تقویم ۱۴۰۳را اگر ورق بزنید، میبینید که علاوه بر مناسبتهایی که از گذشته در تقویم درج شده، چند مناسبت جدید هم به تقویم امسال اضافه شدهاست که همگی مربوط به محصولات کشاورزی و خوراکی هستند.
به گزارش همشهری آنلاین، این ۷مناسبت براساس جشنها و آیینهای شکرگزاری و بنابر اعلام شورای انقلاب فرهنگی در تقویم رسمی کشور درج شدهاند.
۳۱فروردین با عنوان روز گندم و نان نامگذاری شده تا در این روز شکرگزار این برکت الهی باشیم و دعا کنیم هیچ سفرهای بدون نان نماند. فصل بهار هم که زمان برداشت گندم است و خیلی از مردم در شهرها و روستاها جشن گندم برگزار میکنند تا به این طرق شکرگزار این نعمت باشند.
اردیبهشت، ماه گل و گلاب است و خیلیها در اینماه راهی کاشان و قمصر میشوند تا در مراسم گلابگیری شرکت کنند. به همین مناسبت هم ۲۰ اردیبهشت را با عنوان روز گل محمدی و گلاب نامگذاری کردهاند. البته یادتان باشد که در همین تهران خودمان و در بوستان جنگلی چیتگر هم مراسم گلابگیری برگزار میشود که دیدنش خالی از لطف نیست.
زنبورداری در ایران قدمت تاریخی دارد و میتوان گفت زنبورداری جزو مشاغل قدیمی در کشورمان محسوب میشود. باستانشناسان در مناطقی از لرستان آثار تاریخی ۸۰۰سال قبل از میلاد را برای زنبورداری پیدا کردند و همین موضوع نشاندهنده این است که ایرانیان در زمینه تولید عسل سابقه دیرینه دارند و حالا هم در استانهای زیادی مردم از طریق زنبورداری امرار معاش میکنند. به همین دلیل هم ۳۱ مرداد را با عنوان روز عسل نامگذاری کردهاند.
طلای سیاه عنوان خوبی برای میوه محبوب در خاورمیانه یعنی «خرما» است. خرما میوهای خوشمزه و مغذی است که بهطور معمول در مناطق مختلف خاورمیانه و شمال آفریقا یافت میشود و در جنوب ایران هم انواع و اقسام خرما بیشتر در شهریورماه برداشت میشود. به همین دلیل ۲۵ شهریور را با عنوان روز خرما در تقویم ثبت کردهاند.
کسی نیست که نداند زعفران ایران یکی از مرغوبترین زعفرانها در دنیاست و کشورهای ایران، اسپانیا و افغانستان بزرگترین تولیدکنندگان زعفران هستند و برندهای مختلف زعفران را به دنیا عرضه کردهاند. ۵ آبان با عنوان روز زعفران نامگذاری شده چرا که پاییز فصل برداشت زعفران است و به همین مناسبت در بسیاری از روستاها جشن زعفران برپا میشود.
پاییز فصل ترکخوردن انارها روی درختان است و زمان برداشت این محصول در ۳ماه فصل خزان است. به همین مناسبت جشن انار هم در خیلی از شهرها و روستاها برگزار میشود؛ همین باعث شده تا ۷ آبان را با عنوان روز انار نامگذاری کنند.
وقتی پای زیتون به میان میآید، کمتر کسی به کالری آن توجه میکند، چرا که زیتون طعم و عطری جذاب دارد و مصرف آن به همراه غذا بسیار خوشایند است. ضمن اینکه این میوه خواص بسیاری برای سلامتی دارد. ۴ آذر نیز در تقویم رسمی کشور با عنوان روز زیتون نامگذاری شده است.