دستاوردهای اقتصادی دولت سیزدهم در پهناورترین استان کشور با هدف زدودن غبار محرومیت از چهره سیستان و بلوچستان را نمی توان کتمان کرد و در دوره خدمت ۳۰ ماهه شهید جمهور، اقدامات گسترده ای در این استان در ابعاد مختلف توسعه اقتصادی و محرومیت زدایی عملیاتی شد.
به گزارش همشهریآنلاین، علی اکبر محرابیان و جواد اوجی وزرای نیرو و نفت به منظور افتتاح چند طرح در بخش صنعت آب، برق و گاز در سیستان و بلوچستان امروز ۵ شنبه ۱۷ خرداد وارد زاهدان شده و مورد استقبال استاندار سیستان و بلوچستان و سایر مسئولان این استان قرار گرفتند.
افتتاح بزرگترین آبشیرینکن فراساحلی در سیستان و بلوچستان و بهره مندی پنج شهر منطقه سیستان از گازطبیعی از طرح های قابل افتتاح در سفر امروز وزیر نیرو و نفت به سیستان و بلوچستان است.
همچنین چهار پروژه طرح تامین آب زاهدان و سیستان از سه راهی دشتک به منظور رفع مشکل تامین آب آشامیدنی این مناطق، آبرسانی و رفع تنش آبی از ۷۵ روستا در قالب جهاد آبرسانی و تصفیهخانه مجتمع ۳۱۵ روستایی تلنگ، پلان و پیرسهراب، ایستگاه پمپاژ شماره B فاضلاب شهر چابهار و توسعه شبکه فاضلاب، ایستگاه پمپاژ شماره D فاضلاب شهر کنارک و توسعه شبکه فاضلاب به بهره برداری خواهد رسید.
از دیگر پروژههای صنعت آب و برق سیستان و بلوچستان، آبگیری سد مخزنی «شهریکور» جهت مصارف کشاورزی و افتتاح طرح آبرسانی از سد کهیر به ۴۰ روستای پایین دست و طرح آبرسانی به شهرهیدوچ از سد ماشکید علیا و ایستگاه پمپاژ ۱۱۰۰ لیتر بر ثانیهای به همراه اجرای حدود ۲۰ کیلومتر خط لوله جهت آبرسانی از آب شیرین کن هامون و هیرمند به منطقه سیستان است.
علاوه بر افتتاح پروژههای بزرگ و مهم صنعت آب، نیروگاه بادی ۵۰ مگاواتی مپنا موسوم به میل نادر و نیروگاه مقیاس متوسط زاهدان( واحدهای گازی زاهدان ۱ الی ۳) در دولت سیزدهم به بهره برداری می رسد.
در این سفر استانی همچنین ۱۵ پروژه مربوط به شرکت برق منطقهای سیستان و بلوچستان از جمله ساخت خطوط اسپکه – نیکشهر(قطعه دوم) و خاش به خاش ۲، افزایش ظرفیت پستهای چاه کیچی، سراوان، دامن،سرباز، جالق، چابهار۲۳۰، جبرآباد، میل نادر، زابل ۱، زابل ۲، کهیر، نیروگاه گازی زاهدان افتتاح میشود.
در سفرهای دولت به سیستان و بلوچستان در کنار افتتاح پروژههای بزرگ و مهم صنعت آب و برق منطقهای، ۱۵ طرح و پروژه توزیع برق شامل برق رسانی و توسعه شبکه برق روستایی، اصلاح و بهینه سازی و رفع افت ولتاژ و برقرسانی به چاههای آب طرح آبرسانی(چاههای آبخوانهای شرقی، بندان و دشتک) افتتاح خواهد شد.
بهرهبرداری از ۳ طرح کلان در بخش نفت و گاز در سیستان و بلوچستان/ افتتاح ۸ طرح در ۵ استان
در همین راستا با حضور سرپرست ریاست جمهوری از ۳ طرح کلان دولت مردمی در بخش نفت و گاز در سیستان و بلوچستان و ۸ طرح کیفیسازی و انتقال فرآوردههای نفتی در ۵ استان کشور به ارزش ۱.۵ میلیارد دلار بهرهبرداری شد.
به گزارش ایسنا، محمد مخبر صبح امروز پنجشنبه طی مراسمی بهصورت ویدئو کنفرانسی از ۳ طرح کلان دولت مردمی در بخش نفت و گاز در استان سیستان و بلوچستان و همچنین ۸ طرح کیفیسازی و انتقال فرآوردههای نفتی در ۵ استان کشور به ارزش ۱.۵ میلیارد دلار بهرهبرداری کرد.
طرح گازرسانی به ۹ شهر و ۳۰ روستا با هدف تأمین انرژی پایدار برای توسعه صنایع و واحدهای تولیدی، مهاجرت معکوس به روستاها و کاهش آلودگیهای زیستمحیطی، طرح خط انتقال گاز ایرانشهر – چابهار به طول ۲۹۰ کیلومتر با هدف تأمین گاز شهر و نیروگاه چابهار و کنارک، مجتمع پتروشیمی مکران، صنایع مستقر در منطقه، رفع محرومیت از استان سیستان و بلوچستان و ایجاد رونق اقتصادی و اشتغالزایی و همچنین طرح خط انتقال گاز سربیشه – دشتک – نهبندان به طول ۸۰ کیلومتر با هدف تکمیل رینگ سیستم تأمین گاز محور شرق و تأمین گاز شبکه شرق و شمال غرب کشور، ۳ طرح کلان دولت مردمی در بخش نفت و گاز در استان سیستان و بلوچستان بود که در این مراسم با حضور دکتر مخبر به بهرهبرداری رسیدند.
همچنین ایستگاه تقویت فشار گاز پل کله در استان اصفهان، ایستگاه تقویت فشار گاز خورموج در استان بوشهر، ایستگاه تقویت فشار گاز نورآباد در استان فارس، ایستگاه تقویت فشار گاز دورآهان در استان کهگیلویه و بویراحمد و ایستگاه تقویت فشار گاز آرادان در استان سمنان از دیگر طرحهای دولت مردمی در بخش نفت و گاز در دیگر استانها با هدف افزایش ظرفیت انتقال گاز کشور و پایداری شبکه انتقال گاز در کشور بود که با حضور سرپرست ریاست جمهوری بهصورت رسمی افتتاح و به بهرهبرداری رسیدند.
سرپرست ریاست جمهوری صبح امروز در آئین بهرهبرداری از طرحهای عمرانی سیستان و بلوچستان گفت: شهید رئیسی پیش از تشکیل دولت سفرهای استانی خود را آغاز کرد.
به گزارش ایسنا، محمد مخبر گفت: دل شهید رئیسی برای کار کردن در مناطق محروم پر میزد، به همین دلیل پیش از تشکیل دولت سفرهای استانی خود را آغاز کرد.
وی افزود: شهید رئیسی سفرهای استانی خود را از استانهای محروم آغاز کرد؛ استانهایی که کمبرخوردار بودند و نیاز به رسیدگی بیشتر داشتند.
سرپرست ریاست جمهوری همچنین گفت: آیتالله رئیسی همیشه به فکر مشکلات استان سیستان و بلوچستان بود؛ مشکلات آب، بهداشت، راهها و گاز استان. بهرهبرداری از ۴۲ طرح استان به ارزش نزدیک به ۸۶ هزار میلیارد تومان که امروز انجام گرفت را به روح شهدای خدمت تقدیم میکنیم.
سرپرست ریاست جمهوری بیان کرد: تلاش دولت در مسیر رفع نارساییهای موجود در بخشهای آب، گاز، راه، درمان و اشتغال در استان است؛ استان، استانِ مستعدی است .
مخبر همچنین گفت: یکی از ظرفیتهای مهم استان سیستان و بلوچستان این است که به اقیانوس دسترسی دارد، برخی از موارد در استان تعطیل شده و یا کاری برای انجام آنها صورت نگرفته است.
وی افزود: در نخستین سفر آیتالله رئیسی به استان سیستان و بلوچستان، بیشتر مناطق استان فاقد گاز بود و امروز بخش زیادی از این مشکل حل شده است.
مخبر در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: آنچه که رهبر انقلاب در مورد تلاشهای شهید رئیسی فرمودند در مورد اعضای دولت هم صدق میکند.
سرپرست ریاست جمهوری همچنین گفت: یکی از سران کشورها که با من صحبت میکرد، در مورد شهید امیرعبداللهیان مطلب درستی گفت؛ او به من گفت امیرعبداللهیان وزیر خارجه محور مقاومت بود، این شهید با دستور رئیسجمهور شهید، شبانهروز به دنبال پیگیری وضعیت مردم فلسطین بود.
مخبر تاکید کرد: آیتالله رئیسی مستمرا به فکر مردم فلسطین بود و تلاش داشت تا به مردم مظلوم فلسطین کمک کند.
گازرسانی به خاش، خدمت ماندگار دولت سیزدهم
فرماندار خاش گفت: اجرای پروژه انتقال گاز از ایرانشهر به خاش و گازرسانی به منازل مردم از خدمات ماندگار دولت سیزدهم در این شهرستان به شمار میرود.
صاحب گل صالحی در گفتوگو با ایسنا افزود: هم اینک گازرسانی به شهرهای خاش و اسماعیل آباد و ۱۳۰ روستای این شهرستان انجام شده است.
وی اظهار کرد: در آینده نیز این پروژه در دهستانهای سنگان و کارواندر شهرستان خاش به اجرا در میآید.
صالحی ادامه داد: تاکنون کار گازرسانی به کارخانه سیمان به عنوان واحد مهم تولیدی و صنعتی خاش و شماری از خبازیهای این شهر صورت گرفته است.
فرماندار خاش اظهار کرد: گاز از نعمتهای بسیار ارزشمند نظام اسلامی و خدمات ماندگار دولت مردمی شهید آیت الله سیدابراهیم رئیسی به شهروندان خاش بوده که در دولتهای گذشته با کندی همراه بود و در دولت سیزدهم روند پرشتابی گرفت و در نهایت به بهرهبرداری رسید.
صالحی تاکید کرد: از شرکتهای گاز و نظام مهندسی و پیمانکاران و مجریان طرحهای گازرسانی میخواهیم در روند گازرسانی به منازل مردم امورات را تسهیل کنند و در شرایط دشوار اقتصادی جامعه گاز مورد نیاز مردم را تامین کنند.
وی اظهارداشت: تاکنون استقبال خوبی از گاز شده، اما ارایه تسهیلات لازم و نیز کاهشدادن هزینه ها برای مردم در کنار تسهیل در مباحث فنی و رفع مشکلات این موضوع سبب می شود که شهروندان خاش با استقبال بیشتری انشعابات گاز را خریداری کنند.
نیروگاه بادی ۵۰ مگاواتی «میل نادر» در سیستان و بلوچستان به بهرهبرداری رسید
بزرگترین نیروگاه بادی شرق کشور صبح امروز پنجشنبه در سفر وزیر نیرو به سیستان و بلوچستان افتتاح شد، این نیروگاه شامل ۲۰ توربین ۲.۵ مگاواتی است.
به گزارش ایسنا- با حضور وزیر نیرو و هیات همراه بزرگترین نیروگاه بادی شرق کشور با سرمایهگذاری بیش از ۵۶.۵ میلیارد یورو به افتتاح رسید.
نیروگاه بادی میل نادر به ظرفیت ۵۰ مگاوات شامل ۲۰ واحد توربین بادی ۲.۵ مگاواتی تیپ ۲ است، کار ساخت این نیروگاه در سال ۱۳۹۹ آغاز و پس از انجام عملیات ساختمانی، انتقال به سایت و نصب تجهیزات، با حضور وزیر نیرو افتتاح شد.
نیروگاه بادی میل نادر به مساحت تقریبی یکهزار هکتار در شهرستان نیمروز استان سیستان و بلوچستان و در شمال غرب زابل واقع شده است.
معاون فنی و مهندسی ساتبا از توسعه نیروگاههای بادی در شرق کشور خبر داد و بیان کرد: ساختگاههای مندرج در مناقصه ساخت ۱۷۵۰ مگاوات نیروگاههای بادی، کانالهای باد شرقی کشور را پوشش داده که در جوار کشور افغانستان قرار دارد؛ در اصل این بادها از اختلاف ارتفاع بین دشت مرکزی ایران و ارتفاعات کشور افغانستان ناشی شدهاند، بنابراین ساختگاههای مدنظر در سه استان خراسان رضوی، جنوبی و استان سیستان و بلوچستان توزیع شده است.
علیرضا پرنده مطلق با اشاره به برگزاری مناقصه عمومی برای مشخص شدن سرمایه گذاران متقاضی ساخت نیروگاههای بادی به ظرفیت مجموع ۱۷۵۰ مگاوات در سه استان در آینده نزدیک، تشریح کرد: در فاز اول توسعه سه هزار مگاواتی نیروگاههای بادی ظرفیت ۱۷۵۰ مگاوات در ۳۰ ساختگاه در استانهای سیستان بلوچستان، خراسانهای رضوی و جنوبی در ظرفیتهای ۱۰، ۲۰، ۵۰، ۱۰۰ مگاوات در مرحله برگزاری مناقصه از محل ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید است که بازگشایی پاکت این مناقصه بزودی در ساتبا برگزار میشود.
وی، مزایای بهرهبرداری از نیروگاه «میل نادر» در سیستان و بلوچستان را برشمرد و اظهار کرد: منطقه میل نادر از زمینهای همواری برخوردار است و بررسیها نشان میدهد منحنی باد در حال وزش در میل نادر در زمان اوج بار مصرف برق کشور یعنی اواسط خرداد تا اواخر شهریور به بالاترین حد ممکن میرسد که میتواند پاسخگوی بخشی از نیاز برق منطقه در فصل گرم سال باشد.
معاون فنی و مهندسی ساتبا از توسعه نیروگاههای بادی در شرق کشور با اشاره به تحولات اقتصادی و اجتماعی ساخت نیروگاه بادی میل نادر در سیستان و بلوچستان عنوان کرد: از زمان آغاز پروژه نیروگاه بادی میل نادر در این استان زیرساختهایی همچون برق، مخابرات و جاده آسفالته وجود نداشت که با کمک دستگاههای اجرایی ذیربط ایجاد شدند و با پیشروی پروژه و بهره برداری آن، برای حدود ۲۶۰ نفر اشتغالزایی مستقیم و برای ۵۰۰ نفر به صورت غیر مستقیم ایجاد شده است، ضمن اینکه نیروهای کارگری، فنی و عمرانی برای توسعه نیروگاههای بادی در کل استان و کشور آموزش دیده شدند.
وی، منطقه میل نادر را مستعد و پر ظرفیت برای توسعه انرژی بادی در کشور دانست و تصریح کرد: منطقه میل نادر ظرفیت ساخت حداقل یکهزار مگاوات نیروگاه بادی را داراست و در منطقه رامشار نیز فضای خوبی برای توسعه نیروگاههای بادی وجود دارد؛ علاوه بر اینکه باید اذعان کرد که شرق ایران مستعد تامین یک سوم برق ایران با انرژی باد است.
پرند مطلق تاکید کرد: تمام نقاط میل نادر ظرفیت نصب توربینهای بادی را داراست و اروپاییهای آرزوی داشتن چنین مناطقی برای ساخت نیروگاههای بادی را دارند، ضمن اینکه ساخت نیروگاههای بادی و خورشیدی در این استان سبب رشد صنعت و توسعه پایدار سیستان و بلوچستان خواهد شد.
وی، سیستان و بلوچستان را مستعد صادرات برق به افغانستان در صورت تامین زیرساخت خرید از سوی این کشور دانست و اظهار کرد: به آسانی میتوان با ایجاد مشوقهایی برای سرمایه گذاران در فرایند برگزاری مناقصات، زمینه تشویق سرمایه گذاران برای توسعه ساخت نیروگاههای بادی و خورشیدی در این منطقه و صادرات آن به کشورهای همسایه و از جمله افغانستان را فراهم کرد.
۵۳ میلیون متر مکعب به تولید گاز خام اضافه شد/ بسیاری از پروژهها ۱۵سال روی زمین مانده بود
وزیر نفت با اشاره به اینکه ۵۰ پروژه کلان در این سه سال به ارزش ۴۷.۵ میلیارد دلار در کشور شروع شده است، گفت : از مجموع ۱۵۵ پروژه اعلام شده که در این سه سال به بهره برداری رسیده است، بسیاری از پروژه ها تا ۱۵ سال بر روی زمین مانده بود.
جواد اوجی روز پنجشنبه ۱۷ خرداد در مراسم افتتاح طرحهای حوزه گازرسانی به شهرهای سیستان و بلوچستان ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای اردیبهشت ماه و شهادت رئیس جمهور و هیات همراه ایشان اظهار کرد: برایم بسیار سخت بود که امروز برای افتتاح طرحهایی حاضر شدیم که شهید آیت الله رئیسی همواره پیگیر اجرا و عملیاتی شدن آنها بود بویژه با توجه به اینکه این استان در بحث گازرسانی عقب تر از دیگر استانهای کشور قرار داشت.
وزیر نفت تصریح کرد: آیت الله رئیسی تاکید داشت که در این دوره انقلابی در حوزه گازرسانی در این استان رقم بخورد؛ در واقع بارها در جلساتی که خدمت رئیس جمهور شهید بودیم، ایشان پیگیر طرحهای این منطقه بودند.
وی ادامه داد: در سه سال از عمر دولت در حوزه صنعت نفت و گاز کشور بیش از ۱۵۵ پروژه نیمه تمام و جدید به ارزش ۳۴ میلیارد دلار به بهره برداری رسیده که این پروژه ها عمدتا پروژه هایی در بخش بالادستی نفت اعم از توسعه میادین نفتی، گازی و جمع آوری گازهای مشعل بوده و در بخش پایین دستی در حوزه صنعت نفت و گاز که بخش حوزه پالایشگاه نفت، پالایشگاه گاز، خطوط انتقال فرآورده های نفتی و خطوط انتقال گاز تعریف میشود.
وزیر نفت با اشاره به اینکه ۵۰ پروژه کلان در این سه سال به ارزش ۴۷.۵ میلیارد دلار در کشور شروع شده است، تصریح کرد: از مجموع ۱۵۵ پروژه اعلام شده که در این سه سال به بهره برداری رسیده است، بسیاری از پروژه ها شاید بین ۱۲ تا ۱۵ سال بر زمین مانده بود که با ارزش ۳۴ میلیارد دلار، توفیق رشد ۶۰ درصدی در زمینه تولید نفت حاصل و موجب شد که در این زمینه از تولید ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه نفت، امروز به سه میلیون و ۶۷۰ هزار بشکه نفت برسیم.
وی بیان کرد: در سه سال گذشته ۵۳میلیون مترمکعب به تولید گاز خام کشور اضافه شد؛ همچنین به ظرفیت پالایش گاز کشور نزدیک به ۵۵ میلیون متر مکعب از جمله افتتاح پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی که یکی از بزرگترین پالایشگاه های گازی کشور محسوب میشود، اضافه شده است.
وزیر نفت با بیان اینکه ۲۷۰ هزار بشکه به ظرفیت پالایش نفت کشور اضافه شده است، گفت: در اسفندماه ۱۴۰۱ با حضور شهید رئیسی فاز دوم پالایشگاه آبادان به بهره برداری رسید و ما هر چقدر بتوانیم جلوی خام فروشی و صادرات نفت را بگیریم و این را در زنجیره ارزش افزوده ببریم، برای کشور مقرون به صرفه تر است.
اوجی با اشاره به اینکه در این سه سال به ظرفیت پالایش نفت و گاز کشور اضافه شده است عنوان کرد: نزدیک به ۱۱.۵ میلیون متر مکعب گازهای همراه جمع آوری شده است و امیدواریم تا پایان دولت سیزدهم که ۲ ماه آینده است، ۴.۵ میلیون متر مکعب دیگر از گازهای سمی و گازهای همراه در شرق و غرب جمع آوری و در پتروشیمیها خوراک واحدهای پتروشیمی تبدیل به ارزش افزوده شود.
وی خاطرنشان کرد: در دولت مردمی سیزدهم نزدیک به ۱۰ میلیون تن به ظرفیت محصولات پتروشیمی اضافه شده که پنج پتروشیمی آماده افتتاح برای هفته های آینده داریم؛ در بحث انتقال و خطوط اصلی گازرسانی یکهزار و ۸۰۰ کیلومتر در این سه سال در سراسر ایران ساخت خطوط انتقال گاز داشتهایم که امروز نیز در سیستان و بلوچستان ۳۷۰ کیلومتر خطوط اصلی گاز به بهره برداری می رسد.
در بحث انتقال و خطوط اصلی گازرسانی یکهزار و ۸۰۰ کیلومتر در این سه سال در سراسر ایران ساخت خطوط انتقال گاز داشتهایم که امروز نیز در سیستان و بلوچستان ۳۷۰ کیلومتر خطوط اصلی گاز به بهره برداری می رسد
وزیر نفت با اشاره به اینکه شبکههای گاز هر جا برود انشعاب از این خطوط ده ها روستا، شهر و صنایع نیروگاهها را نیز گازرسانی خواهد کرد، گفت: تا پایان امسال یکهزار کیلومتر خطوط انتقال فرآورده های نفتی یکی از پروژه هایی که در دوره و دولت های قبل مغفول مانده بود به بهره برداری میرسد و تا پایان این دولت نزدیک به ۴۶۰ کیلومتر آن آماده بهرهبرداری است که از جمله این پروژهها میتوان به خط لوله فراورده نفتی تبریز – ارومیه اشاره کرد.
به گفته وی، از ابتدای شروع بکار دولت سیزدهم حدود ۶ هزار و ۷۰۰ روستا، ۵۰ شهر جدید، ۲۲ نیروگاه، ۱۶ هزار واحد صنعتی و ۶ ایستگاه تقویت فشار گاز به شبکه گازرسانی کشور متصل شدند که امروز پنج ایستگاه فشار گاز قوی به بهره برداری خواهد رسید.
اوجی به استفاده از شرکت دانش بنیان صنعت نفت در دولت سیزدهم اشاره کرد و افزود: در این زمینه رشد بی نظیری داشته ایم به طوری که از ۱۵۰ شرکت به ۶۷۰ شرکت دانش بنیان رسیده ایم همچنین در بحث ساخت کالای بار اول در تمام وزارتخانهها و دستگاهها و استفاده از شرکت دانش بنیان رتبه اول را وزارت نفت کسب کرده است.
وی تصریح کرد: از ۱۵۵ پروژه به ارزش ۳۴ میلیارد دلار جدا از اینکه اثراتش در بحث تولید نفت و گاز داشته ایم بالاترین رقم صادرات گاز LPG را نیز داشتیم، به طوریکه صادرات گاز LPG کشور ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کرده؛ همچنین افزایش ظرفیت پالایش گاز، افزایش ظرفیت پالایش نفت، جمع آوری گازهای مشعل و افزایش نزدیک به ۱۰ میلیون تن ظرفیت محصولات پتروشیمی را داشتهایم که این ها موجب شد خوشبختانه در رشد اقتصادی گروه نفت گاز در سال ۱۴۰۲ بالاترین رشد گروه اقتصادی سهم گروه نفت و گاز شود.
وزیر نفت خطاب به معاون اول رئیس جمهور بیان کرد: سال ۱۴۰۲ به لحاظ سرمایهگذاریهایی که روی این پروژه ها انجام دادیم و رشد تولید که عاید کشور شد، نزدیک به ۲۰ درصد رشد اقتصادی داشته ایم و با برنامه ریزی و ریل گذاری که در این حوزه صورت گرفته و با حمایت و پشتیبانی شما مطمئن هستیم که یک انقلاب در حوزه پروژههای صنعت نفت شکل خواهد گرفت؛ همچنین در بحث صادرات نفت که دشمنان ایران اسلامی بارها تحریم جدید اعمال کردند اما در این سه سال نتوانستند جلوی رشد صادرات کشور را بگیرند، به طوری که به اعداد و ارقامی در حوزه صادرات نفت رسیده ایم که از سال ۱۳۹۷ تاکنون در حقیقت بالاترین میزان صادرات بوده است.
وی با اشاره به پروژههای قابل افتتاح امروز در سیستان و بلوچستان بیان کرد: اصل تکالیفی که شهید جمهور داشتند و پیگیری هایی که استاندار، نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و خواسته مردم سیستان و بلوچستان داشتهاند، در بحث گازرسانی بود که این استان پایین ترین میزان تعداد خانوار شهری و روستایی بهره مند را داشته ایم که امروز نزدیک به سه پروژه به ارزش ۲۵۰ هزار میلیارد ریال در این استان به بهره برداری میرسد.
اوجی با اشاره به اینکه ۲ خط انتقال گاز در سیستان و بلوچستان به بهره برداری میرسد، خاطرنشان کرد: یکی از این خطوط خط لوله گاز از ایرانشهر به چابهار به طول ۲۹۰ کیلومتر با ارزش ۱۷۰ میلیارد ریال سرمایه گذاری است که بسیاری از شهرها و روستاهای این استان گازدار خواهد کرد؛ همچنین نیروگاه چابهار به شبکه گاز متصل میشود.
وی تصریح کرد: همیشه در بحث تامین سوخت نیروگاه چابهار با مشکل مواجه بودهایم چون باید فرآورده های نفتی را از طریق کشتی از عسلویه به چابهار برای تامین نیروگاه میبردیم امروز با اتصال این نیروگاه به شبکه بازرسانی روزانه حدود ۴.۵ میلیون فراورده آزاد میشود،۲ کارخانه سیمان در خاش و منطقه سیستان به شبکه گاز متصل میشود؛ همچنین امروز نزدیک به ۹ شهر و ۱۳۰ روستای سیستان و بلوچستان به شبکه گاز اضافه میشود و ۱۴۰ روستا و ۱۳ شهر دیگر استان نیز در دستور کار قرار دارد.
وزیر نفت ادامه داد: امروز به صورت ویدئو کنفرانس پنج ایستگاه تقویت فشار گاز در استانهای فارس، بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد، سمنان به ارزش ۱۲۰ هزار میلیارد ریال افتتاح میشود. در مجموع ارزش پروژههایی که صنعت نفت در سیستان و بلوچستان و پنج استان دیگر مورد بهرهبرداری قرار میدهد ۳۷۰ هزار میلیارد ریال است.
افزایش پایداری شبکه برق سیستان و بلوچستان
نیروگاه مقیاس متوسط زاهدان به ظرفیت ۱۲۶ مگاوات و با حجم سرمایهگذاری ۲۵ هزار میلیارد ریال با حضور وزیر نیرو در سیستان و بلوچستان و حضور ویدیو کنفرانسی سرپرست ریاستجمهوری و اعضای هیات دولت افتتاح شد.
قائممقام و معاون توسعه طرحهای شرکت مادرتخصصی برق حرارتی ۱۷ خرداد در جریان مراسم افتتاح این پروژه نیروگاهی گفت: شرکت برق حرارتی به منظور رفع کمبود برق در منطقه جنوبشرق کشور، جلوگیری از افت ولتاژ شبکه موجود، اشتغالزایی و استفاده از قابلیتهای پیمانکاران و سازندگان تجهیزات و مشاوران داخلی، پروژه ساخت نیروگاه مقیاس متوسط زاهدان به ظرفیت ۱۲۶ مگاوات را در دستور کار قرار داد.
مهران گلابکش با اشاره به اینکه این نیروگاه دارای سه واحد ۴۲ مگاواتی است، ادامه داد: در سیستان و بلوچستان میزان مصرف انرژی در پیک تابستان بیشتر از برق تولیدی توسط نیروگاههای استان است، بدین منظور افتتاح این نیروگاه کمک مهمی به تامین برق پایدار شبکه سراسری کشور و پاسخگویی به نیاز مصرف برق این منطقه خواهد کرد.
وی با بیان اینکه این پروژه با حجم سرمایهگذاری ۲۵ هزار میلیارد ریال به بهرهبرداری رسیده است، گفت: ساخت این نیروگاه برای بیش از ۵۰ نفر اشتغالزایی در دوران ساخت و ۵۰ نفر در دوران بهرهبرداری از نیروگاه را به همراه خواهد داشت.
قائممقام و معاون توسعه طرحهای شرکت برق حرارتی با تاکید بر اینکه نیروگاههای مقیاس متوسط نقش مهمی در افزایش تولید توان الکتریکی و کاهش افت ولتاژ در نقاط ژرف شبکه خواهد داشت،گفت: امیدواریم پروژه ساخت نیروگاه مقیاس متوسط زاهدان نقطه عطفی در بومیسازی این نوع توربینها بوده و بزودی در اقصا نقاط کشور نیز این اقدام سازنده ادامه یابد.
افتتاح ۲ کارخانه صنایع معدنی تولید کننده شمش طلا و مس کاتدی در سیستان و بلوچستان
۲ کارخانه صنایع معدنی تولید کننده شمش طلا و مس کاتدی در سیستان و بلوچستان امروز پنجشنبه افتتاح شد.
حسن پور مدیرکل صمت استان سیستان و بلوچستان در گفت وگو با ایسنا گفت: ۲ طرح مرتبط با توسعه صنایع و فرآوری مواد معدنی به جهت جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی در سیستان و بلوچستان با حضور مقامات کشوری امروز در استان افتتاح شد.
وی افزود: بر این اساس طرح کارخانه تولید کاتد مس در منطقه اومار شهرستان نیمروز با سرمایه گذاری ۱۵هزار میلیارد ریال توسط شرکت تلاشگران زر مس ایرانیان با ظرفیت تولید سه هزار تن کاتد مس در سال و با ایجاد اشتغال برای ۲۸۰ نفر به بهره برداری رسید.
وی بیان کرد: از دیگر پروژه حوزه صنعت ،معدن و تجارت سیستان و بلوچستان طرح کارخانه فرآوری طلا (تولید شمش طلا)در منطقه نوک آباد حوزه شهرستان تفتان با سرمایه گذاری ۲۵ هزار میلیارد ریال توسط شرکت توسعه معادن پارس تامین با ظرفیت تولید ۴۴۳ کیلوگرم طلا در سال و فراهم نمودن زمینه اشتغال برای ۴۵۰ نفر افتتاح شد.
بیمارستان فوق تخصصی پارس زاهدان به بهره برداری رسید
بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی ۱۶۴ تختخوابی پارس زاهدان امروزپنجشنبه با حضور علی اکبر محرابیان وزیر نیرو به بهرهبرداری رسید.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان در حاشیه این مراسم گفت: این پروژه بهداشتی و درمانی در مساحت ۳۴ هزار و ۸۰۵ متر مربع و زیربنای ۳۰ هزار مترمربع با سرمایه گذاری بخش خصوصی و بهره مندی از تسهیلات بانکی در استان ساخته شد.
بتول دانش شهرکی ارزش روز این پروژه مهم درمانی سیستان و بلوچستان را ۴۰ هزار میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: این بیمارستان با بهترین امکانات و تجهیزات روز دنیا در راستای توسعه اشتغال پایدار، گسترش توریسم درمانی و افزایش رفاه و جلوگیری از عزیمت شهروندان استان برای درمانهای فوق تخصصی به سایر نقاط کشور و نیز تامین نیازهای درمانی کشورهای عمان، افغانستان و پاکستان ساخته شده است.
وی تاکید کرد: سه بخش گردشگری سلامت، تندرستی و درمانی از جمله ظرفیت ها و توانمندی های ارزشمند و بی نظیر سیستان و بلوچستان است که میتواند زمینه ساز جذب توریست و رونق و توسعه منطقه شود.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان گفت: این استان با توجه به موقعیت جغرافیایی و قرار گرفتن در همسایگی کشورهای افغانستان، پاکستان، حوزه دریای عمان و وجود ظرفیت ها و زیرساختهای لازم از جمله دانشگاههای علوم پزشکی، بیمارستانهای متعدد، مرکز بزرگ چشم پزشکی و از همه مهمتر نیروهای متخصص و فوق تخصص آمادگی جذب توریست در سه بخش گردشگری سلامت را دارد و میتواند دروازه ورودی و خروجی مهمی برای این حوزه باشد.
وعدههایی که بر زمین نماند
وعده هایی که روی زمین نماند؛ بلکه به عنوان اثری ماندگار از رئیس جمهور شهید در استان سیستان و بلوچستان به یادگار ماند.
بهرهبرداری از طرح جامع آبرسانی برای تضمین پایداری آب آشامیدنی زاهدان و سیستان در کمتر از ۸ ماه یکی از وعده های رئیس جمهور شهید در استان بود که امروز به بهره برداری خواهد رسید.
استاندار سیستان و بلوچستان در آستانه بهرهبرداری از طرحهای مهم آبی سیستان و بلوچستان، همت دولت سیزدهم برای توسعه زیرساختهای آبرسانی و رفع محرومیت در این استان را بیسابقه دانست.
کرمی در گفت وگو با ایسنا- رونق اشتغال، کشاورزی و توسعه زیرساختهای تامین آب شرب در نقاط شهری و روستایی سیستان و بلوچستان را رویکرد دولت مردمی عنوان و بیان کرد: اجرای طرحهای کلان در سه مرحله از جمله تأمین آب شهرهای سیستان و زاهدان، انتقال آب از مرزهای شرقی به زاهدان (تهلاب)، انتقال آب از دریای عمان، و جهاد آبرسانی به یک هزار و ۷۵۱ روستای سیستان و بلوچستان از جمله گامهای مهم و بزرگی است که در این مسیر برداشته شد.
وی، احداث سدها و واگذاری پساب تصفیهخانه فاضلاب زابل به صنعت را از دیگر اقدامات اساسی و مهم دولت رئیسجمهور شهید برشمرد که در ۳۳ ماه فعالیت به سرانجام رسید.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان نیز گفت: در استان سیستان و بلوچستان ۳ طرح شاخص معدن و صنایع معدنی و توریسم درمانی با سرمایه گذاری ۸ هزار میلیارد تومانی بخش خصوصی در استان سیستان و بلوچستان به بهره برداری خواهد رسید.
بتول دانش شهرکی افزود: با توجه ویژه دولت سیزدهم و شخص رییس جمهور شهید به موضوع سرمایه گذاری در بخشهای مختلف و بویژه توریسم درمانی و صنایع معدنی با هدف جلوگیری از خام فروشی، ۳ طرح بزرگ و شاخص درمانی و صنایع معدنی با سرمایه گذاری ۸ هزار میلیارد تومانی در استان به بهره برداری خواهد رسید.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان یکی از این طرحها را بیمارستان فوق تخصصی پارس طب عنوان کرد و گفت: این طرح با هدف دسترسی آسان مردم استان و استانهای همجوار به خدمات فوق تخصصی پزشکی و جذب توریسم در این حوزه با سرمایه گذاری ۴ هزار میلیارد تومان در شهرستان زاهدان به بهره برداری خواهد رسید.
دانش شهرکی، به جلوگیری از خام فروشی مواد معدنی از استان اشاره کرد و افزود: ۲ طرح معدن و صنایع معدنی در حوزه ی طلا و مس نیز با مجموع سرمایه گذاری ۴ هزار میلیارد تومان در طی این سفر به بهره برداری میرسد.
وی میزان سرمایه گذاری در کارخانه استحصال طلا حوزه ی شهرستان تفتان را ۲۵۰۰ میلیارد تومان و تولید کاتد مس در منطقه اومار شهرستان نیمروز را ۱۵۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان افزود: ۲۱ طرح شاخص سرمایه گذاری در حوزه های مختلف اقتصادی از جمله، صنعت، معدن، کشاورزی و شیلات و دام و طیور، گردشگری و توریسم سلامت با سرمایه گذاری ۳۸ هزار و ۷۹۷ میلیارد تومان در استان و با توجه ویژه دولت سیزدهم در حال اجراست.
دانش شهرکی گفت: ۲۸ طرح آب و برق در سیستان و بلوچستان نیز با حضور هیات دولت و علیاکبر محرابیان وزیر نیرو در این استان افتتاح میشود.
وی بیان کرد: چهار پروژه طرح تامین آب زاهدان و سیستان از سه راهی دشتک به منظور رفع مشکل تامین آب آشامیدنی این مناطق، آبرسانی و رفع تنش آبی از ۷۵ روستا در قالب جهاد آبرسانی و تصفیهخانه مجتمع ۳۱۵ روستایی تلنگ، پلان و پیرسهراب، ایستگاه پمپاژ شماره B فاضلاب شهر چابهار و توسعه شبکه فاضلاب، ایستگاه پمپاژ شماره D فاضلاب شهر کنارک و توسعه شبکه فاضلاب به بهره برداری می رسد.
دانش شهرکی خاطرنشان کرد: از دیگر پروژههای صنعت آب و برق سیستان و بلوچستان آبگیری سد مخزنی «شهریکور» جهت مصارف کشاورزی و افتتاح طرح آبرسانی اضطراری از سد کهیر به ۴۰ روستای پایین دست و طرح آبرسانی به شهرهیدوچ از سد ماشکید علیا و ایستگاه پمپاژ ۱۱۰۰ لیتر بر ثانیهای به همراه اجرای حدود ۲۰ کیلومتر خط لوله جهت آبرسانی از آب شیرین کن هامون هیرمند به منطقه سیستان است.
مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان ادامه داد: علاوه بر افتتاح پروژههای بزرگ و مهم صنعت آب، نیروگاه بادی ۵۰ مگاواتی مپنا موسوم به میل نادر و نیروگاه مقیاس متوسط زاهدان( واحدهای گازی زاهدان ۱ الی ۳) در دولت سیزدهم به بهره برداری می رسد.
وی خاطرنشان کرد: همچنین ۱۵ پروژه مربوط به شرکت برق منطقهای استان از جمله احداث خطوط اسپکه- نیکشهر(قطعه دوم) و خاش به خاش ۲، افزایش ظرفیت پستهای چاه کیچی،سراوان، دامن، سرباز، جالق، چابهار۲۳۰، جبرآباد، میل نادر، زابل ۱، زابل ۲، کهیر، نیروگاه گازی زاهدان افتتاح می شود.
آغاز بهرهبرداری از طرحهای گازرسانی به پنج شهر شمال سیستان و بلوچستان به صورت همزمان
امروز آیین بهره برداری از طرح های گازرسانی به پنج شهر شمال استان به صورت همزمان با حضور علی اوجی وزیر نفت در شرکت ملی گاز استان سیستان و بلوچستان آغاز شد.
طرحهایی که باید بهدست شهیدجمهور به ثمر مینشست
انقلاب گازرسانی در سیستان و بلوچستان در دولت سیزدهم
مدیرعامل شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان هم امروز از گازرسانی به ۹ شهر و ۱۳۰ روستای این استان از سوی دولت سیزدهم خبر داد.
محمدرضا میرشکاری در گفتوگو با ایسنا با تأکید بر اینکه ایفای نقش فعال شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان سبب رونق اقتصاد، تولید، اشتغالآفرینی و کمک به امنیت پایدار استان میشود، افزود: مصداق این موضوع میتواند بهرهمندی ۱۳ شهر از مجموع ۵۵ شهر و ۱۴۴ روستا از مجموع ۳۲۸۰ روستای دارای قابلیت گازرسانی در سیستان و بلوچستان از نعمت گاز باشد که از این تعداد، ۹ شهر و ۱۳۰ روستا در دولت سیزدهم گازرسانی شدهاند و عملیات اجرایی گازرسانی به ۲۰ شهر و ۳۵۰ روستا نیز در حال اجراست.
مدیرعامل شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان تصریح کرد: این در حالی است که در مجموع، ۵۵۸۶ کیلومتر شبکه گاز نیز در این استان اجرایی شده که ۲۳۱۵ کیلومتر آن در دولت سیزدهم انجام شده است.
میرشکاری در پاسخ به این پرسش که در این مسیر چه گروهها یا افرادی میتوانند یاریگر و کمککننده باشند، گفت: جلب مشارکت و همراهی گروههای جهادی، سمنها و بسیج عمومی مردم میتواند تأثیر بسزایی در پیشبرد اهداف این شرکت و تحقق شعار سال داشته باشد؛ بهطوری که تسریع در اجرای پروژهها بهویژه در مناطق روستایی و سختگذر، حفاظت عمومی از تأسیسات و اماکن با مشارکت مردمی، مشارکت مردم در تحصیل اراضی و فرهنگسازی با استفاده از ظرفیتهای مختلف در زمینه بهینهسازی مصرف گاز با هدف کمک به رفع ناترازی تولید و مصرف گاز میتواند بخشی از دستاوردهای این همکاری باشد.
وی ادامه داد: گازرسانی به شهرکهای صنعتی، واحدهای گلخانهای، دام و طیور و کورههای آجرپزی و …، ضمن جلوگیری از عرضه خارج از شبکه و قاچاق سوخت مایع، سبب رونق اقتصادی منطقه نیز خواهد شد که این موضوع، بهعنوان اولویت اصلی این شرکت در دستور کار است.
مدیرعامل شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان بیان کرد: انتظار میرود با توجه به روند توسعهای شبکه گاز و حل مسئله بسیار مهم انرژی واحدهای تولیدی در استان، استقبال بیشتری از سوی کارخانهها و کارگاههای زیرمجموعه شهرکهای صنعتی را شاهد باشیم که لازم است دستگاههای استانی ذیربط نسبت به این مهم، اقدامات لازم را در دستور کار قرار دهند.
میرشکاری افزود: این در حالی است که درصد کاهش حجم مصرف گاز در بخش نیروگاهی استان با افزایش بازده و بهسازی، به مراتب بیشتر از کاهش مصرف در بخش مشترکان جزء و تجاری (با هدف صرفهجویی و کنترلهای بهینه) خواهد بود؛ بهطوری که میتوان صرفهجویی حاصل از بهسازی نیروگاهها را در بخشهای مختلف صنایع استفاده کرد.
وی تأکید کرد: این اقدام، سبب اشتغالزایی، تولید و رونق اقتصادی خواهد شد و در مقوله بهینهسازی و نوسازی نیروگاهها نیز میتوان از ظرفیت سرمایهگذاری و مشارکت مردمی استفاده کرد.
مدیرعامل شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان گفت: یکی از اقدامات حائز اهمیت در این زمینه، احداث نیروگاههای CHP گازی با استفاده از ظرفیت سرمایهگذاری مردمی در جای جای استان، خاصه در نوار مرزی است که ضمن کمک به امنیت پایدار، میتواند در کمک به ناترازی برق، ایجاد اشتغال، درآمدزایی برای مردم، صادرات برق و … کمک کند. دیگر موضوع بااهمیت در این حوزه، مباحث آموزشی است که با اقدامات انجام شده، شاهد آموزش تعداد قابل توجهی از نیروهای بومی در زمینههای جوشکاری، تفسیر فیلمهای رادیوگرافی، آزمون و … بودهایم که لازم است در این زمینه اقدامات و اهتمام بیشتری در دستور کار قرار گیرد.
میرشکاری تصریح کرد: از سویی استفاده از ظرفیت علمی شرکتهای دانشبنیان و مراکز علمی در حوزههای مختلف مرتبط به گاز، بهویژه در بحث بهینهسازی استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در توسعه ظرفیتهای ذخیرهسازی گاز طبیعی (عمده اهمیت این بخش در کاهش مصرف سوخت مایع و قاچاق سوخت است) جذب سرمایه و مشارکت بخش خصوصی در پروژههای گاز و پتروشیمی و ایجاد کارگاههای تولیدی تجهیزات و خدمات جانبی گاز (تولید لوله و اتصالات پلیاتیلن، ساخت علمک، تعمیر کنتور، تولید نوار خطر زرد و …) موارد دیگری است که میتواند تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم را عینیت بخشد.
وی یادآور شد: شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان در کنار رسالت اصلی خود که توسعه شبکه گازی و گازرسانی به اقصی نقاط استان است، از انجام مسئولیتهای اجتماعی خود غافل نبوده و به این منظور، از سال ۹۸ با همکاری با برخی از بانکها، اقدام به پرداخت وام قرضالحسنه لولهکشی داخل منازل برای عموم مردم و خانوادههای زیر پوشش نهادهای حمایتی (مددجویان کمیته امداد و بهزیستی) کرده است.
مدیرعامل شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان ادامه داد: بر این اساس، تاکنون ۴۸۵۶ انشعاب رایگان به ارزش تقریبی ۱۴ میلیارد ریال برای افراد زیر پوشش کمیته امداد و بهزیستی اجرا شده و به حدود ی۱۲۷۹ نفر کمکهای بلاعوض به ارزش تقریبی ۵۷ میلیارد و ۶۹۰ میلیون ریال پرداخت شده است.
میرشکاری گفت: همچنین با معرفی مشترکان و متقاضیان اشتراک گاز طبیعی به بانکهای عامل، این افراد میتوانند از این تسهیلات بهرهمند شوند که تاکنون ۲۴ هزار و ۸۳۳ نفر برای دریافت وام قرضالحسنه گازکشی خانگی معرفی شدهاند؛ این در حالی است که پیگیریهای لازم با هدف افزایش سقف این وامها در حال اقدام است. از دیگر برنامههای این شرکت نیز میتوان به پرداخت تسهیلات در مبحث بهینهسازی مصرف انرژی (نصب پنجرههای دوجداره و …) اشاره کرد.
میرشکاری افزود: هم اکنون شهرهای ادیمی، زهک، زابل، علی اکبر، محمدآباد، زاهدان، خاش، اسماعیل آباد، بمپور، بزمان، محمدان و ایرانشهر گازدار است. همزمان در ۱۶ شهر عملیات اجرایی گازرسانی از سوی شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان و شرکتهای گاز استانی معین در حال اجراست.
مدیرعامل شرکت گاز استان گفت: حدود ۲۷ شهر باقیمانده استان در حال طراحی و پیمانسپاری برای آغاز عملیات اجرایی گازرسانی هستند.
وی خاطرنشان کرد: ۱۳۰ روستای گازدار داریم که ۳۰ روستا در حوزه شهرستان ایرانشهر و بمپور و ۱۰۰ روستا نیز در شهرهای خاش و اسماعیل آباد قرار دارند. همزمان با اجرای شبکه تغذیه و توزیع دیگر شهرها، عملیات گازرسانی به روستاها نیز انجام میشود.
وی اظهار کرد: به هر حال این پهناوری ممکن است از نظر سرانه گازرسانی باعث افزایش سرانه گازرسانی شود. با توجه به اینکه گازرسانی به این استان از اولویتهای وزارت نفت و شرکت ملی گاز ایران است از لحاظ مسائل بودجهای خوشبختانه مشکلی نداریم، به لحاظ اقلیم و شرایط جغرافیایی ممکن است یکسری مشکلات حین کار پیش بیاید.
مدیرعامل شرکت گاز استان افزود: بادهای ۱۲۰ روزه را در منطقه سیستان داریم که عملیات اجرایی را با چالش مواجه میکند، مشکلات مرتبط با عدم استقبال پیمانکاران از انجام کار در این استان نیز مطرح است.
وی تصریح کرد: متناسب با اجرای پروژههای گازرسانی، یکسری کارهای زیرساختی نیز پیگیری میشود. قسمت عمده این زیرساختها، احداث ساختمان نواحی در شهرهای جدید متصل به شبکه گاز است. در شهرهای زابل، زاهدان، خاش، ایرانشهر، نیکشهر و چابهار زمین مورد نیاز احداث پست امداد و نواحی خریداری و برای طراحی نیز مشاور در نظر گرفته شده است.
وی گفت: پیشتر نتیجه طرح ضربتی برای شهر زاهدان را عنوان کردم. اگر قرار بود طبق روال معمول این شهر را گازدار کنیم، حدود ۸ تا ۱۰ سال زمان نیاز بود در حالی که با اجرای طرح ضربتی گازرسانی این فرآیند طی حدود دو سال محقق شد و شاهد تزریق گاز شبکه این شهر بودیم.
مدیرعامل شرکت گاز استان گفت: امسال ۶ شهر به شبکه متصل شده است که تاثیر مستقیمی بر افزایش مصرف گاز استان دارد. به طور میانگین روزانه سه میلیون مترمکعب گاز در بخش خانگی مصرف میشود. نیروگاههای استان نیز در پیک مصرف حدود ۹میلیون مترمکعب گاز دریافت میکنند. مصرف گاز در این استان افزون بر کاهش هزینههای اقتصادی و کاهش آلایندههای زیست محیطی زمینه کاهش قاچاق سوخت را نیز فراهم میکند.
میرشکاری افزود: استان سیستان و بلوچستان به دلیل دارا بودن مرزهای مشترک گسترده با همسایهها، به نوعی یکی از مناطق قاچاق سوخت است. خوشبختانه توسعه شبکه گازرسانی و کاهش مصرف فرآوردههای نفتی در کاهش میزان قاچاق سوخت تاثیر بسزایی دارد. ارزش حرارتی ۹ میلیون مترمکعب گاز در نیروگاهها معادل حدود ۹ میلیون لیتر فرآورده نفتی است. اگر این میزان را بخواهیم با تانکر منتقل کنیم به ۳۰۰ نفتکش جاده پیمای ۳۰ هزار لیتری نیازمندیم.
وی گفت: با توسعه گازرسانی از تردد این تعداد نفتکش برای تامین سوخت نیروگاهها جلوگیری شده است. دو کارخانه سیمان نیز حدود ۵۰۰ هزار مترمکعب مصرف روزانه دارند. شهرکهای صنعتی و صنایع کوچک نیز در مجموع روزانه ۵۰۰ هزار مترمکعب گاز مصرف میکنند.
مدیرعامل شرکت گاز استان افزود: گازرسانی به شهرها و روستاهای مکران در حال انجام است با این حال نسبت به توسعه گازرسانی به صنایع و واحدهای تولیدی مستقر در این منطقه نگاهی ویژه داریم.
وی خاطرنشان کرد: چابهار به لحاظ موقعیت خاص و به عنوان تنها بندر اقیانوسی کشور میتواند نقش عمدهای در صادرات محصولات پتروشیمی داشته باشد. فاصله دریایی عسلویه تا چابهار حدود یکهزار کیلومتر است. بر این اساس صادرات محصولات پتروشیمی از این بندر باعث کاهش این فاصله میشود که در هزینه حمل ونقل تاثیرگذار است.
وی ادامه داد: افزون بر آن، این موضوع باعث ایجاد اشتغال عمده در استان میشود. زمانی که این مجتمعهای پتروشیمی به بهرهبرداری برسد، هر فردی در سطح استان که مهارت و مدرک تحصیلی داشته باشد، دیگر نگرانی بابت اشتغال نخواهد داشت.
میرشکاری خاطرنشان کرد: با اینکه تعداد کارکنان شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان به لحاظ نمودار سازمانی کم است، بهترینهای شرکت ملی گاز ایران در این شرکت حضور دارند. در بخش مدیریت داراییهای فیزیکی، پایلوت شرکتهای گاز استانی همجوار هستیم. در بخش استانداردها موفق شدیم گواهینامه های مدیریتی را با نسخه جدید تمدید کنیم و شرکت ممیزی کننده بر تمدید این گواهینامه ها صحه گذاشت. خوشبختانه در مدیریت امنیت اطلاعات به عنوان نخستین دستگاه اجرایی در استان موفق شدیم از مرکز افتای ریاست جمهوری گواهینامه دریافت کنیم.
۲۸ طرح وزارت نیرو در سیستان و بلوچستان به بهرهبرداری رسید
۲۸ طرح وزارت نیرو در سیستان و بلوچستان امروز پنجشنبه با حضور ویدئوکنفرانسی محمد مخبر سرپرست ریاست جمهوری و حضور میدانی وزیر نیرو در این استان به بهرهبرداری رسید.
چهار پروژه طرح تامین آب زاهدان و سیستان از سه راهی دشتک به منظور رفع مشکل تامین آب شرب این مناطق، آبرسانی و رفع تنش آبی از ۷۵ روستا در قالب جهاد آبرسانی و تصفیهخانه مجتمع ۳۱۵ روستایی تلنگ،پلان و پیرسهراب، ایستگاه پمپاژ شماره B فاضلاب شهر چابهار و توسعه شبکه فاضلاب، ایستگاه پمپاژ شماره D فاضلاب شهر کنارک و توسعه شبکه فاضلاب به بهرهبرداری رسید.
از دیگر طرحهای صنعت آب و برق سیستان و بلوچستان آبگیری سد مخزنی «شهریکور» جهت مصارف کشاورزی و افتتاح طرح آبرسانی اضطراری از سد کهیر به ۴۰ روستای پایین دست و طرح آبرسانی به شهرهیدوچ از سد ماشکید علیا و ایستگاه پمپاژ ۱۱۰۰ لیتر بر ثانیهای به همراه اجرای حدود ۲۰ کیلومتر خط لوله جهت آبرسانی از آب شیرین کن هامون هیرمند به منطقه سیستان است.
علاوه بر افتتاح پروژههای بزرگ و مهم صنعت آب، نیروگاه بادی ۵۰ مگاواتی مپنا موسوم به میل نادر و نیروگاه مقیاس متوسط زاهدان( واحدهای گازی زاهدان ۱ الی ۳) در دولت سیزدهم به بهرهبرداری رسید.
همچنین ۱۵ پروژه مربوط به شرکت برق منطقهای سیستان و بلوچستان از جمله احداث خطوط اسپکه- نیکشهر(قطعه دوم) و خاش به خاش ۲، افزایش ظرفیت پستهای چاه کیچی،سراوان، دامن،سرباز، جالق، چابهار۲۳۰، جبرآباد، میل نادر، زابل ۱، زابل ۲، کهیر، نیروگاه گازی زاهدان افتتاح شد.
در کنار افتتاح پروژههای بزرگ و مهم صنعت آب و برق منطقهای، طرحها و پروژههای توزیع برق شامل برق رسانی و توسعه شبکه برق روستایی،اصلاح و بهینه سازی و رفع افت ولتاژ و برقرسانی به چاههای آب طرح اضطراری (چاههای آبخوانهای شرقی،بندان و دشتک) افتتاح شد.
وعده رئیس جمهور شهید با افتتاح طرح جامع آبرسانی به زاهدان و سیستان محقق شد
وزیر نیرو در افتتاح طرح جامع آبرسانی به زاهدان و سیستان گفت: پس از بازدیدی که رئیس جمهور شهید سال ۱۴۰۰ به منطقه سیستان و آگاهی از وضعیت ناگوار آبی مردم این منطقه داشت، در حالی وعده رفع این مشکل را به مردم این دیار داده بود که امروز افتتاح طرح جامع آبرسانی به زاهدان و سیستان برگ زرینی در کارنامه درخشان دولت سیزدهم به شمار میرود.
علی اکبر محرابیان بیان کرد: شهریور ماه سال ۱۴۰۰ سفری به سیستان و بلوچستان و بازدیدی از مناطق مختلف بویژه سیستان داشتیم که با صحنههای بسیار سخت و ناگواری از گلایههای مردم در تامین آب روبرو بودیم؛ به گونهای که مردم در تامین آب برای امرار معاش، آشامیدن، معیشت، کشاورزی و محیط زیست به شدت مشکل داشتند که رئیس جمهور شهید پس از آن با حضور در جمع مردم وعده رفع این مشکل را داد.
وی افزود: پیرامون این موضوع با توجه به اینکه استان پهناور سیستان و بلوچستان ۱۱ درصد مساحت کشور را شامل میشود رئیس جمهور شهید نگاه ویژهای به این خطه داشت.
وزیر نیرو ادامه داد: در سالهای گذشته قبل از شروع دولت سیزدهم در سیستان و بلوچستان ضریب برخورداری مردم از آب بسیار کم بود، بر این اساس برنامهریزی جامعی برای سراسر این استان از شمال، جنوب و شهرهای میانی در دستور کار قرار گرفت.
وی اظهار کرد: ساخت سدها، طرحهای انتقال آب، طرحهای آبرسانی روستایی، تصفیه خانه و انواع طرحهای مختلف برای حل این مشکل در دستورکار قرار گرفت به گونهای که در کمتر از یک سال شاهد بهرهبرداری از سد عظیم کهیر در منطقه جنوب سیستان و بلوچستان بودیم.
محرابیان با بیان اینکه حاصل اجرای سد کهیر مهار شدن سیلاب عظیم در این منطقه بود، افزود: سیل بیسابقه اخیر در سیستان و بلوچستان باعث شد تا با وجود سد کهیر از یک فاجعه انسانی جلوگیری شود، همچنین در بخشهای دیگر تکمیل سد ماشکید سفلی و شهری کور در برنامه تکمیل قرار گرفت.
وی با بیان اینکه موضوع جهاد آبرسانی به صورت ویژه در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفت، ادامه داد: این طرح ۳۱ استان کشور را در بر میگیرد، اما از بین تمام روستاهای کشور، ۲۵ درصد روستاها سهم سیستان و بلوچستان بود.
وزیر نیرو گفت: حاصل عملکرد دولت رئیس جمهور شهید و پیگیریهای شخص آیت الله رئیسی در طول هزار روز خدمت، انجام روزانه بیش از سه کیلومتر خط لوله در سیستان و بلوچستان بود که در موضوع آب خط لوله تنها یک بخش از اجرای آبرسانی به شمار میرود.
وی بیان کرد: بدترین شرایط را در شمال سیستان و بلوچستان بویژه پنج شهرستان آن و زاهدان داشتیم، موضوع این بود که خشکسالیهای متعدد از یک سو و عدم وفاداری کشور همسایه به اجرای معاهده بینالمللی مبنی بر رهاسازی آب از هیرمند که حدود سه سال انجام نشد، اینها همه مزید بر علت شد تا بر اساس طرحهای مهندسی بتوانیم بدون اتکا به کشورهای دیگر اقداماتی انجام و اجرایی کنیم که لایه بندی شدند.
محرابیان افزود: تامین آب هیرمند از کشور همسایه حق مسلم ملت ایران بوده خوشبختانه در ماههای اخیر بخشی از این سهم را حکومت طالبان رهاسازی کرد و امروز بیش از ۳۰۰ میلیون متر مکعب ذخیره آب در چاه نیمهها وجود دارد.
وی با بیان اینکه طرحهای آبرسانی را در سه لایه برنامهریزی کردیم، ادامه داد: اولین چیزی آن که در طول کمتر از هشت ماه انجام شد حفر چاههای متعدد در شمال سیستان و بلوچستان و زاهدان بود، در این راستا ۱۵۰ حلقه چاه پیش بینی شد؛ اما معضل بزرگ شوری و ای سی آب بود که متوسط آن ۲۱ هزار میکروموس است که برای هیچ فعالیتی قابل استفاده نبود.
وزیر نیرو ادامه داد: بیش از ۱۱۰ کیلومتر خطوط انتقال اجرا و بیش از ۱۰۰ کیلومتر جاده دسترسی و همچنین به همین میزان خط انتقال برق و پست گسترش پیدا کرد، با اجرای این طرحها در کنار ساخت بزرگترین آب شیرین کن غیر ساحلی و فراساحلی کشور که یک رکورد در سطح بین الملل به شمار میرود، این آب شیرین کن با ۱۰۰ هزار متر مکعب در شبانه روز در کمتر از هشت ماه راه اندازی شد.
وی با بیان اینکه سرعت و ظرفیت این طرح در نوع خود بینظیر است، ادامه داد: لایه دوم طرح انتقال آب از تهلاب و اتصال آن به منطقه سیستان است، طرح بسیار بزرگی که توسط قرارگاه خاتم الانبیا عملیاتی و به سرعت در حال اجراست، به گونهای که تا سال آینده شاهد بهرهبرداری از آن خواهیم بود.
محرابیان، لایه سوم را طرح انتقال آب از دریا به عنوان یکی از طرحهای شاخص که با سرعت در حال پیشرفت است، عنوان کرد و افزود: امروز علاوه بر طرح جامع آبرسانی که پیگیری مستمر و هفتگی رئیس جمهور شهید برای پشتیبانی، سرعت و اجرای با کیفیت را به دنبال داشت، طرحهای دیگری شامل آبگیری سد شهری کور در سراوان و ۱۵ پروژه دیگر از جمله ساخت خطوط اسپکه – نیکشهر(قطعه دوم) و خاش به خاش ۲، افزایش ظرفیت پستهای چاه کیچی، سراوان، دامن، سرباز، جالق، چابهار ۲۳۰، جبرآباد، میل نادر، زابل ۱، زابل ۲، کهیر، نیروگاه گازی زاهدان، برقرسانی و توسعه شبکه برق روستایی، اصلاح و بهینه سازی و رفع افت ولتاژ و برقرسانی به چاههای آب طرح آبرسانی(چاههای آبخوانهای شرقی،بندان و دشتک) را شاهد خواهیم بود.
۴۰ هزار میلیارد ریال برای ساخت آبشیرینکن فراساحلی در سیستان و بلوچستان هزینه شد
هاشم امینی مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور هم امروز ۵ شنبه در حاشیه مراسم افتتاح بزرگترین آبشیرینکن فراساحلی در سیستان و بلوچستان گفت: نگاه ویژه رئیس جمهور شهید به سیستان و بلوچستان و اختصاص اعتبارات خاص برای تمامی طرحهای آبی از شمال تا جنوب این استان، باعث شد تا در بازه زمانی هشت ماهه بزرگترین آبشیرینکن فراساحلی در این منطقه با اعتبار ۴۰ هزار میلیارد ریال آماده افتتاح شود.
وی بیان کرد: از سال ۱۴۰۰ به بعد شرایط ویژهای در منطقه سیستان و زاهدان به وجود آمد که مصادف با شروع کار دولت سیزدهم شد.
وی افزود: در این رابطه برنامه ریزی دولت به نحوی بود که بتواند آب پایدار را برای مردم سیستان و بلوچستان تامین و نگرانی از بابت تامین آب آشامیدنی وجود نداشته باشد، از طرف دیگر با توجه به اینکه چاه نیمهها را به دلیل عدم تحقق حقابه ایران از دست میدادیم و این باعث نگرانی شدید در سیستان و زاهدان شد، بلافاصله مطالعات بهره مندی از آبهای درون سازمانی در دستور کار قرار گرفت تا شرایط را تغییر دهیم.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ادامه داد: خوشبختانه با همکاری مجموعه همکارانمان در سیستان و بلوچستان و جمع بندی و شناسایی منابع آب زیرزمینی در دشت های حرمک، هامون و شیله کار بسیار فشرده را برای حفر و تجهیز چاهها شروع کردیم، حدود ۷۳ حلقه چاه حفاری و همزمان با آن خطوط برقرسانی، نیرو رسانی، خطوط فشار قوی و متوسط در دستورکار قرار گرفت.
وی تاکید کرد: پس از آن به منظور کیفی سازی آب از طریق سامانههای آب شیرین کن اقدام و از تیر ماه سال گذشته مطالعات طرح آب شیرین کن شروع شد تا در بازه هشت ماهه این طرح به همت دستگاههای اجرایی و مهندسی کشور و با استفاده از ظرفیت دستگاههای اجرایی، پیمانکاران، مهندسان و مشاوران کشور توانستیم به مرحله اجرا در بیاوریم و این آب شیرین کن را به مردم منطقه سیستان و زاهدان هدیه کنیم.
امینی گفت: با وجود اعتبارات محدود، اما با توجه به نگاه ویژه رئیس جمهور شهید که جهادی و شبانه روز پای کار بودند طرح آب شیرین کن به طور مستمر از طریق وزیر نیرو پیگیری و اعتبارات خاص برای تمامی طرحهای آبی از شمال تا جنوب سیستان و بلوچستان در نظر گرفته شد که تنها برای طرح آب شیرین کن ۴۰ هزار میلیارد ریال هزینه شد.
وی اظهار کرد: از این میزان اعتبار ۲۲۸ هزار میلیارد ریال برای مجموعه آب شیرین کن و ۱۲ هزار میلیارد ریال برای حفر، تجهیز و نیرو رسانی به چاهها در این منطقه هزینه شد.
آب شیرین کن طرح جامع تامین آب زاهدان و سیستان وارد مدار شد
آب شیرین کن طرح جامع تامین آب زاهدان و سیستان امروز پنجشنبه ۱۷ خرداد از طریق ویدئوکنفرانس با حضور محمد مخبر سرپرست ریاست جمهوری، وزیر نیرو، استاندار و مسوولان این استان وارد مدار بهره برداری قرار گرفت.
علی اکبر محرابیان در سفر به سیستان و بلوچستان بزرگترین آب شیرین کن خاورمیانه در خشکی را با هدف تامین آب زاهدان و سیستان وارد مدار کرد.
طرح تأمین آب اضطراری سیستان و زاهدان از سه راهی دشتک با برداشت آب از منابع آب زیرزمینی هامون هیرمند، حرمک، شیله و لواریاب از ابتدای آذر ماه سال گذشته در دستورکار شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان قرار گرفته بود، به دلیل شرایط خاص آب موجود در منطقه از لحاظ کیفیت، برای ارائه خدمات مطلوب به مردم سیستان و زاهدان، شیرین سازی آب با نصب دستگاههای آب شرین کن به طرح اضطراری آبرسانی، اضافه شد.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: نگاه ویژه رئیس جمهور شهید به سیستان و بلوچستان و اختصاص اعتبارات خاص برای تمامی طرحهای آبی از شمال تا جنوب این استان، باعث شد تا در بازه زمانی هشت ماهه بزرگترین آبشیرینکن فراساحلی در این منطقه با اعتبار ۴۰ هزار میلیارد ریال آماده افتتاح شود.
هاشم امینی بیان کرد: از سال ۱۴۰۰ به بعد شرایط ویژهای در منطقه سیستان و زاهدان به وجود آمد که مصادف با شروع کار دولت سیزدهم شد.
وی افزود: در این رابطه برنامه ریزی دولت به نحوی بود که بتواند آب پایدار را برای مردم سیستان و بلوچستان تامین و نگرانی از بابت تامین آب آشامیدنی وجود نداشته باشد، از طرف دیگر با توجه به اینکه چاه نیمهها را به دلیل عدم تحقق حقابه ایران از دست میدادیم و این باعث نگرانی شدید در سیستان و زاهدان شد، بلافاصله مطالعات بهره مندی از آبهای درون سازمانی در دستور کار قرار گرفت تا شرایط را تغییر دهیم.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور ادامه داد: خوشبختانه با همکاری مجموعه همکارانمان در سیستان و بلوچستان و جمع بندی و شناسایی منابع آب زیرزمینی در دشت های حرمک، هامون و شیله کار بسیار فشرده را برای حفر و تجهیز چاهها شروع کردیم، حدود ۷۳ حلقه چاه حفاری و همزمان با آن خطوط برقرسانی، نیرو رسانی، خطوط فشار قوی و متوسط در دستورکار قرار گرفت.
حل مشکل آبی سیستان و بلوچستان با اجرای طرحهای آبرسانی دولت سیزدهم تضمین شد
در همین راستا استاندار سیستان و بلوچستان در آیین افتتاح بزرگترین آبشیرینکن فراساحلی در سیستان و بلوچستان گفت: نگاه ویژه رئیس جمهور شهید بویژه به منطقه شمال این استان باعث شد تا با اجرای طرحهای آبرسانی حدود ۱۵ سال موضوع تامین آب این منطقه تضمین شود.
محمد کرمی با بیان اینکه در دولت سیزدهم پروژههای مختلفی در نقاط مختلف این استان اجرا شده است، افزود: این طرحها قرار بود توسط رئیس جمهور شهید به بهرهبرداری برسد؛ اما وقوع سانحه برای بالگرد حامل ایشان ما و مردم مهمانواز این استان را چشم انتظار گذاشت.
وی بیان کرد: در بخشهای عمرانی طرحهایی که قرار بود در سفر رئیس جمهور شهید افتتاح شود موضوع آبرسانی توسط وزارت نیرو بود که اتفاقات خوبی در این حوزه رخ داد و امروز بخشی از آن شامل طرح انتقال آب از دریا، انتقال آب از تهلاب که همچنان در حال اجراست، افتتاح خواهد شد که اینها اقدامات بینظیری است.
استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه در شمال این استان که تاکید رئیس جمهور شهید بود با اجرای طرح های آبرسانی تا ۱۵ سال موضوع تامین آب این منطقه تضمین شده است، ادامه داد: در دولت های قبل و تا سالهای گذشته ۳۶۰ کیلومتر بزرگراه در این استان داشتیم، اما از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون ۳۷۰ کیلومتر بزرگراه، یک هزار کیلومتر راه روستایی ساخته و ۲ هزار کیلومتر روکش آسفالت اجرا شده، همچنین بازسازی پایانهها و فرودگاهها در نقاط مختلف استان در این دولت انجام شد.
وی تاکید کرد: اجرای طرحهای مسکن و ساخت ۲۵ هزار و ۱۹۹ واحد شهری و روستایی که قرار بود به دست رئیس جمهور شهید افتتاح شود از دیگر اقدامات بی نظیری بود که در روزهای اخیر افتتاح شد، علاوه بر آن ۲۶ هزار و۳۰۰ واحد در حال ساخت بوده و تعداد هشت هزار زمین در این سفر نیز به مردم واگذار خواهد شد.
کرمی گفت: در بخش ساخت مدارس با توجه به نگاه ویژه رئیس جمهور شهید و با کمک خیرین از ابتدای دولت تاکنون چهار هزار و ۵۰۰ کلاس درس ساخته و یکهزار و ۶۰۰ کلاس دیگر در دست ساخت است.
وی اظهار کرد: در بخش مخابرات و پوشش روستایی که درصد پوشش ۷۹ درصد بوده امروز با نگاه دولت سیزدهم به ۹۹ درصد پوشش رسیدهایم که اقدامات خوبی در این زمینه انجام شده است.
استاندار سیستان و بلوچستان ادامه داد: در حوزه بهداشت و درمان اقدامات بسیار خوبی انجام شد، افتتاح بیمارستان کنارک، بیمارستان مادر و کودک در ایرانشهر و دهها طرح خانه بهداشت روستایی و طرحهای دیگر از جمله اقدامات در این بخش است، علاوه بر آن امروز شاهد افتتاح بیمارستان پارس در زاهدان نیز خواهیم بود.
وی با بیان اینکه در بخش گازرسانی ۹ شهر و ۱۳۰ روستا در سیستان و بلوچستان امروز از گاز شهری برخوردار هستند، گفت: طرحهایی که در حوزه اقتصادی قرار بود به دست رئیس جمهور شهید افتتاح شود شما طرح کارخانه مس در منطقه اومار شهرستان نیمروز، کارخانه طلای تفتان و کارخانه آهن پلاس در منطقه بزمان بود که بخشی امروز قابل افتتاح است.
کرمی افزود: در بخش نخلستانها نیز به توسعه نخلستانها و باغات پرداخته شده و طرحهای دیگری نیز با همت تمامی متولیان امر در سیستان و بلوچستان در دستور کار قرار دارد که اینها از برکت دولت سیزدهم در این استان به شمار می رود.
آبگیری سد مخزنی «شهری کور» در سراوان آغاز شد
مدیرعامل آب منطقهای سیستان و بلوچستان امروز پنجشنبه در مراسم آبگیری این سد گفت: عملیات آبگیری سد «شهری کور» سراوان امروز با حضور وزیر نیرو آغاز شد و این امر برای بیش از ۱۸۰۰ نفر ایجاد اشتغال داشته است.
محمدامین بارانی اظهار کرد: هدف از ساخت سد شهری کور، کنترل منابع آب از طریق ذخیره و تنظیم جریانهای سیلابی، تامین آب مورد نیاز صنعت، آشامیدنی، کشاورزی و جلوگیری از خروج آبهای مرزی از کشور است.
وی با اشاره به اعتبار این طرح، افزود: برای سد شهری کور از محل صندوق توسعه ارزی هزینه شده و امروز این طرح با حضور وزیر نیرو آبگیری شد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای سیستان و بلوچستان ادامه داد: سد شهری کور میتواند به محرومیتزدایی، توسعه و بهبود شرایط پایدار منطقه، ایجاد اشتغال، افزایش امنیت، افزایش شاخصهای محیط زیست و همچنین تامین آب کشاورزی مورد نیاز اراضی و آب آشامیدنی روستاهای مجاور کمک کند.
وی با بیان اینکه عملیات اجرایی این سد در سال ۹۲ آغاز شده، گفت: سد شهری کور در محل تلاقی رودخانههای «بریسان» و «گزو» ساخته و در جنوب شرق کشور واقع شده است.
بارانی بیان کرد: این سد از نوع بتنی غلطکی دارای ۵۷ متر ارتفاع از پی، با طول تاج ۶۳۲۵ متر، عرض تاج هفت متر و حجم مخزن ۱۰۳ میلیون مترمکعب است.
وی سر ریز پلکانی با حوضچه آرامش را از دیگر مشخصات این طرح دانست و افزود: سد مخزنی شهری کور دارای ۱۳۲۴ متر دایک جانبی و سیستم انحراف با دو کالورت بتنی در حال اجراست.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای سیستان و بلوچستان افزود: ساخت این سد برای ۳۵۰ نفر بهطور مستقیم و ۱۱۴۰ نفر بهطور غیرمستقیم شغل ایجاد کرده است.