نماینده دائم روسیه در سازمان ملل درخصوص آتشبس در غزه گفت: قطعنامه ۲۷۲۸ شورای امنیت به وضوح کافی نبود و به سادگی اصلا اجرا نشد.
به گزارش همشهری آنلاین، به نقل از خبرگزاری تاس، واسیلی نبنزیا نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد شب گذشته طی سخنرانی خود در نشست شورای امنیت تاکید کرد که تصویب قطعنامه شماره ۲۷۲۸ شورا به وضوح اقدامی ناکافی بوده، زیرا به سادگی رعایت نشده است و این روند باید منجر به اعمال تحریمهایی علیه ناقض آن، یعنی طرف اسرائیلی شود.
شورا باید این موضوع را فورا بررسی کند
این دیپلمات روس تاکید کرد که برقراری آتش بس در این منطقه کوچک محصور شده، دسترسی ایمن و بدون مانع به کمکهای بشردوستانه را برای همه مردم غزه نیازمند را تضمین کرده و به جلوگیری از تهدید فزاینده گسترش بیشتر بحران در کل منطقه کمک خواهد کرد.
نبنزیا گفت: قطعنامه ۲۷۲۸ شورای امنیت به وضوح کافی نبود و به سادگی اصلاً اجرا نشد. ماه رمضان گذشت و موضوع برقراری طولانی مدت آتش بس دوباره حاد شده است. ما از این واقعیت نتیجه میگیریم که شورای امنیت سازمان ملل در آینده نزدیک باید دوباره به بررسی این موضوع بازگردد. بار دیگر یادآوری میکنم: عدم رعایت قطعنامههای لازم الاجرای شورای امنیت باید منجر به اعمال تحریمهایی علیه طرف ناقض آن شود. و ما معتقدیم که شورا باید این موضوع را فوراً بررسی کند.
بودجه کامل آژانس امداد و کار برای آوارگان فلسطینی فوری احیا شود
نماینده دائم روسیه همچنین در سخنرانی خود در نشست شورای امنیت گفت که بودجه آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی در خاورمیانه (UNRWA) باید به طور کامل از سر گرفته شود. واسیلی نبنزیا افزود: «آژانس آنروا تنها کانالی است که به فلسطینیها هم در سرزمینهای اشغالی فلسطین و هم در لبنان، اردن و سوریه همسایه کمک میکند. و تا زمانی که حل و فصل عادلانه وضعیت آنها به عنوان بخشی از حل و فصل مناقشه فلسطین و اسرائیل حاصل نشده باشد، این آژانس باید همچنان فعالیت داشته و به مردم کمک کند.»
۲ میلیون فلسطینی مجبور به ترک خانههای خود شدهاند
این دیپلمات روس یادآور شد: با این حال، از زمان تشدید درگیریها بین فلسطین و اسرائیل، حدود ۲ میلیون فلسطینی مجبور به ترک خانه های خود شده اند که برخی از آنها به موسسات تحت نظارت آنروا پناه بردند که علیرغم وضعیت بشردوستانه و بینالمللی آنها، همچنان مورد هدف حملات اسرائیل قرار گرفتند.
اتهام همکاری کارکنان آنروا با جنبش حماس
نماینده دائم روسیه نسبت به تصمیم تعدادی از کمک کنندگان کلیدی مبنی بر تعلیق کمک مالی به UNRWA به دلیل اتهاماتی مبنی بر همکاری کارکنان آن با جنبش حماس، ابراز حیرت و خشم کرده و افزود: ما به طور قاطعانه تلاشها برای بی اعتبار کردن این آژانس از طریق کمپینهای اطلاعات نادرست را محکوم میکنیم. ما معتقدیم که بودجه آنروا حتی قبل از پایان تحقیقات باید به طور کامل بازیابی شود، ضمن اینکه تحقیقات در زمینه ارتباط آن با حماس نیز باید واقع بینانه باشد و نه تنها اطلاعات ارائه شده توسط اسرائیل، بلکه اطلاعات فلسطینیها را نیز در نظر بگیرد.
چندی پیش، مارتین گریفیتس، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد گفت که آژانس آنروا (UNRWA) بخش مهمی از روند ارسال و توزیع کمکهای بشردوستانه در نوار غزه است و تلاشها برای بیرون راندن آن از منطقه باید متوقف شود. او افزود که “دسترسی، تجربه و اعتبار” آژانس منحصربهفرد است، چیزی که هیچ سازمان دیگری ندارد.