قبلا در مقاله خواص روغن اسطوخودوس (اسطوقدوس) به بررسی فواید یکی از بهترین انواع روغن های گیاهی برای سلامتی بدن و پوست و مو پرداخته ایم.
روغن اسطوخودوس یا لاوندر به دلیل بوی بسیار خوبی که دارد، یکی از بهترین روغن ها برای ماساژ بدن و آروماتراپی می باشد.
چگونه روغن اسطوخودوس درست کنیم؟
وسایل لازم
- اسطوخودوس خشک شده
- روغن حامل (ترجیحا روغن زیتون)
- ظرف شیشه ای بزرگ برای ترکیب کردن روغن حامل و اسطوخودوس
- صافی
- ظرف شیشه ای برای نگهداری روغن اسطوخودوس
توجه : این روغن خانگی با روغن معطر یا ضروری اسطوخودوس که به روش تقطیر و مستقیما از خود گیاه به دست می آید متفاوت می باشد.
مرحله 1 : اسطوخودوس را خشک کنید
گل ها، ساقه ها و برگ های اسطوخودوس تازه را پس از جدا کردن از گیاه باید کاملا خشک کنید، در غیر اینصورت روغن به دست آمده عطر و بوی خوبی پیدا نمی کند.
روش خشک کردن اسطوخودوس
1. ساقه های اسطوخودوس را به صورت دسته کرده و با نخ ببندید. گل های اسطوخودوس وقتی که خشک شوند کمی کوچکتر شده و از ساقه جدا می شوند ولی اگر آن ها را در کنار هم ببندید کمتر این اتفاق رخ می دهد.
2. گل ها و ساقه های اسطوخودوس را در یک جای گرم و خشک زیر نور خورشید به مدت 12 تا 14 روز قرار دهید تا کاملا خشک شوند.
مرحله دوم : تهیه روغن اسطوخودوس
- ظرف شیشه ای بزرگ را تمیز بشویید و کاملا خشک کنید
- اسطوخودوس های خشک شده را درون آن بریزید و روغن حامل (ترجیحا روغن زیتون) را به ظرف اضافه کنید تا روی گل ها را کامل بپوشاند
- ظرف شیشه ای را به مدت 3 تا 6 هفته پشت پنجره و در معرض نور خورشید قرار دهید و روزی یکبار ظرف را تکان دهید تا اسطوخودوس و روغن خوب با هم ترکیب شوند
- نور خورشید باعث می شود که گیاه اسطوخودوس ترکیباتی را آزاد کرده و باعث عطر و بوی قوی روغن به دست آمده شود
- پس از 6 هفته روغن اسطوخودوس آماده می شود، آن را از صافی رد کنید، درون ظرف شیشه ای تیره بریزید، درب آن را محکم ببندید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید
بهترین روغن های حامل برای تهیه روغن اسطوخودوس
اگر می خواهید روغن اسطوخودوس عطر و بوی قوی تری داشته باشد به شما پیشنهاد می کنیم که برای تهیه آن از روغن هایی با بوی ملایم مثل روغن زیتون، هسته انگور، جوجوبا، بادام شیرین و روغن آفتابگردان استفاده کنید.
روش نگهداری روغن اسطوخودوس
روغن اسطوخودوس را در یک ظرف شیشه ای بریزید، درب آن را محکم ببندید و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
اگر روغن به درستی تهیه و نگهداری شود تا یکسال می توان از آن استفاده کرد.
منابع : thedailygardener