به نقل از دیجیکالا:
تصویر جدیدی که توسط کاوشگر جونو ناسا از مشتری گرفته شده است، ویژگیهایی جوی متلاطم بزرگترین سیارهی منظومهی شمسی را با همان رنگهای واقعی که یک ناظر انسانی می بیند، نشان میدهد.
«جونو» (Juno) این تصویر را ۵ جولای ۲۰۲۲ (۱۴ تیر ۱۴۰۱) طی چهل و سومین پرواز نزدیک خود از کنار مشتری و با استفاده از ابزار «جونوکم» (JunoCam) در حالی ثبت کرد که در فاصلهی ۵۳۰۰ کیلومتری بالای ابرها قرار داشت و با سرعت ۲۰۹ هزار کیلومتر بر ساعت حرکت میکرد.
شهروند-دانشمند «بیورن جانسون» (Björn Jónsson) دادههای خام این فضاپیما را برای ایجاد دو تصویر پردازش کرد. تصویر سمت چپ این منظره را همانطور که برای یک ناظر انسانی در موقعیت جونو به نظر میرسد نشان میدهد. در تصویر سمت راست، جانسون به صورت دیجیتالی اشباع رنگ و کنتراست را افزایش داده است تا ساختار پیچیدهی اتمسفر سیاره نمایان شود.
تفاوت رنگ در تصویر بهبودیافته، تغییرات ترکیب شیمیایی را در بخشهای مختلف جو مشتری نشان میدهد و ماهیت سهبعدی طوفانهای قدرتمندی را که در ابرهای سیاره میچرخند، آشکار میکند. ابرهای درخشان موسوم به «پاپ آپ» هم در جو بالایی قابل مشاهدهاند. این تصویر از منطقهای در عرض جغرافیایی حدود ۵۰ درجهی شمالی سیاره تهیه شده است.
جونو که در سال ۲۰۱۱ به فضا پرتاب شد، از سال ۲۰۱۶ کاوش خود در غول گازی منظومهی شمسی را آغاز کرد. این فضاپیما که در مداری بسیار بیضی-شکل به دور سیاره میچرخد، هر ۴۳ روز یک دور را کامل میکند و بهطور منظم تا نزدیکی ابرهای آشفته و چرخان سیاره پایین میرود تا جایی که در نزدیکترین حالت، تا ۵۰۰۰ کیلومتری بالای ابرها میرسد.
در ابتدا قرار بود جونو در سال ۲۰۲۱ بازنشسته شود، اما با توجه به عملکرد چشمگیر، حداقل تا سال ۲۰۲۵ به فعالیت خود ادامه خواهد داد. تصاویر جونوکم برای کاوش، پردازش و دستهبندی توسط شهروند-دانشمندان بهصورت منبع-باز در وبسایت پردازش تصویر جونوکم که توسط موسسه مؤسسهی تحقیقات جنوب غربی مدیریت میشود، در دسترس هستند.
عکسها: نگاه تازهی کاوشگر جونو به سیارهی مشتری
Credit: NASA/JPL-Caltech/SwRI/MSSS/Björn Jónsson
منبع: Live Science