هویج حاوی مقدار زیادی بتاکاروتن است و وقتی که به ویتامین A تبدیل میشود، نه تنها سیستم ایمنی را بالا میبرد بلکه به سیستم تنفسی کمک میکند تا عملکرد خود را به خوبی انجام دهد.
همشهری آنلاین: از طرفی دیگر سیبزمینی هم به خاطر داشتن ویتامین C ضد حساسیت است، اگر چه هیدرات کربن است و کالری غذا را بالا میبرد، ولی ترکیب این مواد، غذایی ساده، سریع و مطلوب برای هر دو موضوع کمکالری و ضد حساسیت است. این سالاد سرد سرو میشود و یک غذای کامل برای شام است.
مواد لازم برای ۵ نفر
۲۵۰ گرم لوبیا سبز
۴۵۰ گرم آب مرغ
۳ عدد هویج
۵۰۰ گرم سیبزمینی
۲ /۱ دو قس روغن زیتون
۱ ق س آب نارنج تازه
۲ حبه سیر
۱ پیمانه سس مایونز کمچرب
۲۰۰ گرم سینه مرغ
۲ /۱ پیمانه پیازچه خردشده
۳ /۱ پیمانه ترخون ریزشده
نمک و فلفل سیاه مقداری
۱. هویج را پوست کنده، بشویید و به شکل دلخواه قالب بزنید یا خرد کنید. لوبیا سبز را هم پاک کرده، بشویید و به اندازه خلالهای ۳ ـ ۲ سانتیمتری برش بزنید.
۲. هویج و لوبیاسبز را به همراه سینه مرغ و آب مرغ در قابلمهای روی حرارت بگذارید تا سبزیجات و مرغ بپزند.
۳. سیبزمینیها را پوست کنده و همانطور به صورت خام با اسکوپ کوچک (قاشق مخصوص قالب زدن بستنی) آنها را به شکل گلولههای کوچک درآورید.
۴. وقتی همه سیبزمینیها را شکل دادید آنها را در قابلمهای آب جوش که در آن مقدار کمی نمک ریختهاید بریزید و آبپز کنید.
۵. در کاسهای روغن زیتون و آب نارنج ریخته و نمک و فلفل سیاه را هم اضافه کنید.
سیر را هم خرد یا له کرده و به مواد اضافه کنید و خوب هم بزنید تا سس سالاد حاضر شود.
۶. سیبزمینیهای پختهشده را در آبکش بریزید تا کمی خنک شود، بعد آنها را به کاسه حاوی سس آماده اضافه کرده و مخلوط کنید تا مزهدار شود.
۷. سبزیجات پختهشده در آب مرغ را بیرون آورده و در آبکش بریزید. مرغ را هم بیرون آورده، بعد از اینکه از حرارت افتاد، آن را به قطعات کوچک خرد کنید.
۸. حالا سس مایونز کمچرب را هم به سالاد اضافه کنید. سبزیجات و مرغ را هم به دیگر مواد افزوده و خوب مخلوط کنید.
۹. مواد را که مخلوط کردید، سالاد آماده است، فقط مدتی آن را در یخچال بگذارید تا خنک شود.
۱۰. در این فاصله ترخون و پیازچه را هم ریز خرد کنید و بعد از بیرون آوردن سالاد از یخچال آنها را هم به سالاد اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. حالا سالاد آماده سرو است.
فوتوفن
سیبزمینیهای قالب خورده را نبایدآنقدر بپزید که وارفته و شکلشان را از دست بدهند.
آب مرغ را برای پخت کم بریزید، اگر هم در آخر آب مرغ اضافه آمد، آن را برای سوپ نگه دارید.
به جای آب مرغ از عصاره مرغ هم میشود استفاده کرد، ولی ترجیحا با آب مرغ بهتر است، چون عصاره مرغ باعث تیره شدن سبزیجات میشود.
هیچ وقت ترخون را همراه دیگر مواد به سالاد اضافه نکنید، چون شکل و مزهشان بد میشود. پس همیشه سبزی را در موقع سرو به غذا بیفزایید.
یه جور دیگه
این روزها سس مایونز بدون کلسترول هم به بازار آمده است که جایگزین خوبی برای مایونزهای معمولی است و غذا را کمکالری میکند.