بیماری دیابت (Diabetes) یا مرض قند یکی از شایعترین بیماریهای مرتبط با غدد درون ریز بدن است که در اثر گروهی از اختلالات متابولیک پیش میآید. وجود نقص در ترشح انسولین یا اختلال عملکرد آن در بدن باعث ایجاد دیابت میشود. وقتی میزان گلوکز، یا همان قند خون، در بدن افزایش پیدا کند سلامت بدن با مشکلات جدی روبهرو میشود. برای جلوگیری از ایجاد این مشکلات و مدیریت بیماری از وسایل و ابزارهای خاصی که در دستهی تجهیزات دیابت قرار میگیرند، استفاده میشود.
این وسایل به شما کمک میکنند علائم حیاتی مربوط به این اختلال را به خوبی مشاهده و دنبال کنید و در زمانهای لازم سطح قند خون بدن را متعادل کنید. همچنین بعضی از ابزارهای ساده به شما در محافظت از اندامها و جلوگیری از بروز زخم کمک میکند. در این مطلب از دیجیکالا مگ قرار است با لیست کاملی از تجهیزات دیابت آشنا شوید. پس اگر خودتان یا فردی در خانواده به یکی از انواع دیابت مبتلا هستید حتما این مطلب را تا آخر بخوانید.
لیست تجهیزات دیابت ضروری
در این لیست ۱۲ دستگاه، ابزار و وسایل ضروری برای افراد مبتلا به دیابت معرفی شده است. وجود این وسایل در خانهی هر فرد مبتلا به دیابت ضروری است و در سفرها هم باید حتما این وسایل را با خود به همراه داشته باشد. پس اگر خودتان یا شخصی در خانوادهتان به دیابت مبتلا است همین امروز برای خرید تجهیزات دیابت به صورت کامل اقدام کنید.
۱. دستگاه تست قند خون
دستگاه تست قند خون مهمترین ابزار در لیست تجهیزات دیابتی است. این دستگاه ۳ نوع مختلف دارد که هر کدام به روشی خاص به اندازهگیری و سنجش میزان قند خون میپردازند.
دستگاه تست قند خون تهاجمی یا نواری
یکی از متداولترین انواع دستگاه خون همین دستگاههای نواری است. دقت بسیار بالایی دارد و با ایجاد برش در نوک انگشت، میتواند میزان قند موجود در خون را اندازهگیری کند. استفاده از این دستگاه به بزرگسالان توصیه میشود چون فرآیند تست برای کودکان میتواند دردناک و آزاردهنده باشد.
دستگاه تست قند خون غیرتهاجمی یا بدون نوار
سنجش قند خون در این دستگاهها به وسیلهی یک سنسور انجام میشود و نیاز به ایجاد خراش روی پوست نیست. به همین دلیل است که استفاده از آن را برای کودکان مبتلا به دیابت توصیه میکنند چون برای اندازهگیری، هیچگونه درد و سوزشی احساس نمیکنند.
دستگاه تست قند خون CGM یا مداوم
این مدل مثل یک دستبند روی مچ بسته میشود و به طور مداوم و از طریق سنسورهایی که دارد، میزان قند خون فرد را اندازهگیری میکند. طبیعتا قیمت بیشتری نسبت به دو مدل دیگر دارد و هزینهی تعمیر و نگهداری آن هم بالا است.
۲. دستگاه فشارسنج
افزایش فشار خون در افراد مبتلا به دیابت میتواند بسیار خطرآفرین باشد. این افزایش، حتی به میزان کم، خطر بروز حملهی قلبی و سکتهی مغزی را به شدت افزایش میدهد. همچنین بالا بودن فشار خون ریسک ابتلا به بیماریهای کلیوی را در این افراد بالا میبرد. پس حتما باید روزانه حداقل در ۲ نوبت میزان فشار خون فرد مبتلا به دیابت اندازهگیری شود.
۳. نوار تست قند خون
نوار تست قند خون در دستگاههای تست تهاجمی یا نواری کاربرد دارد. بعد از اینکه پوست شما به وسیلهی سوزن دستگاه خراشیده شد، مقداری خون از زیر پوست خارج و مستقیم روی این نوار ریخته میشود. تمام سطح نوار تست با مادهی شیمیایی به نام گلوکز اکسیداز (Glucose Oxidase) پوشیده شده و بلافاصله با گلوکز خون واکنش نشان، اسید گلوکونیک (Gluconic Acid) تولید میکند. دستگاه طی این فرآیند میتواند میزان قند خون شما را بررسی و تعیین کند. میزان قند خون نرمال برای افراد مبتلا به دیابت باید کمتر از ۱۸۰ باشد. پس کیفیت نوار تست قند خون بسیار مهم است، چون هرچه با کیفیتتر باشد دقت اندازهگیری بالاتری هم دارد.
۴. سوزن تست قند خون
سوزن تست قند خون همان سوزنی است که دستگاه تست تهاجمی به وسیلهی آن روی پوپست خراش ایجاد میکند. این تجهیزات پزشکی دیابتی هم مثل نوار تست قند خون یکبار مصرف است. پس باید همیشه یک بسته سوزن مناسب داشته باشید.
۵. سرنگ انسولین
مصرف انسولین برای بیماران مبتلا به دیابت نوع ۱ نقش حیاتی دارد و باید به صورت منظم آن را تزریق کنند. تزریق این هورمون هم به وسیلهی سرنگهای مخصوص انسولین انجام میشود. این سرنگها در دو نوع «یکپارچه» و «سر جدا» تولید میشوند. تزریق انسولین با سرنگ یکپارچه بدون درد انجام میشود اما تزریق با سرنگ سر جدا، که ظاهری شبیه به سرنگهای معمولی دارد، با درد همراه است.
۶. قلم سوزنی انسولین
قلم انسولین یا Insulin Pen دستگاهی مخصوص تزریق انسولین است که از قبل پر شده و در زمان نیاز فقط باید عمل تزریق را انجام دهید. این محصول از جدیدترین تجهیزات دیابتی به شمار میآید که کار تزریق را بسیار آسان کرده است. قلمهای انسولین در دو نوع «یکبار مصرف» و «چندبار مصرف» تولید میشوند. همانطور که از نام قلم انسولین یکبار مصرف مشخص است بعد از تزریق باید دور انداخته شود. اما قلم چندبار مصرف انسولین با کارتریجهای انسولین شارژ میشود و میتوانید بارها از آن استفاده کنید. سهولت استفاده از این ابزار نسبت به سرنگ باعث محبوبیت آن شده است.
۷. سوزن قلم انسولین
همانطور که اشاره کردیم قلم انسولین چندبار مصرف قابلیت شارژ شدن دارد و میتوانید بارها از آن استفاده کنید. اما برای رعایت نکات بهداشتی حتما باید بعد از هر بار تزریق سوزن آن تعویض شود. پس اگر قرار است از قلم انسولین استفاده کنید، حتما به میزان کافی سوزن قلم انسولین هم به همراه داشته باشید.
۸. کیف خنک نگهدارندهی دارو
نگهداری انسولین شرایط خاصی دارد و باید حتما در فضای خنک نگهداری شود. وقتی در خانه هستید مشکلی برای خنک نگه داشتن انسولین وجود ندارد اما وقتی به سفر میروید یا قرار است ساعتهای زیادی بیرون از خانه به سر ببرید و انسولین هم به همراه داشته باشید، امکان خنک نگه داشتن آن را ندارید. یکی از تجهیزات دیابت کاربردی، کیف خنک نگهدارندهی دارو است.
داخل این کیفها با پکهای ژل سرد شونده پر شده است و وقتی در فریزر قرار بگیرد میتواند سرما را به خود جذب کند. شما میتونید به راحتی میزان مورد نیاز انسولین روزانهتان را در این کیفها قرار دهید و با خود همراه داشته باشید. فقط این نکته را فراموش نکنید که با توجه به نوع ژل استفاده شده مدت زمان خنک ماندن کیف بیرون از فریزر متفاوت است. پس حتما در زمان خرید این مورد را بررسی کنید.
۹. جوراب دیابت
میزان بالای قند خون روی سیستم ایمنی بدن تاثیر منفی دارد و میتواند عملکرد آن را مختل کند. به همین دلیل است که افراد دیابتی باید به شدت مراقب بدن خود باشند که دچار خراشیدگی و آسیب نشود. یکی از تجهیزات دیابت که میتواند مانع از ایجاد زخم شود جوراب دیابت است. این جورابها ساختار خاصی دارند که بدون ایجاد فشار روی پا میتوانند از آن محافظت کنند.
جوراب دیابت کادنو کد CADI101-01
۱۰. پماد زخم دیابت
از آنجایی که وجود زخم در بیماران دیابتی بسیار خطرناک است، پس باید برای ترمیم و بهبود زخمها از روشی سریعتر از روشی سریعتر استفاده کرد. انواع پماد زخم دیابت با مواد مختلفی که در فرمولاسیون خود دارند، میتوانند روند بهبود زخم را سریع کنند و قبل از اینکه زخم عمیق شود آن را ترمیم کنند.
پماد زخم دیابت دارو درمان مدل Zaravand وزن ۳۰ گرم
۱۱. کرم ضد آفتاب
شاید باورش سخت باشد اما کرم ضد آفتاب یکی از تجهیزات دیابت ضروری است. قرار گرفتن در معرض نور خورشید بدون محافظت میتواند به راحتی پوست را خشک و شکننده کند. همچنین آفتاب سوختگی باعث ایجاد تاول روی پوست میشود و تمام این اتفاقات منجر به ایجاد زخمهای سطحی یا عمیق در بدن فرد مبتلا به دیابت میشود. پس حتما قبل از خروج از خانه پوست خود را با یک کرم ضد آفتاب با SPF بالا بپوشانید تا از بروز آسیبهای ناخواسته جلوگیری کنید.
۱۲. ظرف یادآور و نگهدارندهی دارو
آخرین مورد در لیست تجهیزات دیابت که در این مطلب به شما معرفی میکنیم ظرف نگهدارنده و یادآور دارو است. فرد مبتلا به دیابت مممکن است داروهای مختلفی مثل قرص گلوکوز و گلوکاگان یا مکملهای دارویی مصرف کند. مصرف این داروها برای این افراد بسیار ضروری است پس لازم است که طبق یک برنامهی منظم و بدون فراموشی مصرف شود. این ظرفها به فرد مبتلا کمک میکند که وعدههای دارویی خود را فراموش نکرده و در هر نوبت به میزان کافی دارو مصرف کند.
سخن آخر
فروش تجهیزات دیابت در فروشگاههای پزشکی و داروخانهها انجام میشود، اما برای اینکه بتوانید همهی این وسایل را به صورت یکجا تهیه کنید پیشنهاد میکنیم که به بخش ابزار سلامت در فروشگاه دیجیکالا سر بزنید و بعد از بررسی تمام محصولات بازار، بهترین گزینهها را به لیست خرید خود اضافه کنید.