتری به پوسته پوسته شدن دارند.
میکروپیگمنتیشن یک آرایش نیمهدائمی است که نه تنها برای اسکالپ، بلکه برای ابرو، لب و چشم هم استفاده میشود.
میکروپیگمنتیشن اسکالپ به نسبت میکروبلیدینگ خط رویش مو هزینهی بیشتری دارد، اما از آنجایی که در این روش از طیفهای مختلف رنگی استفاده میشود، نتیجهی نهایی میتواند طبیعیتر به نظر برسد.
حرف آخر
اگر در یک دورهی ریزش مو قرار گرفتهاید یا دربارهی موهای کمپشت خود اعتماد به نفس کمی دارید، روشهای زیادی هم به شکل دائمی هم نیمهدائمی هستند که میتوانند به شما کمک کنند. میکروبلیدینگ خط رویش مو در مقایسه با کاشت مو هزینهی کمتری دارد، اما به هر حال باید توجه داشته باشید که یک روش نیمهدائمی است و برای افراد با شرایط خاص قابل انجام است.
به طور کلی میکروبلیدینگ خط رویش مو میتواند در برابر روشهایی مثل خرید کلاهگیس میتواند مقرونبهصرفهتر باشد. اگر قصد انجام میکروبلیدینگ یا میکروپیگمنتیشن اسکالپ را دارید حتما مطمئن شوید که برای شرایط شما انتخاب مناسبی است و همچنین یک فرد باتجربه و حرفهای را برای انجام کار انتخاب کنید تا دربارهی نتیجهی کار نگرانی نداشته باشید.
منابع: Stylecraze, Scalpny