مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: توجه به مواد غذایی مصرفی به هنگام سحر و افطار و شام در ماه مبارک رمضان میتواند به حفظ یک الگوی صحیح غذایی در این ماه کمک کند.
به گزارش همشهری آنلاین، دکتر احمد اسماعیلزاده مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: بهتر است وعده شام و افطاری یکی نشود چراکه افطار سنگین به معده و دستگاه گوارش فشار میآورد. با جدا کردن وعده افطار و شام از یکدیگر نیز باید حجم غذای مصرفی در وعده افطار و وعده شام سبک باشد. بعد از صرف شام و در واقع قبل از خواب نیز مصرف یک عدد میوه فصل توصیه میشود.
وی افزود: روزهداران میتوانند با مصرف غذای سبک در وعده افطار، شام نیز میل کنند و یک اصل کلی در مورد تغذیه آن است که تمامی گروههای اصلی غذایی (۵ گروه نان و غلات، سبزیها، میوهها، لبنیات و گوشتها) باید در ۳ وعده سحری، افطار و شام به مقدار کافی دریافت شود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با تاکید بر نوشیدن ۶ تا ۸ لیوان آب در فاصله افطار تا سحر خاطرنشان کرد: متاسفانه دیده میشود که برخی از افراد بدون سحری روزه میگیرند که این برخلاف اصول تغذیهای بوده و توصیه میشود که وعده سحری به مقدار کافی و مناسب میل شود.
اسماعیلزاده تصریح کرد: توصیه میشود در وعده سحری ۲ عدد خرما، شیر، نان سبوسدار (سنگک، تافتون، بربری، نان جو کامل و سایر نانهای سبوسدار، ۲ عدد گردو، یک عدد تخم مرغ و ۲ عدد میوه فصل استفاده شود.
وی ادامه داد: استفاده از لیموترش تازه در وعده سحری به منظور پیشگیری از احساس تشنگی در ساعات بعدی روز مفید است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: استفاده از خوراکهای حبوبات (مثل عدسی) به همراه آب نارنج یا آب لیمو نیز از انتخابهای غذایی مناسب به هنگام سحر است چراکه حبوبات دارای کربوهیدراتهای کمپلکس و فیبر زیاد به همراه املاح و ویتامینها هستند و قند خون را به تدریج افزایش داده در نتیجه بر سطح انسولین خون اثرات نامطلوبی نمیگذارند و ساعات زیادی افراد را سیر نگه میدارند.
وی افزود: جهت پیشگیری از نفخ و یا احتمالا ناراحتیهای گوارشی بهتر است چند ساعت قبل از مصرف، حبوبات را در آب خیس کرده و آب آنها را دور ریخته و سپس حبوبات را در غذا مصرف کنیم.
اسماعیلزاده گفت: توجه به مواد غذایی مصرفی هنگام سحر و افطار و شام در ماه مبارک رمضان میتواند به حفظ یک الگوی صحیح غذایی در این ماه کمک کند.