ماه عسل با گرانش صفر؛ طراح فرانسوی طرح فرستادن زوج‌ها به فضا را ارائه کرد

به نقل از دیجیکالا:

طرحی گرافیکی از کپسول ماه عسل فضایی

تا کنون به برگزاری ماه عسل در فضا فکر کرده‌اید؟ شاید اغلب افراد چنین چیزی برای آغاز زندگی مشترک در ذهن نداشته باشند اما یک طراح به این موضوع فکر کرده و طرح مفهومی گذراندن ماه عسل در فضا را ارائه داده است.

«یلکن اکتوری» (Yelken Octuri) که یک طراح هواپیما و طراح داخلی فرانسوی است، طرحی مفهومی از تأسیساتی فضایی ارائه داده که Horny Moon Airways نام دارد و به دنبال امکان‌سنجی ماه عسل در فضا است.

ایده‌ی اولیه‌ی این پروژه سال‌ها پیش آغاز شد اما با بررسی مقررات هوانوردی موجود، اکتوری دریافت که این پروژه نمی‌تواند آن‌طور که می‌خواهد توسعه یابد. مدتی بعد «ماکسیم والی» (Maxime Vaeli) مسؤول برند «وستال» (Vestal) که علاقه‌مند به فعالیت در زمینه‌ی گردشگری فضایی بود، از این پروژه استقبال کرد تا دوباره در دست اجرا قرار بگیرد.

ایده‌ی اکتوری شامل یک ماه عسل ۴۸ ساعته در فضا می‌شود که برای رسیدن به آنجا از یک هواپیما استفاده خواهد کرد و زوج‌ها را تا ارتفاع ۲۰۰ کیلومتری زمین می‌رساند. پس از رسیدن به این ارتفاع، هواپیما کپسول سرنشین‌داری را در مدار زمین قرار می‌دهد که تا ۴۸ ساعت بعد در اختیار زوج‌ها خواهد بود.

شاتل رساندن کپسول فضایی ماه عسل به مدار زمین
شاتل رساندن کپسول فضایی ماه عسل به مدار زمین
شاتل رساندن کپسول فضایی ماه عسل به مدار زمین
شاتل رساندن کپسول فضایی ماه عسل به مدار زمین

در کل این شاتل می‌تواند تا ۵ کپسول را در خود جای دهد و این یعنی با هر بار پرواز فقط ۱۰ عروس و داماد خوش‌شانس امکان استفاده از آن را دارند. این وسیله از ۶ پیشرانه در عقب برای پرواز استفاده می‌کند و یک محفظه‌ی بار بسیار کشیده برای قرارگیری کپسول‌ها دارد.

نمای داخلی کپسول فضایی ماه عسل

نمای داخلی کپسول
Credit: Yelken Octuri

هر کپسول گنبدی‌شکل است تا بتواند بیشترین دید را به فضا و زمین فراهم کند. پس از تزریق کپسول ماه عسل در مدار، یک لایه‌ی سقف آن به شکل ۹ گلبرگ باز می‌شود تا از سلول‌های خورشیدی به‌عنوان منبع انرژی استفاده شود. هرچند طراح توضیح دقیقی درباره‌ی منبع تغذیه‌ی اصلی کپسول نداده است.

کف کپسول به صورت بالشی ساخته می‌شود و شامل یک تخت و چند صندلی هم خواهد بود. دو دریچه هم درون کپسول قرار دارد که یکی برای دسترسی به توالت و دیگری برای ورود به کپسول استفاده می‌شود.

نمای داخلی کپسول فضایی ماه عسل
نمای داخلی کپسول فضایی ماه عسل
نمای داخلی کپسول فضایی ماه عسل

طراح تأکید کرده که گشت‌وگذار و زندگی در فضا حتی برای چند روز کار آسانی نیست و هنگام فعالیت در ریزگرانش باید مراقب باشند. برای کمک به کاهش خطر، راه حل‌هایی هم ارائه شده است. از جمله استفاده از دیواره‌های بلندتر برای کپسول که باعث می‌شود سطح بیشتری با بالشتک پوشیده شود و یا استفاده از کمربندهای مخصوص که ضمن آزادی عمل، ایمنی هم فراهم کند.

با گذشت ۴۸ ساعت، هر کپسول بدون شاتل اولیه و به تنهایی به زمین بازمی‌گردد. برای این کار مانند مأموریت‌های فضایی فعلی ناسا، از سیستم فرود در آب استفاده خواهد شد. برای تنظیم مسیر، ۱۲ پیشران در لبه‌های کپسول تعبیه داده شده‌اند و یک سپر حرارتی هم هنگام ورود مجدد به جو از کپسول محافظت خواهد کرد. هفت چتر نجات هم به فرود آرام کپسول در آب کمک خواهند کرد.

فرود کپسول فضایی در آب

فرود کپسول فضایی در آب
Credit: Yelken Octuri

در نهایت با فرود در آب، یک قایق لوکس مسافران را به ساحل می‌رساند تا این ماه عسل فضایی پایان یابد. این ایده اگرچه راه زیادی تا عملیاتی شدن دارد، اما گردشگری فضایی یک ایده‌ی رو به گسترش است و احتمالا در آینده می‌توان انتظار چنین چیزی را هم داشت.

عکس کاور: طرحی گرافیکی از کپسول ماه عسل فضایی

Credit: Yelken Octuri

منبع: Auto Evolution