به نقل از دیجیکالا:
سامسونگ گلکسی واچ ۴؛ اخبار، شایعات، تاریخ عرضه، قیمت و مشخصات فنی
گلکسی واچ ۴ قرار است طی یکی دو روز آینده رسما رونمایی و احتمالا کمی بعد راهی بازار شود. در همین راستا طبیعی است که خبرهای زیادی در رابطه با این محصول منتشر شده باشد. در این مطلب تصمیم گرفتیم به جمعآوری تمام خبرهای موثق پیرامون این ساعت هوشمند بپردازیم و ببینیم سامسونگ چه برنامهای برای بهترین ساعت هوشمند سال ۲۰۲۱ خود در نظر دارد.
در ماه نوامبر سال گذشته، یکی از بهترین ساعتهای هوشمند بازار یعنی گلکسی واچ ۳ رسما عرضه شد. اگرچه این محصول از سیستمعامل تایزن بهره میبرد که از لحاظ قابلیت و امکانات نمیشد آن را رقیبی برای WatchOS اپل یا WearOS گوگل در نظر گرفت اما سامسونگ آنقدر روی آن کار کرد و قابلیتهای خوب را به آن افزود که توانست گلکسی واچ ۳ را به حد قابل قبولی برساند.
نتیجهی این امر این شد که گلکسی واچ ۳ توانست در بازار پررقابت ساعتهای هوشمند، عملکرد کمنظیری از خود به جای بگذارد و به یکی از بهترینها در این زمینه تبدیل شود. اما هنوز که یک سال هم از زمان رونمایی و عرضهی این ساعت نگذشته، سامسونگ در نظر دارد جانشین آن را تحت عنوان گلکسی واچ ۴ راهی بازار کند. ساعت هوشمندی که با توجه به خبرها قرار است فوقالعاده باشد و با یک سری تغییرات اساسی، اپل واچها را با جدیترین چالش ممکن روبرو کند.
البته هنوز خبری رسمی در این رابطه که ساعت هوشمند جدید سامسونگ قرار است گلکسی واچ ۴ نامیده شود در اختیار نداریم اما خب دلیل خاصی هم وجود ندارد که شرکت کرهای بخواهد نام این محصولات خود را تغییر دهد. البته این احتمال با توجه به بهرهمندی محصول از سیستمعامل جدید وجود دارد اما هنوز خبر خاصی در این رابطه منتشر نشده است. با این حال بهرهمندی از سیستمعامل بهبودیافتهی WearOS گوگل و ادغام آن با تایزن، میتواند باعث شود سامسونگ نام جدیدی را برای این ساعت خود انتخاب کند. اما تا زمانی که خبری در این رابطه منتشر نشود، این محصول را با نام گلکسی واچ ۴ خطاب میکنیم.
تا به این لحظه اطلاعات نسبتا خوبی در رابطه با این ساعت منتشر شده که تصمیم گرفتیم در این مطلب به بررسی آنها بپردازیم؛ از مشخصات فنی گرفته تا طراحی، قیمت، قابلیتها و بسیاری موارد دیگر که فعلا از آنها باخبریم.
تاریخ رونمایی و عرضه به بازار
قبل از اینکه بخواهیم در رابطه با تاریخ رونمایی و عرضهی گلکسی واچ ۴ نظر بدهیم باید در ابتدا این موضوع را هم در نظر بگیریم که شرکت کرهای نمایندهی سال گذشتهی خود را در چه تاریخی رونمایی و راهی بازار کرده بود. در واقع از ماه نوامبر سال گذشته که گلکسی واچ ۳ در آن زمان راهی بازار شد تاکنون فقط ۷ ماه گذشته است. گلکسی واچ اکتیو ۲ هم حدودا ۱۸ ماه از طول عمرش میگذرد. از آن جایی هم که سامسونگ میخواهد هم جانشین گلکسی واچ ۳ و هم جانشین واچ اکتیو ۲ را همزمان رونمایی کند، باید انتظار داشته باشیم در ماه آگوست این اتفاق رخ دهد. یعنی زمانی که شرکت از گوشیهای تاشوی گلکسی زد فولد ۳ و زد فلیپ ۳ رونمایی میکند.
اما اینطور که به نظر میرسد، رویداد آنلاین MWC 2021 سامسونگ که طبق گفتهی شرکت قرار است به ساعتهای هوشمند مورد انتظار اختصاص داده شود احتمالا در تاریخ ۲۸ ژوئن (۷ تیر) برگزار خواهد شد. در ابتدا از ۳ آگوست به عنوان تاریخ برگزاری رویداد آنپکد و رونمایی رسمی از گوشیهای تاشو و گلکسی واچها یاد میشد اما به نظر میرسد سامسونگ برنامهی متفاوتی را در سر دارد و میخواهد دو نمایندهی خود را در دو تاریخ متفاوت رونمایی کند. بنابراین باید سه روز دیگر را به عنوان تاریخ رونمایی از گلکسی واچ ۴ و واچ اکتیو ۴ در نظر بگیریم.
اما در رابطه با تاریخ عرضه هم باید بگوییم شرکت کرهای گلکسی واچ ۳ را یک روز بعد از عرضه راهی بازار کرد اما واچ اکتیو ۲ کمی بیشتر از یک ماه بعد در دسترس عموم قرار گرفت. اگر جدیدترین شایعات پیرامون این ساعتها درست و قابل اعتماد باشند، احتمالا در تاریخ ۱۱ آگوست (۲۰ مرداد) شاهد عرضهی ساعتهای جدید به بازار خواهیم بود.
قیمت گلکسی واچ ۴
گلکسی واچ ۳ با قیمت بسیار بالایی راهی بازار شد. کاربران حتی برای خرید کوچکترین مدل این ساعت هم که از LTE پشتیبانی نمیکرد باید مبلغ زیادی را پرداخت میکردند. البته این روزها این ساعت دائما در تخفیف قرار دارد اما خب بدیهی است بهای یک ساعت هوشمند بسیار باکیفیت با بدنهی تیتانیومی یا فولاد ضد زنگ با بند چرم، بزل چرخان و بسیاری از قابلیتهای پایش سلامت، بالا باشد.
گلکسی واچ ۳ در دو مدل ۴۱ و ۴۵ میلیمتری با و بدون پشتیبانی از LTE راهی بازار شد که برای خرید آنها کاربر باید به ترتیب ۴۰۰ و ۴۵۰ دلار (مدل استاندارد و LTE ساعت ۴۱ میلیمتری) و ۴۲۹ و ۴۸۰ دلار (مدل استاندارد و LTE ساعت ۴۵ میلیمتری) پرداخت میکرد.
اگر گلکسی واچ ۴ از همان قابلیتهای خوب نسل کنونی بهره ببرد و در عین حال یک سری امکانات و ویژگیهای مثبت هم به آن اضافه شود، قطعا شاهد افزایش قیمت آن خواهیم بود. اما خب برای رقابت با اپل هم که شده، سامسونگ باید قیمت را پایین نگه دارد. سه نسل است که اپل واچها با قیمت حدودا ۴۰۰ دلار به فروش رفتهاند و خب انتظار نداریم سامسونگ مبلغ یک پرچمدار مقرون به صرفه را برای ساعت خود در نظر بگیرد. به همین خاطر احتمالا در بیشترین مقدار، همان ۴۰۰ دلار را به عنوان قیمت پایهی این ساعتها شاهد خواهیم بود.
طراحی گلکسی واچ ۴
در رابطه با طراحی گلکسی واچ ۴ خبرهای زیادی منتشر نشده است و به همین خاطر نمیتوانیم دقیقا بگوییم شاهد چه تغییرات گستردهای را شاهد خواهیم بود. اما خوشبختانه دو روز پیش، شاهد انتشار تصاویر منتسب به مدل گلکسی واچ اکتیو ۴ بودیم که توسط Onleaks@، از افشاگران معروف حوزهی فناوری منتشر شد. اگرچه این دو ساعت با یکدیگر متفاوت هستند اما میتوان از طراحی این محصول، متوجه برنامهی سامسونگ برای ساعتهای هوشمند جدیدش شد. چون برخلاف قبل، این دو ساعت قرار است همزمان عرضه شوند و اگر هم تفاوتی بین آنها وجود داشته باشد بیشتر از لحاظ جنس بدنه یا قابلیتهای نرمافزاری است و نه ظاهری.
بنابراین میتوان پیشبینی کرد گلکسی واچ ۴ با طراحی مشابه آنچه که در تصویر زیر مشاهده میکنید راهی بازار شود. یعنی نمایشگری کاملا یکنواخت، بدون حاشیه و فوقالعاده زیبا که اگر واقعیت داشته باشد، باید گلکسی واچها را زیباترین ساعتهای هوشمند ۲۰۲۱ بدانیم. اما به صورت کلی، گفته میشود همچنان نمایشگر دایرهای شکل با پنل AMOLED مانند نسل گذشته در این ساعت هم بکار گرفته خواهد شد. اما خب نمیدانیم آیا شرکت کرهای قصد دارد بزل چرخان بسیار محبوب دور نمایشگر را در این نسل هم حفظ کند یا خیر.
دو ساعت کنونی شرکت در دو اندازهی متفاوت راهی بازار شدند و به نظر میرسد ساعتهای جدید هم همین وضعیت را داشته باشند. اما خب انتظار داریم سامسونگ برای آن دسته از کاربرانی که مچ دست کوچکتری دارند، یک مدل مینی هم در نظر بگیرد چون حتی کوچکترین مدل گلکسی واچ ۳ هم برای برخیها بزرگ به نظر میرسد.
با توجه به شایعات مختلف، گلکسی واچ ۴ و واچ اکتیو ۴ هم در دو مدل با اندازههای ۴۲ و ۴۶ میلیمتر (برای واچ ۴) و ۴۰ و ۴۲ میلیمتر (برای واچ اکتیو ۴) رونمایی و راهی بازار میشوند. در بزرگترین مدل واچ ۴ شاهد یک میلیمتر افزایش اندازه به نسبت قبل هستیم اما بزرگ ترین مدل واچ اکتیو ۴ حدودا ۲ میلیمتر کاهش اندازه داشته است.
قابلیتهای نرمافزاری و سختافزاری
در رابطه با مشخصات نرمافزاری و سختافزاری گلکسی واچ ۴ اطلاعات کم اما مفیدی منتشر شده است و میتوان گفت ما را به آنچه که انتظار داشتیم رساندهاند. اما پیش از اینکه به این موارد بپردازیم باید بگوییم سامسونگ در نظر داشت قابلیت سنجش میزان قند خون به صورت غیر تهاجمی را به گلکسی واچ ۴ اضافه کند و با انتشار همین خبر بود که بسیاری از بیماران مبتلا به دیابت خوشحال شدند؛ اما متاسفانه کمی بعد وجود این قابلیت در ساعت هوشمند مورد انتظار سامسونگ تکذیب شد.
اما در بخش نرمافزار شاهد بزرگترین تغییر ممکن خواهیم بود. همانطور که در بالا اشاره شد، سیستمعامل تایزن قابلیتهای بسیار خوبی داشت و باعث شد ساعت هوشمند سامسونگ به یکی از کاربردیترین محصولات در این زمینه تبدیل شود اما هیچوقت از لحاظ پشتیبانی از اپلیکیشنهای فوقالعاده خوب شخص ثالث نمیشد آن را با WearOS گوگل یا WatchOS اپل مقایسه کرد که در این زمینه بینظیرند.
اما سامسونگ تصمیم گرفت با گوگل وارد همکاری شده و قابلیتهای خوب تایزن را با سیستمعامل این شرکت ادغام کند. در نتیجهی این امر، WearOS جدیدی متولد خواهد شد که بهترین قابلیتها و اپلیکیشنهای اندروید را نظیر گوگلپلی در ظاهری شبیه به تایزن به ساعتهای هوشمند جدید سامسونگ میآورد. دقیقا همان چیزی که سامسونگ به شدت به آن نیاز داشت تا بتواند در بازار گجتهای پوشیدنی، اپل را به چالش بکشد.
علاوه بر نرمافزار، ظاهرا در بخش سختافزار هم شاهد تغییرات گستردهای خواهیم بود که از جمله مهمترین آنها باید به تراشهی ۵ نانومتری اگزینوس اشاره کرد. پردازندهای که احتمالا از لحاظ قدرت پردازشی میتواند نمایندهی جدیدتر ساخت کوالکام یعنی اسنپدراگون Wear 4100 را که لیتوگرافی ۱۲ نانومتری دارد پشت سر بگذارد. به صورت کلی در این بخش میتوان مشخصات موجود را در جدول زیر دستهبندی کرد:
سیستمعامل | Wear OS |
تراشه | ۵ نانومتری (نام تراشه مشخص نشده است) |
نمایشگر | AMOLED (اندازه مشخص نشده است) |
سنسورها | شتابسنج، ژیروسکوپ، هواسنج، سنسور تشخیص نور محیط، سنسور نوار قلب |
بزل چرخان | مشخص نشده است |
GPS داخلی | دارد |
اتصالات | بلوتوث نسخهی ۵، مدلی با پشتیبانی از اینترنت همراه |
سنجش فشار خون | دارد (در برخی از کشورها غیرفعال است) |
نوار قلب | دارد |
استاندارد ضد آب | دارد، تا ۵۰ متر (۵ATM) |
اما علاوه بر قابلیتها و امکاناتی که شایعه شده در گلکسی واچ ۴ حضور خواهند داشت، یک سری موارد هم هست که انتظار داریم در این محصول ببینیم. از جمله مهمترین این قابلیتها میتوان به مصرف انرژی اشاره کرد. گلکسی واچ ۳ در شرایطی که نمایشگر همیشه روشن فعال باشد، به زحمت میتواند یک روز دوام بیاورد و به شارژ مجدد نیاز خواهد داشت. سامسونگ و گوگل در جریان رویداد I/O 2021 ابراز امیدواری کردند مصرف انرژی در ساعتهای جدید شرکت کرهای بهتر خواهد شد اما اگر شایعات اخیر را مبنای ادعاهای خود قرار دهیم، باید بگوییم بعید به نظر میرسد پیشرفت خاصی را در این بخش شاهد باشیم.
علاوه بر اینها، گلکسی واچ ۳ فقط ۸ گیگابایت حافظهی داخلی داشت در حالی که رقیب مستقیم آن یعنی اپل واچ سری ۶ با ۳۲ گیگابایت حافظهی داخلی پرسرعت، کاملا محصول برتر در این زمینه بود. انتظار داریم سامسونگ هم حافظهی داخلی ساعت هوشمند مورد انتظار خود را حداقل به ۱۶ گیگابایت ارتقا دهد. شما چه انتظاراتی از ساعت هوشمند گلکسی واچ ۴ دارید؟
منبع: Android Central