فواید خرما در بارداری و این که چگونه می توانند زایمان را آسان کنند
وقتی نوبت به زایمان می رسد تمام چیزی که نیاز دارید زایمانی راحت و سالم است . اگرچه بسیاری از چیزها می توانند کمک کنند، اما در مورد خرما ها حقایق هیجان انگیزی وجود دارد.
یافته ها حاکی از آن است که مصرف آن ها در اواخر دوره بارداری در کوتاه کردن روند زایمان و کمک به داشتن زایمان سالم موثر است . اگر در مورد آن مطمئن نیستید ، باید ادامه این قسمت از بخش بارداری و نوزاد نمناک و ادامه مبحث تغذیه سالم در دوران حاملگی را مطالعه کنید.
آیا خوردن خرما در طول دوران بارداری ایمن است ؟
بله ، خوردن خرما برای مادر و کودک مفید هستند . قند فروکتوز در خرما ها به سرعت کاهش می یابد بدون اینکه سطح قند خون بدن تغییر کند و هم چنین آن ها خواص ملینی دارند که انقباضات رحمی را تحریک و زایمان را کوتاه می کنند .
تحقیقات درباره خرما ها در دوران بارداری چه می گویند ؟
“مصرف خرما در اواخر بارداری بدون هیچ گونه خطری برای مادر و کودک روی زایمان تأثیر می گذارد . ”
مقدار مواد مغذی ضروری در هر 100 گرم خرما :
- انرژی:277 کیلو کالری
- پروتئین:1.8 گرم
- فیبر:6.7 گرم
- چربی :0.2 گرم
- فولات:15 میکروگرم
- آهن:0.9 میلی گرم
- ویتامین کا:2.7 میکرو گرم
- منیزیم:54 میلی گرم
- پتاسیم:696 میلی گرم
فواید مصرف خرما در بارداری :
اکنون می دانیم که خرما بسیار مقوی است زیرا حاوی پروتئین ها، فیبر و ویتامین بسیار زیادی است ، که به داشتن دوران بارداری ساده و آسان کمک می کنند.
در اینجا چند مورد از فواید خوردن خرما در دوران بارداری آورده شده است :
1. تامین انرژی:
در طی دوران بارداری شما به انرژی بیشتری نسبت به زمان معمول نیاز دارید . مصرف تعدادی خرما در هر روز قند های مورد نیازتان را بدون کالری اضافی تأمین می کند.
2. پیشگیری از یبوست :
از آنج که خرما ها غنی از فیبر هستند ، سیستم گوارشی را سالم نگه می دارند و یبوست مربوط به بارداری را درمان می کنند . شکم را پر می کنند ، سطح کلسترول را کاهش می دهند و به حفظ وزن سالم کمک خواهند کرد .
3. پروتئین ها ، آمینو اسید ها را تولید می کنند :
خرماها مقدار کافی از پروتئین مورد نیاز بدن برای ساختن آمینو اسید را فراهم می کنند که برای رشد بدن ضروری هستند.
4. به جلوگیری از نقص های مادرزادی کمک می کند :
خرما ها منبع خوبی از فولات هستند . فولات ها از نقص های مادرزادی مربوط به مغز و نخاع پیشگیری می کنند .
5. ویتامین K بدن نوزاد را تقویت می کند :
نوزادان با میزان ویتامین K کمی متولد می شوند. اگر مادر خرما مصرف کند و نوزاد شیر مادرش را بخورد نیازش به این ویتامین تامین می شود که ویتامین K به لخته شدن و رشد استخوان ها کمک می کند.
6. جلوگیری از کم خونی :
خرما ها می توانند عناصر آهنی مورد نیاز در دوران بارداری را تامین کنند تا کم خونی را دور نگه دارند . آهن موجود در هموگلوبین بدن را حفظ می کند و ایمنی بدن شما و کودکتان را تقویت خواهد کرد .
7. حفظ تعادل آب – نمک بدن :
خرما حاوی پتاسیم است که تعادل آب – نمک و فشار خون را حفظ می کند و از گرفتگی عضلات جلوگیری می کند . کاستی این ماده معدنی می تواند منجر به مشکلاتی مربوط به کلیه شود.
8. استخوان ها و دندان ها در کودک :
منیزیم یک ماده معدنی ضروری دیگر است، چون به شکل گیری دندان ها و استخوان ها در کودک کمک می کند و همچنین قند و فشار خون را تنظیم می کند . خرما ها به جلوگیری از کمبود منیزیم که ممکن است منجر به اختلالات کبدی شود، کمک می کند .
خوردن خرما چطور به زایمان کمک می کند ؟
خرما اثر اکسی توسین ( انقباض رحم ) را افزایش می دهد و باعث افزایش حساسیت رحمی می شود . اسید های چرب اشباع شده و اشباع نشده موجود در این میوه ها در تامین انرژی و تولید پروستاگلاندین مورد نیاز برای زایمان نقش مهمی دارند و هم چنین سروتونین ، کلسیم و تانین موجود در خرما ها به انقباض ماهیچه های رحمی کمک خواهند کرد .
چگونه می توان خرما را در طول دوران بارداری مصرف کرد ؟
چنانچه بخش نوزاد و بارداری نمناک توضیح داده است خرما را می توان به طرق مختلفی مصرف کرد .
اسموتی : خرما با ماست می تواند یک ترکیب عالی برای یک نوع اسموتی باشد .
دسر :خرما را به کنجد و عسل خالص اضافه کنید .
شربت :خرما و مقداری شیر را در یک مخلوط کن باهم ترکیب کنید و آن را روی بستنی ، وافل، نان برشته یا بلغور جو بریزید .
شیرین کننده : این می تواند یک جایگزین خوب برای شکر در شیر یا آب میوه ها باشد .
پای :خرما و آجیل ها را در یک مخلوط کن هم بزنید و سپس مواد را روی پای بریزد و نوش جان کنید .
کوکی ها : اضافه کردن خرما در کوکی ها و کلوچه ها برای داشتن بافتی عالی و لذیذ.
خرمای پر شده : هسته خرما ها را خارج کنید و آجیل هایی را به همراه کره بادام زمینی ” در صورت نداشتن حساسیت” جایگزین هسته ها کنید .
رول ها : خرما ، مرغ یا ماهی تن و سایر سبزیجات را در یک تکه نان یا تورتیلای بزرگ بپیچانید .
خرما پارفیت:خرما و همه میوه های مورد علاقه خود را برای تهیه یک پارفیت خوش مزه باهم مخلوط کنید .
انواع متعددی از خرما وجود دارد مانند قرمز، سیاه، نرم، خشک و غیره .
خرما های نرم خیلی شیرین و مرطوب هستند و خرماهای نیمه خشک کم تر شیرین و سفت تر هستند . خرما های خشک معمولاً در شیرینی پزی استفاده می شوند و به صورت خام خورده نخواهند شد .
خرما های خشک ، نرم و غیره میان وعده های سالم و خوش مزه ای هستند .
چه زمانی می توان در طی دوران بارداری خرما مصرف کرد ؟
خرما را می توان در هر مرحله ای از بارداری مصرف کرد . فقط باید در مورد مقدار مصرفش محتاط باشید.
– در سه ماهه اول ، یبوست یک مشکل رایج است و خرما به جلوگیری از آن کمک می کند و بهتر است که در اوایل دوران بارداری آن ها را به طور متوسط بخورید ، به خصوص اگر مشکلات قند خون دارید و یا دارای گروه خونی B هستید .
– در سه ماهه دوم ، شما در معرض خطر ابتلا به دیابت حاملگی قرار دارید و باید نظر پزشک خود را در هنگام برنامه ریزی برای گنجاندن آن ها در رژیم غذایی خود بپرسید.
– در سه ماهه سوم ، خوردن خرما می تواند زایمان شما را کوتاه تر و آسان تر کند. زنان باردار می توانند از هفته 36 ام 6 عدد خرما بخورند که چهار هفته پیش از موعد زایمان است.
– بعضی از زنان در طول تابستان از مصرف خرما اجتناب می کنند ، چون برخی معتقدند گرما و ناراحتی معده ایجاد می کند اما این قضایا به طور علمی ثابت نشده اند .
عوارض جانبی خرما در طی بارداری :
خرما تا زمانی که به میزان متوسط مصرف شود هیچ گونه عوارض جانبی ندارد اما با این حال، اگر آن ها را زیاد بخورید، می تواند موجب این موارد شوند :
- وزن بیش از حد در حاملگی
- افزایش قند خون
- خطر ابتلا به دیابت حاملگی
- پوسیدگی دندان با داشتن بهداشت ضعیف دهان
برخی سوالات متداول در مورد خرما در بارداری :
1. آیا مصرف خرمای مدژول در طول دوران بارداری ایمن است ؟
خرمای مدژول تمام مواد مغذی و ویتامین های لازم برای زنان باردار را دارد . آن ها منبع عالی کربو هیدرات ، پروتئین ، چربی و فیبر هستند و دارای میزان چربی پایینی می باشند .
آن ها غنی از ویتامین هایی مثل نیاسین ، اسید فولیک، پیریدوکسین، اسید پانتوتنیک، تیامین، ریبوفلاوین و ویتامین های A، C و K هستند که همه این ها نقش حیاتی در متابولیسم و کمک به رشد و نمو کودک دارند .
آهن ، میزان کلسترول بد را کم می کند و در نتیجه خطر مشکلات قلبی و عروقی را کاهش می دهد .
خرما ها غنی از آنتی اکسیدان ها هستند و از تومورهای سرطانی پیشگیری می کنند .
2. آیا می توان خرمای قرمز را در طول دوران بارداری خورد ؟
خرما های قرمز حاوی آهن بالایی هستند و بنابراین به پیشگیری از کم خونی در زنان باردار و کودکان کمک می کنند . آن ها کیفیت غذایی شیر مادر را بهبود می بخشند و پس از زایمان از خون ریزی جلوگیری می کنند .
هر چند خرما یک منبع عالی از مواد مغذی است اما نظر پزشکتان را در مورد این که چه زمانی و چقدر باید مصرف کنید ، در نظر بگیرید .