سیرتا پیاز برنامه‌های فرهنگی شهر در سال ۱۴۰۳ | بودجه حوزه زنان ۲۹۷درصد افزایش داشته است

سیرتا پیاز برنامه‌های فرهنگی شهر در سال ۱۴۰۳ | بودجه حوزه زنان ۲۹۷درصد افزایش داشته است

عضو شورای شهر تهران بودجه فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران را برای سال جدید تشریح کرد و گفت: برای مثال بودجه اداره کل فرهنگی که ماموریت‌هایی چون غنی‌سازی‌ اوقات فراغت شهروندان و اجرای برنامه‌های فرهنگی و برگزاری مراسم و مناسبت‌ها و… را برعهده دارد ۵۸۹ درصد افزایش یافته است.

همشهری آنلاین-فرناز محمدزاده: مدیریت ششم شهری برای سومین سال، بودجه شهر تهران را تعیین کرد و فرمانداری نیز این بودجه را به تأیید رساند؛ بودجه‌ای که نسبت به سال‌های قبل خود رشد قابل‌توجهی داشته و این انتظار را در بین شهروندان ایجاد کرده که اعداد و ارقام پیشنهادی، فصلی جدید از خدمت را در شهر رقم بزند. در کنار مسائلی همچون حمل‌ونقل و عمران، موضوعات فرهنگی و اجتماعی یکی از مهم‌ترین حوزه‌های مورد نیاز در شهر است که شهروندان توجه ویژه‌ای به آن دارند؛ حوزه‌ای که از آن می‌توان به ‌عنوان زیربنای دیگر فعالیت‌های شهر نام برد که می‌تواند با همراه کردن مردم با مدیریت شهری، زمینه را برای بسط، گسترش و حفاظت از خدمات ارائه شده فراهم کند.

در همین رابطه با رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران گفت‌وگو کردیم. نرگس معدنی‌پور درباره بودجه فرهنگی و اجتماعی شهر تهران برای سال۱۴۰۳، به خبرنگار همشهری می‌گوید: پس از ارائه لایحه برنامه و بودجه سال۱۴۰۳ شهرداری تهران به صحن شورا، لایحه، طی نامه‌ای از طرف ریاست شورا به کمیسیون‌های تخصصی ارجاع می‌شود تا کمیسیون‌ها به‌صورت تخصصی به‌ بررسی برنامه‌ها و بودجه پیشنهادی شهرداری در حوزه ماموریت تخصصی خود بپردازند.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر با اشاره به مهم‌ترین نقطه مثبت بودجه حوزه فرهنگی و اجتماعی سال۱۴۰۳ شهرداری تهران گفت: در بودجه فرهنگی و اجتماعی برای سال۱۴۰۳ حدود ۷۰۰کد پروژه دیده شده که اجرای آنها می‌تواند بخش عمده‌ای از نیازهای شهر را در حوزه فرهنگی و اجتماعی مرتفع کند.

او افزود: یکی دیگر از نقاط مثبت بودجه فرهنگی و اجتماعی۱۴۰۳ به نوع بودجه‌ریزی در مناطق مربوط می‌شود. از آنجایی که مناطق در خط مقدم ارائه خدمات به مردم هستند، تلاشمان در کمیسیون فرهنگی و اجتماعی این بود که با وجود کاهش بودجه پیشنهادی شهرداری تهران اما بودجه پیشنهادی مناطق کاهش پیدا نکند و لذا سرجمع بودجه مناطق حفظ شد. در حوزه فرهنگی و اجتماعی ۷۰۰کد پروژه داریم که از این تعداد ۵۰۰کد مربوط به مناطق بود که تلاش شد حفظ شوند که در صورت کمبود اعتبار قابل پیش‌بینی در متمم بودجه هم خواهند بود.

معدنی‌پور با اشاره به مقایسه بودجه ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ در حوزه فرهنگی و اجتماعی تصریح کرد: بودجه۱۴۰۳ تمام سازمان‌ها، شرکت‌ها و ادارات کل حوزه فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران رشد قابل‌توجهی نسبت به سال۱۴۰۲ داشته است؛ برای مثال بودجه اداره کل فرهنگی که ماموریت‌هایی چون غنی‌سازی‌ اوقات فراغت شهروندان و اجرای برنامه‌های فرهنگی و برگزاری مراسم و مناسبت‌ها و… را برعهده دارد ۵۸۹ درصد افزایش یافته، اداره کل سلامت که ماموریت اجرای برنامه‌هایی چون بهداشت روان و امور سلامت را برعهده دارد ۳۰۰درصد افزایش داشته، اداره کل آموزش‌های شهروندی فقط در معاونت فرهنگی و اجتماعی ۲۶۳درصد افزایش داشته و بودجه آموزش‌های شهروندی که برای ما بسیار پراهمیت است در دیگر معاونت‌های شهرداری هم افزایش خوبی داشته است.

این عضو شورای شهر ادامه داد: بودجه سازمان ورزش که وظیفه ترویج ورزش همگانی را در شهر برعهده دارد ۱۶۴درصد افزایش یافته، شرکت برج میلاد به‌دلیل نیاز به اورهال دستگاه‌ها و سیستم‌های برج میلاد و مرکز همایش‌ها و … ۲۷۱درصد افزایش یافته، بودجه سازمان خدمات اجتماعی که ماموریت مهمی در حوزه آسیب‌های اجتماعی دارد ۲۲۱درصد افزایش داشته، سازمان فرهنگی و هنری ۱۵۶درصد افزایش بودجه داشته، موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع ‌مقدس ۱۹۶درصد افزایش بودجه داشته، بودجه حوزه زنان ۲۹۷درصد افزایش داشته و بودجه ستاد گردشگری هم ۳۳۳درصد افزایش بودجه داشته است.

او اضافه کرد: بودجه سایر واحدهای شهرداری که دارای ماموریت فرهنگی و اجتماعی هستند ۱۵۴درصد افزایش یافته است و بودجه مناطق در حوزه فرهنگی و اجتماعی نیز ۱۱۶درصد افزایش داشته است.

معدنی‌پور در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه در کل، بودجه حوزه فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران چقدر افزایش داشته است، گفت: درمجموع بودجه حوزه فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران ۲۰۸درصد رشد داشته که ۱۰درصد از بودجه شهرداری را همچنان به‌خود اختصاص داده و از ۷هزار و۷۹۲میلیارد تومان در سال۱۴۰۲ به ۱۵هزار و۱۰۱میلیارد تومان رسیده است.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر با اشاره به مهم‌ترین رویکرد کمیسیون فرهنگی و اجتماعی در بودجه۱۴۰۳ خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین رویکردهای کمیسیون فرهنگی و اجتماعی در بررسی برنامه‌ها و بودجه شهرداری تهران، ملموس بودن آنها برای مردم است. اقدامات و فعالیت‌ها باید به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی و اجرا شود که مردم آنها را به وضوح دیده و جریان خدمت را لمس کنند. لذا ضروری است که ماموریت فرهنگی و اجتماعی در شهرداری به درستی مدیریت و راهبری شود و برنامه‌ها منطبق با برش سالانه برنامه چهارم و تحقق شاخص‌های آن برنامه‌ریزی و اجرا شود.

او افزود: بر همین اساس، کمیسیون فرهنگی و اجتماعی برای سال۱۴۰۳ احداث، توسعه، بهسازی و تجهیز زیرساخت‌های حوزه فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهر تهران را در اولویت قرار داده و تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام، کمک به احداث و توسعه مساجد، تملک اراضی و املاک جهت کاربری فرهنگی و اجتماعی و ورزشی و… را مورد تأکید قرار داده است.