یکی از انواع آشهای لذیذ و مناسب برای نذری در ماه محرم و ایام سوگواری، آش شله قلمکار است. البته پختن این آش آنهم به مقدار زیاد فوت و فن دارد و کار هرکسی نیست.
همشهری: اگر تصمیم گرفتهاید این روزها این آش نذری را بپزید و نگرانید آش خوش طعم و جا افتادهای از کار درنیاید، تا ادامه مطلب با ما همراه باشید.
مواد لازم:
گوشت بدون استخوان: ۶ کیلوگرم
پیاز: ۳۰ عدد
سیر: ۲۰ حبه
برنج: ۲ ونیم کیلوگرم
نخود: ۲ کیلوگرم
عدس: ۲ کیلوگرم
گندم: ۲ کیلوگرم
لوبیا چیتی: ۲ کیلوگرم
سبزی آش: ۱۰ کیلوگرم
کشک، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به میزان لازم
تعداد نفرات: ۱۰۰ نفر
مدت زمان آمادهسازی: ۲ ساعت
مدت زمان پخت: ۶ ساعت
طرز تهیه:
۱. گندم و نخود و لوبیا چیتی را جداگانه خیسانده و نفخشان را کاملا بگیرید و بگذارید نیمپز شوند.
۲. برنج و عدس را شسته، آبکش کنید و جداگانه بپزید، سپس پیازها را پوست گرفته خلالی خرد کرده و تفت دهید تا سبک شوند.
۳. گوشت را خرد کرده و با پیاز و سیر روی شعله قرار داده تا کاملا بپزند و ریشریش کنید.
۴. سبزی خردشده را به قابلمه برنج و عدس اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا یکدست شود. سپس حبوبات نیمپز شده به همراه گوشت را به قابلمه اضافه کنید.
۵. زردچوبه، فلفل سیاه و نمک و پیاز را که از قبل تفت دادهاید داخل آش بریزید و اجازه دهید آش کاملا جا بیفتد.
نکته: برای مزهدارکردن بیشتر به آش شله قلمکار نذری، میتوانید به جای آب قلم از آب استفاده کنید. همچنین اگر میخواهید آش حسابی کشدار شده و شبیه حلیم شود، زیر شعله را کم کنید تا آش به آرامی پخته شود و جا بیفتد.