به نقل از دیجیکالا:
این روزها گوشیهای هوشمندی که از ۴ گیگابایت رم برخوردار هستند عملا هیچ استفادهی خاصی برای کاربران ندارند. اما آیا فکر نمیکنید ۲۴ گیگابایت رم برای یک گوشی دیگر خیلی فراتر از نیاز کاربران است؟
زمانی بود که گوشیهای هوشمند با حافظهی رم مگابایتی راهی بازار میشدند. اما پیشرفت چشمگیر و سریع فناوری سبب شد اپلیکیشنها و بازیهایی توسعه پیدا کنند که برای اجرای آنها، به رمهای چند گیگابایتی نیاز بود. این روند آنقدر پیش رفت که حالا اگر یک گوشی هوشمند ۴ گیگابایت رم داشته باشد، صرفا برای تجربهی حداقل امکانات یک سیستمعامل میتواند پاسخگوی نیاز کاربران باشد. مثلا با آن میتوانید فیلم و سریال ببینید، کتاب بخوانید، کارهای مدرسه را انجام دهید، وبگردی کنید، در شبکههای اجتماعی گشت و گذار کنید و کارهایی از این دست.
البته عمدهی استفادهی کاربران از گوشی هوشمند هم به موارد بالا محدود میشود اما گاهی اوقات کاربران میخواهند همین کارها را با سرعت بالایی انجام دهند تا از کار با گوشی هوشمند خود لذت ببرند. اگر یک گوشی ۴ گیگابایت رم داشته باشد فقط زمانی میتواند قابل قبول ظاهر شود که پردازندهی خوبی در کنار آن قرار داشته باشد که معمولا هم اینطور نیست.
توجه داشته باشید بحث آیفونها کاملا جداست چون این گوشیها به دلیل طراحی خاص سیستمعامل و اپهای خود، نیازی به رم بیشتر از ۸ گیگابایت ندارند و با همان ۶ یا حتی ۴ گیگابایت هم عملکردی فوقالعاده سریع را از خود به نمایش میگذارند. طبیعتا هرچه رم بیشتر باشد، پردازنده سریعتر میتواند کارهای مختلف را پردازش کرده و در نتیجه عملیات مولتی تسکینگ با سرعت به مراتب بیشتری در گوشی انجام میشود.
به عبارتی دیگر، با رم بیشتر میتوانید همزمان بدون افت سرعت چندین کار را انجام دهید. اما این کار با ۸ یا ۱۲ گیگابایت رم هم به بهترین شکل ممکن صورت میگیرد و اگر شرکتها مثل اپل تمرکز خود را روی بهبود کیفیت سیستمعامل و مدیریت مصرف آن بگذارند، دیگر نیازی به این همه رم و پرداخت هزینهی اضافه نیست.
برای اینکه یک گوشی بتواند به بهترین شکل ممکن تمام نیازهای کاربران را پوشش دهد، وجود ۸ گیگابایت رم برایش کافی است. البته برخی از شرکتها اندکی سخاوت به خرج داده و تا ۱۲ گیگابایت هم آن را افزایش میدهند که صادقانه بخواهیم بگوییم، واقعاً نیاز نیست. در این بین، گوشیهای گیمینگ را دیدیم که این روزها حداقل ۱۶، ۱۸ و یا حتی ۲۴ گیگابایت رم هم دارند که البته این میزان واقعاً فراتر از نیاز امروزی کاربران است و هیچ بازی یا اپلیکیشنی حتی نزدیک به استفاده از این میزان منابع سختافزاری نمیشود.
اما داستان زمانی جالب میشود که بدانید ردمی K60 اولترا، وان پلاس Ace 2 پرو، احتمالا شیائومی ۱۳T پرو و… با ۲۴ گیگابایت رم راهی بازار شده یا قرار است عرضه شوند. اینجاست که این پرسش به وجود میآید؛ در شرایطی که استفاده از ۲۴ گیگابایت رم برای یک گوشی گیمینگ هم فایدهای جز افزایش قیمت گوشی ندارد، آیا برای یک پرچمدار واقعاً نیاز است؟