قبلا در مقاله خواص روغن نعناع فلفلی به بررسی فواید یکی از بهترین روغن های ضروری برای سلامتی بدن و پوست و مو پرداخته ایم.
روغن نعناع فلفلی به درمان بیماری های گوارشی کمک می کند، برای سلامت دهان و دندان به ویژه رفع بوی بد دهان مفید بوده و باعث درمان بیماری های تنفسی می شود.
در این مقاله نحوه درست کردن روغن نعناع فلفلی در خانه و طریقه مصرف آن را برای شما ارائه کرده ایم؛ همراه باشید.
چگونه روغن نعناع فلفلی درست کنیم؟
مواد لازم
- برگ های نعناع فلفلی تازه – یک دسته
- روغن حامل (انواع روغن های خوراکی گیاهی مانند روغن زیتون، روغن هسته انگور یا روغن بادام)
- ظرف شیشه ای
دستور تهیه
1. برگ های تازه نعناع فلفلی را از ساقه ی آن جدا کنید و خوب بشویید تا تمیز شوند.
2. پس از شستشو، بگذارید خشک شوند و سپس آن ها را خرد کرده یا کمی بکوبید تا عصاره ی خود را بهتر آزاد کنند.
3. برگ های خرد شده یا له شده نعناع فلفلی را در یک ظرف شیشه ای بریزید.
4. بر روی آن ها مقداری روغن حامل بریزید به گونه ای که روی برگ ها را کامل بپوشاند، سپس درب ظرف را محکم ببندید، کمی هم بزنید و بگذارید 24 ساعت در یک جای گرم و تاریک بماند.
5. پس از 24 ساعت، این روغن را از صافی رد کنید و مجددا برگ های تازه و خرد شده ی نعناع فلفلی را به آن اضافه کنید. درب ظرف شیشه ای را ببندید و آن را در جای تاریک نگه دارید.
این کار را 7 تا 9 بار به مدت 5 روز انجام دهید و پس از آن بگذارید به مدت 2 هفته بماند تا روغن نعناع فلفلی تهیه شود.
6. روغن نعناع فلفلی آماده است، آن را از صافی رد کنید، در ظرف شیشه ای بریزید و به مدت 3 تا 6 ماه در جای خنک و تاریک نگهداری کنید.
نحوه استفاده از روغن نعناع فلفلی
آروماتراپی : روغن نعناع فلفلی را بیشتر برای آروماتراپی و درمان بیماری های تنفسی و استرس استفاده می کنند.
موضعی : روغن نعناع فلفلی را به عنوان روغن ماساژ و به صورت موضعی برای سلامت پوست و مو و درمان بیماری ها به کار می برند.
(نکته ای که بهتر است بدانید اینکه روغن نعناع فلفلی را قبل از استفاده موضعی حتما با روغن حامل رقیق کنید چون می تواند پوست را تحریک کند.)
روغن نعناع فلفلی برای تهیه انواع محصولات بهداشتی مانند دهانشویه و خمیر دندان و همچنین محصولات آرایشی استفاده می شود.
منبع : thediyfarmer