چهاردهم مهر ۱۲۸۶ تهران در متمم قانون اساسی به عنوان پایتخت کشور انتخاب شد و این روز در ادوار گذشته شورای شهر مبنای نامگذاری روز تهران قرار گرفت. در سال های گذشته این پیشنهاد مطرح شده بود که ۱۴ مهر همزمان با انتخاب شدن تهران به عنوان پایتخت کشور، روز تهران نامگذاری شود.
نرگس معدنی پور، رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر تهران در یادداشت خود نوشت: چهاردهم مهر ۱۲۸۶ تهران در متمم قانون اساسی به عنوان پایتخت کشور انتخاب شد و این روز در ادوار گذشته شورای شهر مبنای نامگذاری روز تهران قرار گرفت. در سال های گذشته این پیشنهاد مطرح شده بود که ۱۴ مهر همزمان با انتخاب شدن تهران به عنوان پایتخت کشور، روز تهران نامگذاری شود.
برای نامگذاری روز ۱۴ مهر به نام تهران، در این دوره مصوبهای را در نظر گرفتیم که بر اساس آن برای مثال دبیرخانهای در شهرداری تهران تشکیل شود و در واقع برای این موضوع به صورت خاص و ویژه برنامهریزی سالانه صورت بگیرد.
مصوبه اخیر ما بیشتر به این دلیل بود که روز تهران در تقویم ملی کشور به ثبت برسد. قرار بر این بوده که روز تهران در تقویم ثبت شود و شهرداری را موظف به پیگیری آن کردیم.
ثبت روز تهران در تقویم باید توسط شورای فرهنگ عمومی استان صورت بگیرد. این شورا با ثبت روز تهران در تقویم موافقت کرده اما یکی از اعضای شورای فرهنگ عمومی پیشنهاد دیگری هم مطرح کرد که ۱۲ بهمن همزمان با سالروز ورود بنیانگذار جمهوری اسلامی به کشور، به عنوان روز تهران انتخاب شود که این موضوع در حد پیشنهاد بوده و در حال بررسی است.
نامگذاری روزها را اساساً شورای فرهنگ عمومی انجام میدهد و نیازی به مصوبه شورای شهر ندارد. ما ۱۴ مهر را پیشنهاد دادیم و شورای فرهنگ عمومی نیز ۱۲ بهمن را پیشنهاد داد؛ هر یک از این روزها هم انتخاب شود تفاوتی برای ما ندارد.
البته ۱۲ بهمن روز ملی و چه بسا فراملی است؛ در واقع یک رویداد ملی است که ما در سطح بینالمللی آن را مطرح میکنیم و روز بسیار مهمی برای ماست. اینکه نامگذاری روز تهران در ۱۲ بهمن هم مطرح شود اتفاق خوبی است اما این نگاه را هم داریم که ممکن است روز تهران تحتالشعاع این رویداد ملی مغفول واقع شود.
در کل هر آنچه که شورای فرهنگی عمومی به نتیجه برسد و تصویب کند، از نظر ما هم مسئلهای نیست. مهم برای ما این است که روز تهران به عنوان پایتخت جمهوری اسلامی ایران در تقویم رسمی کشور به ثبت برسد.