راکت لب برای نخستین بار در بین شرکتهای فضایی توانست مرحله اول موشک خود را در هوا بازیابی کند. به گزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، راکت لب روز دوم می ۳۴ ماهواره را به مدار زمین ارسال کرد. این ارسال از طریق یک موشک دو مرحله ای به نام الکترون انجام گرفت. در […]
راکت لب برای نخستین بار در بین شرکتهای فضایی توانست مرحله اول موشک خود را در هوا بازیابی کند.
به گزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، راکت لب روز دوم می ۳۴ ماهواره را به مدار زمین ارسال کرد. این ارسال از طریق یک موشک دو مرحله ای به نام الکترون انجام گرفت. در این ارسال در مرحله اول این موشک به سمت زمین بازگشت که در بین پرتاب های انجام شده بی سابقه بوده است.
در زمان پرتاب پس از قرار گیری ماهواره ها در مسیر، مرحله اول موشک حرکت خود را به سمت زمین با کمک چتر نجات آغاز کرد. در زمانی که پیشران موشک پس از بلند شدن در حال بازگشت به سمت اقیانوس آرام بود یک بالگرد سفارشی توانست با کمک یک قلاب بندهای چتر نجات بخش اول موشک را بگیرد. در ادامه نیز این بالگرد توانست آن را برای بررسی بیشتر به یک کشتی بازیابی منتقل کند. به گفته راکت لب هدف از انجام این کار استفاده مجدد از بخش اول موشک و کاهش هزینه ها در پرتاب های آینده بوده است.
موشک فالکون ۹ اسپیس ایکس نیز تاکنون بارها توانسته به صورت عمودی روی سکوی فرود قرار بگیرد و به این ترتیب بسیاری از افراد با موشکهای چند بار مصرف آشنا هستند. اما موشک الکترون راکت لب بسیار کوچک بوده و به گفته برخی به دلیل نداشتن سوخت کافی پیشرانه در مرحله اول امکان بازگشت به زمین نخواهد بود. به همین دلیل این شرکت تصمیم گرفت تا به روشی متفاوت و جدید موشک خود را به وسیله بالگرد در هوا احیا کند.
ماموریت اخیر بیست و ششمین ماموریت راکت لب و موشک الکترون محسوب میشود که با تاخیر انجام گرفته است. این شرکت فضایی توانست تمامی ماهواره های ارسال شده را طبق برنامه ریزی قبلی در مدار ۵۲۰ کیلومتری زمین با موفقیت مستقر کند.