اگر به فکر پختن یک نذری متفاوت با طعم شیرین هستید که سریع و ساده آماده شود و بتوانید آن را برای ۵۰ نفر بپزید، ما دستور پخت فرنی و شیربرنج را به عنوان دسرهای سنتی و خوش عطر و طعم آموزش برایتان آموزش دادهایم.
همشهری – نیلوفر ذوالفقاری: برای تهیه شیربرنج و فرنی نذری به عنوان نذری، نه به زمان زیادی احتیاج دارید، نه به تهیه مواد اولیه گران و دور از دسترس. با این دستور پخت دست به کار تهیه دسرهای نذری خوش طعم با عطر هل و گلاب شوید.
شیربرنج
مدت زمان آمادهسازی: ۲ساعت
تعداد نفرات: ۵۰نفر
هزینه: یکمیلیون تومان
مواد لازم:
برنج نیمدانه: ۳کیلوگرم
پودر هل: ۵۰گرم
گلاب: نیملیتر
کره: ۲۵۰گرم
خامه صبحانه: ۴۰۰گرم
آب: ۹لیتر
شیر: ۲۰لیتر
شکر: یک کیلوگرم
دستور تهیه:
۱- برنج شسته و خیس خورده را همراه آب روی حرارت بگذارید تا بجوشد. یک ساعت برای پخت برنج زمان لازم است.
۲- شیر را به برنج اضافه کنید و بعد از لعاب انداختن، شکر را در قابلمه بریزید. ۱۰دقیقه بعد کره را اضافه کنید.
۳- وقتی شیربرنج جاافتاد، پودر هل و گلاب را به آن اضافه کنید و صبر کنید تا به غلظت مناسب برسد.
۴- شیربرنج غلیظ شده را از روی حرارت بردارید و خامه را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید.
نکته: اجازه ندهید آب و شیر شیربرنج زیاد کشیده شود؛ چون شیربرنج بعد از سرد شدن سفتتر میشود.
فرنی
تعداد نفرات: ۵۰نفر
مدت زمان آمادهسازی: ۲ساعت
هزینه: ۴۰۰هزار تومان
مواد لازم:
شیر: ۵لیتر
آردبرنج: یک کیلوگرم
شکر: به میزان لازم
زعفران: به میزان لازم
گلاب: یک لیتر
خلال پسته و دارچین: برای تزیین
دستور تهیه:
۱- آرد برنج الک شده را در قابلمه بریزید. یک لیوان از شیر را کمکم به آرد اضافه کنید و آهسته و ممتد هم بزنید تا آرد در شیر حل شود.
۲- بقیه شیر را اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا فرنی یکدست شود و ته نگیرد.
۳- مقدار شکر دلخواه است، به اندازهای که دوست دارید شکر به فرنی اضافه کنید تا به طعم موردنظرتان برسید.
۴- حدود یکساعت باید این ترکیب را مستمر هم بزنید تا گلوله نشود. گلاب و درصورت تمایل زعفران را اضافه و حرارت را خاموش کنید.
نکته: میتوانید به جای شکر از عسل یا شیره خرما بهعنوان شیرینکننده استفاده کنید.