هدف از این مقاله رونمایی از خواص و فواید باورنرکدنی روغن رزماری مو و درمان ریزش مو و ابرو است. با مطالعه این مقاله به طرز استفاده از روغن رزماری جهت نتیجه گیری سریعتر از روغن رزماری جهت درمان ریزش مو و خالی شدن ابروها پی می برید.
داروخانه اینترنتی مهتاطب تمامی محصولات معرفی شده در مقالات مجله مهتاطب متعلق به سایت داروخانه اینترنتی مهتاطب(داروخانه شبانه روزی دکتر رویا میرنظامی) می باشد و شما عزیزان میتوانید کلیه محصولات مورد نیاز خود را از طریق مراجعه به سایت مهتاطب به آدرس www.mahtateb.com خریداری نمائید. لطفا برای انتخاب محصول مناسب ابتدا مقاله را کامل و دقیق مطالعه کنید. خرید انواع روغن مو از داروخانه مهتاطب در برنامه واتساپ-ایتا-روبیکا 09302007587 |
روغن رزماری چیست؟
روغن رزماری یک روغن ضروری است که از برگ های سوزنی گیاه رزماری (یا به طور دقیق، اکلیل کوهی) از طریق فرآیند تقطیر بخار استخراج می شود. این گیاه قرنها که به عنوان طب سنتی برای بسیاری از حالت های مزاجی مورد استفاده قرار می گرفته است. در دوران مدرن در مواد غذایی، آرایشی و دارویی بسیار مورد استفاده قرار گرفته است.
رزماری، مانند بیشتر گیاهان دارویی، تاریخچه جالبی دارد. یونانیان و رومیان باستان از آن به عنوان “گیاه حافظه و وفاداری” یاد میکردند، این نام گذاری به احتمال زیاد بر اساس اعتقاد آنها مبنی بر تقویت حافظه است.
حتماً بخوانید: بهترین پکیج های ضد ریزش مو
فواید روغن رزماری
روغن رزماری یکی از متنوع ترین روغن هایی است که در درمان جایگزین مورد استفاده قرار میگیرد. این ماده حاوی بسیاری از خواص درمانی از جمله ضد درد، ضد میکروب، ضد قارچ، ضد التهاب و آنتی اکسیدان است. با توجه به این خواص، پزشکان از آن برای درمان مشکلات مربوط به سیستم عصبی مرکزی، سیستم قلبی عروقی، دستگاه تناسلی، دستگاه تنفسی، دستگاه گوارش، حافظه و عملکرد مغز، بیماری های دستگاه تناسلی و مشکلات کبدی استفاده می کنند. هم چنین از آن در بسیاری از لوسیون ها و پمادهای موضعی برای درمان بیماری هایی مانند نقرس، درد عضلانی، نورالژی، زخمها و تحریک فولیکول های مو برای رشد مو استفاده می شود.
روغن رزماری برای درمان کدام نوع ریزش مو مناسب است؟
گفته می شود روغن رزماری ریزش مو مربوط به آلوپسی آره آتا (سکه ای) ، آلوپسی آندروژنتیک (هورمونی و ریزش موی ارثی) و انواع دیگر ریزش مو مرتبط با بیماری های پوست سر را درمان می کند.
حتما بخوانید : ریزش موی سکه ای چیست و چگونه درمان می شود؟
آلوپسی آره آتا نوعی اختلال خود ایمنی است که به آن طاسی نقطهای نیز گفته می شود که در آن سیستم ایمنی بدن به اشتباه به فولیکول مو حمله می کند و باعث ریزش مو به صورت لکه ای می شود. پزشکان نمیدانند چه عواملی باعث ایجاد AA می شود و این مشکل قابل درمان نیست. موهای بیشتر افراد مبتلا به AA بعد از چند ماه مجددا رشد می کند. گفته می شود که استعمال موضعی روغن رزماری با تحریک فولیکول های مو برای حمایت از رشد مجدد مو، AA را درمان می کند.
آلوپسی آندروژنتیک یک بیماری ژنتیکی است که به آن طاسی الگوی مردانه نیز گفته می شود، اگرچه می تواند هم زنان و مردان را درگیر کند. در اینجا از 9 مورد از بزرگترین علل ریزش مو در زنان اطلاعات کسب کنید. تخمین زده می شود که AGA بیش از 50 میلیون بزرگسال در ایالات متحده را تحت تاثیر قرار دهد. این بیماری عموما با ریزش مو در شقیقه ها آغاز می شود، در اطراف فرق سر ادامه می یابد و در نهایت منجر به طاسی کامل می شود. آلوپسی آندروژنتیک به واسطه استعداد ژنتیکی ایجاد می شود. آندروژن اصلی که اعتقاد بر این است که با آن در ارتباط است دی هیدروتستوسترون (DHT) است. اعتقاد بر این است که با افزایش سطح DHT در فولیکول های مو، چرخه رشد مو کوتاه می شود و رشد موهای جدید به تاخیر میافتد. با گذشت زمان، فولیکول های مو رشد موهای جدید را به طور کامل متوقف می کنند.
درمان:
گزینه های درمان ریزش موی مردانه ماینوکسیدیل و فیناستراید هستند. ماینوکسیدیل، با نام تجاری روگین، یک درمان موضعی است که باعث تحریک فولیکول های مو می شود. مشخص شده است که پس از 4 تا 6 ماه نسبتا موثر است. فیناستراید با عنوان پروپیکا و پروسکار به بازار عرضه می شود، قرصی است که با پیوند به آنزیم (5-آلفا-ردوکتاز) عمل می کند و در غیر این صورت تستوسترون آزاد را به DHT تبدیل می کند. گفته می شود که استعمال موضعی روغن رزماری AGA را با تحریک فولیکول های مو مانند ماینوکسیدیل و با مهار تبدیل تستوسترون آزاد به DHT، مانند فیناستراید، درمان می کند.
حتما بخوانید : مهم ترین علت های ریزش مو در مردان و زنان
سایر فواید روغن رزماری برای مو
ریزش مو هم چنین می تواند در اثر گرفتگی فولیکول های مو، ایجاد پوست مرده و برخی بیماری های پوست سر ایجاد شود که از رشد مجدد مو جلوگیری می کند. تمام این انواع ریزش مو قابل درمان است. روغن رزماری دارای خاصیت ضد قارچی و ضد باکتریایی طبیعی است که به حفظ پوست سر تمیز و سالم و فولیکول های موی قوی و سالم کمک می کند. به همین ترتیب روغن رزماری می تواند در درمان این نوع ریزش مو فواید مستقیمی داشته باشد.
آیا شواهدی برای تایید این ادعاها مبنی بر درمان ریزش مو با روغن رزماری وجود دارد؟
ترکیبات شیمیایی روغن رزماری شامل ماده تلخ، رزین، اسید تانیک، روغنهای فرار و فلاونوئیدها است. روغنهای فرّار از برنئول، بورنیل استات، کامفن، سینئول، پینن و کافور تشکیل شده است. تمام این مواد فیتوشیمیایی از نظر علمی دارای مزایای سلامتی هستند. مطالعات علمی هم چنین نشان داده است که در نتیجه حضور این مواد فیتوشیمیایی در گیاه رزماری، روغن رزماری دارای خواص ضد التهابی، ضد میکروبی، ضد توموری، ضد زخم، محرک ایمنی و اثرات القاء کننده آنزیم برون تنی و در حیوانات است. هم چنین مطالعات علمی وجود دارد که ثابت می کند که عطر روغن رزماری موارد زیر را در انسان انجام می دهد:
1) با کاهش سطح کورتیزول اضطراب را درمان می کند.
2) با مهار آنزیم استیل کولین استراز، باعث افزایش عملکرد شناختی می شود.
3) به بهبود شرایط روحی کمک می کند.
4) به بهبود عملکرد شناختی در بیماران آلزایمر کمک می کند.
نکته: مطالعات ذكر شده در بالا شامل مخلوط هاي اسانس های روغنی بود كه شامل روغن رزماري بود. مهم ترین تحقیق مربوط به روغن رزماری به عنوان درمان ریزش مو شامل دو مطالعه کلیدی، یکی در انگلستان در سال 1998 و دومی در ایران در سال 2015 است.
حتما بخوانید : راه حل های طبیعی برای تقویت مو
تحقیق در مورد نقش رزماری در درمان ریزش مو (آبردین، انگلستان 1998)
در سال 1998، محققان گروه پوست، آبردین در انگلستان، یک مطالعه تصادفی، دو سو کور و کنترل شده را به مدت هفت ماه به منظور بررسی اثر بخشی کاربرد موضعی اسانسهای روغنی به عنوان درمانی برای ریزش موی سکه ای انجام دادند. اسانسهای روغنی مورد استفاده در آزمایشها شامل آویشن، رزماری، اسطوخودوس و چوب سدر مخلوط شده در یک پایه روغن جوجوبا و روغن حامل دانه انگور بود.
برای مطالعه، 84 فرد مبتلا به آلوپسی آره اتا با دو گروه تصادفی تقسیم شدند. گروه درمانی ماساژ روزانه پوست سر را با مخلوط اسانس روغنی دریافت کردند. برای گروه دارونما فقط ماساژ با استفاده از روغن های حامل ارائه شد. در پایان آزمایش، 44 درصد از افراد گروه درمان و 15 درصد از گروه دارونما بهبودی نشان دادند. در نتیجه، محققان نتیجه گرفتند که ترکیب اسانس مورد استفاده در مطالعه، درمانی ایمن و مؤثر برای ریزش موی سکه ای بوده است.
با توجه به اینکه این ترکیب از اسانس های روغنی مختلف تشکیل شده بود، دشوار است که بگوییم چه درصد از نتایج را میتوان به هر اسانس نسبت داد. با این حال، به احتمال زیاد روغن رزماری به دلیل وجود بسیاری از اجزای شیمیایی موجود در آن، در نتایج نقش داشته است.
تحقیق در مورد تاثیر رزماری بر درمان ریزش مو (تهران، ایران 2015)
در سال 2015، محققان تحقیق كردند كه آیا روغن رزماری می تواند به اندازه ماینوكسیدیل در درمان آلوپسی آندروژنتیك مؤثر باشد یا خیر. برای این کار، آن ها روغن را با 2 درصد ماینوکسیدیل مقایسه کردند که برای مدت شش ماه در شرکت کنندگان در مطالعه استفاده شد. بیماران مبتلا به AGA (در کل 100 نفر) به دو گروه مساوی تقسیم شدند:
1) درمان با روغن رزماری
2) درمان با ماینوکسیدیل %2
آن ها در ابتدای مطالعه و پس از آن هر سه ماه برای دوره شش ماهه در مرکز تحقیقاتی معاینه شدند. نتایج با استفاده از یک ارزیابی میکروفوتوگرافی در ابتدا، بعد از سه ماه و بعد از شش ماه مورد بررسی قرار گرفت. در علامت سه ماهه، رشد مو قابل توجهی در هیچ کدام از این دو گروه مشاهده نشد. با این حال، هر دو گروه در علامت شش ماهه پیشرفت قابل توجهی داشتند. تفاوت معنی داری بین تعداد موهای این دو گروه وجود نداشت، که این امر نشان می دهد روغن رزماری و ماینوکسیدیل 2 درصد در درمان AGA به یک اندازه مؤثر بودند. در مورد عوارض جانبی، گروه ماینوکسیدیل 2 درصد خطر کمی افزایش یافته را تجربه کردند. شکایت اصلی خارش پوست سر بود و بروز سایر بیماری های پوست سر (مانند شوره سر و موهای چرب) ناچیز بود.
این نتیجه برای بیماران مبتلا به AGA چه معنی دارد؟
این بدان معنی است که روغن رزماری از نظر نتایج با ماینوکسیدیل 2 درصد برابری می کند. هم چنین عوارض جانبی کمتری دارد که می تواند آن را به گزینه درمانی مناسبتری برای بسیاری از افراد تبدیل کند.
این نتیجه برای ریزش مو چه معنی دارد؟
در حالی که این مطالعه خاص به تاثیر رزماری بر رشد مو توجه نکرده است، برخی از فواید روغن را آشکار می کند. از همه مهم تر، عصاره رزماری دارای خواص ضد میکروبی و ضد التهابی است. این برای بسیاری از انواع ریزش مو مفید است، اما به طور ویژه برای آلوپسی آره آتا و مواردی که مربوط به بیماری پوست سر است (مانند شوره سر و درماتیت سبورهای) مفید است. این مطالعه هم چنین نشان می دهد که عصاره رزماری می تواند از هسته های سلولی محافظت کند، اگرچه برای درک تاثیر آن بر سایر ساختارهای سلولی باید مطالعات بیشتری انجام شود.
مقاله مرتبط: درمان شوره سر چرب
از دیگر فواید رزماری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1) برای درمان سرفه، هر چند ساعت یک یا دو قطره از آن را روی سینه و گلوی خود ماساژ دهید.
2) برای درمان سردرد، یک قطره از آن را به دستان خود بریزید و دهان و بینی خود را تا حداکثر چند دقیقه با دستان خود بپوشانید. هم چنین گفته می شود که این کار باعث وضوح عملکرد مغز را بهبود می بخشد.
3) برای بهبود یادگیری و حافظه، روغن را اطراف اتاق را پخش کنید، آنرا از بطری استنشاق کنید، روی شقیقه های خود آنرا مالش دهید یا به طور مرتب روی انگشتان پا بمالید.
4) برای عفونت ها و زخم های دستگاه تناسلی، یک تا دو قطره از آنرا در اطراف ناحیه ماساژ دهید.
5) به عنوان دهانشویه و برای از بین بردن باکتری های دهانی، سی ثانیه و چند بار در روز آنرا با آب مخلوط کرده و در دهان خود بچرخانید.
6) برای تغذیه پوست سر و درمان شوره سر، آن را به شامپو اضافه کنید یا آن را روی پوست سر ماساژ دهید.
مقاله مرتبط : آیا رزماری موجب بهبود حافظه و قوه شناختی شما می شود؟
عوارض جانبی روغن رزماری چیست؟
طبق گفته سیستم بهداشت دانشگاه میشیگان هیچ مکمل یا تداخل غذایی شناخته شده ای با این مکمل وجود ندارد. با این حال، همیشه ممکن است که تعامل ناشناخته وجود داشته باشد. اگر دارو مصرف میکنید، همیشه در مورد خطرات و مزایای احتمالی اضافه کردن یک مکمل جدید با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید.
جدول تداخلات دارو-مواد مغذی ممکن است شامل هرگونه تداخل احتمالی نباشد. مصرف دارو همراه با غذا، با معده خالی یا با الکل ممکن است اثرات آنها را تحت تاثیر قرار دهد. برای جزئیات بیشتر، به اطلاعات بسته سازندگان مراجعه کنید زیرا این موارد در این جدول وجود ندارند. در صورت مصرف دارو، همیشه در مورد خطرات و مزایای احتمالی اضافه کردن مکمل با پزشک یا داروساز خود صحبت کنید.
طریقه مصرف روغن رزماری برای مو
در اینجا چند روش برای استفاده از اسانس روغنی رزماری به عنوان ترمیم کننده و ضخیم کننده مو ارائه شده است. برای شروع هر یک از دو روش درمانی را هفته ای یک تا دو بار امتحان کنید. در صورت دلخواه دفعات استفاده را بیشتر کنید.
1) استفاده از شامپوی حاوی روغن رزماری
آسان ترین و ایمن ترین روش برای استفاده از روغن رزماری استفاده از شامپوهایی است که حاوی روغن رزماری هستند. تعداد زیادی شامپوی روغن رزماری وجود دارد. سعی کنید شامپوهایی را تهیه کنید که دارای اسانسهای روغنی دیگری مانند روغن جوجوبا، روغن نعناع، روغن کرچک و غیره نیز باشد زیرا این ها تاثیر روغن رزماری را در رشد مو و سلامت پوست سر شما بیشتر می کنند.
در هنگام دوش گرفتن از شامپوهای روغن رزماری یا سایر اسانسهای روغنی استفاده نکنید زیرا روغن رزماری ممکن است در صورت تماس با قسمت دیگری از بدن موجب تحریک پوست شود. موهای خود را به مدت 5 دقیقه با شامپوی روغن رزماری در روشویی بشویید و سپس آن را با آب ملایم بشویید. مراقب باشید روغن رزماری یا هر اسانس روغنی دیگری وارد چشمان تان نشود. در صورت تماس با چشم، سریعا چشمان خود را با آب سرد بشویید.
2) استفاده از روغن رزماری بصورت مستقیم روی پوست سر
بعد از استحمام یا دوش گرفتن حدود 5 قطره اسانس روغنی رزماری را به دست زده و به طور مساوی پوست سر خود را با آن ماساژ دهید. در صورت تمایل آن را با روغن حامل (مانند روغن جوجوبا یا روغن نارگیل) مخلوط کنید. شستشوی سر بعد از استعمال روغن اختیاری است، در صورتی که بخواهید آبکشی کنید اجازه دهید روغن حداقل 5 تا 10 دقیقه روی سر بماند سپس آبکشی کنید.
3) آن را با شامپوی خود مخلوط کنید
آنرا هم چنین می توان با نرم کننده ها، لوسیون ها یا کرم ها استعمال کرد. برای احتیاط روغن رزماری زیاد اضافه نکنید. در هر اونس محصول تقریبا پنج قطره روغن رزماری استفاده کنید. پس از آن، مانند همیشه از محصول استفاده کنید. هم چنین وقتی مقداری از محصول مو را به کف دست خود میریزید می توانید 2 تا 3 قطره از روغن رزماری را مستقیما به هر نوع محصول مو اضافه کنید.
جمع بندی نهائی:
رزماری توسط بسیاری از افراد برای افزایش موفقیت آمیز رشد مو مورد استفاده قرار گرفته است. استفاده از اسانس رزماری به خوبی می تواند همین کار را برای شما انجام دهد. علم و تجربه شخصی در كنار هم نشان می دهند كه اسانس روغنی از ریزش مو، به خصوص از ریزش مو مربوط به طاسی الگوی مردانه یا زنانه جلوگیری میكند. حتی ممکن است برای آلوپسی موثر باشد. محصولات بر پایه روغن رزماری در صورت استفاده صحیح کاملاً بی خطر بوده و عوارض جانبی بسیار کمی به همراه دارد.
☎️در صورت نیاز به خرید روغن رزماری برای تقویت مو می توانید با شماره 65389342-021 و یا پیام به شماره واتساپ-تلگرام 8343612-0935 تماس بگیرید تا با پزشکان داروساز و مشاوران ما مشکل خود را درمیان گذاشته و پاسخ خود را دریافت نمائید. داروخانه آنلاین مهتاطب همراه شماست.
مطالب مرتبط
-
بررسی بهترین روغن گیاهی برای لک صورت
9آبان1400خواص مواد دارویی
-
مصرف سویا برای چه کسانی مضر است؟
18آبان1402خواص مواد دارویی
-
1مهر1402
خواص مواد دارویی