به نقل از دیجیکالا:
بیش از ۱۵۵ میلیون پلیاستیشن ۲ تا به امروز فروخته شده است، اما تعداد کمی از این دارندگان این کنسول تا به حال به اتمام سختترین بازیهای آن نزدیک شدهاند.
پلیاستیشن ۲ کنسولی بود که کمک کرد تا بازیهای سه بعدی به طور قابل توجهی به نوعی بیشتر قابل بازی شوند و ما را به آرامی از دوران بازیهای سخت آرکید دور کرد، اما همچنین کنسولی بود که الهامبخش نسل جدیدی از توسعهدهندگان برای پرسیدن این سوال بود که آیندهی بازیهای دشوار چگونه است؟ پاسخ به این سوال شامل مواردی نظیر یک بازی رانندگی که در آن اشتباهات یک گزینه نیستند، یک بازی موزیکال با میزان دشواری بیشتر از یادگیری یک ساز، یک اثر beat ’em up که شما را از نفس انداخته و بازیهای دیگری میشود که در این مقاله به آنها خواهیم پرداخت.
۱۵. Stuntman
تهیه کننده: Infogrames / سازنده: Reflections Interactive
سال انتشار: ۲۰۰۲
این بازی رانندگی منحصربهفرد که برای سخت بودن طراحی شده، به عنوان یکی از سختترین تجربههای پلیاستیشن ۲ شناخته میشود. در این بازی چالشبرانگیز با محوریت بدلکاری، شما فقط چند ثانیه فرصت دارید تا به درخواستهای بدلکاری ناامیدکننده و مبهم برای فیلمهای مختلف واکنش نشان دهید. این شما را وادار میکند تا بارها در گیمپلی از آزمون و خطا استفاده کنید. واکنش منتقدان به بازی ضد و نقیض بود. این بازی به دلیل گیمپلی و فیزیک نوآورانهاش مورد استقبال قرار گرفت، اما به دلیل خطی بودن و سطح دشواری آن که نیاز به تکرار بیش از حد مراحل دارد مورد انتقاد قرار گرفت. گفتنی است که این بازی با دنبالهای با عنوان Stuntman: Ignition در سال ۲۰۰۷ ادامه یافت.
۱۴. Manhunt
تهیه کننده: Rockstar Games / سازنده: Rockstar North
سال انتشار: ۲۰۰۳
Manhunt یک بازی کلاسیک است که سزاوار عشق و تحسین بیشتری نسبت به آنچه معمولا دریافت میکند است، با این حال مانند بسیاری از بازیهای مخفیکاری این دوره، گیمپلی آن به طرز عجیبی ناامیدکننده است. داستان در شهری خیالی اتفاق میافتد و ماجرای یک زندانی محکوم به اعدام را دنبال میکند که مجبور میشود در مجموعهای از فیلمها شرکت کند و با قتل اعضای باند تبهکاری که برای کشتن او در مقابل دوربین فرستاده شده بودند، آزادی خود را بدست آورد. در حالی که شما از نظر فنی مجاز به انجام اشتباه در بازی هستید، اکثر بازیکنان متوجه خواهند شد که احتمال فرار از این اشتباهات به قدری کم است که ممکن است در لحظهای که گرفتار آنها میشوید، مجبور به اجرای مجدد مرحله شوید. از طرفی حالت Hardcore بازی بیش از پیش شما را اذیت خواهد کرد.
۱۳. Pac-Man World 2
تهیه کننده: Namco / سازنده: Namco Hometek
سال انتشار: ۲۰۰۲
دو نوع انسان در این دنیا وجود دارد! کسانی که Pac-Man World 2 را در لیست بازیهای سخت دیده و با خود فکر میکنند که چرا اینگونه است و کسانی که نام Pac-Man World 2 را میشنوند و بلافاصله گنجینهای از خاطرات دردناک برای آنها باز میشود. برخی از مراحل این بازی به خودی خود بسیار چالشبرانگیز هستند، با این حال فقط کسانی که سعی کردهاند بازی را به طور صد درصد تکمیل کنند، میدانند که واقعا چقدر سخت است. اگر این یک بازی از سری کرش بندیکوت بود، احتمالا سختترین بازی آن مجموعه محسوب میشود.
۱۲. God of War
تهیه کننده: Sony Interactive Entertainment / سازنده: Santa Monica Studio
سال انتشار: ۲۰۰۵
اولین نسخه از گاد آو وار سومین قسمت از نظر جدول زمانی سری محسوب میشود و با موضوع انتقام به عنوان نقطهی عطف داستان آن روایت میشود. این بازی اگرچه به عنوان سختترین بازی اکشن سهبعدی دوران پلیاستیشن ۲ محسوب نمیشود اما گاهی اوقات به راحتی میتوان فراموش کرد که این بازی چقدر سخت بوده است. مبارزات هک اند اسلش بازی شما را تا آخر بازی سرگرم میکنند اما چیزی که آن را دشوار میکند، بخشی از بازی است که در آن باید از برجی پر شده از میخها و تیغهها بالا بروید تا از زندگی پس از مرگ فرار کنید. این بخش یکی از سختترین چالشهای پلتفرمر دیده شده در بازیهای غیرپلتفرمر محسوب میشود.
۱۱. Airblade
تهیه کننده: SCEE / سازنده: Criterion Games
سال انتشار: ۲۰۰۱
بازی Airblade در زمان انتشار بهطور غیرمنصفانهای بهعنوان یک کپی از Tony Hawk در نظر گرفته شد، اما این بازی در واقع چیزهای زیادی داشت که به متمایز شدن آن نسبت به سری ذکر شده کمک میکرد. با این حال اگر استودیوی سازنده فقط برخی از ایدههای بهتر Tony Hawk را قرض گرفته بود، Airblade میتوانست از نظر دشواری کمتر بازیکنان را اذیت کند. بزرگترین چالشهای بازی محدودیتهای زمانی و ساختار چالشهای آن هستند. مانند بازیهای کلاسیک سری Tony Hawk، این بازی شما را موظف میکند که تعدادی فعالیت خاص را در هر مرحله در یک محدودیت زمانی مشخص انجام دهید. هرچند برخلاف Tony Hawk، ایربلید شما را وادار میکند که تا قبل از اتمام زمان، تمام آن ماموریتها را در یک دور از بازی کامل کنید. گفتنی است که حتی بازیکنان حرفهای نیز برای غلبه بر خستگی ذهنی ناشی از تکرار چالشهای مشابه، مشکل خواهند داشت.
۱۰. Breath of Fire: Dragon Quarter
تهیه کننده: Capcom / سازنده: Capcom Production Studio 3
سال انتشار: ۲۰۰۲
بازیهای سری Breath of Fire به طور کلی بسیار چالشبرانگیز هستند، اما حتی بزرگترین طرفداران این سری هم با این موضوع موافقند که نسخهی Dragon Quarter تفاوتهایی با بقیهی بازیهای مجموعه دارد. چالشهای اولیهی Dragon Quarter حتی برای کسانی که با درک درستی از نحوه عملکرد مکانیکهای آن وارد بازی میشوند، به اندازهی کافی سخت است، اما این واقعیت که انتظار میرود اکثر بازیکنان در حین یادگیری مکانیکهای منحصربهفرد و پیچیدهی بازی بر چالشهای آن غلبه کنند، بیش از حد غیرمنصفانه است. در این میان برخی از باسهای بازی نیز به به طرز عجیب و غریبی دشوار هستند.
۹. Gitaroo Man
تهیه کننده: Koei / سازنده: iNiS
سال انتشار: ۲۰۰۱
در حالی که Guitar Hero 3 بعضا به خاطر سختیهای برخی از آهنگهایش شناخته میشود، سختترین بازی موزیکال پلیاستیشن بدون شک Gitaroo Man است. بیشتر گیمپلی بازی Gitaroo Man چالشهای نسبتا معقولی را برای طرفداران این سبک ارائه میدهد، اما چالشهای حالت Master Mode این بازی از نظر فیزیکی بعضا غیرممکن به نظر میرسد. در واقع، اصطلاح فیزیکی یک راه عالی برای توصیف سختی این بازی است، زیرا هر کسی که قادر به تحمل کمی درد دست نیست، احتمالا هرگز نمیتواند بازی با را به طور صد درصد به پایان برساند.
۸. Jak 2
تهیه کننده: Sony Interactive Entertainment / سازنده: Naughty Dog
سال انتشار: ۲۰۰۳
در حالی که Jak 2 یک بازی نسبتا دشوار محسوب میشود، اما میتوان گفت که حدود ۸۰ درصد از کل بازی از چالشهای متعادلی برخوردار است که برای طرفداران ژانر اکشن ماجراجویی و پلتفرمر در سطوح مختلف مهارت سرگرمکننده است. همانطور که احتمالا متوجه شدهاید، این ۲۰ درصد دیگر بازی است که باعث شهرت آن و همچنین بدست آوردن جایگاهی در این لیست میشود. تعداد انگشت شماری چالش در این بازی وجود دارد که شما را متعجب و وادار میکند که فکر کنید که آیا کار اشتباهی انجام دادهاید یا به طور تصادفی تنظیماتی را تغییر دادهاید. گفتنی است که برخی از آن بخشها را بارها و بارها باید از اول شروع کنید.
۷. Black
تهیه کننده: Electronic Arts / سازنده: Criterion Games
سال انتشار: ۲۰۰۶
Black یکی دیگر از آن بازیهایی است که به دلیل تفاوتهای شدید بین تنظیمات مختلف سختیاش، رتبهبندی آن در این لیست دشوار است. اگر یک گیمر باتجربه در سبک تیراندازی اول شخص هستید که بازی را در حالت آسان یا متوسط تجربه میکنید، احتمالا متوجه خواهید شد که این بازی چالشهای زیادی را ارائه نمیکند. با این حال این بازی با تنظیمات سخت و Black Ops اثری کاملا متفاوت است. جالب است بدانید که در این حالتها میتوانید حتی توسط یک نسیم ملایم کشته شوید. اگر این کافی نیست، از شما خواسته میشود که اهداف اضافی را در حین جاخالی دادن از گلولهها کامل کنید.
۶. Godhand
تهیه کننده: Capcom / سازنده: Clover Studio
سال انتشار: ۲۰۰۶
بازی Godhand از آن دست آثاری است که پیدا کردن که اثر مشابه با آن به هیچ وجه آسان نیست. این بازی beat ’em up عجیب، المانهای بازیهای اکشن سهبعدی مانند دویل می کرای را با بازیهای مبارزهای کلاسیک آرکید ترکیب میکند، اما بر یادگیری الگوهای تک تک دشمنان به جای نابودی امواجی از آنها تاکید دارد. بدتر از همه، بازی دارای نوعی سیستم کنترل قدیمی به نام تانک است که شما را مجبور میکند تا با سرعتی بسیار کندتر از آنچه که معمولا در این نوع بازیها مشاهده میکنید، در واقع شما دائما با یک بازی طرف هستید که شما را مجبور میکند تا ترفندهای جدیدی را فقط برای زنده ماندن یاد بگیرید. اگر از آن دسته گیمرهایی نیستید که بتوانید کمبوهایی پیچیده را در نبرد انجام دهید، ممکن است نتوانید از این بازی اکشن منحصربهفرد جان سالم به در ببرید.
۵. Armored Core: Last Raven
تهیه کننده: FromSoftware / سازنده: FromSoftware
سال انتشار: ۲۰۰۵
واضح است که دشواری اولین کلمهای است که وقتی به بازیهای فرامسافتور فکر میکنیم، به ذهن همهی ما میآید اما کلمه دوم باید تعادل در گیمپلی باشد. برای استودیویی که آشکارا برای ساخت بازیهای بسیار سخت شناخته شده است، به طرز شگفتانگیزی آثار متعادلی دارد. Armored Core: Last Raven اثری است که حتی طرفداران پروپاقرص سری را به چالش میکشد و اساسا شما را مجبور میکند که حتی به جزئیترین مکانیکها هم تسلط داشته باشید اما برای این کار نیاز به صبر و مهارت زیادی خواهید داشت که تنها با تمرین در بازی بدست میآید.
۴. Contra: Shattered Soldier
تهیه کننده: Konami / سازنده: KCET
سال انتشار: ۲۰۰۲
گفتن اینکه یک بازی از سری کنترا سخت است، مانند این است که بگوییم آب مایع است. بنابراین بیشترین بحثها حول محور این سری سر این موضوع میچرخد که کدام نسخه از این سری، سختترین است؟ در پاسخ به این سوال بدون شک باید از بازی Contra: Hard Corps نام برد اما نسخهی Shattered Soldier نیز در این زمینه حرفهای زیادی برای گفتن دارد. این یک بازی تیراندازی به سبک آرکید است که از المانهای نسبتا مدرنی بهره میبرد تا اطمینان حاصل کند که حتی کسانی که خود را در بازیهای کلاسیک کنترا ماهر میدانند، برای دیدن پایان یکی از بهترین بازیهای اکشن پلیاستیشن ۲ به دردسر بیفتند.
۳. Devil May Cry 3
تهیه کننده: Capcom / سازنده: Capcom
سال انتشار: ۲۰۰۵
پس از ایجاد فرمولی خاص در اولین بازی سری هک اند اسلش دویل می کرای و تحمل یک بازگشت به عقب قابل توجه در نسخهی دوم، کمپانی کپکام تصمیم گرفت که دویل می کرای ۳ را به سختترین بازی اکشن سه بعدی تبدیل کند. در حالی که نسخهی اصلی این بازی در آمریکای شمالی از نظر فنی سختترین نسخه است. جالب است بدانید که برای مثال حالت آسان در نسخهی آمریکا مساوی با حالت متوسط در نسخهی ژاپن بود. از طرفی حالت سخت در نسخهی آمریکایی بازی در نسخهی ژاپنی نیز وجود نداشت و بعدها با عنوان بسیار سخت در نسخهی ویژه اضافه شد. با این حال واقعا مهم نیست که کدام نسخه را تجربه میکنید زیرا این اثر یک شاهکار مطلق در حوزهی طراحی بازیهای دشوار است.
۲. Maximo: Ghosts to Glory
تهیه کننده: Capcom / سازنده: Capcom
سال انتشار: ۲۰۰۱
توسعهدهندگان Maximo: Ghosts to Glory قصد داشتهاند ببینند که آیا میتوان آن نوع سختی دوبعدی را که بازیهای سری Ghosts’N Goblins به آن معروف بودند را به یک محیط سهبعدی بیاورند یا نه. هرچند در این فرآیند آنها چیزی را ایجاد کردند که ممکن است حتی دشوارتر از آن دسته از کلاسیکهای دوبعدی چالشبرانگیز افسانهای باشد. مبارزات هک اند اسلش Ghosts to Glory دشواری فوقالعاده بالایی دارند، اما شما در این میان باید با تعداد قابل توجهی از بخشهای پلتفرمینگ خستهکننده نیز دست و پنجه نرم کنید؛ بخشهایی که به شما اجازه نمیدهند که حتی برای یک ثانیه نفس بکشید. گفتنی است که دنبالهای به نام Maximo vs. Army of Zin در سال ۲۰۰۳ برای این بازی منتشر شد که چالشهای نسبتا کمتری دارد.
۱. Shinobi
تهیه کننده: Sega / سازنده: Overworks
سال انتشار: ۲۰۰۲
شینوبی به عقیدهی بسیاری یکی از خلاقانهترین، نادیده گرفته شدهترین و در کل یکی از بهترین بازیهای اکشن سهبعدی تاریخ است. با این حال شاید یکی از دلایلی که باعث شد این بازی آنگونه که باید دیده نشود، دشواری زیاد آن است که باعث میشود ۹۰ درصد بازیکنان پس از گذشت چند ساعت و بعضا حتی چند دقیقه از آن دست بکشند. از عناصری که این بازی را دشوار کرده میتوان به شمشیری که اگر دشمنان را با آن نکشید به آرامی زندگی شما را از بین میبرد، دشمنان نسبتا معمولی که میتوانند تقریبا تمام حملات شما را دفع کنند، بخشهای پلتفرمینگ چالشبرانگیز، کمبود چکپوینت، باسهای قدرتمند و غیره اشاره کرد. افرادی که تنها برای بازیهای سخت زندگی میکنند، اغلب اعتراف میکنند که شینوبی گاهی اوقات بیش از حد دشوار است.
منبع: Den of Geek