دهم اردیبهشتماه، تقویم ملی کشورمان به نام خلیجفارس گرهخورده؛ به تاریخی که برابر با اخراج پرتغالیها از این خطه سرزمینمان است.
به گزارش همشهری آنلاین، پرتغالیها نخستین استعمارگرانی بودند که به خلیجفارس هجوم آوردند و بخشهای عمدهای از جزایر و بنادر آن را تصرف و به پایگاههای نظامی و حکمرانی خود تبدیل کردند، اما حکومت مرکزی ایران در زمان شاه عباس صفوی، امام قلیخان، سردار مبارز خود را با سپاهش روانه مبارزه با استعمارگران در جزیره هرمز کرد و این فرمانده شجاع به کمک نیروهای مردمی با تجاوزگران و استعمارگران پرتغالی موفق به شکست آنها و بیرون راندنشان از جزیره هرمز و خلیجفارس شد.
به این ترتیب و سرانجام پرچم کشور استعمارگر، پس از یکصد و۱۷سال تسلط استعماری و نظامی بر منطقهای سوقالجشی از خطه دلیرپرور ایران، توسط دلاور دیگری از این دیار فرود افتاد و به جای آن، بار دیگر پرچم پرافتخار ایران در خلیجفارس برافراشته شد.
بیشتر بخوانید:
با اینکه کشورهای غربی و برخی از کشورهای عربی، از چند قرن گذشته سعی میکنند تا با تمسک به تحریف نام و استفاده از عناوین جعلی بیپایه و اساس، این منطقه مهم آبی را که همواره با نام فارس، فرهنگ و تاریخ ملت فارس شناخته شده است، در راستای منافع توسعهطلبانه خودشان مصادره کنند، اما هیچ وقت موفق نبودهاند و ایرانیها اجازه این کار را به آنها ندادهاند.
دریای پارس که در تاریخ بعدها به نام خلیجفارس شناخته شده، تاریخیترین نام پارسی در جهان است و این دریا از ابتدای نامگذاری امپراتوریهای جهان با نام دریای پارس، دریای آریانا و خلیجفارس شناخته شده است؛ به همین دلیل هم مردم کشورمان هر سال روز خلیجفارس را در ۱۰ اردیبهشت جشن میگیرند، چرا که خلیجفارس فقط یک اسم نیست؛ هویت، تاریخ و فرهنگ ایرانیان و شناسنامه آنان است.