هرگاه شخصی با فرستادن پیامک، موجب بر هم زدن آرامش دیگری شده و امنیت او را برهم بزند، جرم مزاحمت پیامکی اتفاق میافتد اما این جرم چه مجازاتی دارد؟
همشهری آنلاین – حوادث: حمید شیرافکن وکیل پایه یک دادگستری در این باره میگوید: در خصوص اینکه چه پیامک هایی جرم است، ابتدا باید این نکته را مدنظر قرار بدهیم که پیامک صرفا مطالبی نیست که از طریق اس ام اس بین گوشیهای تلفن همراه تبادل میشود.
وی میگوید: پیامک شامل هر محتوایی است که از طریق فضای مجازی از قبیل تلگرام، واتس اپ و اینستاگرام و غیره ارسال میشود. اما در خصوص اینکه ارسال چه پیامک هایی جرم است باید این موضوع را بدانیم که هر لغت یا رفتاری است که در نظر عرف و جامعه بی احترامی، ضعیف کردن، خوار و خفیف شمردن دیگران از آن برداشت می شود.
شیرافکن میگوید: به عبارت دیگر توهین و فحاشی به معنی استفاده از واژگان زشت و نابهنجار در تقابل با دیگران که باعث حقیر و کوچک شمردن آنها شود، جرم محسوب میشود و ارسال آن از طریق اس ام اس یا تلگرام یا واتس اپ و غیره جرم است.
این وکیل میگوید: اگر فردی مواردی که گفته شد را از طریق پیامک یا هر طریق دیگری ارسال کند، طبق ماده ۶۰۸ قانون مجازات اسلامی به ۲۰ تا ۸۰ میلیون تومان جزای نقدی محکوم میشود.
وی اضافه میکند: همچنین در صورتی که کلمات یا الفاظ به کار رفته در فضای مجازی، به مخاطب رفتار زنا کار یا لواط (رابطه جنسی با جنس موافق مرد) را نسبت دهد که در اصلاح فقهی به آن قذف میگویند، به ۸۰ ضربه شلاق حدی محکوم میشود. برای این جرم در شرع اسلام مجازات جداگانه در نظر گرفته شده است که به این نوع مجازاتها، مجازات حدی میگویند.
شیرافکن میگوید: همچنین علاوه بر پیامکهای توهین آمیز، باید این موضوع را هم در نظر بگیریم که پیامک های تهدید جانی و بردن آبروی افراد، نیز طبق ماده ۶۹۹ قانون مجازات اسلامی جرم است و مرتکب آن به ۷۴ ضربه شلاق یا حداکثر تا یک حبس محکوم میشود.